באנר תרומה

הרב ערן חבה

קריינתא דאיגרתא ...

אני אישית לא מכירו אותו כלל, כנראה לא זכיתי,

אדרבה, כאן בדיוק זו הבמה המתאימה, תעלה כאן תשובות ממנו או שיעורים או שמועות מעניינות,
אולי תמונה תקרב דעתנו אליו,
אבל עיקר העיקרים להכיר את גדלותו התורנית, וכך יתרבה כבוד שמים והתורה.

ראש ישיבת "בית הלוי" בראש העין, בראשות הגר"א עפג'ין, וראש חבורה בכולל אהל יוסף בית שמש בראשות הרב סויסה.
מעיין גדול, מקורי מאוד, ומתמיד עצום, אמר לי א' מבחורי הישיבה שבשבתות שהיה נמצא בישיבה, היה מקבל דירה בבניין ביהמ"ד והיו רואים אותו לומד בלא הפסקה כל שעות היממה.

אולי הרב @שער החצר יוכל להרחיב.

שמעתי מר' יעקב ששון שליט"א נכדו של מרן הגרע"י זיע"א מח"ס אביר הרועים, שלמד איתו חברותא תקופה באור ישראל, (הרב חבה מבוגר ממנו בכ6 שנים), שהגיע לחתונה עם כמה "סדרים" נשים נזיקין ועוד גפ"ת ועוד ראשונים בידיעה גמורה ומתוייקת.
וכשרצה לעבור לחברון, ביקש מהרב חבה שיתן לו מראי מקומות על עיקרי הסוגיות ביבמות שיכולים לבחון אותו, והרב חבה ישב בערך כשעה וכתב לו מראי מקומות על כל עיקרי הסוגיות ביבמות, ולקח לו חודשיים ללמוד את המראי מקומות האלו. וכמובן עבר את המבחן בחברון בהצלחה מרובה.

פעם יצא לי לראות אותו בקבלת קהל אצל האדמו"ר רבי דוד אביחצרא מנהריה.

הוא לא רב של איזו קהילה בבני ברק?
ככה זכור לי אבל בהמכלול לא כתוב

איך זה שלא נפתח אשכול על אחד מגדולי תלמידי החכמים בדורנו?
אדרבה תפתח ותספר לכולם על גדלותו

בדרך כלל שאומר מאן דהו שם כמו "ערן" בתוספת קדושה של המילה "הרב" שיילינן ליה ובדקינן ליה היכן הוא שיחק...

בחוברת 'לאור עולם' ח"ב שיצאה לאור בחנוכה השנה ע"י איגוד 'עמלים' הובא ממנו מאמר השקפתי.
מפנה קישור לשם:

הוא לא רב של איזו קהילה בבני ברק?
ככה זכור לי אבל בהמכלול לא כתוב
בחוברת 'לאור עולם' ח"ב שיצאה לאור בחנוכה השנה ע"י איגוד 'עמלים' הובא ממנו מאמר השקפתי.
כך אכן נכתב בחוברת שם
1767356127074.png

ראשי תחתית