באנר תרומה

המפגינים - "רוצחים בשגגה"

כפי שכתבו והורו גדולי ישראל אשר לאורם נלך, העצרת הגדולה היתה עצרת תפילה ותו לא.

לא סגירת כבישים, לא התגרות בעוברי אורח, לא התנהגות בהמית, לא חילול שם שמים.

ההפגנות הללו גוררים מפגעים גשמיים ורוחניים גם יחד, ונפשם של אותם בני תורה שהיו שם ניזוקה בצורה בלתי הפיכה.

לא ארחיב על המפגע הרוחני שהיה היום, שלא ניתן להיכתב, וזה לא פעם ראשונה שקורה דבר כזה.

הדרך הבהמית הזו זרה לנו, ואינה לרוחנו, הציבור הספרדי לא הורגל בכך וטוב שכך.

בהמות על שתיים
ממתי מותר להזיק בשם התורה
לגזול מהאוטו חפצים בשם התורה
לאן הגענו נראים כבחורי ישיבות וגרועים מחיות
אחד היום אמר לי ככה הרב שלי אמר להרעיש עולם ומלואו וזה כולל הכל
עניתי לו קודם כל אני לא מאמין שיש רב בישראל שמתיר להזיק בידיים לאנשים תמימים
וגם לשיטתו אם הרב שלך היה אומר לך לרצוח אז זה גם בחשבון
היכן הגבול חייבים להפקיע אותם

קבצים מצורפים

• video_1624_1.mp4
    1.3 מגה-בתים
אחרי מה שראינו פה

א"א לבוא בטענות על מה שרואים כאן
לא סותר אחד לשני
אבל אם הזמנת פעם מוצר בטח חיכית לו שיבוא...

בהמות על שתיים
ממתי מותר להזיק בשם התורה
לגזול מהאוטו חפצים
לאן הגענו בחורי ישיבות שגרועים מחיות
עד כדי כך?
אלו בסך הכל "נוער שוליים מופרע, שקופץ על ההזדמנות" כמו שאמר החכם מכל האדם הרב @דבש לפי .
(אגב זה תיעוד אחד מתוך רבים רבים רבים שפשוט אין מילים)

עד כדי כך?
אלו בסך הכל "נוער שוליים מופרע, שקופץ על ההזדמנות" כמו שאמר החכם מכל האדם הרב @דבש לפי .
ידידי הנכבד לדעתי אתה טועה
ביודעי ומכירי זה שיטה ודרך
אכן בחורי ישיבות בטלנים שנראים צדיקים תמימים
אבל זה התרבות ואיני רוצה להוסיף עוד

שים לב:
כולם מדברים על הבעייתיות הגדולה שיש בצבא מהבחינה הרוחנית כי מתקלקלים שם, וגם על כך שלומדי התורה מגינים בלימודם ופטורים מכל חוב אחר.
לפי זה אין בעיה לאדם חילוני להתגייס לצבא, ואדרבה, אם הוא לא מתגייס, הוא משתמט.
וכאן בא הגר"מ זילבר וכותב בשם הרב מטשעבין דברים שעד כה לא ראיתי שום גדול בתורה שכתב אותם, ולדבריו יוצא לכאורה כי לו יצוייר שתצליח למנוע מחילוני להתגייס לצבא זה גם יהיה דבר טוב, כי בכך אתה מציל אותו מפיקוח נפש גשמי.
בעיניי זה חידוש גדול מאוד, אם לך הדברים היו פשוטים אני מוריד בפניך את הכובע.
תגיד אתה רציני???
כולנו גדלנו ומגדלים ע"ז!!
אתה חי בפלאנטה אחרת

עד כדי כך?
ידידי הנכבד לדעתי אתה טועה
ביודעי ומכירי זה שיטה ודרך
אכן בחורי ישיבות בטלנים שנראים צדיקים תמימים
אבל זה התרבות ואיני רוצה להוסיף עוד

הוא אמר את דבריו "בציניות"

והוא התכוין לעקוץ את מה שנאמר כאן

הרבה מבכירי ש"ס מעורבבים עם הרפורמים בקק"ל ועוד ארגונים , והם עוד באים להגיד שהשמאל עוזר לקנאים וכדו' , טלו קורה מבין עיניכם
אם אפשר לא לטנף בפורום כנגד שלוחי דרבנן, שעשו ועושים כ"כ הרבה למענינו...
מדין הכרת הטוב ומדין לא להוציא שם רע ברור שגדול"י נגד מכון מנדל בתור הוראה לציבור אבל יש הוראות פרטניות שונות ליחידים עם רבם כמו בהרבה נושאים טכנולוגיה וכדו'...

בעקבותיך הלכתי לקרוא את מה שכתב הרב 'מרנן ורבנן' שם
מצטרף לכל מילה כל מילה פנינה
מעיר שהנוסח מדי עדין הם בתואר של חיות וגרוע מכך

הרב זילבר הוסיף שהוא נחרד מהדיבורים נגד מרן הגר״ד לנדו שליט"א

דעת תורה בטהרתה:

חדשות-101-scaled.jpg

עד כדי כך?

אכן מגוחך ממש, וכבר העירותי בזה באשכול אחר שאותם אלה שהתגודדו על האוטובוס נראו בני תורה לכל דבר, וגם אלה שהיו בכביש ממול ודרדרו פח בוער למרכז הכביש, ואחר כך מנסים לתלות הכל בנערי שוליים על קורקינטים.

א. האם גם מרנא החזון איש זיע''א ששלח להפגין על גיוס בנות, ולא זו בלבד אלא שכתב למנחם פרוש ז''ל בפתק ''להשתולל'',
האם גם הוא עתיד ליתן את הדין ?
ב. לדבריך הרדודים, הנגועים בהרבה אימוציות מהזן הנמוך, ומשולבים ומתובלים בבורות עמוקה, אסור באיסור חמור להפגין יהיה מה שיהיה, כי הרי זה גורם לנוער שוליים מופרע, לקפוץ על ההזדמנות, ולפגוע באנשים ואחריתה מי ישורנה.
ג. הנסיון המגוחך לקחת פראות של נוער קיצוני - קנאי, שמדרדר פחי אשפה לעבר עוברים ושבים ומסכן את הציבור, ולהאשים את כל מי שעשה הפגנה אי פעם, זה בין ילדותי לאנטישמי.
ד. דבריך מזכירים את המאמר בעיתון משפחה של יהודי אומלל בשם אהרון קליגר, שהאשים את הורי הנער הנרצח הי''ד, ששלחו אותו להתאבד, רק אומר בעדינות שישנו יותר סיכוי שהבן של כותב המאמר ממשפחה ישליך אבן על נהג ערבי, מאשר הנער הנרצח הי'ד .
ה. אפשר לבחון את הדברים בצורה מעט יותר בוגרת, גם אם אתה תומך בחוק, אתה לא חייב לחשוב שכל מי שמפגין הוא רוצח, אפשר להסתכל לגופו של עניין, בלי לשפוט הכל הפוזיציה.
מה כולל להשתולל, להישכב מחחת רכבים, לדרדר פחים על אנשים, לחסום כביש לאמבולנס, לגנוב חפצים מרכבים, לרצוח..
עד איפה?
מה גם החזו"א שלדבריך אמר להשתולל הוא אמר לעשות את זה על כל התערבות של המדינה בענייני הלכה?
כמה אפשר להשתולל, להתפרע, להשחית, לגנוב לפצוע, להרוג..
אוטומטי כל מי שמביע ביקורת עליכם נהיה אנטישמי
מחילה אבל המסכנות שלכם לא מתירה לכם להתמרמר כל היום על החוסר רלוונטיות שלכם, ולהוציא את המרמור בפראות חסרת רסן

וכל צעדי ההפגנה שלהם הוא רק בחסימת כבישים (באמצעות ישיבה על הכביש, או מעגל אחד גדול על פני כל הצומת, וכדו') ובשום אופן לא במעשי אלימות והתגרות

חסימת כבישים מטבעה גוררת אלימות רבה, כי הנחסמים לא יושבים בשקט, וחלקם ממהרים באופן של פיקוח נפש עבורם, וחלקם סובלים מקלסטרופוביה, והם קמים ועושים מעשים, והבחורים הצדיקים משיבים להם, וכך זה נראה.

בנוסף, על כל צדיק שחוסם כביש בשקט יש עשרה צדיקים שנותנים דרור לכל יצריהם הבהמיים, ועוברות אורח עושות מעשים בפניהם ומטמאות את נפשם.

האם גם מרנא החזון איש זיע''א ששלח להפגין על גיוס בנות, ולא זו בלבד אלא שכתב למנחם פרוש ז''ל בפתק ''להשתולל''

אי אפשר לקחת את דברי החזו"א על גיוס בנות ולהקיש מהם גזירה שווה לכל שטות.

וכפי שכתבתי, אי אפשר לגייס אף בחור בכח, על אחת כמה וכמה עשרות אלפי בחורים, והדבר שונה בתכלית ממה שהיה אז גזירת גיוס בנות. לכל היותר מדובר בכמה ימי כלא לבודדים, סנקציות, ודברים כגון זה.

הגר"ד לנדו רואה בחזו"א את רבו המובהק, ובאים צעירי הצאן ללמדו מה הורה החזו"א.

ומי יתן את הדין על כל האסונות שכמעט קרו בעצרת המיליון, כאשר היה ברור מראש שעצם קיום העצרת יגרום למאות רבות של אנשים לסכן את חייהם בעליה על מנופים וגגות?

אין שום קשר בין זה לזה.

בעצרת תפילה אין מפגעים רוחניים וגשמיים וסיגול מידות רעות והתנהגות בהמית כמו בהפגנות ומחאות. ההוא שקפץ והתאבד כלל לא קשור לאירוע, ולכל אלה שסיכנו את חייהם לא קרה דבר.

ואמנם בהחלט יש להשתדל לקיים עצרות במקומות פתוחים ולא סמוך לבניינים, אבל זהו דבר שולי לחלוטין שאפשר כאמור למנוע, ובפרט שעצרת תפילה זהו דבר נדיר יחסית, ועוד יותר נדיר שמאן דהו ניזוק.

מאידך גיסא, בהפגנות ומחאות אפשר בקלות לצפות מראש את הוונדליזם ואת ההתנהגות הבהמית, כפי שרואים בכל ההפגנות. אפשר גם לצפות מראש שבחורים ידרסו, חלק ימותו וחלק יפצעו, אפשר לצפות שנשים פרוצות יתגרו בבחורים, וכו' וכו'.

אני מבין שאת החכמה לטמון את הראש בחול, בת היענה רכשה מכבודכם.
זהו שכתבתי שאכן עלי ללגלג אתה יכול.
אך מה תאמר על רבינו החזו''א זיע''א שמפיו כולנו חיים.
וכי אף אותו תאשים ברדיפה ורצח
וכי תאמר שבת היענה מתלמידי החזון איש היא.
צא אחי היקר מאותו קופא דמחטא שדרכו אתה שופט את העולם, הבן שלא הכל עניין של פוזיציה ופוליטקה קטנונית.
גם אם אנשים חושבים אחרת מדעתך, ומדעת יו''ר התנועה הקדושה, הם לא נהפכים לרוצחים, בדיוק כמו שאתה לא נהפך בעיניי לבור וע''ה גמור, בשל העובדה שאינך יודע שכל גדולי העולם תמכו במושג הפגנות, וכל הנידון הוא - על מה יוצאים להפגין.

אין שום קשר בין זה לזה.

בעצרת תפילה אין מפגעים רוחניים וגשמיים וסיגול מידות רעות והתנהגות בהמית כמו בהפגנות ומחאות. ההוא שקפץ והתאבד כלל לא קשור לאירוע, ולכל אלה שסיכנו את חייהם לא קרה דבר.
כנראה לא היית נוכח, אחרי עצרת המיליון בשערי העיר ירושלים, ששם התפרעו כל מיני נערים, חסמו את הכביש רבו מכות עם שוטרים, וכו'
ואמנם בהחלט יש להשתדל לקיים עצרות במקומות פתוחים ולא סמוך לבניינים, אבל זהו דבר שולי לחלוטין שאפשר כאמור למנוע, ובפרט שעצרת תפילה זהו דבר נדיר יחסית, ועוד יותר נדיר שמאן דהו ניזוק.
לא הבנתי מי ניזוק בעצרת האחרונה, כל האירוע של הדריסה המזעזעת לא היה בכלל באזור העצרת שהייתה בבר אילן למטה, והדריסה הייתה בירמיהו - שמגר.
מאידך גיסא, בהפגנות ומחאות אפשר בקלות לצפות מראש את הוונדליזם ואת ההתנהגות הבהמית, כפי שרואים בכל ההפגנות. אפשר גם לצפות מראש שבחורים ידרסו, חלק ימותו וחלק יפצעו, אפשר לצפות שנשים פרוצות יתגרו בבחורים, וכו' וכו'.
אשמח אם תמנה כמה מתו עד היום בהפגנות במדינה, לאו דווקא מהציבור החרדי, אני לפחות לא מכיר.
חוץ מהמקרה האחרון, ששוב אינו נוגע למציאות של הפגנה, אלא לנוער מופרע שמתגרה בנהגי אוטובוסים ערבים, (מטעמים לאומניים, ושעמום) ולאו דווקא בהפגנות, אלא בכל פרובוקציה והזדמנות, (והעובדה שעמדו שם צעירים ממשתתפי ההפגנה ואולי אפי' השתתפו במריבה עם הנהג, אינה נוגעת, וכמו שלא נאשים את תושבי האזור, כך לא נוכל להאשים את שאר משתתפי ההפגנה שלא היו באירוע.)
ואכן צריך להוקיע את אותם נערים מופרעים, ולנקוט כנגדם ביד קשה ובמלוא חומרת הדין.
אך מה הוא עסק לדידן, להאשים את עשרות אלפי המשתתפים מנער ועד זקן, חסידים, ספרדים, ליטאים, אברכי משי עדינים שלא פגעו בזבוב בחייהם, וכל פשעם שיצאו לרחובה של עיר למחות כנגד חוק אומלל שמסכן את קיום הציבור החרדי בכלל ועולם הישיבות בפרט.

כנראה לא היית נוכח, אחרי עצרת המיליון בשערי העיר ירושלים, ששם התפרעו כל מיני נערים, חסמו את הכביש רבו מכות עם שוטרים, וכו'
מסתבר שהם היו מי שהתפרע יום לפני בהפגנה אותו אחד שיומיים לפני ירק לנהג בפרצוף תוך כדי שהוא מדרדר פח, והיום בעט ברכב של עובר אורח וגנב לו חפצים מהרכב
ואכן צריך להוקיע את אותם נערים מופרעים, ולנקוט כנגדם ביד קשה ובמלוא חומרת הדין
תתחיל להוקיע את עצמך אם כן במקום לקרוא למי שנכנס בכם אנטישמי
אברכי משי עדינים שלא פגעו בזבוב בחייהם
זה באמת אותם אנשים שיקפידו על צער בעלי חיים בכל החומרות אבל כשזה יגיע לצער בני אדם זה כבר נושא של המרת דת ומצווה להתפרע

זהו שכתבתי שאכן עלי ללגלג אתה יכול.
אך מה תאמר על רבינו החזו''א זיע''א שמפיו כולנו חיים.
וכי אף אותו תאשים ברדיפה ורצח
וכי תאמר שבת היענה מתלמידי החזון איש היא.
צא אחי היקר מאותו קופא דמחטא שדרכו אתה שופט את העולם, הבן שלא הכל עניין של פוזיציה ופוליטקה קטנונית.
גם אם אנשים חושבים אחרת מדעתך, ומדעת יו''ר התנועה הקדושה, הם לא נהפכים לרוצחים, בדיוק כמו שאתה לא נהפך בעיניי לבור וע''ה גמור, בשל העובדה שאינך יודע שכל גדולי העולם תמכו במושג הפגנות, וכל הנידון הוא - על מה יוצאים להפגין.
כל מה שאמר פעם איזה גדול בזמן מסוים ובמקרה ספציפי מסוים, זו הוראה והנחיה מחייבת לדורי דורות לכל אירוע ולנסיבותיו המשתנים???

מה כולל להשתולל, להישכב מחחת רכבים, לדרדר פחים על אנשים, לחסום כביש לאמבולנס, לגנוב חפצים מרכבים, לרצוח..
עד איפה?
נראה שכל ילד מבין שאין התר לעשות דברים האסורים בהלכה, כגון השחתת רכוש וק''ו הזק לנפש, ומשכך ברור שלא לזה התכוון החזון איש במכתבו למנחם פרוש ז''ל (אגב, עדות מצולמת של מנחם פרוש ז''ל),
אלא כוונתו הייתה לכל דבר שמעורר רעש ציבורי, ומשבש את סדרי המדינה
שלדבריך אמר להשתולל הוא אמר לעשות את זה על כל התערבות של המדינה בענייני הלכה?
כמה אפשר להשתולל, להתפרע, להשחית, לגנוב לפצוע, להרוג..
שוב, אתה כנראה להוט לפרוק את כעסך, וזה לגיטמי, אך זה פוגע ברמת הדיון, אתה מניח הנחה ש''להשתולל'' בשפת החזו''א משמע ''להשחית לגנוב לפצוע ולהרוג'', ומכח זה אתה מקשה וזועק ''כמה אפשר''
אך כפי שהסברתי, להשתולל היינו לחסום כבישים באופן נורמלי, בלי להשחית לבזוז לגנוב ולהרוג וכל הדוג' שהבאת.
ופשיטא שכל הגדולים שתמכו בעניין ההפגנות לא התירו לאף אחד, לעבור על ההלכה, וחלילה לפגוע במישהו.
והדברים פשוטים.
אוטומטי כל מי שמביע ביקורת עליכם נהיה אנטישמי
מחילה אבל המסכנות שלכם לא מתירה לכם להתמרמר כל היום על החוסר רלוונטיות שלכם, ולהוציא את המרמור בפראות חסרת רסן
אני לא יודע מי זה ''אתם'', אני סך הכל יהודי פשוט, ב''ה מאושר ושמח, רק בשונה ממך התברכתי בחשיבה עצמאית
אני לא סובל מנחיתות מהממסד, ומשתדל לבחון כל סוגייא לגופה, ולא מפוזיציה של יו''ר התנועה הקדושה.

כל מה שאמר פעם איזה גדול בזמן מסוים ובמקרה ספציפי מסוים, זו הוראה והנחיה מחייבת לדורי דורות לכל אירוע ולנסיבותיו המשתנים???
זה הוכחה לכך שהמושג הפגנה אינו ''רדיפה - רציחה'' וכו'.
זו הוכחה שגם גדולי העולם הכירו במושג הפגנות.
וכל הנידון הינו מתי להפגין ועל מה.

זה הוכחה לכך שהמושג הפגנה אינו ''רדיפה - רציחה'' וכו'.
זו הוכחה שגם גדולי העולם הכירו במושג הפגנות.
וכל הנידון הינו מתי להפגין ועל מה.
לא אתה ולא אני מבינים מהי משמעות ההנחייה של החזו"א למנחם פרוש "תשתוללו", אתה מפרש זאת להנחיה להתנהג בצורה בהמית ואלימה, לי לא נראה שזו כוונת החזוא, אלא לפעול בצורה חריגה ולהפעיל עולם ומלואו גם את יהדות התפוצות וכו'. אבל לא הנחייה לציבור לנהוג בצורה אלימה. ובפרט כזו שתוצאותיה היא רצח של עלם חמודות הי"ד.
גם אם ישנה הנחיה של גדולי עולם להפגין, השאלה היא איך להפגין.
האלימות זמורת זר במחננו!

נראה שכל ילד מבין שאין התר לעשות דברים האסורים בהלכה, כגון השחתת רכוש וק''ו הזק לנפש, ומשכך ברור שלא לזה התכוון החזון איש במכתבו למנחם פרוש ז''ל (אגב, עדות מצולמת של מנחם פרוש ז''ל),
אלא כוונתו הייתה לכל דבר שמעורר רעש ציבורי, ומשבש את סדרי המדינה
נו אז מה אתה רוצה, מסבירים לך שזה הסחורה זה הציבור וכך הם מתנהגים
סיפור קצר, לפני שנה הייתי באוטובוס בנסיעה בין עירונית, לפתע עלו חבורת אברכים שבאמת נראים צדיקים וחסידים אחד אפילו פתח ספרון, הצחנה שעלתה מהן עלתה על כל תיאור, אחד שם התרברב שהוא ממש עמד בתוך הבואש במסירות נפש..
אשה בהריון היתה שם, ובעלה ביקש בשמה שהם ירדו בתחנה הקרובה כי התחילו לה צירי לידה סחרוחורות מחמת הצחנה, והתחיל בלאגן, אברכים צדיקים מזויפים שאגו שם איך אתה לא מתבייש אנחנו עושים את העבודה בשבילכם, אפילו לא מילה של התנצלות.
אנשים שרואים רק את עצמם את הרב שלהם והמפלגה והעיתון, בין אדם לחבירו לא קיים בלקסיקון.
ומכאן מגיע כל התיאורים והתיעודים המזעזעים אם ההורים ככה אז הילדים כבר בועטים ברכבים גונבים חפצים ומדרדרים פחים, כשאתה רואה רק אותך אתה נהיה חיה

נערך לאחרונה:
מסתבר שהם היו מי שהתפרע יום לפני בהפגנה אותו אחד שיומיים לפני ירק לנהג בפרצוף תוך כדי שהוא מדרדר פח, והיום בעט ברכב של עובר אורח וגנב לו חפצים מהרכב
והם גם היו פעילים של מפלגת ש''ס בבחירות,
ואם רק תגיד לידם מילה רעה על יו''ר התנועה הקדושה- אבוי לך ולנפשך.
והם כל ליל שבת עומדים בצומת בר-אילן שמואל הנביא, בפריצות נוראה, בנים ובנות יחדו, וכל רכב של ערבי שעובר שם, חוטף אבנים ועובר לינץ'.
אבל התנועה הקדושה זה האלוהים שלהם.
ולכן מה? זה מוכיח שכל מי שתומך בש''ס הוא כמוהם?
והנמשל ברור.

תתחיל להוקיע את עצמך אם כן במקום לקרוא למי שנכנס בכם אנטישמי
אני לא מבין.
אתה מכיר אותי? נפגשנו פעם? אתה כביכול מאשים אותי בהתפרעות?
השפה הנמוכה הזו, מביישת אותך ידידי, אני מבין שאין בך את היכולת לנהל דיון ברמה גבוהה.
אך אם אין לך משהו חכם לומר, פשוט תשתוק לפחות יחשבו שאתה חכם וכמאמר חז''ל ''סייג לחכמה שתיקה''.
אל תקיא את הרעל והרדידות שלך על גבי הפורום המיוחד והמרומם הזה.
כאן מנסים לנהל דיון בוגר, ללבן סוגיות, ולא לריב כמו נהגי מוניות בסוף יום.
כשתרגיש שאתה מסוגל לנהל דיון בוגר, אשמח לשמוע את דעתך, עד אז תקיא את קטנות המוחין הזו, במקום אחר, ואל תבזה את הפורום כאן.

זה באמת אותם אנשים שיקפידו על צער בעלי חיים בכל החומרות אבל כשזה יגיע לצער בני אדם זה כבר נושא של המרת דת ומצווה להתפרע, חיות אמרתי ואכן חיות דואגים לחיות..
אתה באמת חושב, שכל מי שחושב שההפגנה נגד הגיוס שהייתה היא חשובה, והוא אף טרח והשתתף בה, הוא חיה?
אני מופתע לאיזה רמות של צמצום וקטנות המוחין, אפשר להגיע.
מה אני יגיד לך.
אני מתחיל להבין איך כל הכתות עובדות, כמה קל לשטוף לאנשים את המוח, למלאות אותם בשנאה, לסגור ולנעול להם החשיבה העצמאית (אם היא בכלל הייתה).
להביא אותם לתודעה, שכל מי שחושב אחרת מהם, הוא לא פחות מ-חיה.

וכאן בא הגר"מ זילבר וכותב בשם הרב מטשעבין דברים שעד כה לא ראיתי שום גדול בתורה שכתב אותם, ולדבריו יוצא לכאורה כי לו יצוייר שתצליח למנוע מחילוני להתגייס לצבא זה גם יהיה דבר טוב, כי בכך אתה מציל אותו מפיקוח נפש גשמי.
האריך בזה הגאון רבי יעקב יוסף זצ"ל
הובא בפורום פעם, אנסה למצוא בלנ"ד

שתי שאלות:
1. ההתייחסות של הגר"ד לנדו היא גם ביחס להפגנות נגד ניתוחי מתים? כמדומני שהחזו"א התייחס לזה קצת אחרת מגיוס בני הישיבות.
2. העצניקים יוצאים להפגין גם על ניתוחי מתים או רק על הגיוס?

א. האם גם מרנא החזון איש זיע''א ששלח להפגין על גיוס בנות, ולא זו בלבד אלא שכתב למנחם פרוש ז''ל בפתק ''להשתולל'',
האם גם הוא עתיד ליתן את הדין ?
איך פורוש השתולל?
מה היה שם בדיוק בהפגנה?

והם גם היו פעילים של מפלגת ש''ס בבחירות,
ואם רק תגיד לידם מילה רעה על יו''ר התנועה הקדושה- אבוי לך ולנפשך.
והם כל ליל שבת עומדים בצומת בר-אילן שמואל הנביא, בפריצות נוראה, בנים ובנות יחדו, וכל רכב של ערבי שעובר שם, חוטף אבנים ועובר לינץ'.
אבל התנועה הקדושה זה האלוהים שלהם.
ולכן מה? זה מוכיח שכל מי שתומך בש''ס הוא כמוהם?
והנמשל ברור.

אני לא מבין.
אתה מכיר אותי? נפגשנו פעם? אתה כביכול מאשים אותי בהתפרעות?
השפה הנמוכה הזו, מביישת אותך ידידי, אני מבין שאין בך את היכולת לנהל דיון ברמה גבוהה.
אך אם אין לך משהו חכם לומר, פשוט תשתוק לפחות יחשבו שאתה חכם וכמאמר חז''ל ''סייג לחכמה שתיקה''.
אל תקיא את הרעל והרדידות שלך על גבי הפורום המיוחד והמרומם הזה.
כאן מנסים לנהל דיון בוגר, ללבן סוגיות, ולא לריב כמו נהגי מוניות בסוף יום.
כשתרגיש שאתה מסוגל לנהל דיון בוגר, אשמח לשמוע את דעתך, עד אז תקיא את קטנות המוחין הזו, במקום אחר, ואל תבזה את הפורום כאן.

אתה באמת חושב, שכל מי שחושב שההפגנה נגד הגיוס שהייתה היא חשובה, והוא אף טרח והשתתף בה, הוא חיה?
אני מופתע לאיזה רמות של צמצום וקטנות המוחין, אפשר להגיע.
מה אני יגיד לך.
אני מתחיל להבין איך כל הכתות עובדות, כמה קל לשטוף לאנשים את המוח, למלאות אותם בשנאה, לסגור ולנעול להם החשיבה העצמאית (אם היא בכלל הייתה).
להביא אותם לתודעה, שכל מי שחושב אחרת מהם, הוא לא פחות מ-חיה.
ידידי, אתה יכול לכתוב אלף פעם זה קומץ זה שוליים זה וכו. כל עוד לא תהייה אסיפה של הרבנים שלכם שישבו ויקימו בית דין מיוחד לענייני נפשות (הם מוסמכים לכך?) שידון האם להמשיך בהפגנות או לא, וכל עוד לא יהיה סדר ותקנות והבהרות וכללים עם מפקחים מטעמכם שישמרו, הרי שעד אז אל תצפה ממישהו אחד להאמין שכוונתכם לשם שמים ואל תצפה מאף אחד להאמין שאלו השוליים שלכם!
נערים נהרגים! נ ה ר ג י ם! בייסורים ובצורה מזעזעת! (מעבר לכל אותם שמתים רוחנית) ויש למישהו ממכם אומץ עוד להראות את פניו בציבור במקום להתכנס שפופים מבויישים ודווים באיזו מערה ולחשוב איך דרדרתם את הציבור החרדי ואת בחורי הישיבות לכזה מצב. זוועה.
אתה יכול לקרוא לזה שטיפת מוח ואתה יכול לקרוא לזה כת ואתה יכול לקרוא לזה איך שאתה רוצה. אבל אם סנהדרין ההורגת אחת לשבעים שנה נקראת סנהדרין חובלנית, לא יודע מה נקראים מי שגורמים לבחורי ישראל להיהרג ולהירצח בעינויים קשים פעם בשבוע שבועיים ועוד מתפארים בזה. ה' יעזור.

ראשי תחתית