באנר תרומה

המפגינים - "רוצחים בשגגה"

לא, אבל מה שגדולי ישראל עשו מכח הוראת החזון איש היא ללכת ולחסום כבישים לעשות עצרות הפגנות ומחאות, (ואגב ליודעי מעט היסטוריה, לא רק על גיוס בנות הורו גדו''י זיע''א לצאת ולמחות, אלא אף בהקמת הברכה המעורבת, יצאו גדו''י בקריאה לצאת למחות ולהפגין)
אין לך אלא שופט שבימיך.
שופט שבימיך שלפניו פרושות גם הוראות גדולי הדור הקודם וגם דעת תורה שלו, ולא עסקנים מנוערים שיודעים רק לצטט חצאי מכתבים, וכאשר רבם לא הולך לאורם הרי שרבנו סר מן הדרך ה"י.
לא זו דרכנו ואל נא תקחו אותנו לשם.

אתה יכול גם להגדיר שהפגנה זה עמידה בשקט מופתי וקריאת תהילים בדבקות.

אבל המציאות היא לא כך, כי הנהגים הנחסמים לא יושבים וקוראים תהילים גם הם, אלא יוצאים ומתעמתים, ובחורי הישיבה מצידם משיבים אלימות, ומשניתנה רשות למופרע להתפרע כבר אינו מבחין בין צדיק לרשע ועורך וונדליזם כללי, שלא לדבר על מפגעים רוחניים כמו נשים חילוניות שמזדמנות למקום וכדי לעורר פרובוקציות מתחככות עם הבחורים או פושטות בגדיהן, וכך יוצא שהפגנה היא אוסף מפגעים רוחניים וגשמיים.

בנוסף, כאשר בג"ץ הוא המעכב, אין שמץ תועלת בהפגנות, כי מצידו של בג"ץ המדינה יכולה להישרף כל עוד אין שלטון שמאלני כאן.
שקר וכזב אני נזדמנתי להיות נוכח בהפגנה או שניים של הפלג הירושלמי, מה שראיתי היה אלפי אנשים שעומדים על הכביש בלי לחולל שום מהומה,
אלא עושים מעגלים ושרים, עוד כמה מאות יושבים על הכביש, פה ושם מגיעים שוטרים ומנסים להרים את היושבים על הכביש.
וזה כל האלימות המדוברת.
(לא מתייחס לנוער שוליים רכוב על קורקינטים ואופנים חשמליים, שמחפש כל פרובוקציה, ומסתובב הלוך ושוב, ומחפש לחולל מהומות. כי כמובן אינם שייכים לאוכלוסייה המפגינה, אלא לתומכי התנועה הקדו' )

כבר הספקת לשכוח - אז בוא אזכיר לך

מלפני 3 שנים בהפגנת קיצוניים בירושליים "דרדרו פח" וזה פגע על אשה חרדית אם לילדים שנפצעה קשה [ואיני יודע אם היא חייה היום, וא"כ באיזה צורה].

נו - חשבת שיהא מישהן שיתעשת שם? , לא ולא רק נהיה יותר גרוע
אל תקח דוג' שולית של אוסף צעירים מטורפים שכל יום שלישי עושים שריפת ה''יתד'' , ופועלים עם פרוטקשן לאיים על בעלי חנויות סלולרי,
שופכים חביות דלק על חנויות ומבעירים אותם, וכו' וכו' וכדו', שזה פשוט אנשים אלימים, שלפעמים מוציאים את אלימותם ברחוב, ופעמים במקומות אחרים.
להשליך מזה לציבור ענק של אנשים שפויים ועדינים, שמתנגדים בתוקף לגזירת הגיוס, ובכללה לחוק המוצע כרגע, ומתוקף זה יוצאים למחות ברחובות, להאשים אותם בפוגרומים ואלימות.
ובתמצית תן לי מקרה מוות או פציעה שקרה בכל השנים האחרונות במהלך הפגנה כנגד הגיוס (ולא בכל מיני מחאות מאולתרות של סקריקים ממאה שערים)

אין לך אלא שופט שבימיך.
שופט שבימיך שלפניו פרושות גם הוראות גדולי הדור הקודם וגם דעת תורה שלו, ולא עסקנים מנוערים שיודעים רק לצטט חצאי מכתבים, וכאשר רבם לא הולך לאורם הרי שרבנו סר מן הדרך ה"י.
לא זו דרכנו ואל נא תקחו אותנו לשם.
להשתמש בטענה הזו זה מגוחך,
א. כי הלא ישנם רבנים לשני הצדדים, ומי אנחנו שנשים גודלם על המשקל, ונשווה איפה יש רבנים חשובים יותר.
ב. וממילא מה שנותר לך להשכיל, שישנם שני דעות לגיטמיות בעניין של גדולי ישראל, והעובדה שהממסד שלך הולך עם דעה אחת ואף מסית נגד הדעה השנייה
עדיין לא פוסלת את את הדעה השניה.
ולזה נתכוונתי בעניין החשיבה העצמאית.

זכות דמוקרטית בסיסית.

מנלן?

מנלן לך, לפני רגע לא הכרת את ההוראה הזו של החזו''א, ועכשיו אתה כבר מפרשן אותה -לרוחך.
הידעת שבהפגנות כנגד הברכה המעורבת לפני שנים, השתתפו אפי' נשים בהוראת כל גדו''י.
בקיצור צא ולמד ותפסיק לקשקש ולגלות את הבורות האומללה שלך.
אשמח ללשון החוק
בינתיים כפי הידוע לי זו עוד המצאה מבית היוצר
שקיבלה גיבוי ממיארה ושות' לפני חודשיים

אשמח ללשון החוק
בינתיים כפי הידוע לי זו עוד המצאה מבית היוצר
שקיבלה גיבוי ממיארה ושות' לפני חודשיים
לא מעניין אותי לשון החוק הספציפי,
אני הולך אחר הנוהג כאן במדינה, כשפגעו בחקלאים, בנכים, בנהגי המוניות, בעובדי ההסתדרות, כולם יצאו מחו וחסמו את הכבישים, מה שמוכיח שזה דבר לגיטימי פה במדינה, וממילא א''א להתייחס לזה כפגיעה בזכיות הציבור
ומשכך לא מעסיק אותי פילוסופיות משפטיות על כבוד האדם וחרותו - וזכותו להביע דעה במרחב הציבורי.

להשתמש בטענה הזו זה מגוחך,
א. כי הלא ישנם רבנים לשני הצדדים, ומי אנחנו שנשים גודלם על המשקל, ונשווה איפה יש רבנים חשובים יותר.
ב. וממילא מה שנותר לך להשכיל, שישנם שני דעות לגיטמיות בעניין של גדולי ישראל, והעובדה שהממסד שלך הולך עם דעה אחת ואף מסית נגד הדעה השנייה
עדיין לא פוסלת את את הדעה השניה.
ולזה נתכוונתי בעניין החשיבה העצמאית.
אולי לא שמת לב להשתייכותי, אבל אני עם הציבור החרדי המאוגד במפלגות החרדיות לאורם של גדולי ישראל שליט"א. לא עם אלו שמרביצים לילדים ולא עם אלו שפורצים רכבים ולא עם אלו שזורקים זקנים על הכביש ולא עם אלו שמציירים את גדולי ישראל כחיות השדה רח"ל ולא עם אלו שיומם ולילה מתירים את דמם של נבחרי הציבור החרדי ועוד ועוד מעשים אשר אין מקומם במחנה התורני ויראי ה'.

שקר וכזב אני נזדמנתי להיות נוכח בהפגנה או שניים של הפלג הירושלמי, מה שראיתי היה אלפי אנשים שעומדים על הכביש בלי לחולל שום מהומה,
אלא עושים מעגלים ושרים, עוד כמה מאות יושבים על הכביש, פה ושם מגיעים שוטרים ומנסים להרים את היושבים על הכביש

מאות ואלפי סירטונים פורסמו מההפגנות האלה, התיאור המלבב פשוט מנותק מהמציאות (גם בלי להיות נוכח בהפגנה או בפריקת עול שלאחריה).

אולי לא שמת לב להשתייכותי, אבל אני עם הציבור החרדי המאוגד במפלגות החרדיות לאורם של גדולי ישראל שליט"א. לא עם אלו שמרביצים לילדים ולא עם אלו שפורצים רכבים ולא עם אלו שזורקים זקנים על הכביש ולא עם אלו שמציירים את גדולי ישראל כחיות השדה רח"ל ולא עם אלו שיומם ולילה מתירים את דמם של נבחרי הציבור החרדי ועוד ועוד מעשים אשר אין מקומם במחנה התורני ויראי ה'.
אין לי בעיה עם ההשתייכות שלך לתנועה הקדו' ולהיותך תלמיד למורינו ר' אריה מכלוף ה' יאריך ימיו על ממלכתו,
הבעיה היא ההסתכלות הילדותית כביכול מי שמקשיב לרבנים שמתנגדים לתנועה הקדו' הוא מופרע רשע וכו'
ומי שהולך אחרי הרבנים שתומכים בהפגנות הוא רוצח ועוד שלל קללות מבית מדרשה של נוער השוליים של התנועה הקדו' .
תתבגר ותבין שגם מי שחושב אחרת יש לו על מי לסמוך, ואל תבטל ותזלזל בכל מי שלא סובל מנחיתות עמוקה כמוך.

הרב @משיב כהלכה
תן לי מקרה אחד של פציעה חמורה או מוות בהפגנה נגד הגיוס של הפלג ?
וכמובן כפי שצינתי בכל התקהלות ציבורית ישנו נוער שוליים, בני התנועה הקדו' ע''פ רוב, שמנצל את ההזדמנות לחולל מהומות.

אין לי בעיה עם ההשתייכות שלך לתנועה הקדו' ולהיותך תלמיד למורינו ר' אריה מכלוף ה' יאריך ימיו על ממלכתו,
הבעיה היא ההסתכלות הילדותית כביכול מי שמקשיב לרבנים שמתנגדים לתנועה הקדו' הוא מופרע רשע וכו'
ומי שהולך אחרי הרבנים שתומכים בהפגנות הוא רוצח ועוד שלל קללות מבית מדרשה של נוער השוליים של התנועה הקדו' .
תתבגר ותבין שגם מי שחושב אחרת יש לו על מי לסמוך, ואל תבטל ותזלזל בכל מי שלא סובל מנחיתות עמוקה כמוך.
🐦

תן לי מקרה אחד של פציעה חמורה או מוות בהפגנה נגד הגיוס של הפלג ?
וכמובן כפי שצינתי בכל התקהלות ציבורית ישנו נוער שוליים, בני התנועה הקדו' ע''פ רוב, שמנצל את ההזדמנות לחולל מהומות.
🐦

לא מעניין אותי לשון החוק הספציפי,
אני הולך אחר הנוהג כאן במדינה, כשפגעו בחקלאים, בנכים, בנהגי המוניות, בעובדי ההסתדרות, כולם יצאו מחו וחסמו את הכבישים, מה שמוכיח שזה דבר לגיטימי פה במדינה, וממילא א''א להתייחס לזה כפגיעה בזכיות הציבור
ומשכך לא מעסיק אותי פילוסופיות משפטיות על כבוד האדם וחרותו - וזכותו להביע דעה במרחב הציבורי.
יחי ההבדל בין חסימה פעם אחת פעמיים לעשר שנים של חסימות
גם אם היו בוזזים חנויות היית אומר את השטיקל תיירה הזה?

יחי ההבדל בין חסימה פעם אחת פעמיים לעשר שנים של חסימות
גם אם היו בוזזים חנויות היית אומר את השטיקל תיירה הזה?
החילוק פשוט ותמהני עליך על עצם השאלה :
בזיזת חנויות היא גזל דאורייתא שנאסר בכל מצב.
אך חסימת כביש אינה בעיה אבסולוטית אלא נבחנת ע''פ מנהג המקום.

החילוק פשוט ותמהני עליך על עצם השאלה :
בזיזת חנויות היא גזל דאורייתא שנאסר בכל מצב.
אך חסימת כביש אינה בעיה אבסולוטית אלא נבחנת ע''פ מנהג המקום.
גזל הרבים קל בעיניך
זה לא גזל???

גם חדר מדרגות אתה תחסום עם הסברא הזאת?

יקירי,
אתה, וכל אלו שהודו לך על הודעתך, לא חלמתם וגם לא תחלמו לשכנע חילוני לא להתגייס לצבא מחשש לפיקוח נפש.
לא גדלתם על זה, אתם לא מגדלים על זה ולא תגדלו על זה.
רק שהרצון והתשוקה "להכניס" לי (בעיקר עקב שם המשתמש) גרמו לך לטפס על העץ באין סולם לרדת.
אני ושכמותי משתדלים להימצא בבתי המדרש ולהתווכח בלימוד
מקסימום עם עצניקים
ולא ברחובות ולהתווכח עם חילונים.

אני תוהה מהיכן הגיעו פתאום כל הצדיקים של הפלג, מה לנו ולפלג המפולג הזה?

כולם נחמדים ועושים רושם ממש טוב, אפשר לחלוק על התוכן אבל הניסוח עדין ומכבד, ובכל זאת - מה לנו ולזה בכלל?

זה פותח אשכול על גזירת הגיוס הנוראה (משל היו גדולי ישראל מוכנים לחתום על חוק גיוס כלשהו... הכל באשר לכל תרגילים לדחות את הקץ כאשר פורסמו רק הערב הקלטות משתי המועצות), וזה פותח אשכול יח"צ לר' שמואל, וזה מכפיש את שלוחי דרבנן...

מהיכן זה בא?

אולי יש כאן הכנה לפלג בראשות הרב יצחק?

יום אחד ידרוש שאסור בתכלית האיסור להשתמט מצה"ל אם אינו לומד, ויום אחד ידרוש שגם הבטלן שבבטלנים אסור לו להתגייס?

אני ושכמותי משתדלים להימצא בבתי המדרש ולהתווכח בלימוד
מקסימום עם עצניקים
ולא ברחובות ולהתווכח עם חילונים.
דמגוגיה בגרוש.
אתה כמובן יודע היטב שגם אני לא מתווכח ברחוב עם חילוניים [ובוא נחסוך מראש את הודעתך הצפויה על כך שאני כן נפגש עם חילוניים בהפגנות, שגם היא כמובן תהיה דמגוגיה בגרוש].
ובכל זאת, גם כשדנת עם חבריך בענייני השעה תוך כדי שתיית קפה בבין הסדרים , מעולם לא היה פשוט לך שראוי שחילוני לא יתגייס כלל לצבא מחשש פיקוח נפש גשמי, כפי שחידש הרב מטשעבין, ועובדה שאף גדול בישראל לא כתב דברים כאלו מלבד הגר"מ זילבר שליט"א.
רק מה שקרה כאן זה דבר פשוט מאוד: עיצבן אותך שה"עצניקים" כביכול באים ללמד אותך השקפה, ורצית להוכיח להם מנה אחת אפיים שהם מתפרצים לדלת פתוחה וכולם יודעים את "ההשקפה" יותר טוב מהם, והם סתם חושדים בכולם, ובלהט הוויכוח לא שמת לב, שאולי הפעם ה'עצניק' המעצבן הביא משום מקום טיעון חדש שלא רגילים לשמוע אותו כלל בדיונים על ענין הגיוס (וגם לא נשמע מעולם מרבני העצניקים ודובריהם).
ומשטיפסת על העץ, אינך מוצא את הסולם לרדת הימנו...
לא נורא, קורה שמתבלבלים.

היכן המכתב הזה?
המכתב פורסם לאחרונה (באזור אב תשפ"ה) יחד עם חתימותיהם של רבים מגדולי ראשי הישיבות החסידיים, כשהגר"מ זילבר מוסיף קודם חתימתו את הדברים הנ"ל. אשתדל בל"נ לחפש ככל שיאפשר הזמן.

ההגנה הכי טובה היא.....
הרב מביט ומשיב
אני כמובן לא הולך להתעמת עם ההוא שהתעמת איתך וטיעוניו ה"ענייניים",
אך שים לב לדבר אחד:
יוסי איזנטל נהרג מרוב שהיה אלים, הבחור מקוממיות נהרג מרוב שהיה אלים, נער נוסף שהיה אלים נפצע בינוני בשכונת רמות מנהג עדין ומסכן שרק נתקע לדאבונו באלימות החייתית של הבהמות על שתיים.
(ככה זה תמיד, האלימים הם אלו הנפגעים העיקריים מהאלימות שלהם...).
הנהגים כולם שוחררו ממעצר (בעוד המטפלות הצדיקות ברוממה עדיין במעצר)
והאיש הנקרא מרנן ורבנן רק מייחל ליום בו תהיה "אכיפה רצינית על מטורללי הפלג", הא ותו לא מידי.
ואני שואל אותך: יש מה לנהל דיון עם אנשים כאלו???

כמו שהחילונים חושבים שכל החרדים אותו דבר, כך יש כאלו שחושבים שכל המפגינים אותו דבר. ולא היא.
לא סוג האנשים, לא סוג ההפגנות, וכמובן האם גדול עומד על גביו.
יכלת להגיב גם כך:
לפני יומיים שתי תינוקות נפטרו במעון חרדי ללא פיקוח.
נו, חשבת שיהיה מישהו מהחרדים שהתעשת שם?

הבחור מקוממיות נהרג מרוב שהיה אלים
האלימות היא השלב שקדם למעשה האסון

כשנהג נחסם זמן רב על לא עוול בכפו, אח"כ שדמו עלה לראשו , כבר א"א לצפות ממנו לסוע בזהירות , כ"ש שהוא רואה למול עיניו את הקבוצה שקודם לכן עיכבה אותו וכעת חושיו מתערפלים מבלי מחשבה

זכות דמוקרטית בסיסית.

מנלן?

מנלן לך, לפני רגע לא הכרת את ההוראה הזו של החזו''א, ועכשיו אתה כבר מפרשן אותה -לרוחך.
הידעת שבהפגנות כנגד הברכה המעורבת לפני שנים, השתתפו אפי' נשים בהוראת כל גדו''י.
בקיצור צא ולמד ותפסיק לקשקש ולגלות את הבורות האומללה שלך.
ובגזירת גיוס בנות היית הפגנה גדולה של נשים כנגד בנין הכנסת דאז.
ההפגנה תועדה בספר פאר הדור.
אגב, אשת מרן הגר"ש אויערבאך ע"ה הייתה בין העצורות בהפגנה הנ"ל.

ראשי תחתית