הציבור זועק: בני תורה הספרדים צריכים סידור חדש!

וגם אני יכול להביא לכת"ר ציטוטים מהרב שך, ר' אלחנן וסרמן, הבריסקער, האדמו"ר מסאטמר, הרב צדקה, הרב מוצפי

אצל 99.9 אחוז מהציבור הספרדי, הגר"ע יוסף קרוב בהרבה מאלה שציינת.

ובכל אופן, ההתנגדות לציונים הכופרים היא דבר שונה לגמרי מההודאה לקב"ה על ניסיו שבכל יום עמנו. וזו דעתו של הגר"ע יוסף.

יש לא לאחוז, ויש לפסול סידור בגלל שמופיע בסופו עמוד או שניים על יום העצמאות.

אני באופן אישי מאוד מתעב את ההשקפה הדתית לאומית, בעשורים האחרונים הם התפקחו וכעת יש רבים מהם המוגדרים חרדים לאומיים, ובכל זאת גם להם יש שיבושים, ועם זאת אני מאוד אוהב את הסידור "דרכי אבות", ומעולם לא הפריע לי הענין הנ"ל שכתבת עליו בגוזמא רבתי.
צודק, חוזר בי על הלשון החריפה, אבל אני מכיר הרבה שזה כן הציק להם...
ראיתי הרבה בני תורה ספרדים מתפללים בסידור זה, ולאף אחד לא היה אכפת.
אינני מכיר את הסידור הנ"ל
אגב, אני גם לא אוחז מאמירת מי שברך לחיילים, ובכ"ז אם אני מתפלל במנין שאומרים אותו, אני לא יוצא החוצה, זה סה"כ עניין שגם אם הייתי נמנה על העדה המרוקאית לא הייתי משתמש (כנראה) בסידור כזה בביתי

אם הגרי"ז מבריסק ורוב גדולי דורו אמר שמטרת הקמת המדינה היא לחלן ולהחטיא את הרבים, אין מקום לשמוח ביום הזה, ואכמ"ל

דרך אגב, מתוכן הודעותיך בפורום דנן נראה שכת"ר הוא תלמיד/חסיד של הגר"ש משאש זצ"ל (ואני מאוד אוהב את ההודעות הברורות והבהירות שלכם בנושא פ"נ ועוד כמה נושאים) אבל אינני חושב שרוב הציבור (גם המרוקאים שביניהם) הולכים בדרכו ממש של האי גאון (זכיתי להיפגש איתו כמה פעמים לפני בערך 30 שנה, יש לי הרבה מה לספר על זה ועוד חזון למועד)

נערך לאחרונה:
אם הבריסקער ורוב גדולי דורו אמר שמטרת הקמת המדינה היא לחלן ולהחטיא את הרבים, אין מקום לשמוח ביום הזה, ואכמ"ל

הענין הוא שזה "צווי דינים": אכן מקימי המדינה רצו לבנות כאן מדינה חילונית ולהפוך את כולם לחילוניים וזה ברור ופשוט, אבל עצם הקמת המדינה היא נס אדיר שעשה הקב"ה לציבור היהודי.

ואכן רואים בחוש שכאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ, יש למעלה מחצי מיליון חוזרים בתשובה, עולם התורה פורח, והמדינה הציונית בעצמה משתתפת בעל כרחה במימון לימוד התורה, לימוד בהיקף אדיר שלא היה דוגמתו שנים רבות.

ושוב, אנחנו יותר קרובים להשקפת הגר"ע יוסף מאשר להשקפת הבריסקער רב...

האשכנזים למודי מלחמות במשכילים וברפורמים, אנחנו בתמימות ופשיטות מודים להקב"ה על המדינה שהעניק לנו, ועל שאנחנו יכולים ללמוד תורה ולקיים מצוות ללא הפרעה.

אני אישית לא חסר לי דבר בסידור בית תפילה ולאחרונה י"ל גם סידור עת רצון ושניהם מצויינים לטעמי.
אבל גם יש אי מי שמעוניין בסידור חדש לא צריך את כל הדרמות ו"הציבור זועק" וכו', ואשרי מי שאלו בעיותיו.
(הערה קטנה: לדעתי אם היה פותח האשכול מבאר כוונתו בכותרת, לא היו נכנסים לאשכול אלא כמה עוסקים בנושא ועוד כמה משועממים, רק שהכותרת מרמזת על "סדר עולמי חדש" שנוצר ל"זעקת הציבור" שכל אחד בודק מיד מה הוא מפספס, ומיד מגלה שלא הרבה..).

אני אישית לא חסר לי דבר בסידור בית תפילה ולאחרונה י"ל גם סידור עת רצון ושניהם מצויינים לטעמי.
אבל גם יש אי מי שמעוניין בסידור חדש לא צריך את כל הדרמות ו"הציבור זועק" וכו', ואשרי מי שאלו בעיותיו.
(הערה קטנה: לדעתי אם היה פותח האשכול מבאר כוונתו בכותרת, לא היו נכנסים לאשכול אלא כמה עוסקים בנושא ועוד כמה משועממים, רק שהכותרת מרמזת על "סדר עולמי חדש" שנוצר ל"זעקת הציבור" שכל אחד בודק מיד מה הוא מפספס, ומיד מגלה שלא הרבה..).
טרם יקראו הכותב לפניך ענה לך:
ישנם דברים קטנים אך מסמלים את המהות.
וזה נכון שאין לבני התורה סידור בנוסח נכון

ואמת כשזה עם דרמה אנשים יותר מתייחסים
ראה ערך הופיע הספר שרבים חיכו/ציפו לו

הבריסק רב אמר שהקמת המדינה זה חיוך שהחמיץ
כלומר ודאי שהיה הארת פנים מה' יתברך
אבל המטרה של ראשי הציונות הייתה נטו לעקור הכל כלבן הארמי
אגב, מרן הגר"ע יוסף עצמו היה אומר תחנון בחלק משנות חייו, רק הייה הרבה עם בעלי בתים ומה הם מבינים
כבר אמרו בשם החזו"א שיתכן שצריך לצום ביום הקמת המדינה
בכל מקרה יום העצמאות עצמו היה מלחמה והרוגים ואין בזה יום שמח לכאו'
מי שרואה את המדינה כדבר שעזר ליהדות זה צ"ע, עולם התורה קיים על אף שיש מדינה שנלחמת בנו בכל הכח
כל מערכות המדינה מנסות ללא הרף להרוס את הציבור החרדי, גם הליכוד וכד' מנסים לשנות אותנו מהיסוד
ויתכן שהחיבוק של הליכוד וכד' יותר גרוע כי זה כביכול מתוך חיבוק ולא מלחמה, ומי שיודע מה קורה בתוך משרדי הממשלה יודע שהמצב קשה מאוד
כל תקציב זה מלחמת עולם, בפרט בחינוך החרדי ששם המלחמה הכי קשה ולא עוזר כמעט שיש נציגים חרדים שם
איך ראיתי מי שכ' שמיד אחרי השביעי לאוקטובר הייתה אוירה חזקה שהחרדים ילכו לצבא וכו' והייתה סכנה לעולם התורה
מיד באו הבג"צ והיועמשי"ת ונלחמו בחרדים בכל הכח וכעת לאחר שנה ראו שדווקא בגלל המלחמה שלהם בציבור החרדי יש הכי פחות מתגייסים חרדים מכל שנה, אחרי שהיינו יכולים לצפות שיהיה בדיוק הפוך אחרי הטבח הקשה
זה בדיוק כמו בשנות האלפיים שבאו אלפי צליינים נוצרים להמיר דתם של יהודים רבים והייתה גם התבוללות קשה של בנות ישראל שהלכו עם ערבים
ואז באה האינתיפאדה הקשה והכל השתנה, כל הצליינים ברחו מיד וכל הערבים נלחמו בנו והבנות ברחו וכו'

מה שהוא כתב בעניין יום ה''עצמאות'', רוב הציבור (הישיבתי-ספרדי-מרוקאי) לא נוהג כדבריו, והמוחש לא יוכחש

ככל הנראה אותו סגנון של הגר"ע יוסף (הנ"ל), בתוספת תמימות מרוקאית אופיינית.

אם זהו המדד שלך ל"הולכים בדרכו של הגר"ש משאש", אז אתה טועה מאוד.

ואגב, הוא לא היה "ציוני" (במובן הרגיל של ציונות), והוא התנגד לגיוס בני ישיבות לצה"ל (ראה למשל שו"ת שמש ומגן חלק ג' סימן כ').

עם הרבה סידורים מרוקאים למיניהם יש קצת בעיה, שבהרבה מהם (אולי אפי' ברובם - אינני רוצה להכליל ח'''ו) יש תפילה ליום העצמות רח''ל, אני אישית לא מסוגל להתפלל בסידור כזה, ואני חושב שכל בן תורה קלאסי סולד מכזה סידור
גם בסידור תפילת ישרים של מנצור הדפיסו את התפילה הזו, ודורות דורות התפללו בסידור הזה

אם לפרט קצת את מה שכתבתי קודם, ישנם דברים בסיסיים שכדאי להוסיף בסידור איכותי המיועד בעיקר לבני תורה, מלבד הנוי ואיכות הנייר והכריכה, וזה כמובן כוונת שם ה' בברכות, ותוספת הלכות אך בתימצות, ישנם כמה וכמה מהודורות שנדפסו בפאר והדר ותמיד הייתי ועודיני מתפלל בהם כדוגמת תפילת רפאל ועוד יוסף חי, אבל הייתי שמח שיהיו סדורים בסגנון הזה גם לפי פסיקותיו ונוסחאותיו של מרן רשכבה"ג

ככל הנראה אותו סגנון של הגר"ע יוסף (הנ"ל), בתוספת תמימות מרוקאית אופיינית.
אם זהו המדד שלך ל"הולכים בדרכו של הגר"ש משאש", אז אתה טועה מאוד.
סליחה, אם אני טועה...
ואגב, הוא לא היה "ציוני" (במובן הרגיל של ציונות), והוא התנגד לגיוס בני ישיבות לצה"ל (ראה למשל שו"ת שמש ומגן חלק ג' סימן כ').
תודה רבה באמת ! לא הייתי חושד ח''ו את אותו צדיק ב'ציונות', ובעידוד הגיוס לצבא הטמא רח''ל... בכל זאת מדברים פה על רב בישראל ענק בתורה...

לגופו של ענין אני מכיר מאות בחורי ישיבות/אברכים יוצאי מרוקו, רובם הולכים איך שהם מכנים את זה ''כמו הרב עובדיה'' או ''כמו הרב בן ציון'', אולי פה ושם כמה שהולכים לפי הבן איש חי או משהו דומה (לא זכיתי להבין את הקשר בין המרוקאים לבא''ח, אבל מסתמא הכל קשור לאותו חכם אשכנזי שלימד את המרוקאים והבבלים לברך אחרי ההדלקה... :)

נערך לאחרונה:
אינני יודע באיזה שנה יצא הסידור הנ''ל
המדינה הציונית הוקמה לפני 76 שנים בסה''כ, שזה בערך 3-4 דורות
זה סידור המצוי עד היום. והיו שנים שהוא היה הסידור הספרדי כמעט היחיד בשוק. תברר

זה סידור המצוי עד היום. והיו שנים שהוא היה הסידור הספרדי כמעט היחיד בשוק. תברר
מעולם לא נתקלתי בסידור הנ''ל, או לכה''פ לא ב20 שנה אחרונות (אולי לפני כן אינני זוכר...)
ואני מאוד מופתע, כי חכמי בבל וירושלים היו ידועים כקנאים ביותר, לעומת חכמי המערב שהיו מתונים בד''כ

מעולם לא נתקלתי בסידור הנ''ל, או לכה''פ לא ב20 שנה אחרונות (אולי לפני כן אינני זוכר...)
ואני מאוד מופתע, כי חכמי בבל וירושלים היו ידועים כקנאים ביותר, לעומת חכמי המערב שהיו מתונים בד''כ
פלא.
אגב גם בסידור עוד יוסף חי נדפס איזה מי שבירך שלא מוזכר בספרי הבן איש חי...

הבריסק רב אמר שהקמת המדינה זה חיוך שהחמיץ
כלומר ודאי שהיה הארת פנים מה' יתברך
אבל המטרה של ראשי הציונות הייתה נטו לעקור הכל כלבן הארמי
אגב, מרן הגר"ע יוסף עצמו היה אומר תחנון בחלק משנות חייו, רק הייה הרבה עם בעלי בתים ומה הם מבינים
כבר אמרו בשם החזו"א שיתכן שצריך לצום ביום הקמת המדינה
בכל מקרה יום העצמאות עצמו היה מלחמה והרוגים ואין בזה יום שמח לכאו'
מי שרואה את המדינה כדבר שעזר ליהדות זה צ"ע, עולם התורה קיים על אף שיש מדינה שנלחמת בנו בכל הכח
כל מערכות המדינה מנסות ללא הרף להרוס את הציבור החרדי, גם הליכוד וכד' מנסים לשנות אותנו מהיסוד
ויתכן שהחיבוק של הליכוד וכד' יותר גרוע כי זה כביכול מתוך חיבוק ולא מלחמה, ומי שיודע מה קורה בתוך משרדי הממשלה יודע שהמצב קשה מאוד
כל תקציב זה מלחמת עולם, בפרט בחינוך החרדי ששם המלחמה הכי קשה ולא עוזר כמעט שיש נציגים חרדים שם
איך ראיתי מי שכ' שמיד אחרי השביעי לאוקטובר הייתה אוירה חזקה שהחרדים ילכו לצבא וכו' והייתה סכנה לעולם התורה
מיד באו הבג"צ והיועמשי"ת ונלחמו בחרדים בכל הכח וכעת לאחר שנה ראו שדווקא בגלל המלחמה שלהם בציבור החרדי יש הכי פחות מתגייסים חרדים מכל שנה, אחרי שהיינו יכולים לצפות שיהיה בדיוק הפוך אחרי הטבח הקשה
זה בדיוק כמו בשנות האלפיים שבאו אלפי צליינים נוצרים להמיר דתם של יהודים רבים והייתה גם התבוללות קשה של בנות ישראל שהלכו עם ערבים
ואז באה האינתיפאדה הקשה והכל השתנה, כל הצליינים ברחו מיד וכל הערבים נלחמו בנו והבנות ברחו וכו'
כל מילה !!!
הקמת המדינה הביאה המון צרות

אתה חושב שחכם משה צדקה או הרב י''ח סופר אומרים את ה''מי שברך'' הנ''ל?
לא.
והם הם היו משתמשים שנים ואולי עדיין משתמשים בסידור תפילת ישרים של מנצור, וכמובן לא אומרים התפילות ליום שבדו להם מליבן.

והם הם היו משתמשים שנים ואולי עדיין משתמשים בסידור תפילת ישרים של מנצור, וכמובן לא אומרים התפילות ליום שבדו להם מליבן.
אבל עכשיו אכשר דרא, ויש הרבה סידורים בלי זה ולא סתם זה הושמט מהסידורים החדישים יותר...
(אולי כדי לפתוח אשכול מיוחד בענין דעת רבותינו על המדינה הציונית ועל יום העצמות)

נערך לאחרונה:
כשהייתה מנהיגותו של מרן הרב עובדיה הייתה קבלה כמעט מקיר אל קיר של נוסח הגר"מ מאזוז וכדו'.
הספרדים בדורנו, וביותר לפני דורנו, מקבלים תופעות שונות שלא היו עוברות במקומות אחרים - כטוב וישר ונכון. בפחות ספקנות וביקורתיות. בעיני זו תמימות בלתי מאוזנת.
עיין באשכול על שינויי הנוסחאות...

גם "החודש" (של ר' יהודה אזרד) נמצא בשימוש בקהילות אברכים ונהנים מאוד.
הסידור הזה מיוחד במינו
אבל לפי דעתי הסידור שעולה על כולם אבל ממש על כולם
הוא סידורו של מרן הגאון רבי בן ציון מוצפי שליט"א כמדומה קול ציון
סידור נפלא ומיוחד ערוך בטוב טעם עם פירושים נאים דבר דבור על אופניו!
מומלץ ביותר

הסידור קול ציון הוא סידור מיוחד מאוד!
ערך אותו חתנו הגאון רבי עובדיה יוסף טולידנו שליט"א
ויש אותו גם על ימים נוראים ! וגם על ג' רגלים
ושבוע שעבר הוציאו תהילים קול ציון

בין הסדרים:

ראשי תחתית