באנר תרומה

ל"ג בעומר החגיגה על פרוץ מרד בר כוכבא

יוסף הלוי

חבר חדש
הלום ראיתי למרן ג"ע בעל הילקוט יוסף שליט"א שהביא בהל' ספיה"ע בעמ' תצ"ג את אחד הדברים ממאורעות ל"ג בעומר [וכפי שציין הוא מתוך מאמרו של הרב שלום קליין] שהוא פרוץ מרד בר כוכבא.​

1777791071497.png

ושוב הביא מרן שליט"א בעמ' תקכ"ז לבאר עפי"ז את הטעם להדלקת המדורות בל"ג בעומר.​

1777791111425.png

ולא ידענא לשמחה מה זו עושה ולמה נעלוז ונתגלח לכבוד המרד [ואולי גם ביום של מרד גטו וורשה?]
ועד היום חשבתי שזה פשט שאמרו בקיבוצים של השומר הצעיר [ככה ראיתי באיזה מקום]...​

הלום ראיתי למרן ג"ע בעל הילקוט יוסף שליט"א שהביא בהל' ספיה"ע בעמ' תצ"ג את אחד הדברים ממאורעות ל"ג בעומר [וכפי שציין הוא מתוך מאמרו של הרב שלום קליין] שהוא פרוץ מרד בר כוכבא.​

הצג קובץ מצורף 19656
ושוב הביא מרן שליט"א בעמ' תקכ"ז לבאר עפי"ז את הטעם להדלקת המדורות בל"ג בעומר.​

הצג קובץ מצורף 19657
ולא ידענא לשמחה מה זו עושה ולמה נעלוז ונתגלח לכבוד המרד [ואולי גם ביום של מרד גטו וורשה?]
ועד היום חשבתי שזה פשט שאמרו בקיבוצים של השומר הצעיר [ככה ראיתי באיזה מקום]...​
למה "לדחוף" את הטענה שלך על הרב יצחק ולא על המקור שהביא בשמו? (בלי להתייחס לגוף הדברים שמובנים לי בפשיטות)

1777794995697.png

למה "לדחוף" את הטענה שלך על הרב יצחק ולא על המקור שהביא בשמו? (בלי להתייחס לגוף הדברים שמובנים לי בפשיטות)
איני יודע מי הוא בעל זיו המנהגים וידעתי כי הביא הגר"י בשמו [ועדיין יש משמעות לשני הקטעים] אבל על זה עצמו שמביא הסבר שלא התקבל כ"כ וממש לא והוא די צורם לחרדי הקלאסי, ומבלי להוסיף איזה מילה [כי היה ע"ז רייד גדול פעם לדחות את זה] לא מתאים כ"כ לספר רציני כמו ילקו"י.
ואני מכיר את הרייד של מרן הרב מאזוז שתלמידי ר"ע מתו במרד בר כוכבא [וזה לא מסתדר לכאו' עם דברי זיו המנהגים].
וגם המסר לא כ"כ...

איני יודע מי הוא בעל זיו המנהגים וידעתי כי הביא הגר"י בשמו [ועדיין יש משמעות לשני הקטעים] אבל על זה עצמו שמביא הסבר שלא התקבל כ"כ וממש לא והוא די צורם לחרדי הקלאסי, ומבלי להוסיף איזה מילה [כי היה ע"ז רייד גדול פעם לדחות את זה] לא מתאים כ"כ לספר רציני כמו ילקו"י.
ואני מכיר את הרייד של מרן הרב מאזוז שתלמידי ר"ע מתו במרד בר כוכבא [וזה לא מסתדר לכאו' עם דברי זיו המנהגים].
וגם המסר לא כ"כ...
מה הבעיה ? פרט נא

וגם המסר לא כ"כ...
אכן שהוא צורם לכל חרדי קלאסי ואין זה ראוי להגר"י יוסף להזכירו, אך אנו מחויבים לאמת ואם יש מקור שהוא מרד בר כוכבא ומאוד סביר שבאמת כך היה הדבר, אז צריך לכתוב את זה

ראשי תחתית