השירים נשמעים זהים אבל לכל שיר משמעות שונה

יש עוד משהו שאני יוצר שרציתי לשתף.
השירים נשמעים זהים אבל לכל שיר משמעות שונה.
רק שזה לא נשמע על פי שפת הקודש, כלומר בקטעים כ' נשמעת כמו ק', ת' כמו ט' וכולי.

הנה הם.

1. ירח

נבהלה למעלה...
הירח טוב, אבל לא הייתה באמת ערוכה
"אין בך אומץ", קול אמר בִּפְנִים
"הירח טוב, אבל מה הטעם?"

אוכל

ניב עלה למעלה
היה ריח טוב אבל לא הייתה באמת ארוחה
אין בה חומץ, כל המר בִּפְנִים
היה ריח טוב אבל מה הטעם?!

2. שלווה בטבע

עִם המים הכחולים
אַתְּ אף פעם לא מתלוננת
אילן, עלים... ואת שְׁקטה.
עִם עָב, יוֹרֶה, את נֶאֱלֶמֶת.

אלימות

אמא, מה עם הכחולים?
את אף פעם לא מתלוננת!
אילן אַלִּים! ואת שקטה.
אִם אָב יוֹרֶה את נעלמת!

3. הבושם

יש פֹּה ריח בבית המלון
כמה איתו נעים
הבושם המפורסם
זה הַשִּׂיחַ...
עתה מהריח הכל טוב ויפה
אבל הבושם, זה עולה מאוד יקר
הבושם המשכר...

הבוס סֵם

יש! פורח בבית המלון
כמה עיתונאים...
הבוס סֵם המפורסם!
זה הַשִּׂיחַ:
"אתה מארח, הכל טוב ויפה
אבל הבוס סֵם, זה עולה מאוד יקר!"

הבוס סֵם: "המשקר!"

4. ערוץ טבע

בערוץ טבע, חַיָּה. איילה ניסתה לברוח אבל לא שׂרדה.
תקפוּ אותה החיות. הַדָּם...
ואז בלב היה כְּאֵב, רבּים השתתפו, בָּשָׂר להם ומנחם.
חבל שראיתי, עכשיו התמונה תשאר לי בראש.

בחדשות

בערוץ טֶבַח היה, איילה ניסתה לברוח אבל לא שׂרדה.
תקפו אותה החיות אדם!
ואז בלוויה כְּאֵב, רבּים השתתפו, בָּא שַׂר לָאֵם ומנחם.
חבל שראיתי, עכשיו הטמונה תשאר לי בראש.

5. בבית העלמין

היום הוא קשה מאוד, אזכרה לאחיו...
אני צריך עזרה, אמר, למצוא את האזור והשורה. מי שבא לעזור היה אביב הצדיק. לוהט שָׁם, והוא מחפש בין המספרים... וכשמצא כבר נהיה פשוט, אביב אמר: "זה הוא, זה הנפטר..."

סודוקו

היום הוא קשה מאוד, אז קרא לאחיו
אני צריך עזרה, אמר, למצוא את האזור והשורה. מי שבא לעזור היה אביו הצדיק - לו עט שָׁם, והוא מחפש בין המספרים... וכשמצא כבר נהיה פשוט, אביו אמר: "זהו, זה הנפתר..."

6. הם ואתה

עָשׂוּ כהלכה
עָשׂוּ כנדרש
ואתה, תזכור איך קַמְתָּ אתמול
היום אתה נָח, אתה לא שותה.

חברותא

עסוּק ההלכה
עסוּק אני דְּרָשׁ
ואתה תזכור, הֶחְכַּמְתָּ אתמול
היום התנ"ך, אתה לא שוטה.

פשוט מדהים,
תגידו,
זה כישרון אחד גדול או כמה קטנים ?
איך מסתכלים על כזה דבר ???
תודה רבה רבה.
זו היצירה שלי. לחשוב בתרתי משמע.
לגבי הכתיבה, אין לי הרבה יצירות שהם רגילות, למרות שלאחרונה כתבתי כמה.

פשוט מדהים, אני לא יודע אם זו גאונות או נטו מתנת שמים!...
(לפי הודעות הכותב זה נשמע פשוט מתנת שמים, או שמא הוא מחמת ענווה...)
כל גאונות היא מתנת שמים. כך שאין נפק''מ בחקירה זו.

אני חושב שזו המחלה והדמיון שיוצר לי את כל זה. למחלה יש צדדים שליליים וגם חיוביים כמו היצירה.
יש בי ענווה אבל גם גאווה שנוצרת מחוסר הסיפוק שהיה לי בחיים. אני רוצה להתרומם לגבהים, להיות יוצא מן הכלל, אולי כי אף פעם לא הייתי חלק מהכלל.
אני אומר שזו מתנת שמיים כי זה בא לי בדרך כלל מהר וזה ברור לי שזה יד מכוונת. אני בכלל לא בסיפור. רק כותב מה שהדמיון מבקש ממני.

אני חושב שזו המחלה והדמיון שיוצר לי את כל זה. למחלה יש צדדים שליליים וגם חיוביים כמו היצירה.
יש בי ענווה אבל גם גאווה שנוצרת מחוסר הסיפוק שהיה לי בחיים. אני רוצה להתרומם לגבהים, להיות יוצא מן הכלל, אולי כי אף פעם לא הייתי חלק מהכלל.
אני אומר שזו מתנת שמיים כי זה בא לי בדרך כלל מהר וזה ברור לי שזה יד מכוונת. אני בכלל לא בסיפור. רק כותב מה שהדמיון מבקש ממני.
הכנות שלך זה משהו מופלא.

לכן לא כתבתי "או מתנת שמים" אלא "או נטו מתנת שמים", והיינו האם זה גאונות ומתנת שמים או רק מתנת שמים לבד.

לכן לא כתבתי "או מתנת שמים" אלא "או נטו מתנת שמים", והיינו האם זה גאונות ומתנת שמים או רק מתנת שמים לבד.
קודם כל שכחתי לצטט אותך, סליחה. דבר שני תודה רבה, שמח מאוד שאהבת את השירים.
לגבי מה שכתבת עכשיו לא יודע עד כמה הבנתי את ההבדל. הרבה אומרים לי 'אתה גאון' על היצירות, אבל דווקא בלימוד התורה אני הרבה פעמים מתקשה.

הרבה אומרים לי 'אתה גאון' על היצירות, אבל דווקא בלימוד התורה אני הרבה פעמים מתקשה.
זה שאומרים לא אומר שזה נכון (וכמובן שזה לא פסול).
אם אתה יושב וחושב ומנסה להפעיל את המוח איך להרכיב את השירים והציורים עד שבסוף אתה 'פותר' את הדרך הנכונה לכך, אז זה קשור לגאונות.
אבל אם אתה פשוט כותב או מצייר ויוצא לך דברים כ"כ נפלאים (ובקלות), זו מתנת שמים בלבד!

זה שאומרים לא אומר שזה נכון (וכמובן שזה לא פסול).
אם אתה יושב וחושב ומנסה להפעיל את המוח איך להרכיב את השירים והציורים עד שבסוף אתה 'פותר' את הדרך הנכונה לכך, אז זה קשור לגאונות.
אבל אם אתה פשוט כותב או מצייר ויוצא לך דברים כ"כ נפלאים (ובקלות), זו מתנת שמים בלבד!
כשזה בא זה בא מהר, אבל כמובן שאני גם נתקע ואז חושב ואז שוב זה בא מהר, אם מצליח לי.
שזה לא בא מהר מניסיון אישי זה גם לא יוצא טוב והופך מאולץ.

@יברכך השם וישמרך
אתה מדהים אותי ואת כולם כל פעם מחדש.
יש לך איזה סוד ביצירות האלו ?
או שרק מי שנולד עם זה ?
כלומר, אני גם יכול ?

ניסיתי לכתוב עכשיו משהו, אבל לא הלך.
תודה רבה,
אני בהחלט חושב שאתה יכול, אבל לדעתי צריך קצת רקע בכל העניין של כפל הלשון.
תנסה לחפש זוג מילים שנשמעות זהה ותנסה אז לפצל את זה לשני שירים ותצא לדרך. תתחיל ליצור משפט ראשון, לשני הקטעים, בהוספת מילים שיתאימו לזוג המילים הזהה שמצאת.
למשל חשבתי על טבע חיה/טבח היה. ואז חשבתי שזה יכול להיות מדובר גם על ערוץ טבע וגם על חדשות. אז זה התחיל בערוץ טבע, חיה. ובערוץ טבח היה. כאן במקרה זה הכותרת הייתה בחדשות אבל על זה הדרך.
מציאת מילים זהות וחיבורים.

היכולת העיקרית שלך היא - להוציא אנשים מהכלים

אני חושב אולי בנוסף לעושר הכשרונות שהראת כאן - אתה בעיקר "עשיר - השמח בחלקו"
שסיפרת על עצמך, ולא בעילום שם, מצביע על החסרונות והמעלות בשוה, את זה אני חייב ללמוד איך לחקות אותך
יש בי ענווה אבל גם גאווה
אבל דווקא בלימוד התורה אני הרבה פעמים מתקשה.

היכולת העיקרית שלך היא - להוציא אנשים מהכלים

אני חושב אולי בנוסף לעושר הכשרונות שהראת כאן - אתה בעיקר "עשיר - השמח בחלקו"
שסיפרת על עצמך, ולא בעילום שם, מצביע על החסרונות והמעלות בשוה, את זה אני חייב ללמוד איך לחקות אותך
אני אגיד לך את האמת מעולם לא קיבלתי מחמאות כל כך נוגעות ללב, כמו שכתבת וגם שאר החברים בפורום. אני אדם קשה יום בדרך כלל אבל מאז שהצטרפתי לפורום אני מרגיש במקום אחר. טוב יותר.אני מאוד אוהב חברה של אנשים דתיים וחכמים, שחושבים רק לעזור ועושים הכל לשם שמים. במחלה כזאת צריך הרבה עידוד ונתתם לי בכמויות בשבוע האחרון.
אני לא יודע אם אני תמיד שמח בחלקי. יש ימים קשים מאוד ואין מה לעשות זה משפיע.
חשובה לי מאוד הפתיחות ודווקא כן לספר על המחלה, זה שם אותי במצב נוח יותר להיות מי שאני.
שמח מאוד שכמו שאני רוצה לחקות אתכם בדברים רבים, מצאת משהו כזה גם בי.
ושוב תודה רבה.

ראשי תחתית