האם רשב"י רוצה שיעשו הילולה במירון בל"ג בעומר?

לא מובן מה אתה רוצה, ומאי נפק"מ אם מדובר בפסח שני או ביום העצמאות.

היה זה אירוע של הילולה דרשב"י, ורצו לבטלו מחמת חוסר צניעות, כי הנשים מקושטות והרואים מהרהרים בהן, והתשובה היתה - רשב"י שמח בהילולה על אף המצב הזה, והמסתכל והמהרהר חטאו ישא, ואם יבטלו ההילולה - יקפיד, ואכן כל מי שהתעסק בביטול ההילולה שילם על כך במיטב.

גם האר"י היה גדול הדור, ודעתו היתה כך, ושמעו לו כל הרבנים, ולא אמרו "מה שייך לכעוס, שיכעס".

ספר שבחי האר"י הוא ספר מוסמך, וסגנון כתיבתך הוא סגנון מאוד מזלזל (על גבול האפיקורסות), גם באר"י וגם ברשב"י.

טוב, אם המצאה שכולם עלו (כאשר לא ברור בדיוק מי, ולמה), היא לא הופכת לדבר מיותר,
אז שיעלו.
אני לא רואה מעלה בטיש גם אם כל דגולי החסידות עושים טיש, כי אני לא חסיד.
וכן אני לא רואה מעלה בהתבודדות, כי אני לא ברסלב. -אין לי בעייה שתתבודד אבל אל תגיד לי שכ-ו-ל-ם עשו התבודדות, זה לא נכון.
וגם מי שעשו זה לא ביער, ולא צעקו, וכו' וכו'. - צריך לעשות פרופורציה, וזה עושים בישוב הדעת בסדר מוסר (למי שעושה כמובן), וסגי.
אז אני עושה את ההילולא (בל"נ) פה בביהמ"ד. ובזה בטוח ניחא לרשב"י, עכ"פ ודאי ניחא ליה לקב"ה. - וסגי, וכל השאר אך למותר.

למה כזו קטנות מוחין?

אם אתה לא עושה משהו, כי חינכו אותך בסגנון אחר, כבר אי אפשר לראות מעלה בדברים הטובים שיש בזולת?

הזכרת לי את הויכוחים בישיבה קטנה.

אני שאלתי את הנין של הכף החיים ואמר לי שיש תיאור שלם שהוא כתב על "המסע" להר מירון לל"ג לעומר והיו עוברים דרך רמב"ה בטבריא ועוד צדיקים..
אמנם לגופו של ענין, אם כבר יש צער לרשב"י זה מהעובדה שיום הילולתו הופך ליום של ניצול ציני של צרות האנשים ע"י כל מיני אירגונים ועמותות שונות ומשונות ומיזמים שונים ומשונים [ע"ע אור הרשב"י וישיבת "המקובלים" ששם] ועוד כל מיני הזויים
והמקום הפך מזמן בהר קדוש שהאור החיים היה זוחל בעלייתו שם, למקום זול וריק של כל מיני ננחי"ם למיניהם הבקיאים היטב בשחיקת סממנים ואוי לנו מעלבונה של תורה
אולי על זה עלה צערו של רשב"י שיום הילולתו שצריך להיות מוקדש ללימוד באור תורתו שהיא התורה השייכת לעת הזאת של אחרית הימים, ובמקום זה עסוקים בהבלים

למה כזו קטנות מוחין?

אם אתה לא עושה משהו, כי חינכו אותך בסגנון אחר, כבר אי אפשר לראות מעלה בדברים הטובים שיש בזולת?

הזכרת לי את הויכוחים בישיבה קטנה.

כשמישהו אומר לי שטוב לו להתבודד, אני אותו מעודד.
לא אלך לעשות כמותו, אך חלילה לא אריב איתו.
אולם אם יאמר "זו דרך רבותינו", אענה לו "חלילה כי אין בלתנו".
אנו לא בני גרים, לא מזרע מואב והגרים.
דרכנו דרך קדושה, מאבותינו לנו ירושה.
אם רצונך לילך בדרך נוספת, דע שאינה אלא תוספת.
את העיקר היא לא תוכל תחליף, לכל היותר רק להוסיף.
ואם רצונך לדון עניינית, נא התמודד בצורה רצינית.
השב על הקושיות בטוב טעם, ואל תברח פעם אחר פעם.
הידעת כי האר"י שלל התבודדות ביער, כסיל לא יבין זאת גם לא איש בער.
אני לא צריך דרך אחרת, כי יש לי את שלי והיא נהדרת.
ואם תגובתך תהיה "נפגעתי", אזכירך שדרך זו לפני הישיבה קטנה כבר עזבתי.
וקנצין למילי, מי לה' אלי.

לא מובן מה אתה רוצה, ומאי נפק"מ אם מדובר בפסח שני או ביום העצמאות.

היה זה אירוע של הילולה דרשב"י, ורצו לבטלו מחמת חוסר צניעות, כי הנשים מקושטות והרואים מהרהרים בהן, והתשובה היתה - רשב"י שמח בהילולה על אף המצב הזה, והמסתכל והמהרהר חטאו ישא, ואם יבטלו ההילולה - יקפיד, ואכן כל מי שהתעסק בביטול ההילולה שילם על כך במיטב.

גם האר"י היה גדול הדור, ודעתו היתה כך, ושמעו לו כל הרבנים, ולא אמרו "מה שייך לכעוס, שיכעס".

ספר שבחי האר"י הוא ספר מוסמך, וסגנון כתיבתך הוא סגנון מאוד מזלזל (על גבול האפיקורסות), גם באר"י וגם ברשב"י.

אסביר (לא בטוח שאצליח אך אנסה),

אם ההילולא היתה בפסח שני, אז למה יקפיד על המבטלים אותה ביום העצמאות ?

אלא מה, סתם יש לו ענין שתהיה הילולא כלשהי על שמו, לא משנה באיזה יום ? - לא נשמע כ"כ רציני, הרי העיקר זה היום, לא ?

שבחי האר"י מוסמך להעתיק בדייקנות מה שראה ושמע, השאלה אם המקור גופיה מוסמך.

עכ"פ אם האר"י ראה או אמר כדבר הזה, אז למה הוא עצמו פעמיים לא השתתף באירוע ? - (ותלמידיו אחריו עוד רבות בשנים לא השתתפו).

וכי רשב"י רצה רק שיהיה בעולם אירוע, אך לא איכפת לו שהוגי תורתו לא ישתתפו בו ?

ולכן יותר נראה שהסיפור פשוט לא אירע.

כוונתו היתה שאע"פ שיהיה מי שיהרהר, הרשב"י רוצה בקיום ההילולה ורוצה בקיום השמחה הגדולה, והמהרהר עוונו ישא.

הרי גם במקום הכי קדוש ובהפרדה הכי הרמטית, מי שיחפש במי להרהר ימצא בסוף את מבוקשו, "יגעת ומצאת תאמין", ולא מחמתו נבטל הכל.
אני לא יודע אם בעבר היה שם גדר של "חוסר צניעות" "פריצות" וכדו'.
רק חשש להרהורי עבירה ובזה יכול להיות שלא יבטלו את ההילולא בגלל זה.

מה שקורה שם בשנים האחרונות מסיפורים שאני שומע זה ה' ישמור, חילוניות באות שם בצורה מזעזעת, בחורים עם בתולות וכו'.

זו הטענה הכי הגיונית לדעתי, אבל מה לעשות שרבים וטובים לא מסכימים איתנו בזה. וכבר הביאו הדברים.
אני מסכים עם זה לגמרי.
ואדרבה רבים וטובים מסכימים איתך - אל תדאג.
(בעיקר על לבטל סדר לימוד של רבים כמו בישיבות וכוללים)

אני לא יודע אם בעבר היה שם גדר של "חוסר צניעות" "פריצות" וכדו'.
רק חשש להרהורי עבירה ובזה יכול להיות שלא יבטלו את ההילולא בגלל זה.
מה שקורה שם בשנים האחרונות מסיפורים שאני שומע זה ה' ישמור, חילוניות באות שם בצורה מזעזעת, בחורים עם בתולות וכו'.

בכל פעם נדמה ש"בשנים האחרונות המצב החמיר" אבל מאז ומעולם היו בעיות, וגם בעיות גרועות בהרבה, לא רק מראות אסורות אלא אשת איש שנאסרה לבעלה, כמו שהגר"ע יוסף סיפר על אותה אמא לעשרה ילדים.

בשנים האחרונות המצב רק השתפר, תוקנו שבילי גישה נפרדים לגברים ונשים ועשו הרבה למען הצניעות. ועל כגון דא אמר האריז"ל שאין דעתו של רשב"י נוחה מביטול ההילולה בגלל חוסר צניעות פה ושם.

אסביר (לא בטוח שאצליח אך אנסה),

אם ההילולא היתה בפסח שני, אז למה יקפיד על המבטלים אותה ביום העצמאות ?

אלא מה, סתם יש לו ענין שתהיה הילולא כלשהי על שמו, לא משנה באיזה יום ? - לא נשמע כ"כ רציני, הרי העיקר זה היום, לא ?

שבחי האר"י מוסמך להעתיק בדייקנות מה שראה ושמע, השאלה אם המקור גופיה מוסמך.

עכ"פ אם האר"י ראה או אמר כדבר הזה, אז למה הוא עצמו פעמיים לא השתתף באירוע ? - (ותלמידיו אחריו עוד רבות בשנים לא השתתפו).

וכי רשב"י רצה רק שיהיה בעולם אירוע, אך לא איכפת לו שהוגי תורתו לא ישתתפו בו ?

ולכן יותר נראה שהסיפור פשוט לא אירע.

אתה בורח מהעיקר והולך אל הטפל. ספר שבחי האר"י הוא ספר מוסמך כאמור, ואין לפקפק בו, וגם אין נפק"מ איזה יום זה ל"ג בעומר, כי בוודאי יש לרשב"י ענין כלשהו עם יום זה.

גם הקושיה העצומה למה האריז"ל לא השתתף פעמיים באירוע, לא משנה את התמונה בכהוא זה.

ראשי תחתית