סייג לחכמה שתיקה
חבר חדש
תהלים, מוסר, הלכות (ס' דברים)/ לישון כשלא כ"כ מתלהבת מהנ"ל כדי לקיים עונג שבת בהידור וכו'.
לגוון או שלהשקיע יותר במשהו מסויים?
לגוון או שלהשקיע יותר במשהו מסויים?
מה עם יחזקאל עמוס חבקוק וירמיהו?ס' דברים
דווקא זה פחות ימשוך את האשה - מק"ו דגברים.מה עם יחזקאל עמוס חבקוק וירמיהו?
רק שאלתי מדוע ציין דווקא את ספר דבריםדווקא זה פחות ימשוך את האשה - מק"ו דגברים.
אם כבר נביאים - יהושע שופטים שמואל מלכים ודברי הימים, זה יכול מאוד לעניין
אולי בגלל איזה מישהו שנהיה אדמו"ר במרוקו?רק שאלתי מדוע ציין דווקא את ספר דברים
יש אדמו"ר שאומר לקרוא ספר דברים בשבת?אולי בגלל איזה מישהו שנהיה אדמו"ר במרוקו?
יאשיהו פינטויש אדמו"ר שאומר לקרוא ספר דברים בשבת?
לא ידעתי.
אני פגשתי מישהו חסיד של רב מוכר מהדרום שהיה מתפלל איתי שחרית לפני שנים והיה קורא כל יום את כל ספר יחזקאל עם תפילין במצוות רבו.
לא הבנתי מה השאלה?תהלים, מוסר, הלכות (
ההיפך, רוב הנשים מסיימות סמינר אם ידע הרבה יותר נרחב מהגברים בהלכה למעשה.לא הבנתי מה השאלה?
אשה לומדת במהלך השבוע הלכות?
אם הזמן היחידי שיש לה הוא בשבת קודש, ברור שזו עדיפות לפני ספרי מוסר ותהילים.
היא צריכה לדעת הלכות ברכות ושבת שבהם היא שווה לאיש.
אם לצערנו גברים בקושי יודעים הלכות אלו מה יהא על הנשים???
זה ("לצערנו") נכון. (ויש בזה בעיה קשה שאין כאן מקום לפרטה)ההיפך, רוב הנשים מסיימות סמינר אם ידע הרבה יותר נרחב מהגברים בהלכה למעשה.
מה עם יחזקאל עמוס חבקוק וירמיהו?
אם אשתי תקרא ספר דברים בגלל מה שכתוב באינטרנט, אמליץ לה לקרוא ספרי מתח, כי זה סגולה גדולה יותר להישאר נורמלית.ספרים קשים יותר, וגם לא עשו סביבם הילה כמו שיש סביב ספר דברים,
זה ימשוך אשה הרבה פחות.
אם אשתי תקרא ספר דברים בגלל מה שכתוב באינטרנט, אמליץ לה לקרוא ספרי מתח, כי זה סגולה גדולה יותר להישאר נורמלית.
אם היא תקרא את ספר דברים בתורת מוסר ויראת אלוקים, [אני בעל קורא שנים וכל פעם מתעורר מחדש מרוב הפרשות בספר דברים] אשריה ואשרי חלקה, וזה עיקר לימוד המוסר לעורר את הלב, אבל לא בתורת סגולה.
דפח"ח.אני לא חושב שאני אמור להתערב לאשתי מה לקרוא.
אם היא שואלת, שתשאל בעצמה בעזרת נשים.
ולא, אני גם לא הייתי 'מציע',
בוודאי אם היא לא ביקשה את זה במפורש.
דפח"ח.
כוונתי בכל העניין הוא כמובן אם היא תשאל לדעתי [מה שהיא נוהגת לעשות מעת לעת, וכן אני נוהג להיפך].
מלבד מקום שבו היה חשש להיגררות למחוזות העדר השפיות ששם הייתי מתערב בדכי נועם ובחכמה באופן שסביר שדבריי היו נשמעים, ואם לא היה אופן כזה גם אז הייתי שותק.
הנושא הזה באמת שווה אשכול אבל צריך לחשוב על בסיס מנומק לדיון בעז"ה.צ"ל רק אם היא תשאל לדעתי.
וגם זה, לא תמיד נכון לענות בממוקד אלא "מה שנוח לך..." ודו"ק. וד"ל.
וכל ערום יעשה בדעת.