מה הייתם ממליצים לאשה לקרוא/ לעשות בשבת (אין לה ילדים קטנים, או בשעות שישנים)

תהלים, מוסר, הלכות (ס' דברים)/ לישון כשלא כ"כ מתלהבת מהנ"ל כדי לקיים עונג שבת בהידור וכו'.
לגוון או שלהשקיע יותר במשהו מסויים?

סיפורים עם מסר כל שהוא,
לא ספרי מתח סתמיים, אלא ספרים עם תובנות לחיים.
אין צורך לנקוט בשמות, כל אחד יבחר מהמבחר המוצע מה יקדם אותו בחיים באופן כללי, ידע, הבנה לעומק של מצבים,
הדבר ממילא מקדם את האדם בעבודת ה' המקיפה את כל חיינו, ומותר לקרוא בשבת ואדרבה ניצול מתאים (בעיקר לאישה..).

ספר "חוקי הנשים" לגאון עוזנו רבנו יוסף חיים זיע"א
1769463663262.png

מה שיותר טוב לה ויותר מושך אותה.
היא תבחר.

היא רוצה הצעות ? - תלוי מה מעניין אותה. (יוסיפון, סיפורי צדיקים, עלונים למיניהם, נביא, קיצורי פרשת שבוע, ספרי מתח, ספר חידונים, ועוד).

אולי בגלל איזה מישהו שנהיה אדמו"ר במרוקו?
יש אדמו"ר שאומר לקרוא ספר דברים בשבת?
לא ידעתי.
אני פגשתי מישהו חסיד של רב מוכר מהדרום שהיה מתפלל איתי שחרית לפני שנים והיה קורא כל יום את כל ספר יחזקאל עם תפילין במצוות רבו.

יש אדמו"ר שאומר לקרוא ספר דברים בשבת?
לא ידעתי.
אני פגשתי מישהו חסיד של רב מוכר מהדרום שהיה מתפלל איתי שחרית לפני שנים והיה קורא כל יום את כל ספר יחזקאל עם תפילין במצוות רבו.
יאשיהו פינטו

שאלתי את הרב גוגל וזה אשר השיב לי [ובזה סרו תלונותי מעל הכותב "ספר דברים"]:
מחפשים סגולה עוצמתית ללא מאמץ? רוצים לזכות בשפע כלכלי, רפואה שלמה ולקרב את הגאולה? קריאת ספר דברים בשבת תבטיח לכם את כל זה והרבה יותר – פעולה פשוטה המחוללת ניסים של ממש. סקרנים? לפניכם כל מה שצריך לדעת על העוצמות הטמונות בספר זה.

ספר דברים לקריאה בשבת – הבטחות גדולות במאמץ מינימלי
מי לא היה רוצה ליהנות מהגנה ושמירה, קשר עמוק עם הבורא ופתיחת שערי פרנסה? כולנו מייחלים לסגולות אלו ועוד ובכל זאת, למרות הרצון העז והכמיהה של כל אחד מאיתנו, הדרך לעיתים נראית ארוכה וקשה ויש מי שמרימים ידיים באמצע המסע או מוותרים מראש.
מזדהים? תשמחו לשמוע כי ספר דברים סגולה מיוחדת במינה, במיוחד כאשר קוראים אותו ביום שבת – מעשה רוחני שיחבר אתכם לבורא עולם ויזמן עבורכם ברכה כמעט בכל תחום –

• קריאת הפסוקים הקדושים מזמנת קשר עמוק עם בורא עולם, מחזקת את האמונה ומיטיבה עם הנפש.
  • קריאת ספר דברים בשבת הינה סגולה לרפואה שלמה וישועה.
  • הקוראים בספר דברים בשבת ומתמידים בכך, יזכו בתחושת בטחון אישית ומשפחתית, הגנה ושמירה אלוקית.
  • ספר דברים ידוע בסגולותיו לפתוח את שערי פרנסה, למען שפע כלכלי.
ככזו, סגולה קריאת ספר דברים בשבת היא פעולה קטנה שתזכה אתכם בהבטחות גדולות וגם אם אתם מחשיבים עצמכם עצלנים גמורים – לכזאת עסקה, אי אפשר לסרב.

תהלים, מוסר, הלכות (
לא הבנתי מה השאלה?
אשה לומדת במהלך השבוע הלכות?

אם הזמן היחידי שיש לה הוא בשבת קודש, ברור שזו עדיפות לפני ספרי מוסר ותהילים.

היא צריכה לדעת הלכות ברכות ושבת שבהם היא שווה לאיש.
אם לצערנו גברים בקושי יודעים הלכות אלו מה יהא על הנשים???

לא הבנתי מה השאלה?
אשה לומדת במהלך השבוע הלכות?

אם הזמן היחידי שיש לה הוא בשבת קודש, ברור שזו עדיפות לפני ספרי מוסר ותהילים.

היא צריכה לדעת הלכות ברכות ושבת שבהם היא שווה לאיש.
אם לצערנו גברים בקושי יודעים הלכות אלו מה יהא על הנשים???
ההיפך, רוב הנשים מסיימות סמינר אם ידע הרבה יותר נרחב מהגברים בהלכה למעשה.
שיקראו תהלים.

ההיפך, רוב הנשים מסיימות סמינר אם ידע הרבה יותר נרחב מהגברים בהלכה למעשה.
זה ("לצערנו") נכון. (ויש בזה בעיה קשה שאין כאן מקום לפרטה)

אבל עדיין גם אחרי סמינר שום אשה לא בקיאה בהלכות שבת וברכות.
(אולי "שבת" קצת לומדים מלמעלה, אבל ברכות כמעט ולא - ונראה לי זה יותר חשוב מתהילים...)

ספרים קשים יותר, וגם לא עשו סביבם הילה כמו שיש סביב ספר דברים,
זה ימשוך אשה הרבה פחות.
אם אשתי תקרא ספר דברים בגלל מה שכתוב באינטרנט, אמליץ לה לקרוא ספרי מתח, כי זה סגולה גדולה יותר להישאר נורמלית.
אם היא תקרא את ספר דברים בתורת מוסר ויראת אלוקים, [אני בעל קורא שנים וכל פעם מתעורר מחדש מרוב הפרשות בספר דברים] אשריה ואשרי חלקה, וזה עיקר לימוד המוסר לעורר את הלב, אבל לא בתורת סגולה.

אם אשתי תקרא ספר דברים בגלל מה שכתוב באינטרנט, אמליץ לה לקרוא ספרי מתח, כי זה סגולה גדולה יותר להישאר נורמלית.
אם היא תקרא את ספר דברים בתורת מוסר ויראת אלוקים, [אני בעל קורא שנים וכל פעם מתעורר מחדש מרוב הפרשות בספר דברים] אשריה ואשרי חלקה, וזה עיקר לימוד המוסר לעורר את הלב, אבל לא בתורת סגולה.

שוב, אז אמרתי מה שמושך אותה ומחזק אותה.
(ואם פלא יועץ יחזק אותה, שתקרא, אדרבא).

אני לא חושב שאני אמור להתערב לאשתי מה לקרוא.

אם היא שואלת, שתשאל בעצמה בעזרת נשים.

ולא, אני גם לא הייתי 'מציע',

בוודאי אם היא לא ביקשה את זה במפורש.

אני לא חושב שאני אמור להתערב לאשתי מה לקרוא.

אם היא שואלת, שתשאל בעצמה בעזרת נשים.

ולא, אני גם לא הייתי 'מציע',

בוודאי אם היא לא ביקשה את זה במפורש.
דפח"ח.
כוונתי בכל העניין הוא כמובן אם היא תשאל לדעתי [מה שהיא נוהגת לעשות מעת לעת, וכן אני נוהג להיפך].
מלבד מקום שבו היה חשש להיגררות למחוזות העדר השפיות ששם הייתי מתערב בדכי נועם ובחכמה באופן שסביר שדבריי היו נשמעים, ואם לא היה אופן כזה גם אז הייתי שותק.

דפח"ח.
כוונתי בכל העניין הוא כמובן אם היא תשאל לדעתי [מה שהיא נוהגת לעשות מעת לעת, וכן אני נוהג להיפך].
מלבד מקום שבו היה חשש להיגררות למחוזות העדר השפיות ששם הייתי מתערב בדכי נועם ובחכמה באופן שסביר שדבריי היו נשמעים, ואם לא היה אופן כזה גם אז הייתי שותק.

צ"ל רק אם היא תשאל לדעתי.

וגם זה, לא תמיד נכון לענות בממוקד אלא "מה שנוח לך..." ודו"ק. וד"ל.

וכל ערום יעשה בדעת.

צ"ל רק אם היא תשאל לדעתי.

וגם זה, לא תמיד נכון לענות בממוקד אלא "מה שנוח לך..." ודו"ק. וד"ל.

וכל ערום יעשה בדעת.
הנושא הזה באמת שווה אשכול אבל צריך לחשוב על בסיס מנומק לדיון בעז"ה.

ראשי תחתית