מתוך מייל שנשלח ע"י הרה"ג דוד אהרן סופר
בס"ד
שלום וברכה
רציתי לספר לרבנים וגבאי הקהילות שליט"א על דבר מיוחד מאד שזוכים אנו לו כבר למעלה משנה וחצי.
הכל התחיל מכך שהצורך שלנו בבשר חלק ללא פשרות וקולות כלל, כמעט ולא ניתן לביצוע באופן מסחרי, שהרי אחוזים כאלו הם מועטים ביותר (בין 5-10%) והופכים את כל העסק ללא כלכלי כלל.
הרעיון שלנו היה לשבת על משווק בשר גדול שמקבל הכשר מגוף כשרות איכותי, ולסמן את ה"חלק רצפה" שלו ולנתב אותו לחנות אחת בו יוכלו אברכים ספרדים המדקדקים בכשרות לצרוך אותו.
עם רעיון זה פנינו לקבל הנחיות והכוונה אל הגאון הרב אמיתי בן דוד שליט"א והגאון הרב מנשה אביעזרי שליט"א ועשינו כמה סיורים מקיפים יחד, לאחר לימוד הענין בסופו של דבר הצענו את הרעיון בפני הגאב"ד הגאון הגדול רבי שלמה ידידיה זעפראני שליט"א, שנתן את ברכת הדרך, וב"ה מאז כך זה מתבצע כמו שאפרט.
מצאנו זאת בשחיטות של הבשר הטרי על ידי חברת וול דאן (של האחים אסרף), שהם בהשגחת הבד"ץ העדה החרדית (וכדי שיוכלו להכניס ממנו מסעדות ומלונות בירושלים, יש גם משגיח נוסף וצמוד של של הגר"ש עמאר שליט"א שנותן כשרות על החלק בלבד). הם עושים לפחות שחיטה אחת בשבוע, במקום יש בכל שחיטה כ- 30 משגיחים שלהם, שמפקחים היטב על כל נושא הכשרות כולל בודקי סכינים ומליחה וכרסים, הם מבצעים בכל שחיטה בערך מאתים ראשי בקר, מתוכם יוצא לעדה"ח כמה עשרות בהמות חלקות רגילות, שמגיעות לשיווק בכמה וכמה חנויות של וולדאן.
כאן אנחנו נכנסים לתמונה, מתוך עשרות הראשים החלקים שהבד"ץ מאשרים, יש כמה בודדים, [שמתוך כל ה- 200 הם בדרך כלל כ- 5% (כעשרה ראשים לשחיטה בערך)] שבודק הפנים מסמן על דף קו אחד, לומר שלא מצא שום סירכא או חוט או קורי עכביש, ובודק החוץ לאחר בדיקתו בניפוח, מסמן אחריו קו שני, כלומר שגם הוא לא מצא כלום. מה שבעצם מגדיר אותם כחלק רצפה, חלק בית יוסף אמיתי ברמת הכשרות הגבוהה ביותר האפשרית.
הצג קובץ מצורף 204
תמונה של דו"ח בודק פנים
על בהמה שצריכה בדיקה במקומות מסויימים שמצא בהם משהו חוט או סירכה או כקורי עכביש.
הצג קובץ מצורף 203
תמונה של דו"ח על "חלק רצפה"
ראשים אלו בשוטף מתערבבים עם שאר החלק של הבד"ץ ומגיעים לחנויות כבשר חלק בהשגחת הבד"ץ, ונמכרים כשאר הבשר החלק בכשרותם. אחר התיאום עם וולדאן, יצרנו בס"ד קשר עם הבד"ץ, קשר חיובי, וכל כחודשיים (לפי הביקוש) אנו בוחרים ראשים מיוחדים אלו (בלשונם 'נומרים'), אני מתקשר למפקח של הבד"ץ שאומר לי את רשימת מספרי החלק רצפה שיצאו הפעם, אני מבקש ממנו לשים עליהם מדבקה שהם מיועדים עבורנו (כל בהמה יש בה שני רבעים של חלק קדמי), [זה מוגדר אצלם כבשר חבורה של הרב סופר, ולא ככשרות נוספת שמישהו שם מעליהם, כך שאינם מקפידים על השיווק הנפרד הזה].
ראשים מיוחדים אלו נשלחים לפירוק בקצביית וול דאן בעטרות, והם מבודדים משאר הבקר החלק שלהם, ומפורקים בנפרד עם משגיח צמוד מטעמינו אחד מהאברכים של הרב אמיתי בן דוד שליט"א, שנמצא בעת החלוקה והאריזה של ראשים אלו, והוא שם בעצמו מדבקה שכתוב עליה "הרב סופר" על כל אריזה ואריזה, משם
אותם ראשים בודדים שיצאו חלק ללא סרכות כלל נשלחים לשיווק בקצבייה אחת בלבד של וול דאן בשדרות גולדה מאיר 3 בירושלים, ומשווק על ידם עם הבשר הרגיל של הבד"ץ, ובמחיר הרגיל כמו כל הבשר שבחנות. כאשר מי שמעוניין בבשר זה רואה אם יש על האריזה את המדבקה שלנו אות היא שהיא חלק רצפה.
הנוהג הוא שאני מיידע מראש בקבוצת הגוגל, שהולך להגיע השבוע בקר חלק רצפה לקצבייה זו, וב"ה בדרך כלל תוך ימים ספורים הכל נחטף.
השבוע ביום שני היתה שחיטה של כ- 200 ראשי בקר שמתוכם נבחרו בס"ד 11 ראשים חלקים ללא שום סירכה כלל, נמלחו אתמול יום ג', ויפורקו ויארזו בס"ד מחר יום ה' בפיקוח שלנו במפעל בעטרות, ויהיו ניתנים להשגה מיום חמישי במשך היום בעזרת השם בקצבית וול דאן ברחוב גולדה מאיר 3 (במקום אנג'ל לשעבר), אני מוציא הודעה בקבוצת הבשר.
הערות חשובות:
הבשר מגיע באריזה סגורה ואטומה עם חותמת של הבד"ץ העדה החרדית ומודבקים על ידי המשגיח מדבקות פרטיות שלנו, עגולות בצבע זהב, עם השם "הרב סופר", לזיהוי שאלו הם שנבחרו על ידינו ללא שום סירכה.
עקב הרגלי הקניה מקצבים אחרים, ניתן גם להזמין בטלפון (אחר דרישה שיהיה מהבשר עם המדבקה של הרב סופר) ולפרט היטב איך רוצים לקבל את החתיכות, גדולים או קטנים עם שומן או ללא שומן וכדו'. ומומלץ בפעם הראשונה להגיע לקצבייה עצמה ולבחור ולקבל שירות מעולה לפי ההרגל עם הסבר וכו'.
בשר טחון, לעת עתה ניתן להזמין בטלפון יום לפני ההגעה, כדי שבבוקר יטחנו אותו במכונה כשהיא נקיה ללא שיריים של בשר רגיל, גם ניתן להזמין ולבקש את מידת השומן שתהיה בחתיכה הנטחנת, בשר שיטחן במקום באמצע היום לא יהיה במטחנה נקיה מבשר קודם (בהמשך בעזרת השם תהיה מטחנה מיוחדת עבור הבשר שלנו).
באתר של וולדאן ניתן לראות פירוט חלקים ומחירים וזמנים הכל
https://www.weldone.co.il/
טלפון 02-5363335
ניתן להזמין באתר ובטלפון.
יש משלוחים בתשלום (כמדומני בירושלים מעל 600 ש"ח זה חינם)
שעות פתיחה (יש לבדוק ישירות איתם בערבי חגים)
א: סגור
ב-ג: 10:00 בבוקר עד 7:30 בערב
ד: 10:00 בבוקר עד 8:30 בערב
ה: 10:00 בבוקר עד 9:30 בערב
ו: 9:00 עד 12:00 בצהריים
אם הגעת עד כאן, זו הדרך להתחבר לקבוצה שיש בה עדכונים כאשר מגיע בשר לוולדאן בשדרות גולדה מאיר 3
כך מצטרפים לקבוצה
מחפשים בגוגל
https://groups.google.com/
במסך הזה
הצג קובץ מצורף 201
מכניסים את שם הקבוצה,
bsar1@googlegroups.com
ומבקשים להצטרף