מתי להתפלל על רשעים שימותו ומתי שיחזרו בתשובה?

שוב, הם לא צדיקים גדולים, אבל הם לא כולם כופרים רשעים.
בכל מקרה, נכון להיום בית המשפט הוא הגוף היחיד שיש לו סמכויות במדינה, ואילמלא בית המשפט איש את רעהו חיים בלעו, ואל תחשוב שבמצב של היום זה יהיה רעיון טוב לתת את השליטה במדינה רק לבתי דין, יום יבוא שכן, אבל היום זה לא המצב, צריכים תיקון גדול ...
המצב בבתי משפט יותר טובים לך מהמצב בבתי הדין?!

המצב בבתי משפט יותר טובים לך מהמצב בבתי הדין?!
לא
אבל במציאות רק בתי המשפט יכולים לכוף את החוק ואת לא תגנוב ולא תרצח, ואלמלא מוראה של מלכות איש את רעהו חיים בלעו
ובמצב של היום שאין סנהדרין, עדיף שיהיה בית משפט (גם הוא לא שופט הכל בצדק) בשביל תיקון העולם
מאידך צריך להשתדל עד כמה שיותר שבית המשפט יפסוק ע''פ התורה, ולהשפיע עליו מבפנים ומבחוץ שלא יתנהל כמו שהוא מתנהל היום

ואז נכנסים שוב לסוגיא של תינוק שנשבה וכו'. לדעתי הם לא צדיקים כאלה גדולים, אבל לא נכון להכליל את כולם כרשעים
בנ"ד שמבזים ת"ח ולומדי תורה, אינם בתינוקות שנשבו, כמבואר בב"י (יו"ד סי' רסו סי"ג בבדק הבית, וסי' קנח ד"ה ומ"ש רבינו והאפיקורסים). ע"ש ודו"ק.

לא
אבל במציאות רק בתי המשפט יכולים לכוף את החוק ואת לא תגנוב ולא תרצח, ואלמלא מוראה של מלכות איש את רעהו חיים בלעו
ובמצב של היום שאין סנהדרין, עדיף שיהיה בית משפט (גם הוא לא שופט הכל בצדק) בשביל תיקון העולם
מאידך צריך להשתדל עד כמה שיותר שבית המשפט יפסוק ע''פ התורה, ולהשפיע עליו מבפנים ומבחוץ שלא יתנהל כמו שהוא מתנהל היום
אבל אתה כותב שלא יהיה רעיון טוב לתת את השליטה לבתי הדין.

אבל אתה כותב שלא יהיה רעיון טוב לתת את השליטה לבתי הדין.
במצב של הבתי דין זה לא יועיל, כי יש המון בתי דין ופוליטיקות קטנות ומפלגתיות, ומריבות וזרמים שונים, ובפשטות אין מצב שיגיעו להנהגה אחידה וזה יהיה בבחינת אסון. כמובן, אם המצב ישתנה הרי''ז אידאל (כמבון שהדיון תיאורטי)
סופו של דבר היום אין שום כוח לבית דין, חוץ מענין הגיטין (שזה גם משהו)
אני לא הייתי רוצה לקום מחר בבוקר כל בתי המשפט ייסגרו. במקרה כזה אולי הייתי עובר לאירופה

במצב של הבתי דין זה לא יועיל, כי יש המון בתי דין ופוליטיקות קטנות ומפלגתיות, כמובן, אם המצב ישתנה הרי''ז אידאל
סופו של דבר היום אין שום כוח לבית דין, חוץ מענין הגיטין (שזה גם משהו)
בבתי המשפט אין פוליטיקות?!
נכון שאין להם היום כח, אבל למה אתה נגד שהכוח שיש לבתי המשפט והבג"צ יעבור לידיהם?!

מה קרה שאתה כ"כ מסנגר על הבג"ץ?!

בבתי המשפט אין פוליטיקות?!
ברור שיש
אבל הם מצליחים להנהיג
ובתי דין במצב של היום לא יגיעו לאחדות בהנהגה, וא''כ לא יצליחו להנהיג
בבתי משפט יש בית משפט עליון, מחוזי, וכו'. כולם מבינים שאם הבג''צ פסק מה שפסק, לא שייך שבי''מ מחוזי יפסוק אחרת. בבתי דין זה לא כך. אם תלך לבד''צ א' יפסוק לך א', ואז לא תהיה מרוצה ותלך לבית דין ב' וג' וד'. עובדה היא שהסיכסוכים הגדולים בציבור שלנו, בתי הדין לא הצליחו להכריע (ע''ע ישיבת פוניב'ז) ובבתי משפט בינתיים זה הצליח יותר (גם אם עדיין לא לגמרי).
נכון שאין להם היום כח, אבל למה אתה נגד שהכוח שיש לבתי המשפט והבג"צ יעבור לידיהם?!
במצב של היום, כן. גם מהעובדה שאנחנו בסופו של דבר כן נצטרך מערכת חיצונית מעצם העובדא שאין היום סנהדרין.
כמובן, אם ישבו חכמי ישראל ויקימו מערכת מסודרת וכו', אז יהיה אחרת.
אבל נכון להיום, עם כל הביקורת הרבה על בתי המשפט, רק בזכות זה שיש מערכת כזו אפשר לחיות כאן במדינה באופן נורמלי, ולא כמו באיראן או בסין. על אף כל הרוע והדיקטטורה ושאר מרעין (לא חסר, בהזדמנות אחרת נקלל את הבג''צ, זה לא הנושא כעת) שיש שם.
מה קרה שאתה כ"כ מסנגר על הבג"ץ?!
לא מסנגר
רק מסביר את עצמי
אני לא תומך בג''צ או משהו כזה ח''ו
אבל אלמלא מוראה של מלכות איש את רעהו חיים בלעו

נערך לאחרונה:
ברור שיש
אבל הם מצליחים להנהיג
ובתי דין במצב של היום לא יגיעו לאחדות
בבתי משפט יש בית משפט עליון, מחוזי, וכו'. כולם מבינים שאם הבג''צ פסק מה שפסק, לא שייך שבי''מ מחוזי יפסוק אחרת. בבתי דין זה לא כך. אם תלך לבד''צ א' יפסוק לך א', ואז לא תהיה מרוצה ותלך לבית דין ב' וג' וד'. עובדה היא שהסיכסוכים הגדולים בציבור שלנו, בתי הדין לא הצליחו להכריע (ע''ע ישיבת פוניב'ז) ובבתי משפט בינתיים זה הצליח יותר.
זה רק בגלל שאין לבתי הדין סמכויות. אם היה להם סמכות היו יכולים לכפות את הדין.
במצב של היום, כן. גם מהעובדה שאנחנו בסופו של דבר כן נצטרך מערכת חיצונית מעצם העובדא שאין היום סנהדרין.
כמובן, אם ישבו חכמי ישראל ויקימו מערכת מסודרת וכו', אז יהיה אחרת.
אבל נכון להיום, עם כל הביקורת הרבה על בתי המשפט, רק בזכות זה שיש מערכת כזו אפשר לחיות כאן במדינה באופן נורמלי, ולא כמו באיראן או בסין. על אף כל הרוע שיש שם.
ה' ירחם עליך, אתה מעדיף שכל הדיונים והכח יהיה בידים של אנשים שונאי תורה, מאשר אצל לומדי תורה.
לא מסנגר
רק מסביר את עצמי
אני לא תומך בג''צ או משהו כזה ח''ו
אבל אלמלא מוראה של מלכות איש את רעהו חיים בלעו
השאלה היא למה אתה מעדיף מלכות של רשעים הנלחמים בתורה, מאשר מלכות של לומדי תורה?

זה רק בגלל שאין לבתי הדין סמכויות. אם היה להם סמכות היו יכולים לכפות את הדין.
במידה והבית דין יהיה גוף אחד, ולא יהיו 50 בדצ''ים שאחד לא מכיר בשני ובשלישי.
ה' ירחם עליך,
אני מקווה
אתה מעדיף שכל הדיונים והכח יהיה בידים של אנשים שונאי תורה, מ
אני לא מעדיף, נכון לי''ח ניסן התשפ''ו זה המצב שמציל אותנו מיותר גרוע. מה יהיה מחר ? נדבר מחר.
אשר אצל לומדי תורה.
חס ושלום
השאלה היא למה אתה מעדיף מלכות של רשעים הנלחמים בתורה, מאשר מלכות של לומדי תורה?
לא מעדיף מלכות
במצב של היום זה לא רלוונטי, ועדיף זה מאשר שילטון כמו סין או איראן או צפון קוריאה.
בעז''ה המצב ישתפר ויהיו אפשרויות חדשות
כרגע זה לא רלוונטי.

בית המשפט טוב יותר???
אתה באמת חושב ככה??
לא
אבל במצב של היום, יש להם כוח, והם גוף אחיד
אם בתי הדינים השונים היו שמים פוליטיקה והשקפה בצד והיו מייצרים כזה גוף, אז ברור שזה היה עדיף, מה השאלה
בשאלה תיאורטית אם מחר הבג''צ ייסגר והשליטה תעבור לציבור שלנו במצב שלו היום, ע''ז נאמר 'התפלל בשלומה של מלכות ...'

אם בתי הדינים השונים היו שמים פוליטיקה והשקפה בצד והיו מייצרים כזה גוף, אז ברור שזה היה עדיף, מה השאלה
גם עם פוליטיקה הם עדיפים על בתי המשפט החילונים
לפחות יהיה דיני תורה אפי' שיהיה שם פוליטיקה

השאלה היא מתי צריך להתפלל על רשעים כעין אלה שיחזרו בתשובה ומתי להתפלל שימותו?
גמ' ברכות י., יתמו חטאים - ולא חוטאים
בגר"א (אבן שלמה יא,ו) וכן בגר"א וסרמן בקובץ אגרות, ובעוד כמה מקומות מובא שהגלות האחרונה של עמ"י, תהיה בין הערב רב שבעמ"י וזה ממש הגלות של לומדי התורה וכל המשתייכים לקבוצה האמונית בעמ"י לבין היועמשי"ת, שופטי בג"ץ, ושלוחותיהם בתקשורת ובשאר המקומות...

הלשם בהקדמות ושערים שער ו פרקים ה-ט- מרחיב בהגדרת ישראל שחטאו שעדיין נשארו בנים כי הם מבחינת הטוב והחטא אינו אלא קליפה ועירוב של הרע שנתערב בטוב בגלל חטא עץ הדעת, אולם עכו"ם וערב רב הם מבחינת הרע וגם אם חזינן בהם טוב/רגישות/משהו חיובי זה ג"כ מחמת חטא עץ הדעת שהטוב נתערב ברע

ולפי"ז אפש"ל יתמו חטאים ולא חוטאים רק כשהמקור הוא טוב-קרי עמ"י והחטא אינו אלא פגימה חיצונית משא"כ בערב רב שמציאותם ויסודם הוא מהרע ומהס"מ (כדברי הלשם שם) ולכן שמה יתמו הערב רב וכמו שמצינו שמרן הרב שטיינמן קילל את יאיר לפיד, בקללה החמורה-ימ"ש...

נ"ב: לא מבין את האברכים שנותנים ציונים לתלמידי חכמים גדולים מהם פי כמה אם ראוי או לא ראוי הצורה שרב פלוני אלמוני קילל, אפשר להקשות, לברר, לדון, אבל איך אפשר לתת ציונים?! זה זלזול בכבוד התורה ובמוסריה..

ואז נכנסים שוב לסוגיא של תינוק שנשבה וכו'. לדעתי הם לא צדיקים כאלה גדולים, אבל לא נכון להכליל את כולם כרשעים, אבל עזוב זה לא הנואש החשוב

לא קשור, הם לא תינוק שנשבה.
בדיוק כמו שאהרן ברק שר"י אינו "ניצול שואה" במובן הרחב, גם אם הוא ניצול ממנה.

יש אנשים הרבה כאלה בצבור שלנו וד''ל,

בציבור שלנו אין הרבה כאלו,
יש הרבה שרוצים שלא תשנה אותם, ומי שבא אליהם יתבטל אליהם, נכון.

לא שמעתי אף אחד שאיחל להם שימותו.

לא שמעתי, אינה ראייה.
ואם תקשיב לרב יצחק שמוע תשמע.

לא קשור, הם לא תינוק שנשבה.
בדיוק כמו שאהרן ברק שר"י אינו "ניצול שואה" במובן הרחב, גם אם הוא ניצול ממנה.
לא אמרתי שאהרן ברק הוא תינוק שנשבה, אמרתי שאנחנו נכנסים שוב לסוגיא זו, ומי שמצדיק את החילונים מימין בגלל 'תינוק שנשבה' צריך להצדיק גם את השמלאנים (לא כולם). אני לא ברור לי הדין הזה בכלל, ואני חושש לרובם שהם אפיקורסים, אבל זה נושא אחר.
לדעתי, הדין של תינוק שנשבה בדורנו, הורחב יתר על המידה.
לא שמעתי, אינה ראייה.
ואם תקשיב לרב יצחק שמוע תשמע.
מה הרב יצחק אמר, ועל מי ?

לא אמרתי שאהרן ברק הוא תינוק שנשבה, אמרתי שאנחנו נכנסים שוב לסוגיא זו, ומי שמצדיק את החילונים מימין בגלל 'תינוק שנשבה' צריך להצדיק גם את השמלאנים (לא כולם). אני לא ברור לי הדין הזה בכלל, ואני חושש לרובם שהם אפיקורסים, אבל זה נושא אחר.
לדעתי, הדין של תינוק שנשבה בדורנו, הורחב יתר על המידה.

גם ניצול שואה לא יכול לפרוץ לבית ולרצוח אנשים ולגנוב כסף כי בא לו.
וכ"ש אם הוא יושב במשְׂרַת היועץ המשפטי לממשלה.
יש גבול מה אפשר להרשות.
לעומת זאת אדם רעב ללחם, שבאמת אין לו פנסיה, וחי מקצבאות של ניצולי שואה, ובאמת אין לו משפחה תומכת, והוא מטופל רגשית (או שגם זה כבר אין לו), והוא יחליט יום אחד לצרוח עלי ברחוב למה אני..., אני אקבל זאת בהבנה.
לא שזה מותר לו, אבל פשוט א"א לתבוע ממנו.
אני לא יודע מה זה תינוק שנשבה מימין ומה זה תינוק שנשבה משמאל,
אבל הם כבר עברו את הגבול, ונמצאים במקום שכבר צריך להתחיל לדון אותם. זהו ! נקודה !

מה הרב יצחק אמר, ועל מי ?

תאזין לשיעור האחרון.

מישהו יכול להוריד קישור ?

שמענו אתמול את הרב יצחק יוסף שליט"א מתבטא קשות כנגד הבג"ץ במילים חריפות ותקיפות שהקב"ה ישמיד אותם וכו' (וכן הרב דוד שליט"א התבטא בחריפות אבל לא עד כדי כך) וכן בעבר התבטא כעין זה מרן הגרע"י זצוק"ל.

השאלה היא מתי צריך להתפלל על רשעים כעין אלה שיחזרו בתשובה ומתי להתפלל שימותו?

ראה מה שכתב בזה הרב עמנואל מולקנדוב שליט"א, במצורף. עי"ש.

קבצים מצורפים

ראשי תחתית