חומרות - בעיקר לגברים

• יוזם האשכול יוזם האשכול קול יעקב
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
רק מש"כ שדדולי ישראל החמירו לעצמם והיקלו לנשותיהן ובנותיהם, לכאו' ברוב השמועות של גדול"י שהחמירו לעצמם לא החמירו אף לבניהם הזכרים.

רק מש"כ שגדולי ישראל החמירו לעצמם והקילו לנשותיהן ובנותיהם, לכאו' ברוב השמועות של גדול"י שהחמירו לעצמם לא החמירו אף לבניהם הזכרים.
אני לא יודע מהיכן השמועות שלך, וגם לא מניין השמועות של הגאון הגדול ר"א עדס שליט"א,
אבל אני כן יודע שבבית מרן ראש הישיבה שליט"א יש הרבה דברים שמחמירים לגברים כולל כולם, ולא לנשים.
לדוגמא מצות יד לגברים, ונשים אוכלות בימי הפסח גם מצות מכונה, ועוד.
כמובן שלכל כלל יש יוצא מן הכלל, ולא כל הבנים שווים וכו', אך הכלל ברור.

חשוב ביותר,
שמעתי מספרים שאברך אחד ניגש לגראי"ל זצ"ל ושיתפו ברצון לפרסם את איסור 'גילוי' מים מגולים וכו'
אמר ר' אהרן לייב, זו גזרה שא"א לעמוד בה, תאר לך אמא שמזגה מים לבקבוק למטרנה, ופתאום אחיו הגדול נפל וצריך לרוץ אליו, מה תעשה? תכסה? תשפוך?
לא, לא לפרסם.

לגבי הנוסח הקצר, ידועה דעת מרן החזו"א להתיר לעשר כך, אבל יש פוסקים דס"ל שלא מהני, ואולי כשנעשה כחומרא יש להקל לכו"ע. וכל אחד ישאל את רבותיו.

חשוב ביותר,
שמעתי מספרים שאברך אחד ניגש לגראי"ל זצ"ל ושיתפו ברצון לפרסם את איסור 'גילוי' מים מגולים וכו'
אמר ר' אהרן לייב, זו גזרה שא"א לעמוד בה, תאר לך אמא שמזגה מים לבקבוק למטרנה, ופתאום אחיו הגדול נפל וצריך לרוץ אליו, מה תעשה? תכסה? תשפוך?
לא, לא לפרסם.
אגב, זה לא נוגע למקבלי הוראות השו"ע, דלא חיישינן לגילוי.
והשו"ע אחז כך בב' מקומות.

מי יודע מהם ב' המקומות...?

רק להעיר שאין בלשון חז"ל הרבה את המילה 'חומרה', יש הלכה / דין / מנהג.

איפה כן מצאנו את הלשון 'חומרה'? במה שנשים קבלו על עצמם (נדה סו.)

עוד יש להוסיף על הדברים, כי בדורנו שיש לפקפק הרבה אם אנו עומדים בגדרי החיוב בהרבה מצוות חיוביות לגמרי, שאפשר שאפילו הגברים נעשו כנשים לענין החומרות, שלא יהיה בגדר נזם זהב באף חזיר.
וגם מפני הקושי שבזה.
מי יודע מהם ב' המקומות...?
אשמח שתפרסם (אחד ידוע ביורה דעה במקומו).

כמה חכמה ותבונה יש בקטע נפלא זה!
בהתחלה ניסיתי לשלוח הודעה ישירה ולא הצלחתי (אולי מישהו יכול להסביר לי איך עושים את זה) אז לכן אני כותב את זה כאן.
לא הבנתי מה החכמה והעמקות שיש בזה, אלה דברים דיי פשוטים ומובנים לכל מי שיש לו שכל נורמלי. מה החידוש?
(האם החידוש שלמרות כל ההנהגה שנראית לכאורה כמוזרה שומרים על איזה שפיות ובריאות מסויימת?).

ראשי תחתית