באנר תרומה

מהו בית התקיעה?

באנר

מחשבות טובות

חבר קבוע
כעת בימי בין הזמנים, מצוי שאדם רוצה לילך לטייל במקומות שונים.
ואמנם, במקומות אלו אין ממ"ד וכיו"ב, ונמצא שאם תהיה אזעקה - מכניס את עצמו למקום סכנה.

האם יש בזה בעיה הלכתית? מוסרית? ערכית?
או שכיון שבזמן שהוא יוצא אינו יודע שתהיה אזעקה, אז אין פה בעיה?
מה זה השם הזה "בית התקיעה" ?
האם הכוונה שנתקעת בלא שם, או שזה רומז לנושא האשכול אם צריך להיתקע בבית ולא לטייל?

כעת בימי בין הזמנים, מצוי שאדם רוצה לילך לטייל במקומות שונים.
ואמנם, במקומות אלו אין ממ"ד וכיו"ב, ונמצא שאם תהיה אזעקה - מכניס את עצמו למקום סכנה.

האם יש בזה בעיה הלכתית? מוסרית? ערכית?
או שכיון שבזמן שהוא יוצא אינו יודע שתהיה אזעקה, אז אין פה בעיה?
לכאורה ע"פ הגמרא יש עניין להשתתף עם הציבור, ואם הציבור נמצא במלחמה, גם פצועים וגם מפונים וגם חיילים וכו ומשפחותיהם סביב, עדיף שלא לטייל שלא לצורך.

לכאורה ע"פ הגמרא יש עניין להשתתף עם הציבור, ואם הציבור נמצא במלחמה, גם פצועים וגם מפונים וגם חיילים וכו ומשפחותיהם סביב, עדיף שלא לטייל שלא לצורך.

ואם הציבור הישראלי כן יוצא לחופשות בחו"ל ולפארקים גם בעיתות כאלו ?

אולי תעלה המקום העיקרי בו נזכר, ולא נתקע בהשערות.

אם בבית אוצרך תתקע עיניך, לעולם לא תתקע ברעיוניך.

1774351845217.png

מה זה השם הזה "בית התקיעה" ?
האם הכוונה שנתקעת בלא שם, או שזה רומז לנושא האשכול אם צריך להיתקע בבית ולא לטייל?
הסבירו החברים בטו"ט.
ונתקעתי שם כשחיפשתי אחר מקום לתקוע ממנו בקולי קולות אל רחבת הכותל הנכבד דהכא...

הסבירו החברים בטו"ט.
ונתקעתי שם כשחיפשתי אחר מקום לתקוע ממנו בקולי קולות אל רחבת הכותל הנכבד דהכא...
יפה מאוד.
נ.ב. במסגרת הטילים בעידן המתוח, יש להיזהר שלא יהיה מרפסין איגרי, ונפל מן הגג נתקע כהא דיבמות דף נד ע"א.

יפה מאוד.
נ.ב. במסגרת הטילים בעידן המתוח, יש להיזהר שלא יהיה מרפסין איגרי, ונפל מן הגג נתקע כהא דיבמות דף נד ע"א.
בעוונותינו אבן בית התקיעה כבר נפלה ושוכנת כיום במתחם הכותל הדרומי, או חלק ממנה נפל הרבה יותר עמוק אל מלתעות מוזאון ישראל שר"י

תץגיד לי מה נתקעת על התקיעה ?
פתאום אני אוחז, שיצרו לי אשכול חדש. רואים מכאן מה היא חשיבות כל מילה של אדם, יכול ככה לשאול איזה שאלה דרך אגב או האף (כי באפם וכו'), והבשילו אשכולותיה ענווים בגאולה.
ולפתע שוב אני אוחז, שיש עוד בית התקיעה בבית המקדש, לא יאומן, זה בדיוק ענין 'עומד על גג של בית המקדש ואומר ענוים הגיע זמן גאולתכם, ולכאורה גם היה תוקע כדי שיאספו אליו וישמעו קולו', וילד"ח וצ"ע.

פתאום אני אוחז, שיצרו לי אשכול חדש. רואים מכאן מה היא חשיבות כל מילה של אדם, יכול ככה לשאול איזה שאלה דרך אגב או האף (כי באפם וכו'), והבשילו אשכולותיה ענווים בגאולה.
ולפתע שוב אני אוחז, שיש עוד בית התקיעה בבית המקדש, לא יאומן, זה בדיוק ענין 'עומד על גג של בית המקדש ואומר ענוים הגיע זמן גאולתכם, ולכאורה גם היה תוקע כדי שיאספו אליו וישמעו קולו', וילד"ח וצ"ע.

ואם תרצה כמעט נפתח פה אשכול על מעמדו ורמת אמינותו של יוסיפון.
וע"ז אמרו שיחת חולין של ת"ח צריכה תלמוד.

ראשי תחתית