קרן "למען נחדל" רשעות או טפשות ?

• יוזם האשכול יוזם האשכול אלישמע
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
יכול להיות, לא שולל.
יש לעיין.
מה בעצם ההבדל בין זה לבין לתרום לברזי המים ברחובות בני ברק?
הרי גם שם, אם אני חייב כסף למישהו מהצפון יתכן שכלל לא יגיע לבני ברק ולא יהנה מזה.

מה בעצם ההבדל בין זה לבין לתרום לברזי המים ברחובות בני ברק?
הרי גם שם, אם אני חייב כסף למישהו מהצפון יתכן שכלל לא יגיע לבני ברק ולא יהנה מזה.

הסיכוי שצפוני יגיע לבקר בב"ב קורה המון,
הסיכוי שיהיה צמא בחום הבני ברקי קרוב לודאי,
ממילא תפרע את חובך כך או כך, בצירוף סייעתא דשמיא.

לאידך לתרום למשל ספרים לכולל דחסידי...
הסיכוי שאותו צפוני יעבור לב"ב ויכנס לכולל ההוא ויצטרך בדיוק את הספרים שלך, הוא יותר אפסי.
לתרום לחמניה לבן משפחה של חולה, בתקווה שפעם אחת הוא יעביר כביש את הבן של חבר שלך, ויהיה זה מכח אותה אכילה, הוא סביר עוד פחות.
לכן הכל ענין של הסתברות.

לתרום לחמניה לבן משפחה של חולה, בתקווה שפעם אחת הוא יעביר כביש את הבן של חבר שלך, ויהיה זה מכח אותה אכילה, הוא סביר עוד פחות.
לכן הכל ענין של הסתברות.
לא זה מה שאמרתי.
אלא לתרום לחמניה לקרוב משפחה של חולה, בהנחה שביום מן הימים אותו אחד שאני חייב לו יהיה בבית חולים (לא מופקע) ויהיה רעב (גם לא מופקע)...

לא זה מה שאמרתי.
אלא לתרום לחמניה לקרוב משפחה של חולה, בהנחה שביום מן הימים אותו אחד שאני חייב לו יהיה בבית חולים (לא מופקע) ויהיה רעב (גם לא מופקע)...

אבל אתה תורם לחמניה, או 100, זה נגמר ביום אחד.
הקולר לעומת זאת מחזיק שנים.
הסיכוי שתקלע בדיוק לאותו אחד שאתה חייב לו, הוא אחד ל...
(כמובן בהנחה שאתה נעשה שותף כללי במפעל, אז אה"נ, ועל זה כבר כתבתי שאולי כן אולי לא, וצריך לעיין).

אבל אתה תורם לחמניה, או 100, זה נגמר ביום אחד.
הקולר לעומת זאת מחזיק שנים.
הסיכוי שתקלע בדיוק לאותו אחד שאתה חייב לו, הוא אחד ל...
(כמובן בהנחה שאתה נעשה שותף כללי במפעל, אז אה"נ, ועל זה כבר כתבתי שאולי כן אולי לא, וצריך לעיין).
ולכן אמרתי שיש ברירה. (מכיר את הסוגיה בנדרים מה?)
אני תולה שהלחמניה שאותה יאכל אותו אדם היא נקנתה בכסף שלי.
כלומר, שקנו בכספי את הלחמניה הנוכחית, אם קיבל אותה מי שאני חייב לו - מוטב, ואם לא, אז מתברר למפרע שהלחמניה הזו נקנתה מכסף אחר, והלחמניה הבאה (שאולי היא תקיע למי שאני חייב לו) נקנתה מכספי, וכן ע"ז הדרך. (וכמו שכבר כתבתי לעיל).

ולכן אמרתי שיש ברירה. (מכיר את הסוגיה בנדרים מה?)
אני תולה שהלחמניה שאותה יאכל אותו אדם היא נקנתה בכסף שלי.
כלומר, שקנו בכספי את הלחמניה הנוכחית, אם קיבל אותה מי שאני חייב לו - מוטב, ואם לא, אז מתברר למפרע שהלחמניה הזו נקנתה מכסף אחר, והלחמניה הבאה (שאולי היא תקיע למי שאני חייב לו) נקנתה מכספי, וכן ע"ז הדרך. (וכמו שכבר כתבתי לעיל).

א' למעשה ככל הזכור לי, לא אמרינן יש ברירה בכל דבר ובודאי לא בדאו'.
ב' מה שייך כאן ברירה, אם הנידון הוא להיכן הכסף הספציפי שלי הלך, אז לא יכול להתברר שום דבר. אא"כ תאמר שאני מכניס לקופה ע"מ שהכסף שלי יגיע לידי פלוני, אבל אז יוצא שאם החברה הוציאה ובזבזה היום את כל הכסף ועדיין הנגזל לא בא לביה"ח, אז היא גזלנית.
ובכלל, קשה לומר דבר כזה. (אמרתי, צריך להתיישב בזה).

ראשי תחתית