א''א לדעתחשבתי שנקרא מאיר מינא על שם שהיה מין ואפיקורוס, לאחר מכן ראיתי שזה שמו. ואולי שמא קא גרים...
אבל גם טרם היותו חילוני, היה רקוב מתוכו:
"בראשית שנות החמישים, עורר מחלוקת בקרב מקובלי ירושלים, וחלקם הסתייגו ממנו ומדרכו בלימוד קבלה ובפירושה, ביניהם זקן המקובלים הרב אפרים כהן. בין השניים התפתח אף ריב, לבסוף הפסיק מינא את השתתפותו במפגשים אלה. בהמשך הצטרף לחבורת מקובלים אחרת, בראשות הרב סלמאן מוצפי, ואף שם עורר מחלוקת בקרב הלומדים ונאלץ לעזוב. לאחר מכן הצטרף לשיעוריו של המקובל התימני, הרב מרדכי שרעבי, במהלכם הקשה עליו וחלק על רעיונותיו, ולאחר שגילה פקפוק וספק ביסודות תורת הקבלה הופסקה השתתפותו גם שם".
מהטקסט ניכר (לתשומת לב עורכי המכלול) שהכותב הוא עורך חילוני חולני שמנסה להציג את אותו מין כקדוש מעונה שרק הקשה קושיות ועקב כך הורחק. וכך לאורך כל הערך.
ולאחר שגילה פקפוק וספק ביסודות תורת הקבלה
אצל מקובלים אם העזת לחלוק על היר''א אתה בקושי יהודיכאן אתה למד שזה לא "צורה קצת שונה":
מעמדו של היר"א גדול עד מאד,אצל מקובלים אם העזת לחלוק על היר''א אתה בקושי יהודי
א''א לדעת שום דבר ממשפט כזה
ממש לא נראה שהנ"ל מילא כריסו בש"ס ופוסקיםמאבותינו שמענו מעשה זה
והלקח היה
(חוץ מקשיות ערפם של העיראקים שהם הקיצונים ביותר בשני צידי המתרס)
אל תאמין בעצמך עד יום מותך
בכל שלב יש להתרחק כמטחווי קשת מספרים חיצוניים...
גם מי שחושב שכבר מילא כרסו בשס ופוסקים...
לכאורה אסור ע"פ הלכה ללמד עליו זכותשמעת'י באומרים לי כמה ענינים על המינא הנ"ל בשם נז"י רבי משה חבושה הי"ו:
א. עד סוף ימיו שמר מאיר מינא הנ"ל שבת קודש ועיקרי המצוות בקדושה וטהרה
ב. במסיבת יום ההולדת האחרונה שלו הופיע אצלו רבי משה חבושה בשיר וזמר
ג. סיפר כי פעם ראה הגאון רבי ב"צ מוצפי מחברת שלו בקבלה והעיד כי היה גדול מאד.
ד. הגאון רבי ששון מזרחי זיע"א כיבדו.
ה. עיקר מה שהחמיץ יינו משום שכשהגיע לארץ וראה איך הרבנים מחפשים כבוד, לא יכל לסבול את השקר, ולא הכיר כן מבגדאד, והיה שומע רבנים אומרים (כנראה ברדיו) מדבר הרב פלוני, וכו' וממש שיבשו והוציאו מדעתו כיצד יתכן כדבר הזה.
(מערכת הה"א כאשר שמעתי פה אל פה מרבי משה הנז', ולא שאני הקטן מסכים עם זה)
סיפרתי עובדותלכאורה אסור ע"פ הלכה ללמד עליו זכות
כלומר עיקר שיחתי היתה,סיפרתי עובדות
ומ"מ אחר ההתבוננות אתה כנראה צודק
מי זה? ואולי רצה להנות מיגיע כפיו ולא מתורתו?ורק להזכיר את בעל הכרם שלמה על ריבית שהיה מוכר בבוטקה פייס וחיבר חיבור אדיר
הג''ר שלמה מאזוזמי זה? ואולי רצה להנות מיגיע כפיו ולא מתורתו?
בהוראה ברורה על ריבית הג''ר יעקב כהן הביא הרבה ממנו.הג''ר שלמה מאזוז
אצל התוניסאים היו מצויים תלמידי חכמים שנהנים מיגיע כפם. כמדומני שגם הרב הנוכחי בגרבא היום ג"כ נהנה מיגיע כפיו.הג''ר שלמה מאזוז
נכוןאצל התוניסאים היו מצויים תלמידי חכמים שנהנים מיגיע כפם. כמדומני שגם הרב הנוכחי בגרבא היום ג"כ נהנה מיגיע כפיו.
כואב לשמוע.נכון
אבל כיבדו אותם
אבל כשהגיעו לארץ זלזלו בהם.
כואב לשמוע.
צריך לומר ביושרנכון
אבל כיבדו אותם
אבל כשהגיעו לארץ זלזלו בהם.
צריך לןמר ביושר
שהיה גם הרבה הפוך
כלומר:
רבנים שעלו עם עדותיהם מעדות מסויימות אצל הספרדים והיא עמי ארצות מופלגים
כואב לשמוע.
ורק להזכיר את בעל הכרם שלמה על ריבית שהיה מוכר בבוטקה פייס וחיבר חיבור אדיר
הג''ר שלמה מאזוז
פלא גדול הוא שב'אוצר החכמה' יש ספר שלו...שמעת'י באומרים לי כמה ענינים על המינא הנ"ל מפי נז"י רבי משה חבושה הי"ו:
א. עד סוף ימיו שמר מאיר מינא הנ"ל שבת קודש ועיקרי המצוות בקדושה וטהרה
ב. במסיבת יום ההולדת האחרונה שלו הופיע אצלו רבי משה חבושה בשיר וזמר
ג. סיפר כי פעם ראה הגאון רבי ב"צ מוצפי מחברת שלו בקבלה והעיד כי היה גדול מאד.
ד. הגאון רבי ששון מזרחי זיע"א כיבדו.
ה. עיקר מה שהחמיץ יינו משום שכשהגיע לארץ וראה איך הרבנים מחפשים כבוד, לא יכל לסבול את השקר, ולא הכיר כן מבגדאד, והיה שומע רבנים אומרים (כנראה ברדיו) מדבר הרב פלוני, וכו' וממש שיבשו והוציאו מדעתו כיצד יתכן כדבר הזה.
(מערכת הה"א כאשר שמעתי פה אל פה מרבי משה הנז', ולא שאני הקטן מסכים עם זה)
באוה"ח שלי הוא לא קיים...פלא גדול הוא שב'אוצר החכמה' יש ספר שלו...