חידה היכן מצאנו בתנ"ך, מילה החוזרת על עצמה ברצף 3 פעמים

תווית מותאמת לחידות תורניות

מחשבות טובות

חבר קבוע
יש לזה שתי תשובות נכונות,
ושתי התשובות, כלומר שני הפסוקים הרלבנטיים הוזכרו בגמרא [כל אחד במקום אחר]!

פתרון
"ארץ ארץ ארץ" (ירמיה כ"ב,כ"ט), אלא שארץ האחרון מנוקד בקמץ וסגול. "קדוש קדוש קדוש" (ישעיה ו',ג'). "עוה עוה עוה אשימנה" (יחזקאל כ"א,ל"ב).
וכמו"כ יש "מדינה מדינה ומדינה" (אסתר ח',ט') אולם א' עם ו'. וכן יש "היכל ה' היכל ה' היכל ה' המה" (ירמיה ז',ד'). (ועי' במסורה גדולה בירמיה כ"ב)
"ארץ ארץ ארץ" (ירמיה כ"ב,כ"ט), אלא שארץ האחרון מנוקד בקמץ וסגול. "קדוש קדוש קדוש" (ישעיה ו',ג'). "עוה עוה עוה אשימנה" (יחזקאל כ"א,ל"ב).
וכמו"כ יש "מדינה מדינה ומדינה" (אסתר ח',ט') אולם א' עם ו'. וכן יש "היכל ה' היכל ה' היכל ה' המה" (ירמיה ז',ד'). (ועי' במסורה גדולה בירמיה כ"ב)

ישר כח גדול.
דווקא את ההכי פשוט 'קדוש קדוש קדוש' שכחתי, וגם הוא נזכר בגמרא חולין (צא:)

חזינא הכי בכותל המזרח חכמי תור הזהב דאתו ממערבא ומנגחי בקרן שור ורגל קרני ראמים על ההרים הרמים כמין ימא לטיגנא עוד הוא שואל והמה משיבים בבקיאות וחריפות, אשרנו שזכינו

בהיותי בזה אזכיר חידה שחושבני כי ראוי לה להיות בשיפולי אשכול זה, כי לא שלשה אלא שבעה מצאנו!
דהיכן מצינו באותו פסוק את המילים שבע שנים שבע פעמים ברצף!

אני מוצא ארבע פעמים בדוחק:

וספרת לך שבע שבתת שנים שבע שנים שבע פעמים והיו לך ימי שבע שבתת השנים תשע וארבעים שנה

אני מוצא ארבע פעמים בדוחק:

וספרת לך שבע שבתת שנים שבע שנים שבע פעמים והיו לך ימי שבע שבתת השנים תשע וארבעים שנה

אהה,
כעת 'נפל לי האסימון' וריחו הטוב נודף כאפרסמון, פעמון זהב ורימון, אליהו מלך ההמון, ברכה יביא כהגמון!
ברצף אחד אחרי השני ולא כמשמעו הפשטי

אהה,
כעת 'נפל לי האסימון' וריחו הטוב נודף כאפרסמון, פעמון זהב ורימון, אליהו מלך ההמון, ברכה יביא כהגמון!
ברצף אחד אחרי השני ולא כמשמעו הפשטי
יפה! רק תסביר, שהשאלה הייתה: היכן מצינו באותו פסוק את המילים שבע שנים שבע פעמים ברצף, והתשובה היא שכך כתוב להדיא בפסוק: "וספרת לך שבע שבתות שנים שבע שנים שבע פעמים".
ולהכי לא כתבתי זאת באשכול נפרד, אלא בשיפולי אשכול זה, ודו"ק.

נערך לאחרונה:
'נפל לי האסימון' וריחו הטוב נודף כאפרסמון, פעמון זהב ורימון, אליהו מלך ההמון, ברכה יביא כהגמון!
נ"ב. ישר כח על חריזתו, אשר הפליא בה את תהילתו, שלף איש מהללו וחקקה בעטו,
סו"ס יש עם מי לסלסל בכותל המזרח, קרן שור ורגל וחילופיהם שקד גביע ופרח, ירבה שלמה עד בלי ירח.

ראשי תחתית