למה נמחק האשכול?

הלכה ברורה

חבר קבוע
לכבוד ההנהלה החשובה,

אם היו שם הודעות מסוימות לא לענין אפשר למחוק אותם נקודתית, אבל האשכול עצמו היה חשוב מאוד, שיראו הציבור כאן איך מציגים עובדות לציבור בצורה שגויה, ועוד מדריכים אותם איך לפסוק הלכות. וכך הם לומדים שכל מי שחולק על הרב עובדיה הוא בוודאי טועה ולא למד את דבריו. וזה כמובן שטויות וזה דרכה של תורה לחלוק. כפי שהוכיחו באשכול חשוב זה, וחבל מאוד שנמחק!

נראה לי הולכים למחוק לך גם את זה...
(יגידו לך שטענות כאלה תטען ישר למנהלי הפורום ולא לפתוח על זה אשכול)
דרך אגב שתדע שאני לא דיווחתי שם כלום אז אל תחשוד בכשרים...

נראה לי הולכים למחוק לך גם את זה...
(יגידו לך שטענות כאלה תטען ישר למנהלי הפורום ולא לפתוח על זה אשכול)
דרך אגב שתדע שאני לא דיווחתי שם כלום אז אל תחשוד בכשרים...
למה לשלוח להם באישי, הרי האשכול הקודם היה מפורסם, והרבה מהת"ח כאן הגיבו וכתבו ענייני, וגם להם כואב למה נמחק, אז אם יש להנהלה הסבר שתכתוב את זה לכולם!

ואני לא חושב שההנהלה תמחוק גם את זה, מה אסור לשאול שאלות?

מנסיון זה הולך להמחק...
אולי,

עכ"פ אני מקווה שלא, ואני מקווה שהמנהלים יענו עניינית (ואדרבא עדיף שלא ימחקו, אלא ישאירו את הודעתי ואת תגובתם למען יעמדו ימים רבים, כך שאם ימחקו עוד אשכולות הציבור ידעו מה התשובה - בקיצור מלמחוק לא יוצא דברים טובים, זה רק מקומם, כפי שידוע על פורומים אחרים, ואני מצפה מההנהלה החשובה שכאן שלא תהיה כמותם, אלא תכבד את שאלתי ותענה).

מתוך "כללי הפורום"

1. דיונים על מדיניות הפורום והאתר, או פעולות ניהול שנעשות על ידם, ייערכו מול הנהלת האתר בלבד, ולא בדיון פומבי.
מחילה שלא זכרתי את כל כללי הפורום.

עכ"פ אחרי שכבר שאלתי וזה כואב לרבים אשמח לתשובה, וכפי שכתבתי בהודעתי הקודמת שיש בזה תועלת (וגם אם הם יחליטו שטעיתי, והם ימחקו אשכול זה, אכבד אותם על החלטתם)

הרב @הלכה ברורה , איזה אשכול אתה מתכוין שנמחק

כי נושא של פתיחת בקבוקים , נידון כאן באשכול - האם היה עוד משהו חוץ מזה??
היום אחד מהחברים בפורום (איני זוכר מי) הביא שיעור של הרב יצחק יוסף שהוא אמר על ראש ישיבה אחד שעשה קידוש על הפת בגלל שלא פתחו את הבקבוקי תירוש מער"ש, והוא העיר עליו שזה בגלל שהוא לא ראה את כל היחוה דעת, ולא ידע פוסקים, וכן למד מהאשכנזים (ואמר שם שלמד בישיבה של אשכנזים), ופותח האשכול הראה שהרב יצחק התכוון על חכם שלום (כפי שכתב בעבר בעלונו, וכן בילקו"י בסי' שי"ד), ותמה על הרב יצחק שהרי הוא לא למד אצל אשכנזים [אולי היה קשור אליהם בהשקפה], וחברי הפורום האריכו לכתוב שלא יתכן שחכם שלום יחלוק על הרב עובדיה בדבר שמפורסם לכל שהוא התיר, מבלי לעיין בדבריו כדבעי. ואחד מחברי הפורום העיד שהוא נכח בביתו של חכם שלום כאשר אחד ממשפחת יוסף דיבר עם חכם שלום על כל נימוקי הרב עובדיה.

ולכן זה היה אשכול חשוב ומעניין, וחבל שמחקו אותו, לפחות היה צריך למחוק הודעות שלא עמדו בכללים ולנעול את האשכול (כמו שעשו באשכולות אחרים), אבל למה למחוק הכל, וזה מה ששאלתי כאן את ההנהלה החשובה.

היום אחד מהחברים בפורום (איני זוכר מי) הביא שיעור של הרב יצחק יוסף שהוא אמר על ראש ישיבה אחד שעשה קידוש על הפת בגלל שלא פתחו את הבקבוקי תירוש מער"ש, והוא העיר עליו שזה בגלל שהוא לא ראה את כל היחוה דעת, ולא ידע פוסקים, וכן למד מהאשכנזים (ואמר שם שלמד בישיבה של אשכנזים), ופותח האשכול הראה שהרב יצחק התכוון על חכם שלום (כפי שכתב בעבר בעלונו, וכן בילקו"י בסי' שי"ד), ותמה על הרב יצחק שהרי הוא לא למד אצל אשכנזים [אולי היה קשור אליהם בהשקפה], וחברי הפורום האריכו לכתוב שלא יתכן שחכם שלום יחלוק על הרב עובדיה בדבר שמפורסם לכל שהוא התיר, מבלי לעיין בדבריו כדבעי. ואחד מחברי הפורום העיד שהוא נכח בביתו של חכם שלום כאשר אחד ממשפחת יוסף דיבר עם חכם שלום על כל נימוקי הרב עובדיה.

ולכן זה היה אשכול חשוב ומעניין, וחבל שמחקו אותו, לפחות היה צריך למחוק הודעות שלא עמדו בכללים ולנעול את האשכול (כמו שעשו באשכולות אחרים), אבל למה למחוק הכל, וזה מה ששאלתי כאן את ההנהלה החשובה.
אני העלתי את הנ"ל
ובאמת לא ידעתי מדוע מחקו האשכול
רצינו לברר האמת

א.
מנהלי הפורום דואגים, כמסתבר, לפעול מתוך דאגה לשלום הפורום, לתועלת כולנו.

במסגרת כך נעשות פעולות שונות כל הזמן, וההנהלה לא יכולה, ואף לא אמורה, לנמק את פעולותיה ואת מכלול שיקוליה.
לכן דיונים על מדיניות או פעולות ניהול הפורום, ראוי שייעשו מול ההנהלה ישירות.

ב.
במקרה הספציפי הנ''ל ניתן לומר כי בשרשור הארוך היו כמה הפרות של כללי הפורום, לצד תוכן איכותי וטוב, בנושא נפיץ מיסודו.
עם זאת, המנהל שמחק התרשם כי מלכתחילה השרשור נפתח בנוסח ובאופן גבולי מאוד, ולא כשרשור אובייקטיבי לבירור האמת.

שרשור כזה ש'הורתו שלא בקדושה', דינו להימחק.

זאת ועוד, לעיתים יש מנהל שמוכן להקדיש זמן, לברור את המוץ מהתבן ולהותיר את הטענות הרלוונטיות בלבד. ולעיתים לא, ולכן השרשור כולו נמחק כרגע, עד לביצוע הסינון הנ''ל.

ג.
לא נראה לי יש מי שזוכר את הכל... (כולל המנהלים עצמם...)
רוב המשתמשים זוכרים ומיישמים היטב את כל כללי הפורום, בקלות וללא מאמץ.
רוב ככל הכללים מבוססים על היגיון פשוט וקל להבנה.

גם אם מישהו מפר אותם בטעות, הוא מקבל התראה בלבד (למעט הפרות חמורות) וזה מספיק בשביל לאפשר פעילות תקינה שוטפת לתועלת כולם.
ותעידנה על כך הודעותיך האיכותיות הרבות, כשלושת אלפים ושמונה מאות ששים ושלושה עדים...

המשך כתיבה מהנה והתדיינות פורה.

1. דיונים על מדיניות הפורום והאתר, או פעולות ניהול שנעשות על ידם, ייערכו מול הנהלת האתר בלבד, ולא בדיון פומבי.

האם אפשר לדון בכלל הזה בעצמו?

האם מדיניות הפורום וכו' היא אחד מי"ג עיקרים?

בחגיגה כתוב "אין דורשין ... בשלשה, בשנים, באחד" על דברים אחרים.

לא כ"כ מבין את החשש מהבעת דיעות שונות,
ולכשתמחק הודעה זו - אבין כי החשש נוכח היטב.

יש אולי לחץ מכל לחיצה של תוכן בעייתי, כאילו איזה תביעת דיבה בדרך
לפוסטים נמחקים יש כבר פורום..
המיוחד כאן שאין סתימת פיות
לפעמים היד קלה על ההדק
מקווה שתמיד יהיה אפשרות לדיון פורה ואמיתי גם אם הוא קצת חורג

אני לא חושב שאנחנו משלמים משהו להנהלה לשבת על הודעה הודעה ולמחוק או לשקול אם למחוק.

ואני אומר זאת למרות שמחיקות מוציאות אותי מהכלים...

האם אפשר לדון בכלל הזה בעצמו?
יש לדון האם לדון בלמה לא לדון זה נחשב לדון...
החשש שלהם מובן (אחרי שפתחתי את האשכול הבנתי את ההיגיון לזה - אבל יאמר לזכות המנהלים (והרב @ראש פינה ) הם כיבדו אותי ולא מחקו את האשכול הזה).

עכ"פ זה כמו כמו מוסד, יש תקנון עם כללים, מי שמסכים עם התקנון ומקיימו שיישאר במוסד, אבל מי שיש לו בעיות עם התקנון שיחפש מוסד אחר... כי זה כמו חוקים (לך תתווכח עם השוטר או אפילו עם הבג"צ למה אסור לעבור את ה90 קמ"ש)... וכל הנהלה זה מאוד פוגע בה אם יבוא אדם וישנה את הכללים, גם אם זה נובע מצדקות (כמו הבחורים שלומדים כל הלילה, ומזלזלים בסדרי הישיבה והתפלות, וכן בסמינרים ישנם בנות שרוצים להרגיש יותר צדיקות מהמורות והמחנכות וללכת עם חצאית עד הקרסול וכדומה (כי הושפעו מעלון או ממרצה פלוני), ואח"כ הם מתפלאים למה כועסים עליהם, הרי סה"כ הם הכי צדיקות...

בקיצור - תקנון זה כמו ספר חוקים ותקנון מוסד - שמי שרוצה להיות במוסד צריך לקיים את התקנון (בפרט במוסד שלא מקבל פרוטה תגמול)...

ראשי תחתית