"מאמרים"

בקצרה ממש

חבר פעיל
מה דעת הציבור נר"ו בעניין לעשות גם מקום מיוחד למאמרים,
המעלות שבזה,
שמי שמעוניין לכתוב באריכות ובצורה מסודרת בעניין כל שהוא והדבר יקוטלג בסדר מתאים שכל מחפש ימצאנו בנקל,
משא"כ באשכולות הרגילים שלפעמים נושא 'נעלם' בתוך מכלול
אפשר גם לעשות סדרות ופרקים אפשר גם לשמור טיוטות עד לבניית מהלך מושלם וכו'
ועי' בפורום לתורה איך נראה שם המדור הזה.

מדור מאמרים הוא דבר מיותר בתכלית ונוגד לחלוטין את הקונספט של "פורום", דהיינו שאדם משתף את חבריו עם הגיגיו והם מגיבים לו ומתפתח דיון, שעל שם זה נקרא הפורום "פורום".

ולמעשה המעיין בפורום לתורה ששם יש מדור מאמרים, יראה שזה הפך להיות אותה הגברת בשינוי אדרת, אדם כותב מאמר ומגיבים לו והוא עונה וכו', בדיוק כמו בפורום עצמו רק בשינוי טכני קטן. וא"כ לשם מה מדור מאמרים, האם לא מספיקים כל המדורים בפורום עצמו?

ולמעשה המעיין בפורום לתורה ששם יש מדור מאמרים, יראה שזה הפך להיות אותה הגברת בשינוי אדרת, אדם כותב מאמר ומגיבים לו והוא עונה וכו', בדיוק כמו בפורום עצמו רק בשינוי טכני קטן. וא"כ לשם מה מדור מאמרים, האם לא מספיקים כל המדורים בפורום עצמו?
ממש לא,
א. שם, המצב כעין מסירת חבורה על ידי אדם אחד, שהוא בעצם 'אחראי' על האשכול, מה שלא קיים שאשכול אחר שכולם מערבבים.
ב. שם, הנידון מאוד ממוקד, מה שעלה כותב המאמר הראשון, וממילא פחות מסתעפים לכל מיני מקומות..
ונוגד לחלוטין את הקונספט של "פורום",
ומה בכך? מחוייבים למישהו משהו? אם נח לנו נעשה!
דבר מיותר בתכלית
תפתח פורום משלך, ותאסור אפילו להעלות את הנושא ....
או שתפתח מפלגה ותאסור חוקית את העניין ....

שם, המצב כעין מסירת חבורה על ידי אדם אחד, שהוא בעצם 'אחראי' על האשכול, מה שלא קיים שאשכול אחר שכולם מערבבים

גם אם תפתח אשכול ובהודעה הראשונה תמסור את החבורה שלך, זה יהיה בדיוק אותו דבר.

ואם באשכול מערבבים, אז גם במאמר יערבבו אותך בתגובות.

שם, הנידון מאוד ממוקד, מה שעלה כותב המאמר הראשון, וממילא פחות מסתעפים לכל מיני מקומות..

גם באשכול רגיל, הנדון הוא ממוקד בדברי פותח האשכול. אין טיפת הבדל. אם מישהו ירצה להסתעף, אף אחד לא יוכל לעצור אותו, והמגיב הבא יתייחס לדבריו, בדיוק כמו באשכול רגיל.

ומה בכך? מחוייבים למישהו משהו? אם נח לנו נעשה!
תפתח פורום משלך, ותאסור אפילו להעלות את הנושא ....
או שתפתח מפלגה ותאסור חוקית את העניין ....

אני פשוט כותב את דעתי, בדיוק כמו שאתה כותב את דעתך. אתה לא חייב לי כלום, גם אני לא חייב לך כלום. דומני שלא אסרתי עליך להעלות את הנושא.

גם אם תפתח אשכול ובהודעה הראשונה תמסור את החבורה שלך, זה יהיה בדיוק אותו דבר.

ואם באשכול מערבבים, אז גם במאמר יערבבו אותך בתגובות.
לא, התם מערבבים נושאים, הכא פחות.
גם באשכול רגיל, הנדון הוא ממוקד בדברי פותח האשכול. אין טיפת הבדל. אם מישהו ירצה להסתעף, אף אחד לא יוכל לעצור אותו, והמגיב הבא יתייחס לדבריו, בדיוק כמו באשכול רגיל.
לא,

עי' פורום לתורה.

לא, התם מערבבים נושאים, הכא פחות.

אתה מתאמץ בכל כוחך ליצור חילוק שלא קיים. אם מגיב כלשהו יסיט את הנושא בתגובות, המגיב אחריו ימשך אחריו, והנושא יוסט, בדיוק כמו בפורום, רק בשינויים טכניים קלים.

אתה מתאמץ בכל כוחך ליצור חילוק שלא קיים. אם מגיב כלשהו יסיט את הנושא בתגובות, המגיב אחריו ימשך אחריו, והנושא יוסט, בדיוק כמו בפורום, רק בשינויים טכניים קלי
כמדומני אמרת באיזהו מקומן שמעולם לא נכנסת לשם, אז, מניין לך?
אני מעתיק את העובדות מפורום לתורה, שמסתבר שיהיה גם כאן.
(די לי בזה, אני לא אוהב להתנצח)

אכן, כמעט ולא נכנסתי לשם. מספיק לי להציץ כמה שניות כדי להבין בדיוק מה הולך שם.

מה שכתבתי שם הוא בערך מה שכתבתי כאן, ואעתיק:

מדור המאמרים הוא מדור מיותר לחלוטין שנוגד בתכלית את המהות של פורום.

פורום, כשמו כן הוא, אנשים שנאספו כדי לדון בענין מסויים. טבעו של פורום הוא שאדם אחד מציע את רעיונו / מאמרו / חידושו / שאלתו / כאב בטנו, ואחרים דנים בדבריו, מצטטים את דבריו וכדו'.

הקונספט של "מאמרים" הוא לא רק מיותר אלא גם גורע מהפורום, כי מי שיכתוב מאמר לא יטרח לכתוב זאת גם בפורום עצמו. אין לי מושג מה עבר בראשו של הוגה הרעיון הזה.

הקונספט של "מאמרים" הוא לא רק מיותר אלא גם גורע מהפורום, כי מי שיכתוב מאמר לא יטרח לכתוב זאת גם בפורום עצמו. אין לי מושג מה עבר בראשו של הוגה הרעיון הזה

ולכן בפורום חדש שעדיין מנסה להתבסס, זו טיפשות גדולה פי כמה, להפנות את כותבי הפורום למדור נידח. המשאבים שזה יגזול מהפורום יגרמו לפורום עצמו להיות שומם, והרי זה בבחינת לכרות את הענף שיושבים עליו.

גם פורום לתורה פתחו מדור מאמרים רק אחרי שנים של פעילות, וכאשר נמאס להם מהעומס.

עי' פורום לתורה

כתבתי את דבריי לאחר עיון בפורום לתורה.

לעומת האשכולות, מדור המאמרים שם גוסס. בעוד האשכולות בפורום מתחלפים בקצב מהיר ביותר, במדור המאמרים נכתב מתחילת השבוע רק... מאמר אחד.

למרות שכל הגולשים מקבלים התראה על כל מאמר חדש (דבר מעצבן לכשעצמו), רוב הגולשים בפורום לא נכנסים למדור הזה. הציבור מצביע ברגליים.

והסיבה היא פשוטה - מאמרים הרבה יותר נוח לקרוא בספרים, לא לשם כך נכנסים הגולשים לפורום. רובם נכנסים לאשכולות שמעניינים אותם, ומגיבים כשהם רואים שיח מתפתח.

הבטה קצרה בפורומים שכנים מספיקה לראות שזה לא מעניין אף אחד, כמעט ואין תגובות כשלמעשה בהרבה אין תגובות בכלל...
הרבה יותר רווחי לא לפרסם שם באשכול רגיל זה יקבל פרסום הרבה יותר.
וזה מחמת שכמעט רובנו לא נכנסים לפורומים על מנת להתרכז שעה ארוכה בעניין אחד, אנשים אוהבים דברים קצרים וקליטים, לדברים כבדים יש כולל.

ראשי תחתית