אז הוא יזוהה לפי מושאו של הרודףיש לדון ולפלפל, למשל ברודף אחר הרוח. או רודף אחר הטריפה להורגה.
אז הוא יזוהה לפי מושאו של הרודףיש לדון ולפלפל, למשל ברודף אחר הרוח. או רודף אחר הטריפה להורגה.
אין דבר כזה טעות חמורה בנוגע לשאלה אם דבר חביב או לא חביב, זה סתם אנרכוניזם.אין ה"נ טעות חמורה בידם!
זכורני בישיבה היה אחד שהחליף נוסח, ושינה משפחה לל"ב. מי שצחק עליו מאחורי הגב...אז למה הם מתנהגים ככה? סתם כדי שישנאו אותם?
נראה לי שיש אנשים שזה דווקא חביב עליהם מאוד.
אני אשכנזי.בישיבה שאני למדתי לא היו חלוקות כאילו, לא היה שום הבדל כזה, ובכלל לא היה כזה פשוט לחלק את הבחורים לקבוצות חבוצות.
ודרך אגב, אדם הגאה במסורת אבותיו ראוי שיבחר לו שם ספרדי...
מיהו בוחן כליות ולב, חוקר נשמותיהם של בני אדם ומכיר את עברם של ה'אנשים המפארים את כותל המזרח' ויודע שהם מעולם לא התביישו במקור?כמו"כ בוגרי הישיבה מפארים היום את כותל המזרח של עולם התורה הספרדי והמשותף ביניהם הוא שהם מעולם לא התביישו במקור.
חברים שלהם מהעבר שלמדו איתם סיפרו לי!מיהו בוחן כליות ולב, חוקר נשמותיהם של בני אדם ומכיר את עברם של ה'אנשים המפארים את כותל המזרח' ויודע שהם מעולם לא התביישו במקור?
אם רוח הקודש אין כאן - מה יש כאן?
מכיוון שאני לא מעוניין לחשוף היכן אני לומד אומר שמשפחה א' מאד חשובה אביהם היה מוכר בשוק.על פי רוב, אילו שאתה מדבר עליהם לא היו מעמדת נחיתות בגלל מוצאם, אלא להפך. הם היו בנים למשפחות מבוססות מאוד, רבני קהילות וראשי ישיבות, והביאו מהבית מטען תרבותי ורוחני עשיר מאוד. אין שום ציפיה שלבניו של הגר"ע יוסף תהיה ולו הנחיתות הקלה ביותר למרות שהם למדו בישיבות האשכנזיות מכולם.
אומר את האמת צודק ר' איציק ברגר, באבחנה זומכיוון שאני לא מעוניין לחשוף היכן אני לומד אומר שמשפחה א' מאד חשובה אביהם היה מוכר בשוק.
שטויות והבלים דלא ראוים להתיחסות ...
רק לידיעתך שהרב יהודה צדקה הוציא מישיבת פורת יוסף את הסידורים שהיו על פי פסקי הרב עובדיה וכעס מאוד כשהכניסו את זה לישיבה ...
וכך שמעתי באוזניי מבנו הגאון רבי דוד שליט"א שאמו נהגה להדליק ואח"כ לברך, וכן נהגה רעיתו ע"ה, וכל המשנה ידו על התחתונה.
הרב יצחק בעצמו סיפר !לא היו דברים מעולם !!
הוא סיפר על רבי עזרא לא על בנו חכם דוד ורעייתו הרבנית בוליסה ...הרב יצחק בעצמו סיפר !
תקרא על מה אתה מגיב ...הוא סיפר על רבי עזרא לא על בנו חכם דוד ורעייתו הרבנית בוליסה ...
אינו דומה איש לאשה, ופשוט...עד היום בביתו ברחוב יוסף בן מתתיהו יכולים לבוא ולראות איך הוא נוהג ...
לא נכון!
אשתו של ר' עזרא אכן היתה מדליקה ואח"כ מברכת ולעת זקנותה שינתה מהמנהג בעקבות בנה ר' דוד שעד היום בביתו ברחוב יוסף בן מתייהו יכולים לבוא ולראות איך הוא נוהג ...