המומלצים של מכון כושרות

למשל הם ממליצים לא לאכול רסק עגבניות של העדה"ח, צריך לקחת את זה ברצינות?

לגבי רסק עגבניות, הדברים נכתבו לאחר מחקר עמוק ומקיף שהם ביצעו, וכדאי מאוד לקרוא אותו כאן בקישור הזה.
שאלתי איש מבין טוב בענייני כשרות, והוא אמר לי שכדאי לסמוך עליהם מאוד בכל ענייני תולעים כי הכל נכתב שם לאחר חקירה ודרישה, לגבי שאר הדברים, הוא אמר לי שבעיקר לחומרא כדאי לסמוך עליהם, זאת אומרת, לא לאכול מה שלא מומלץ על ידם (הוא באופן אישי מחמיר יותר מהם).

לגבי רסק עגבניות, הדברים נכתבו לאחר מחקר עמוק ומקיף שהם ביצעו, וכדאי מאוד לקרוא אותו כאן בקישור הזה.
שאלתי איש מבין טוב בענייני כשרות, והוא אמר לי שכדאי לסמוך עליהם מאוד בכל ענייני תולעים כי הכל נכתב שם לאחר חקירה ודרישה, לגבי שאר הדברים, הוא אמר לי שבעיקר לחומרא כדאי לסמוך עליהם, זאת אומרת, לא לאכול מה שלא מומלץ על ידם (הוא באופן אישי מחמיר יותר מהם).
וכאן מגיעה השאילה, האם העדה"ח מקילים בזה יותר מהם, או שזה ויכוח על המציאות?

כנראה שגם הם עם הכבוד וכל המאמצים הרבים מצידם לא חפים מטעויות, ואם אכן זו הטעות היחידה שם, אשרינו שכך עלתה בדורנו.

כנראה שגם הם עם הכבוד וכל המאמצים הרבים מצידם לא חפים מטעויות, ואם אכן זו הטעות היחידה שם, אשרינו שכך עלתה בדורנו.
אני מבין מדבריך שהם טוענים שאין תולעים כלל, וזה לא מחלוקת בהלכה, הבנתי נכון?
(וזאת מבלי לחלוק על תוכן דבריך, שהם וודאי נכונים מאוד).

(וזאת מבלי לחלוק על תוכן דבריך, שהם וודאי נכונים מאוד).
בהחלט לא, אני לא שמעתי כזה דבר בשם רבני העדה החרדית (יש מחלוקת אחרת לגבי תולעי אניסאקס בדגים, ששם הם טוענים שאין לערער על מה שנהגו כל השנים, אבל זה לא קשור לכאן), אני מבין שפשוט במציאות למרות כל המאמצים (ואני כותב ברצינות ולא בציניות), הם לא מצליחים להגיע למצב שאין תולעים ברסק, אבל ברור שזה לא מכוון או שהם מתכחשים למציאות.

למשל הם ממליצים לא לאכול רסק עגבניות של העדה"ח, צריך לקחת את זה ברצינות?
באתר שלהם העדה״ח במומלצים [אא״כ יש עוד רסק של העדה החרדית שאינני מכיר].
אני שמעתי מהרב זריצקי לטענתו שאין תולעים [הוא ציין לי לשאול אחד בבית הכנסת כאן באהל יוסף שמתמחה בזה, כך שנראה שהוא עומד מאחורי זה], אני מעדיף לסמוך על כושרות.

באתר שלהם העדה״ח במומלצים [אא״כ יש עוד רסק של העדה החרדית שאינני מכיר].
כנראה שיש עוד רסק עגבניות של העדה החרדית שעליו הם לא ממליצים, כשתלחץ בתחילת המומלצים על העדה החרדית, זה מה שתראה:1736236738160.png

כנראה שיש עוד רסק עגבניות של העדה החרדית שעליו הם לא ממליצים, כשתלחץ בתחילת המומלצים על העדה החרדית, זה מה שתראה:הצג קובץ מצורף 553
זה הודעה כללית שנמצאת בכל הכשרויות שלא אומרת כלום. מידיעה.
בשם העדה"ח או מעצמו?
מעצמו.

נושאים דומים:

בין הסדרים:

ראשי תחתית