'משוכנזים' - מה הגדר?

• יוזם האשכול יוזם האשכול חיי עולם
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
בישיבה שבה אני לומד ישנם קבוצה גדולה שלם ספרדים שגאה במסורת אבותיהם ומצד שני הם בחורים קלאסים כמו כולם, ואכן הם אהובים לעומת רעיהם המשתכנזים שמשום מה כולם נהנים להזכיר להם את המוצא שלהם ולצחוק עליהם, מה שלא עושים לחבריהם שגאים במסורת אבותיהם.

אז למה הם מתנהגים ככה? סתם כדי שישנאו אותם?

נראה לי שיש אנשים שזה דווקא חביב עליהם מאוד.
זכורני בישיבה היה אחד שהחליף נוסח, ושינה משפחה לל"ב. מי שצחק עליו מאחורי הגב...
למרות שספרדים בני תורה ישיבתיים שכיבדו את עצמם, ואת מורשתם, וגם את מורשת האחרים, כולם כיבדו ביותר!

בישיבה שאני למדתי לא היו חלוקות כאילו, לא היה שום הבדל כזה, ובכלל לא היה כזה פשוט לחלק את הבחורים לקבוצות קבוצות.
ודרך אגב, אדם הגאה במסורת אבותיו ראוי שיבחר לו שם ספרדי...

כמו"כ בוגרי הישיבה מפארים היום את כותל המזרח של עולם התורה הספרדי והמשותף ביניהם הוא שהם מעולם לא התביישו במקור.

בישיבה שאני למדתי לא היו חלוקות כאילו, לא היה שום הבדל כזה, ובכלל לא היה כזה פשוט לחלק את הבחורים לקבוצות חבוצות.
ודרך אגב, אדם הגאה במסורת אבותיו ראוי שיבחר לו שם ספרדי...
אני אשכנזי.

כמו"כ בוגרי הישיבה מפארים היום את כותל המזרח של עולם התורה הספרדי והמשותף ביניהם הוא שהם מעולם לא התביישו במקור.
מיהו בוחן כליות ולב, חוקר נשמותיהם של בני אדם ומכיר את עברם של ה'אנשים המפארים את כותל המזרח' ויודע שהם מעולם לא התביישו במקור?
אם רוח הקודש אין כאן - מה יש כאן?

מיהו בוחן כליות ולב, חוקר נשמותיהם של בני אדם ומכיר את עברם של ה'אנשים המפארים את כותל המזרח' ויודע שהם מעולם לא התביישו במקור?
אם רוח הקודש אין כאן - מה יש כאן?
חברים שלהם מהעבר שלמדו איתם סיפרו לי!
(אין צורך לרדת לקטנות כל בר דעת מבין שלא התכוונתי שאולי היה להם אי פעם ערעור שחבל...)

על פי רוב, אילו שאתה מדבר עליהם לא היו מעמדת נחיתות בגלל מוצאם, אלא להפך. הם היו בנים למשפחות מבוססות מאוד, רבני קהילות וראשי ישיבות, והביאו מהבית מטען תרבותי ורוחני עשיר מאוד. אין שום ציפיה שלבניו של הגר"ע יוסף תהיה ולו הנחיתות הקלה ביותר למרות שהם למדו בישיבות האשכנזיות מכולם.

על פי רוב, אילו שאתה מדבר עליהם לא היו מעמדת נחיתות בגלל מוצאם, אלא להפך. הם היו בנים למשפחות מבוססות מאוד, רבני קהילות וראשי ישיבות, והביאו מהבית מטען תרבותי ורוחני עשיר מאוד. אין שום ציפיה שלבניו של הגר"ע יוסף תהיה ולו הנחיתות הקלה ביותר למרות שהם למדו בישיבות האשכנזיות מכולם.
מכיוון שאני לא מעוניין לחשוף היכן אני לומד אומר שמשפחה א' מאד חשובה אביהם היה מוכר בשוק.

מכיוון שאני לא מעוניין לחשוף היכן אני לומד אומר שמשפחה א' מאד חשובה אביהם היה מוכר בשוק.
אומר את האמת צודק ר' איציק ברגר, באבחנה זו
ספרדי שגאה במסורת אבותיו,
אבל במנטליות הוא כמו כולם
גם אם לא בא ממשפחה הכי מיוחדת
מכבדים אותו.
וראיתי זאת בעשרות מקומות.
למעט מקומות מסויימים מאד בהם יש באמת גז' וכו'.

וכך שמעתי באוזניי מבנו הגאון רבי דוד שליט"א שאמו נהגה להדליק ואח"כ לברך, וכן נהגה רעיתו ע"ה, וכל המשנה ידו על התחתונה.

לא נכון!
אשתו של ר' עזרא אכן היתה מדליקה ואח"כ מברכת ולעת זקנותה שינתה מהמנהג בעקבות בנה ר' דוד שעד היום בביתו ברחוב יוסף בן מתייהו יכולים לבוא ולראות איך הוא נוהג ...

לא נכון!
אשתו של ר' עזרא אכן היתה מדליקה ואח"כ מברכת ולעת זקנותה שינתה מהמנהג בעקבות בנה ר' דוד שעד היום בביתו ברחוב יוסף בן מתייהו יכולים לבוא ולראות איך הוא נוהג ...

לא שינתה, כך אמר לי מפורשות הגאון רבי דוד עטיה שליט"א.

ר' דוד עטיה - הוא קרוב משפחתי ... הקרוב ביותר !!

אני דבוק בו יותר מ48 שנה !

אם אתה רציני - אשאל אותך 5 שאלות ותענה לי עליהם - אתה מוכן ???

ראשי תחתית