מכירים את האברך ההוא שמתבייש לפנות לצדקה?...

קופת רבותינו

חבר חדש
כן נו...
זה הספרדי העדין שלא מקושר, לא מעורבב ולא יודע עם מי לדבר.
גם לא נעים לו לפנות לצדקה, והוא בכלל לא בטוח שהוא מוגדר 'עני'.

אבל בבית הוא חי בפת לחם ממש, בעוני מחפיר ובקושי גדול מאוד.
ואין אף אחד שדואג לו.

אז בדיוק אותו אנו מחפשים כל השנה!
בהוראת נשיא הקופה - מרן הגאב"ד הגרש"י זעפראני שליט"א, הוקמה קופת רבותינו בדיוק עבור מקרים אלו!

את האברכים והמקרים הללו אנו מאתרים באמצעות עשרות גבאים ונציגים ברחבי קהילות הקודש בארץ.
ואת התרומה שלכם, אנו נותנים במלואה לידיו, כשברוב המקרים - אף אחד אחר לא דואג לו, ולא מכיר את מצוקתו.

אנו מסייעים לאברכים כאלו מציבור אנ"ש, (ואם אתם מכירים אחד כזה - נשמח שתעדכנו!)

גם אתם רוצים לקחת חלק?
גם אתם רוצים לקיים מצוות מתנות לאביונים בהידור שאין דומה לו?

כנסו ותרמו כעת >>

מוקד התרומות (מענה אנושי 24 שעות): 1800-202-200

קבצים מצורפים

• מכתב הרבנים.jpeg
    מכתב הרבנים.jpeg
    318.6 קילובייט · צפיות: 9
ב"ה שיש קופה שעוסקת במלאכת הקודש הזו, למען אותם אברכים 'שקופים' שאין מי שידאג להם.
חזקו ואמצו במאוד!

אני את המתנות לאביונים שלי תורם רק דרך קופת רבותינו.

עניי עירך ועניי עיר אחרת, עניי עירך קודמים.
נציגי הקופה פרוסים בכל הערים החרדיות הגדולות, והקופה מסייעת לאביונים מכל הערים.
כסף שידוע שהתקבל מעיר מסוימת (כגון על ידי נציג אזורי בקהילה) - אנו עושים מאמץ להעביר דווקא לאביונים בעירו, כדי להרוויח את ההידור הזה.

לפיכך מי שחפץ שיעבור דווקא לבני עירו, יכול לציין בהערות התרומה וזה יבוצע.
בערים הגדולות הקופה מתחייבת על כך.
בערים קטנות לא מתחייבים שיהיה אביון מהודר שכבר עבר את ועדת התמיכות של הקופה, אבל נעשה מאמץ.

כמובן, מי שידוע לו על אביון ספציפי מהודר - יכול לתת לו ישירות, ואינו זקוק כלל לקופות צדקה.
תזכו למצוות.

קופת רבותינו הרימו את הכפפה שכ"כ חיכינו לה
קופה משלנו שאנחנו יודעים שיש על מי לסמוך שהכל הולך נטו לצדקה
אני אישית הייתי מעורב בשתי מגביות לאלמנות בקופה מסויימת וכאחד שעמד בראש המגבית היו הרבה שלא רצו לתרום דרך הקופה כי שמעו כל מיני דברים, היו גם סיפורים מכלי ראשון ואכמ"ל
ולכן בואו נחזיק טובה לקופה החשובה שמנוהלת ע"י רבנים ומכוונת ע"י גדולי ישראל ובראשם מרן הגאב"ד הגרש"י זעפראני שליט"א
ולכן כולם נקראים לחזק את הקופה ולהעביר תרומות לעניים וזכר למחצית השקל לקופת רבותינו

בקהילה שלנו יש קופות גדולות של קופת רבותינו ובתיאום עם הגבאים הכסף הולך לעניי עירך מהודרים

גם אני מצטרף לד' הרב עטרת עזרא
ביודעי ומכירי קאמינא

ב"ה שיש קופה שעוסקת במלאכת הקודש הזו, למען אותם אברכים 'שקופים' שאין מי שידאג להם.
שאלה באמת בתמימות,
מה העניין להמשיך ב'מסורת' הזו של ההתמסכנות,
אנחנו שקופים, אנחנו לא שווים וכו'?

לא הגיע הזמן להתרומם קצת?

ג"נ,
ביודע ומכירי קאמינא גבאי הקופה הנאמנים ביותר,
וצדקתם אשר לא תסולא מפז, ואכמ"ל.

שאלה באמת בתמימות,

ג"נ,
וצדקתם אשר לא תסולא מפז, ואכמ"ל.
כתבת את הירהורי ליבי,
אני לא מכיר כלל את הקופה הנ"ל,
אבל,
אכן,
אולי המילים צריכים להיות אחרות,
למעשה יש את אלו שמאוד מתביישים וצריך לדאוג גם להם ...

שאלה באמת בתמימות,
עקרונית גישתך נכונה.
אך אנכי לא ראיתי בפרסום הנ"ל התמסכנות או נחיתות.
כן ראיתי בטקסט שנכתב לעיל כאן בפורום (לאפוקי מהמודעות הרשמיות שפורסמו) ציון מצוקה קיימת.
ובעיני זה מה שקופה אמורה לעשות; לציין מצוקה.

ומה לעשות שהמצוקה בציבורנו בחלק זה היא נוראה ואיומה, כידוע ליודעי דבר.
ומה לעשות שיש כאלו שאין מי שדואג להם.
סביר, אפוא, כי הציבור צריך לתת את דעתו לכך, וללמוד לקחת אחריות על עצמנו, לרבות על מקרי מצוקה קשים וחסרי מענה ושימת לב.
הרוממות חשובה עד מאוד, אך לא על חשבון הרעבים ללחם, שכולנו מחויבים לדאוג להם.

בכ"מ איני מתיימר לייצג בזאת את דעת גבאי הקופה, אלא את דעתי בלבד.

שאלה באמת בתמימות,

ג"נ,
וצדקתם אשר לא תסולא מפז, ואכמ
נראה לי שלא הגדרת את ענין ההתמסכנות כראוי התמסכנות היא
להגיד שאנחנו הספרדים ענייםו האשכנזים עשירים וכו' ולא זה מה שהכותב בא לאמר

הנקודה היתה שיש עניים בכל המגזרים אבל המציאות היא שהאשכנזים
חיים בקהילות וממילא יש מענה לאחוז העניים הקיים בחברה שלהם
אבל בקרב הציבור הספרדי שיש פחות קהילות ויש הרבה יותר אברכים שלא
שייכים לקהילה מסוימת ממילא יש פחות מענה לעניים האלו זה לא קשור להתמסכנות

אנחנו הספרדים ענייםו האשכנזים עשירים
לא יודע מה הכותב בא לומר או לא, אבל עם כל הכבוד, יש את האמירה היחצנית, ויש את המציאות הכואבת...
כן, הציבור הספרדי עני יותר.
כי הוא מתחיל את החיים בנקודה נמוכה יותר.
מה יש להשוות בכלל??
ברוב דרוב המקרים אחינו מתחילים רובם עם דירה, חצי דירה, או לפחות כמה מאות אלפי שקלים.
בנוסף, הם מסודרים במשרות, ה'צולים' בתפקידי הוראה מכובדים במוסדות האשכנזיים (או הספרדיים שנפתחו על ידי אשכנזים...)
או לחילופין בהייטק ודומיו ובשלל תארים וכו', כי להם מותר מה שלנו אסור ולא נאריך.
לעומת זאת - אצלנו מצוי מאוד שזוג מתחילים את החיים עם כיסוי הוצאות החתונה בקושי, ומשם ממשיכים בלי פרוטה לפורטה.
אני רואה עשרות אברכים מקרב אחינו שזכו במחיר למשתכן בדירות, וגרפו רווח של כמיליון שקל ולפעמים יותר בלע"ר.
אבל אז הם נחנקים עם משכנתא של 8000 שקל וקשה להם, אז הקופת צדקה נרתמת ועוזרת להם ביד רחבה...
וכמובן שהקופה השכונתית תמיד בידיים שלהם (ולפעמים שמים איזה אברך משלנו בתור עציץ לראווה)...
זאת בנוסף לכל הקופות הגדולות שקשורות ומנוהלות רק על ידיהם, והנוכחות שלנו היא רק ברבנים שמתנוססים לראווה על המודעות פרסום. בפועל מי שיודע מה שקורה - יש אפליה חמורה מאוד בסיוע והדברים פשוטים!
לעומת זאת, אברכים משלנו שחיים בשכירות והאישה בלי תואר ועבודה מכניסה כ"כ ואין הורים שעוזרים, וחלקם אף אינם יודעים צורת דירה מהי, הם מתמודדים עם ההוצאות ולא עוזרים להם באותה מידה.
אז כן, הציבור שלנו הוא חד משמעית ציבור עני יותר.
ואף על פי כן עוזרים לו הרבה פחות.
וניסיון להסתיר את זה אינו רוממות אלא התכחשות.
וברוך ה' שעמלי התורה נוטלים את הכפפה גם בזה ומקימים סו"ס קופת צדקה משלנו שהרבנים שלנו לא רק מהווים שם קישוט.
אין גוף שמתאים יותר מהם לעשות את זה, אחרי כל מה שעשו למען הציבור עד היום.
אבל האמת? אני מאוד סקפטי. לא רוצה להחליש - אני לא תולה בזה הרבה תקוות שיתרומם באמת.

לא יודע מה הכותב בא לומר או לא, אבל עם כל הכבוד, יש את האמירה היחצנית, ויש את המציאות הכואבת...
מה יש להשוות בכלל??
ברוב דרוב המקרים אחינו מתחילים רובם עם דירה, חצי דירה, או לפחות כמה מאות אלפי שקלים.
בנוסף, הם מסודרים במשרות, ה'צולים' בתפקידי הוראה מכובדים במוסדות האשכנזיים (או הספרדיים שנפתחו על ידי אשכנזים...)
לעומת זאת - אצלנו מצוי מאוד שזוג מתחילים את החיים עם כיסוי הוצאות החתונה בקושי, ומשם ממשיכים בלי פרוטה לפורטה.
אני רואה עשרות אברכים מקרב אחינו שזכו במחיר למשתכן בדירות, וגרפו רווח של כמיליון שקל ולפעמים יותר בלע"ר.
אבל אז הם נחנקים עם משכנתא של 8000 שקל וקשה להם, אז הקופת צדקה נרתמת ועוזרת להם ביד רחבה...
וכמובן שהקופה השכונתית תמיד בידיים שלהם (ולפעמים שמים איזה אברך משלנו בתור עציץ לראווה)...
זאת בנוסף לכל הקופות הגדולות שקשורות ומנוהלות רק על ידיהם, והנוכחות שלנו היא רק ברבנים שמתנוססים לראווה על המודעות פרסום. בפועל מי שיודע מה שקורה - יש אפליה חמורה מאוד בסיוע והדברים פשוטים!
לעומת זאת, אברכים משלנו שחיים בשכירות והאישה בלי תואר ועבודה מכניסה כ"כ ואין הורים שעוזרים, וחלקם אף אינם יודעים צורת דירה מהי, הם מתמודדים עם ההוצאות ולא עוזרים להם באותה מידה.
וברוך ה' שעמלי התורה נוטלים את הכפפה גם בזה ומקימים סו"ס קופת צדקה משלנו שהרבנים שלנו לא רק מהווים שם קישוט.
בשביל להכריע צריך
א. להגדיר מיהו בדיוק הציבור שלנו
ב. לבדוק את הנתונים מספרית
אבל האמת? אני מאוד סקפטי. לא רוצה להחליש - אני לא תולה בזה הרבה תקוות שיתרומם באמת.
לחלוטין.
גם לחשוב שיקומו פה קהילות איכותיות ומשגשגות? דמיונות.
גם לספר שיהיו תלמודי תורה, בתי ספר, סמינרים, ישיבות, מוסדות, כנסים, ארגונים? חלומות באספמיה.
גם להאמין שיהיו נציגים משלנו בכל מקום, השפעה, עשייה? בדיחה טובה.

אבל זו הנקודה.
תמיד יש אנשים חכמים, מציאותיים, מבינים, שישבו וידעו להסביר למה זה לא יתרומם באמת. למה אין סיכוי. למה חבל על המאמצים, למה הכול יישאר בגדר שאיפות יפות ושום דבר לא יצליח.
רק שבזמן שהם מנתחים למה אי אפשר—מישהו פשוט עושה את זה.

אז גם הקופה ככל הנראה בעז"ה תהיה גדולה, חזקה ומשמעותית.
(ובתקווה שלא נצטרך אותה...)

אני לא מכיר את כל הקופות,
אבל כמה מהקופות שאני כן מכיר,
אחת ארצית ואחת עירונית,
אין בהם אפליה כלל וכלל.

אולי מישהו גם יבוא ויספר לנו מה קרה עם קופת העיר, בשעה שפתחו את קופת רבותינו.
לקופת העיר יש קרטריונים, ואף אחד מהם אינו תלוי בשאלה האם ההנך ליטאי, חסידי או ספרדי.

מה יש להשוות בכלל??
לחלק אני מסכים לחלק בכלל לא
והכלל, כל מה שמעצים אותי אני מאמין ומה שמחליש אני לא ....

לגבי האפליה, אני לא יכול להעיד על כל הקופות, כמו הרב הנ"ל .., אבל מה שאני מכיר קופות של שתי שכונות שגרתי, אין שום אפליה! בדוק!

וסתם תזכורת, למי שזוכר הייתה קופה בשם ש. י. מי יודע איפה היא עכשיו ??
למה כשסוף סוף הקימו משהו ענק בקנה מידה חייבים ל .., למה בקופת העיר וועד הרבנים זה לא קרה ??
אח"כ ישאלו שאלות ..
נכון שמדובר ביחידים, אבל תסכימו שהעובדה הזו מרימה גבה ..

אני לא מכיר את כל הקופות,
אבל כמה מהקופות שאני כן מכיר,
אחת ארצית ואחת עירונית,
אין בהם אפליה כלל וכלל.
א. גם בלא אפליה-
במציאות ככל שאתה יותר ממוקד יש יותר תועלת וככל שאתה יותר מתפרס יש יותר שנופלים בין הכסאות אשכנזים וספרדים כאחד.
(ואפשר שזה גם מונח בדברי חז"ל עניי ביתך, עירך קודמין ולא קופה כללית כדי שתהא הצדקה באופן המועיל יותר)

אם אכן יש לעמלי תורה קהילות מוסדות וציבור שנמצא אחריהם אז בהחלט זה דבר מבורך לדאוג גם לקופה שתשרת ותדאג לאותו ציבור
(למרות שמלשון הודעת הקופה לעיל נשמע שהם מחפשים את הספרדי שלא מקושר ולא מעורבב ולא יודע עם מי לדבר.. דהיינו זה שתלוש מהקהילה?)

ב. חז"ל אמרו עניי עירך קודמין וכו' משמע שמדובר בשני עניים השוים ברמת העוני שלהם ובכ"ז הצריכו לתת לקרוב יותר(וצ"ב הטעם).
ואפשר שאף אם מצבו של העני מחוץ לעיר יותר קשה מזה שבעיר מ"מ יש ליתן לאותו שבעיר,

א"כ לא ימלט שיטו לתת לבני עדתם קודם ולא מחמת גזענות! אלא משום דברי חז"ל עניי ביתך וכו' וכן מבשרך לא תתעלם
(ואל ישיבני הדוחה שהוא עיוות לומר דמבשרך נאמר להבדיל בין עדה לעדה שכך כבר פירשו בעל האור לציון בע"א באחד ממכתביו).

אין בהם אפליה כלל וכלל.
אה.
נראה לי אני מעביר לך את שם הניק שלי במתנה.
אולי מישהו גם יבוא ויספר לנו מה קרה עם קופת העיר, בשעה שפתחו את קופת רבותינו.
מזתומרת?
באותו רגע שבאה השמועה לאזניהם - פלצות אחזתם!
הם ערכו ישיבת חירום עם טובי המוחות ומאז הם כוססים ציפורניים!
מה בדיוק אמור לקרות?
קופת העיר היא מגה-מפלצת, מהעמותות הגדולות בישראל עם מחזור של מאות מיליונים.
למה שיוזיז לה שהרב זעפראני הקים קופונת צדקה לקהילות שלו?
ובמיוחד שהקופה פעילה בתוך הציבור מהעניים בישראל, מה כבר יוכלו להוציא מהם.

מהיכרותי עם הספרדים אני מתקשה לראות את הקופה הזאת ממריאה.
יש סיבה למה לכל חסידות של מנין וחצי יש קופת צדקה ולכל הציבור שלנו אין שום קופה נורמלית.
אבל לא רוצה להחליש אף אחד.
ואין ספק שמצוה גדולה לתרום וזה ודאי הולך למקרים קשים ונצרכים יותר מאשר קופות ענקיות שבעות ומדושנות עונג עם מערכת עניפה של נכדי רבנים שמתפרנסים בעין טובה ורחבה מאוד מאוד.

מזתומרת?
באותו רגע שבאה השמועה לאזניהם - פלצות אחזתם!
הם ערכו ישיבת חירום עם טובי המוחות ומאז הם כוססים ציפורניים!
מה בדיוק אמור לקרות?
קופת העיר היא מגה-מפלצת, מהעמותות הגדולות בישראל עם מחזור של מאות מיליונים.
למה שיוזיז לה שהרב זעפראני הקים קופונת צדקה לקהילות שלו?
ובמיוחד שהקופה פעילה בתוך הציבור מהעניים בישראל, מה כבר יוכלו להוציא מהם.
אז נחכה שיאמרו לך מה באמת היה.

מהיכרותי עם הספרדים אני מתקשה לראות את הקופה הזאת ממריאה.
יש סיבה למה לכל חסידות של מנין וחצי יש קופת צדקה ולכל הציבור שלנו אין שום קופה נורמלית.
לאחרונה עסקתי במגבית, ונוכחתי לראות כי רוב התורמים באמת הם אברכים דווקא ליטאים, כ"מתרים" ללכת לבית כנסת ספרדי זה בזבוז זמן, כל אחד יתן לך פרוט/ות בלבד, מה שאין כן כל בית כנסת חניכי ישיבות מבני ליטא
אני חושב שהסיבה היא ש"מעשרות" אצל רוב הספרדים זה "הנהגה טובה" במקרה הטוב
משא"כ אצל שאר יוצאי אשכנז
ולכן אצלם רגילים "לתת"
הוא יכול לתת צדקה בנדיבות ואחר כך לקזז זאת מהמעשרות שלו וכו'
כך שקופה שרוצה להצליח - צריכה יותר ויותר לעורר על ה"מעשרות" שהוא אצל רבים כעין "מת מצוה" לצערינו

לאחרונה עסקתי במגבית, ונוכחתי לראות כי רוב התורמים באמת הם אברכים דווקא ליטאים, כ"מתרים" ללכת לבית כנסת ספרדי זה בזבוז זמן, כל אחד יתן לך פרוט/ות בלבד, מה שאין כן כל בית כנסת חניכי ישיבות מבני ליטא
אני חושב שהסיבה היא ש"מעשרות" אצל רוב הספרדים זה "הנהגה טובה" במקרה הטוב
משא"כ אצל שאר יוצאי אשכנז
ולכן אצלם רגילים "לתת"
הוא יכול לתת צדקה בנדיבות ואחר כך לקזז זאת מהמעשרות שלו וכו'
כך שקופה שרוצה להצליח - צריכה יותר ויותר לעורר על ה"מעשרות" שהוא אצל רבים כעין "מת מצוה" לצערינו
ואני עוסק במגביות ולא רק לאחרונה, ואני מוכרח להגיד שאני מכיר מציאות אחרת.

ראשי תחתית