היתר ממזרים לשיטת הגר"ע יוסף

• יוזם האשכול יוזם האשכול כאחד העם
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
שבעצם כל הגישה לנד"ד באה מזה שכביכול לא מאמינים מספיק במה שכתבו כל גדולי הדור הקודם ללא יוצא מן הכלל בעניין זה
הנידון מתחיל אחרי שכמובן אף אחד לא מערער על השקפת גדולי התורה
זה בא בבחינת 'תורה היא וללמוד אני צריך', בחינת 'שימוש תלמידי חכמים',
וגם בירור עובדתי ...

אמנם מכוח זה היה כמה וכמה תגובות שכאילו באו לתלות כ"מ בוקי סריקי ברבותינו נ"ע עפ"ל
אך ודאי הנידון בעניין היתר ממזרים לעצמו חשוב הוא עד למאד בפרט שנוגע למעשה ממש בימינו

לא כל תלמיד חכם יש לו את הסמכות בנושאים העומדים ברומו של עולם כגון אלו
אני לא נכנס לעצם ההיתר הנזכר אבל כנראה שאינך יודע מיהו הדברי שלום.
ממליץ לך ללמוד קצת בספריו ולעשות שימוש בעניינו אצל רבותינו בטרם תתייחס לאיש.

בכללות, כתוב בגמ' דקידושין שמשפחה שנטמעה נטמעה, וכדברי הגמ' [לפני"ז] דלא ידענא אפי' בבני בבל [דמיוחסים הם], האם ישנם ממזרים מהם כדכת' "נשים בציון עינו בתולות בערי יהודה", ורק נצפה לגאולה האמיתית והשלמה שאז "אליהו מטהר ממזרים", בעגלא דידן.

אולי זו כמות כל התיקים שעברו תחת ידו בביה"ד.
ועכ"פ איני יודע היכן פורסם מספר זה, והאם הוא פרסום נכון.

מסכים, והדברים פשוטים.
בתחילת השיעור היום, במעמד הרב עידו שחר סיפר שישבו יחד להתיר עגונות מהמלחמה, והרב שחר הנהן בראשו והשלים דבריו:

הטוען "נתגיירתי" חובת ההוכחה מוטלת עליו, והוא לא הוכיח.
גם אני נתקשיתי בזה, ובדקתי בקובץ תשובות מהגרי"ש אלישיב, לזכרוני היו בעיקר ב' טעמים למה כאן זה לא נכון
א. היה לו מיגו שהיה יכול לטעון שהיה יהודי מלידה
ב. הוא כבר הוחזק ליהודי ע"פ רבנים
וגם אם היה מוכיח, צ"ע מדוע הרב אלישיב קיבל את הגירות שלו ולא טען שהיא מבוטלת מכיוון שלא קיבל מצוות כראוי (כפי שפסק כמה עשרות שנים אח"כ)
זה היה ארבעים שנה מאוחר יותר, עשרות שנים אחר שנתגרש מאשתו הראשונה [שבשבילה התגייר], ועכ"פ מידי ספק לא נפקא

וע"ע בתשובת הגר"ש ישראלי זצ"ל -
1765069359655.png

קבצים מצורפים

גם אני נתקשיתי בזה, ובדקתי בקובץ תשובות מהגרי"ש אלישיב, לזכרוני היו בעיקר ב' טעמים למה כאן זה לא נכון
א. היה לו מיגו שהיה יכול לטעון שהיה יהודי מלידה
ב. הוא כבר הוחזק ליהודי ע"פ רבנים

זה היה ארבעים שנה מאוחר יותר, עשרות שנים אחר שנתגרש מאשתו הראשונה [שבשבילה התגייר], ועכ"פ מידי ספק לא נפקא

וע"ע בתשובת הגר"ש ישראלי זצ"ל -
קראתי את המאמר. הרב אורי רדמן מרתק ויסודי כדרכו (והספר שלו ממש מומלץ), תודה רבה שהעלית אותו!
אבל עדיין לענ"ד איך כאן פירכא לטענות של הרב גורן והרב ילוז. אין הוכחה ממשית שהיה גיור אלא רק הוכחה נסיבתית, ואם למשל בורקובסקי זייף את המסמך של תעודת הנישואין (במיוחד לאור מה שכתוב שם בהערת שוליים, שהמרא דאתרא הרב בראון היה משותק), יש לנו הסבר כיצד הוא קיבל סרטיפיקט למרות שלא התגייר. כך שהוכחה מוחצת להתרחשותו של הגיור אין כאן.
לא הייתי סומך על זה לכתחילה, שתינשא חווה לנגר לאדם אחר ללא גט ממנו. אבל בדיעבד ובשעת דחק כמו היתר ממזרים, לענ"ד ודאי יש מקום לפקפק בעצם קיומו של גיור כזה, שאין לנו שום הוכחה ממשית עליו והטוען שהתגייר אינו יודע לומר שמע ישראל ואינו יודע לספר על הגיור שעבר מתי טובלים וכו'.

שוב, אפשר לצעוק על הרב גורן וללגלג, ויש לחברה החרדית חשבון ארוך שנים איתו. אבל הרב ילוז היה ראב"ד לוב והרב מזרחי היה בשר מבשרה של פורת יוסף, והם נחשבים דמויות רציניות ומכובדות גם בחברה החרדית, כך שעם ההיתר שלהם צריך להתמודד ברצינות.

ראשי תחתית