האם ראוי להתייעץ עם בינה מלאכותית AI בענייני השקפה?

כמובן תוך ביקורת מתמדת על דבריו.
אבל כדי לקבל כיוון והשראה.

למשל, הבת קיבלה בביה"ס משימה לחשוב על 10 מעלות מיוחדות שמצאנו באימהות הקדושות.
במקום לשבור את הראש, שאלתי את הרובוט וכך השיב בשבריר שניה:

10 מעלות מיוחדות באמהות הקדושות
אמהותינו הקדושות, שרה, רבקה, רחל ולאה, היו דמויות מרכזיות בתנ"ך ובמסורת היהודית. מעלותיהן רבות ומגוונות, והן משמשות מודל לחיקוי עבור דורות רבים.
בואו נצפה יחד על 10 מעלות מיוחדות שניתן ללמוד מהן:

1. אמונה עמוקה:
אמהותינו הקדושות גילו אמונה עמוקה באלוקים, גם במצבים קשים ומורכבים. אברהם ושרה, למשל, זכו לבן בשיבה מבורכת, הודות לאמונתם הבלתי מעורערת.

2. סבלנות והתמדה:
סבלנות והתמדה היו תכונות בולטות אצל האמהות. רחל, למשל, חיכתה שנים רבות עד שבורכה בילדים, אך לא איבדה את תקוותה.

3. חמלה ואהבה:
האמהות הקדושות היו מלאות חמלה ואהבה כלפי הזולת. רבקה, למשל, התנהגה בחביבות ובנדיבות כלפי אליעזר, עבדו של אברהם.
הקישור ייפתח בחלון חדש

4. חוכמה ותושייה:
אמהותינו הקדושות גילו חוכמה ותושייה רבה. שרה, למשל, הציעה את שרתּה, הגר, לאברהם כדי שיוולד לו בן.

5. מסירות נפש:
מסירות הנפש של האמהות כלפי משפחתן הייתה יוצאת דופן. לאה, למשל, עשתה הכל כדי להביא שמחה לביתה ולבעלה.

6. ענווה וצניעות:
הענווה והצניעות היו חלק בלתי נפרד מאישיותן של האמהות. רחל, למרות יופייה, הייתה ענווה וצנועה.

7. תפילה והתחזקות:
האמהות התפללו והתחזקו בתפילה, גם ברגעים הקשים ביותר.

8. חינוך לערכים:
האמהות הקדושות חינכו את ילדיהן לערכים של מוסר, אמונה ואהבת האדם.

9. סליחה והשלמה:
האמהות הקדושות לימדו אותנו את חשיבות הסליחה וההשלמה.

10. דוגמה אישית:
הדוגמה האישית של האמהות הקדושות היא מקור השראה עבורנו עד היום.

לסיכום, האמהות הקדושות היו נשים מיוחדות בעלות מעלות רבות. הן משמשות לנו מודל לחיקוי בחיינו, ומלמדות אותנו על ערכים חשובים כמו אמונה, סבלנות, חמלה, אהבה, חוכמה, מסירות נפש, ענווה, צניעות, תפילה, חינוך, סליחה והשלמה.

האם תרצה לדעת עוד על אחת מהאמהות הקדושות?
ניתן להוסיף תמונות נוספות בהתאם לבקשתך.

מבלי להיכנס לעצם הפרשנות של הגר"צ פיטי שליט"א בהרה"ג הגר"ס אלטמן שליט"א לשאלה שהצבת לו, יש חשש מובנה בשימוש בו בנושאי יהדות.
החשש הגדול לדעתי הוא - מה מקור הדברים ששאב.
וסביר מאוד להניח שהמקור הוא בכלל נוצרי, או מוסלמי.
ומדוע? כי הבינה המלאכותית שואבת את הידע שלה מכל רחבי האינטרנט, שהוא כמובן מלא בכפירה, או בדתות שקר. וממילא לא יימלט שייכנסו וייטמעו בתוכן גם דברים שליליים.

חשוב מאוד ולהגיד גם לאחרים
כל הבינה מלאכותית זה אסון עצום לדור מי שקצת מתבונן יש בזה כפירה והכנסת דעות אסורות והשקפה של גויים במסווה של חכמה
וכי מישהו ילך לשאול את האפיפיור או איזה כומר מלומד על אימותינו הקדושות???
וכי מישהו ילק לאדם פוקר ורע מעללים וישאל אותו בהשקפה???
הבינה מלאכותית לוקחת את כל הזבל שיש בעולם וברשתות החברתיות ועושה ממנו סלט
נכון היא יודעת גם יהדות כמו אוניברסיטה ללימודי יהדות אבל זה רחוק מזרח ממערב

וחשוב להוסיף מה שאומר פעמים רבות מרן הגאב"ד הגרש"י זעפרני נ"ל בשם הגר"מ שפירא זצ"ל
שעומק הניסיון של עץ הדעת הוא מכוח ה'טוב ורע' שבו, כי אם היה רע ברור שלא יתקרבו אליו אם יהיה כתוב רעל אף אחד לא ינסה,
אבל כיון שהוא טוב העץ למאכל ו'נחמד להשכיל' זה יוצר את הניסיון
וכן באינטרנט וכ"ש בבינה מלאכותית יש בו טוב זה נחמד להשכיל אבל אסון רוחני שאין כדוגמתו

עזבו עקרונית, בואו נדבר לגופו של עניין.

במקרה הזה, הרובוט הזה פישל לגמרי, וזה מראה שהוא לא מבין כלום בדרכי התורה:
ונמנם אחד לאחד:

1. "הודות לאמונתם הבלתי מעורערת" - מקור?
2. "סבלנות והתמדה" - רעיון מודרני מדאי.
3. "חמלה ואהבה" - ואיך יסביר לפי"ז את הסיפור של שרה עם ישמעאל? או את הסיפור של לאה והדודאים?
וכו' וכו'

וכמובן "אהבת האדם", "סליחה והשלמה" - מה זה השטויות הללו?!

וכן הלאה, הרעיונות נחמדים, אבל אם אני הייתי כותב את זה, הייתם אומרים שאני איזה פרשן \ פלספן, חילוני \ דתי לייט, מהסוג הרדוד.

הבעיה בכל ה-AI שה'בינה' מסתכלת על כל התורה בעיני בשר, ובמוסכמות חברתיות, ולא בעיני תורה.
לדוגמא אני בטוח שאת מעשה דוד ובת שבע ה'בינה' לא יוכל לומר שדוד לא חטא, ועוד.

וכן הלאה, הרעיונות נחמדים, אבל אם אני הייתי כותב את זה, הייתם אומרים שאני איזה פרשן \ פלספן, חילוני \ דתי לייט, מהסוג הרדוד.
צודק
אני הייתי אומר שהכותב לא דתי לייט אלא כופר מחמיר
מהתבוננות קטנה הכל שם מעוות לפי השכל הגויי
זה אפי' מזכיר את הנצרות שמכנים אותו דת האהבה עפ"ל
הכל למצוא חן ומילים יפות

נראה לי שנאמרה לעלות את הנושא
הבינה הזאת גם ממציאה דברים בלי קשר לחלוטין
א"א לסמוך עךיה בכל מקרה ק"ו בעניני הלכה וכד'
מלבד האסון העצום שזה מביא לדור ופשוט וכפי שהזהירו על כך כל גדולי ישראל

לענ"ד
חייב למצוא לה פתרונות סינון, כי הרבה נעזרים בה, בגרפיקה תמונות אנימציה וכדו'
וכן גם ביצירת תוכן
אני לא יודע אם זה פתוח בנט פרי, אבל אני בטוח שימצאו את הפתרון לסנן, ולהוציא דעות פסולות, היא שואבת המון מידע מהנצרות, ובכל אופו היא מנסה להיות אובייקטיבית, אז לכל דבר היא מציגה גם את האפשרות / הדעה השניה, גם אם היא פסולה.

לענ"ד
חייב למצוא לה פתרונות סינון, כי הרבה נעזרים בה, בגרפיקה תמונות אנימציה וכדו'
וכן גם ביצירת תוכן
אני לא יודע אם זה פתוח בנט פרי, אבל אני בטוח שימצאו את הפתרון לסנן, ולהוציא דעות פסולות, היא שואבת המון מידע מהנצרות, ובכל אופו היא מנסה להיות אובייקטיבית, אז לכל דבר היא מציגה גם את האפשרות / הדעה השניה, גם אם היא פסולה.
ראיתי תגובה שלה על היחס למלחמת חרבות ברזל (אני לא יודע איזה פלטפורמה), אבל היא נותנת מקום והבנה לטובים שבאוייבינו.

לכאו' דווקא הדוגמא שהובאה (מעלות האמהות) היא גרועה מאוד לבינה מלאכותית, וראוי מאוד להימנע כמשנ''ת.

אבל מה לגבי עזרה כללית בזה בנושאי חולין? האם יש להתנזר לחלוטין מכלי עוצמתי זה?

והאם בכלל שייך להתנזר מזה, כשנראה שזה יהפוך למציאות החיים תוך כמה שנים?

אבל מה לגבי עזרה כללית בזה בנושאי חולין? האם יש להתנזר לחלוטין מכלי עוצמתי זה?

והאם בכלל שייך להתנזר מזה, כשנראה שזה יהפוך למציאות החיים תוך כמה שנים?

איזו סיבה הגיונית יכולה להיות להתנזר מזה בענייני חולין???

אחרי שנעזרים בדבר הזה, ניתן יהיה להבין שזה בערך שכמו לפני עידן הפלאפון, או בהתחלתו, שבעודי נער היו רבים וטובים (ונורמליים...) שהעיזו להגיד שהם לא 'צריכים' פלאפון, היום זה קצת מחזה נדיר.
כך גם יהיה גורלה של הבינה המלאכותית.

לכן במקום לחשוב איך להתנזר מזה, יש לחשוב איך להפוך את השימוש בו ידידותי למשתמשים יראי ה'...

ממש ממש לא
וחושבני שלא צריך להסביר ולנמק
זה גם גורם להתמכרות קשה לפעמים
יש קו כלשהוא שמנוהל עי "חרדי"(.?)
וגרם לבחורים להתמכרות ממש
היום אומר לו עשה כך ולמחר.......????

ממש ממש לא
וחושבני שלא צריך להסביר ולנמק
זה גם גורם להתמכרות קשה לפעמים
יש קו כלשהוא שמנוהל עי "חרדי"(.?)
וגרם לבחורים להתמכרות ממש
היום אומר לו עשה כך ולמחר.......????
איזה?

לדעתי מאוד מוקדם בשביל להחליט, הנושא מורכב עד כאב, יש המון המון בכל צד, גם טוב וגם רע, לא ברור אם אפשר לסנן ולא ברור אם הבעיות העמוקות בבינה כבר הובנו על ידינו.
בענייני עריות וכדו' למשל, היא הרבה יותר נקיה מהאינטרנט הכללי, ממש בלי השוואה.

שאילה פשוטה: מישהו הרי תיכנת את הבינה מלאכותית, וא"כ המתייעצים הרי מתייעצים בעקיפין עם המתכנתים, ולכן השאילה היא לא האם ראוי להתייעץ עם המחשב אלא עם המתכנת.

זה לא שמישהו תיכנת את הבינה אלא היא מתבססת על הרבה חומרים ומידעים שקיימים ברשת
נשאלת השאלה האם כל דבר שאי מי כתב פעם(כדוגמתי שאני כותב כעת)
מוסמך לייעץ לנו
בפרט שכנראה אם היינו מכירים אותו לא היינו יושבים איתו סעודת שבת תחת אותו קורת גג
ודל
ואין ספק שאנו עדין לא יודעים..... כמה זה בעיה....

שאילה פשוטה: מישהו הרי תיכנת את הבינה מלאכותית, וא"כ המתייעצים הרי מתייעצים בעקיפין עם המתכנתים, ולכן השאילה היא לא האם ראוי להתייעץ עם המחשב אלא עם המתכנת.
בלי להיכנס לנושא הסבוך, יש הבדל עקרוני בין תכנות רגיל לתכנות של בינה מלאכותית, בינה מלאכותית אכן מחדשת דברים ומגיעה למסקנות בלי תלות מוחלטת במתכנתים שלה.
קיים יותר מגילוי אחד שבינה גילתה בכוחות עצמה, חידושים שלא היו ידועים בעולם מקודם.

נכון
מחיבורים של דברים קודמים
וגם המח שלה.......
יתרון האדם מן....

שומר נפשו ירחק מכל מה שקשור לבינה המלאכותית....
ויש לומר בבירור: זה מאוד מאוד קשה. הבינה הולכת ותופסת נתח רחב יותר ויותר, והיא רק תמשיך בזה, ובקצב הולך וגובר.

רק דוגמא קטנה: בקרוב ממש תהיה זמינה תוכנה שתוכל להפיק שירים לימי נישואין וכדו' בעלות אפסית ובלי שום ציוד, כל מי שהוציא שיר ליום נישואין או בת מצווה בעלות של 500 ש"ח לפחות, ושילם לפלייבק, אולפן, גרר את כל הזמרים המיועדים לשעה המסויימת והקליט טייק אחר טייק - מבין איזו הקלה תהיה כשיתנו לכלל האחיינים לקליט דרך הווצאפון המשפחתי את הקטעים שלהם, ובעלות של 4 דולר יצא שיר ברמה שלא נופלת במאום מכל ההשקעה הנ"ל...

שמישהו יאמר שהוא לא יעשה את זה.

ויש לומר בבירור: זה מאוד מאוד קשה. הבינה הולכת ותופסת נתח רחב יותר ויותר, והיא רק תמשיך בזה, ובקצב הולך וגובר.

רק דוגמא קטנה: בקרוב ממש תהיה זמינה תוכנה שתוכל להפיק שירים לימי נישואין וכדו' בעלות אפסית ובלי שום ציוד, כל מי שהוציא שיר ליום נישואין או בת מצווה בעלות של 500 ש"ח לפחות, ושילם לפלייבק, אולפן, גרר את כל הזמרים המיועדים לשעה המסויימת והקליט טייק אחר טייק - מבין איזו הקלה תהיה כשיתנו לכלל האחיינים לקליט דרך הווצאפון המשפחתי את הקטעים שלהם, ובעלות של 4 דולר יצא שיר ברמה שלא נופלת במאום מכל ההשקעה הנ"ל...

שמישהו יאמר שהוא לא יעשה את זה.
אתה צודק בכל מה שטענת, אבל זה עדיין לא מתיר להשתמש בזה, במיוחד שגדולי ישראל יצאו נגד השימוש ב"בינה" המלאכותית.

נ.ב. הרי גם השימוש בסמאטפון הוא חסכוני ונח יותר וכי יעלה על הדעת להתיר להשתמש בו?

נערך לאחרונה:
לדעתי מאוד מוקדם בשביל להחליט, הנושא מורכב עד כאב, יש המון המון בכל צד, גם טוב וגם רע, לא ברור אם אפשר לסנן ולא ברור אם הבעיות העמוקות בבינה כבר הובנו על ידינו.
בענייני עריות וכדו' למשל, היא הרבה יותר נקיה מהאינטרנט הכללי, ממש בלי השוואה.
טעות ושלא תדע... אני שמעתי סיפורים מכלי ראשון על מכשולים בעניינים הנ"ל, תמונות ותכנים נוראיים רח"ל...

קיים כבר. מזמן. ואף בחינם.

נט פרי מסננים כל תמונה שבאה משם, ולגבי התוכן, זה באמת בעיה, כי לא נראה לי שאפשר להגיד ל"בינה" מאיפה לשאוב את המידע שלה.
אני מאמין שנטפרי יצאו בפיתוח בעניין, נגיד לקבוע שבינה תשאב את המידע שלה רק מאתרים וממידע שפתוח בנט פרי בלבד.

בין הסדרים:

ראשי תחתית