האם נכון לצמצם את הוצאות החתונות? והאם זה אפשרי?

שמעון טרבלסי

חבר בכיר
תגובה חזקה ביותר, על כל הנושא של החסכונות!!!
הון או חסכון.jpg

כמה שזה נכון, בחתונתי לפני כ14 שנה, ניצחו על המוזיקה שלמה כהן ועמי כהן (הרכב של 3 כלים), שהיו מהיקרים ביותר בשוק, התענוג עלה לנו כ11 אלף ש"ח וראה כאן שכמה שנים אח"כ כבר המחיר טיפס מעט...
כשהיום לפי איך שאני מבין המחירים עלו ב150% בערך, שזה אלפי אלפי שקלים.

הצג קובץ מצורף 18216

כמה שזה נכון, בחתונתי לפני כ14 שנה, ניצחו על המוזיקה שלמה כהן ועמי כהן (הרכב של 3 כלים), שהיו מהיקרים ביותר בשוק, התענוג עלה לנו כ11 אלף ש"ח וראה כאן שכמה שני אח"כ כבר המחיר טיפס מעט...
אולי הרעיון נכון,
אבל הוא נכתב בלי פרופורציות נכונות מה שכמעט מרוקן אותו מתוכן.

עדיין לא חיתנתי, אבל לפי הנראה הדחיפה לחסוך אינה עבור אותו לילה בודד והסובב אותו, אלא עבור רכישת דירה, זה העיקר!

מה שכתב הכותב לחסוך בעלויות וכו', הוא לא המציא את הגלגל... תודה רבה לו ...

כולם יודעים שהתזמורת וכו' הכפילו את המחירים בלי קשר למציאות, אז מה אתה רוצה שלא תהיה תזמורת? נכון צריך לראות איך חוסכים נכון.
מה הקשר בין המהלכים שעשו ועושים קהילות מסויימות שראויות לשבח לבין התנהלות נכונה בתחום החיסכון?? וכי אי אפשר לעשות את שניהם?
וכי הקמפיין עולה מיליונים (מה שלא נכון בעליל!!), שצריך להחליט על מה לוותר???

אף אחד לא ביקש לחסוך בלחם והחלב, התנהלות נכונה ואפשר בקלות להפריש 200 ועד 1000 ש"ח בחודש לחיסכון.

כל הכתבה הזו נראית כאילו מגמתית, אלא שהאמת, אני לא מבין מה האינטרס שלו.

שימו לב, אף קופה ואף אירגון לא אומר לאף אחד להשקיע אצלו, לכו תעשו בדק בית תבררו באמצעים העומדים לרשותכם ותשקיעו.

כואב לראות שיש כאלו שמורידים את הרוח מהמפרשים, עשו חושבים, בדקו את האפשרויות העומדים לרשותכם ורוצו להשקיע חכם!

אולי הרעיון נכון,

עדיין לא חיתנתי, אבל לפי הנראה הדחיפה לחסוך אינה עבור אותו לילה בודד והסובב אותו, אלא עבור רכישת דירה, זה העיקר!

מה שכתב הכותב לחסוך בעלויות וכו', הוא לא המציא את הגלגל... תודה רבה לו ...

כולם יודעים שהתזמורת וכו' הכפילו את המחירים בלי קשר למציאות, אז מה אתה רוצה שלא תהיה תזמורת? נכון צריך לראות איך חוסכים נכון.
מה הקשר בין המהלכים שעשו ועושים קהילות מסויימות שראויות לשבח לבין התנהלות נכונה בתחום החיסכון?? וכי אי אפשר לעשות את שניהם?
וכי הקמפיין עולה מיליונים (מה שלא נכון בעליל!!), שצריך להחליט על מה לוותר???

אף אחד לא ביקש לחסוך בלחם והחלב, התנהלות נכונה ואפשר בקלות להפריש 200 ועד 1000 ש"ח בחודש לחיסכון.

כל הכתבה הזו נראית כאילו מגמתית, אלא שהאמת, אני לא מבין מה האינטרס שלו.

שימו לב, אף קופה ואף אירגון לא אומר לאף אחד להשקיע אצלו, לכו תעשו בדק בית תבררו באמצעים העומדים לרשותכם ותשקיעו.

כואב לראות שיש כאלו שמורידים את הרוח מהמפרשים, עשו חושבים, בדקו את האפשרויות העומדים לרשותכם ורוצו להשקיע חכם!
לא הבנת את הנקודה, אין לו בעיה שיחסכו, הבעיה היא שמקביל לחסכון נדרשים לבזבז על ליל הכלולות סכומים עצומים, שאם לא היו מבוזבזים בליל הכלולות היו יכולים ללכת לדירה.

לא הבנת את הנקודה, אין לו בעיה שיחסכו, הבעיה היא שמקביל לחסכון נדרשים לבזבז על ליל הכלולות סכומים עצומים, שאם לא היו מבוזבזים בליל הכלולות היו יכולים ללכת לדירה.
הבנתי מצויין, וזה מה שכתבתי
אולי הרעיון נכון,
הוא גם מתח ביקורת על קמפיין שעולה מיליונים ...
דבריו נכתבו כאילו מצא את אמריקה, מה שלא נכון בכלל בכלל ...

הוא טוען שניקח את האנרגיות ובמקום להשקיע בלשכנע להשקיע בשוק ההון, נשקיע בהשפעה על החתנים והכלות לחסוך להורים,
ואני שואל, מה הקשר, וכי הדברים סותרים אחד את השני?!
וכי זה לא קורה?! יש המון שיח לצעירים ולחסוך ועושים עובדה יפה להקנות לדור הבא מושגים בחינוך פיננסי ...

מה הוא רוצה?! כואב לו שהוא לא עשה את זה??
לי כואב שמנסים להכניס לאנשים פחד מלהשקיע, עושים להם רגליים קרות מלגשת לדבר הזה שבאמת יש מה לחשוש ולהיזהר.
ובשם ה' נעשה ונצליח והנוטל עשה מהזקנים אינו נכשל!!

הוא טוען שניקח את האנרגיות ובמקום להשקיע בלשכנע להשקיע בשוק ההון, נשקיע בהשפעה על החתנים והכלות לחסוך להורים,
ואני שואל, מה הקשר, וכי הדברים סותרים אחד את השני?!
וכי זה לא קורה?! יש המון שיח לצעירים ולחסוך ועושים עובדה יפה להקנות לדור הבא מושגים בחינוך פיננסי ...
מתחבר מאוד אל הדברים.
וביותר שמי שלומד על חסכון והשקעה ושוק ההון וכו' פתאום מתחיל להעריך מה זה כסף, ומסתכל על הכל אחרת לגמרי.
וממילא גם בחתונה סביר יותר שיחסוך ולא ישתולל עם הוצאות.

מתחבר מאוד אל הדברים.
וביותר שמי שלומד על חסכון והשקעה ושוק ההון וכו' פתאום מתחיל להעריך מה זה כסף, ומסתכל על הכל אחרת לגמרי.
וממילא גם בחתונה סביר יותר שיחסוך ולא ישתולל עם הוצאות.
הענין הוא לא הלהשתולל עם ההוצאות, אלא שהמינימום של ההוצאות גדל בצורה בלתי סבירה, כך שגם החוסכים בחתונות משלמים סכומים הרבה יותר גבוהים.

הוא בסה"כ הסביר שהחסכון הזה בסוף לא ישאר לדירה כי עליית המחירים גורמת שהסכום שהיום נותנים לדירה הוא הסכום שתעלה חתונה בעוד ב' עשורים.

וכל עוד לא נעצור את זה, המצב ישאר עגום, גם אם נחסוך.

אני לא לוקח את דבריו לנקודה של לא להשקיע בתוכניות חסכון, אלא בנוסף גם צריך להשקיע בעצירת מחירי ליל הכלולות.

הצג קובץ מצורף 18216
היה נראה לי קצת ארוך, לא היה לי כח לקרוא, אז נתתים לבינה מלאכותית שיסכם לי:

הכתבה המצורפת עוסקת ביוזמה כלכלית-חברתית שמטרתה להוזיל את הוצאות החתונה ועלויות מחיית המשפחה.

להלן עיקרי הדברים:

• הבעיה: העלויות הגבוהות של הוצאות הנישואין (ביגוד, מתנות, סעודות וכו') מכבידות מאוד על ההורים וגורמות לבזבוז של חסכונות שנצברו במשך שנים רבות בתוך זמן קצר.
  • הפתרון המוצע: במקום שהציבור ישקיע את הונו בשוק החופשי והיקר, עליו להתאגד ב"איגודי צרכנות" גדולים שינהלו משא ומתן מול ספקים להוזלת מחירים משמעותית.
  • דוגמאות להצלחה: הכותב מציין יוזמות שכבר הצליחו, כמו ביטול מנהגי רכישה יקרים (למשל שעוני יוקרה או תכשיטים מסוימים) והחלפתם באלטרנטיבות צנועות יותר, מה שחסך למשפחות אלפי שקלים.
  • הקריאה לפעולה: הקמת גופים שיפעלו בשיטתיות מול אולמות, ספקי ביגוד וריהוט, כדי ליצור "תקנות" של רף מחירים סביר והגיוני לטובת כלל הציבור.
הכותב מסכם שהשקעה בארגון וצרכנות נבונה היא הדרך היעילה ביותר לעזור להורים ולזוגות צעירים לעמוד בנטל הכלכלי.

אגב, בסיכום של הקובץ הראשון שהועלה כאן הוא כתב לי כך:

הקובץ שהעלית הוא מדריך מפורט על תוכנית "חיסכון לכל ילד" של המוסד לביטוח לאומי. מדובר ביוזמה שבה המדינה מפקידה סכום חודשי עבור כל ילד עד הגיעו לגיל 18.

להלן סיכום הנקודות המרכזיות במדריך:

1. מהות התוכנית​

• המדינה מפרישה בכל חודש סכום (נכון לזמן כתיבת המדריך: 57 ש"ח) לחיסכון ייעודי על שם הילד.
  • הכפלת החיסכון: ההורים יכולים לבחור להוסיף 57 ש"ח נוספים מקצבת הילדים החודשית, ובכך להכפיל את סכום החיסכון ל-114 ש"ח בחודש.

2. בחירת מסלול חיסכון​

קיימות שתי אפשרויות עיקריות לניהול הכסף:

• קופת גמל: השקעה בשוק ההון. זהו מסלול שנחשב לבעל פוטנציאל רווח גבוה יותר בטווח הארוך, אך כרוך בסיכון מסוים. ניתן לבחור בין רמות סיכון שונות (מועט, בינוני, מוגבר).
  • בנק: חיסכון בפיקדון בנקאי עם ריבית קבועה מראש. זהו מסלול סולידי ובטוח יותר, אך לרוב התשואה בו תהיה נמוכה יותר לאורך שנים.

3. דגשים חשובים​

• דמי ניהול: המדינה משלמת את דמי הניהול עבור הילד עד הגיעו לגיל 21. לאחר מכן, דמי הניהול נגבים מהחיסכון עצמו.
  • מענקים: המדינה מפקידה מענקים נוספים בנקודות זמן מסוימות: בגיל 18 (כ-285 ש"ח) ובגיל 21 (כ-570 ש"ח, בתנאי שהכסף לא נמשך לפני כן).
  • מועדי בחירה: אם ההורים לא בוחרים מסלול תוך 6 חודשים מיום הלידה, המדינה בוחרת עבור הילד מסלול ברירת מחדל (לרוב קופת גמל בסיכון מועט).

4. משיכת הכספים​

• בגיל 18: הילד יכול למשוך את הכסף באישור ההורים.
  • בגיל 21: הילד יכול למשוך את הכסף ללא צורך באישור הורים.
  • מס: בעת המשיכה יש לשלם מס רווחי הון (25% מהרווחים שהצטברו, לא מהקרן שהופקדה).

הצג קובץ מצורף 18216

כמה שזה נכון, בחתונתי לפני כ14 שנה, ניצחו על המוזיקה שלמה כהן ועמי כהן (הרכב של 3 כלים), שהיו מהיקרים ביותר בשוק, התענוג עלה לנו כ11 אלף ש"ח וראה כאן שכמה שנים אח"כ כבר המחיר טיפס מעט...

שמעתי מראשי גמ"ח ברכת ישראל, שהם בקורונה ולאחריה עשו מאמץ גדול לשכנע את הציבור להפחית את הוצאות החתונות.

ומה הסיבה שזה נכשל?
לדעתם, ועל בסיס סקר גדול שהם ערכו, הסיבה היא שיש לא מעט אנשים בציבור (בערך כשליש או יותר) שכן יכולים לעמוד בהוצאות, כי הם חסכו והתנהלו בצורה ראויה, והכינו סכומים גדולים לחתונות ולדירת.
והם כל הזמן קובעים ומשמרים סטנדרט גבוה, שבו צריכים לעמוד גם אלו שלא התכוננו.

היה נראה לי קצת ארוך, לא היה לי כח לקרוא, אז נתתים לבינה מלאכותית שיסכם לי:

הכתבה המצורפת עוסקת ביוזמה כלכלית-חברתית שמטרתה להוזיל את הוצאות החתונה ועלויות מחיית המשפחה.

להלן עיקרי הדברים:

• הבעיה: העלויות הגבוהות של הוצאות הנישואין (ביגוד, מתנות, סעודות וכו') מכבידות מאוד על ההורים וגורמות לבזבוז של חסכונות שנצברו במשך שנים רבות בתוך זמן קצר.
  • הפתרון המוצע: במקום שהציבור ישקיע את הונו בשוק החופשי והיקר, עליו להתאגד ב"איגודי צרכנות" גדולים שינהלו משא ומתן מול ספקים להוזלת מחירים משמעותית.
  • דוגמאות להצלחה: הכותב מציין יוזמות שכבר הצליחו, כמו ביטול מנהגי רכישה יקרים (למשל שעוני יוקרה או תכשיטים מסוימים) והחלפתם באלטרנטיבות צנועות יותר, מה שחסך למשפחות אלפי שקלים.
  • הקריאה לפעולה: הקמת גופים שיפעלו בשיטתיות מול אולמות, ספקי ביגוד וריהוט, כדי ליצור "תקנות" של רף מחירים סביר והגיוני לטובת כלל הציבור.
הכותב מסכם שהשקעה בארגון וצרכנות נבונה היא הדרך היעילה ביותר לעזור להורים ולזוגות צעירים לעמוד בנטל הכלכלי.

זה ממש ממחיש את הבעייתיות של בינה מלאכותית.
תקרא את הכתבה ותראה את הפערים במסר.

שהאמת, אני לא מבין מה האינטרס שלו.
הוגי הרעיון של השקעות בשוק ההון לצורך נישואי ילדים היו שנים מפורשי גור, וקהילת הפורשים מגור היתה הקהילה הראשונה שפתחה קופה כזו, ולכן המודיע מוביל כבר זמן ממושך קמפיין נגד יוזמות אלו. זה הכול.

ראשי תחתית