כך אומרים בעולם והתכוונתי כולל דיינים.איזה פוסקים אתה מכיר שיצאו מחברון?
יש יוצאים מן הכלל,
אבל רוב מוחלט של הפוסקים למדו בפוניבז' ובנותיה (אם לא נכניס דיינים למשוואה).
הכל מופיע במכלול, אם טעיתי - אודה.
כך אומרים בעולם והתכוונתי כולל דיינים.איזה פוסקים אתה מכיר שיצאו מחברון?
יש יוצאים מן הכלל,
אבל רוב מוחלט של הפוסקים למדו בפוניבז' ובנותיה (אם לא נכניס דיינים למשוואה).
מרן ראש הישיבה שליט"א: "מדוע אין כמעט כוללים של ש"ס בעיון בציבור הספרדי?!" ✦ כותל המזרח
בשיחה נוקבת שערך עם קבוצת אברכים, דיבר מרן ראש הישיבה הגאון הגדול רבי שמואל בצלאל שליט"א על התופעה שכל הכוללים בציבורנו הינם כוללי הלכה, ולא כוללי ש"ס בעיון.mizrach.co.il
בשיחה נוקבת שערך עם קבוצת אברכים, דיבר מרן ראש הישיבה הגאון הגדול רבי שמואל בצלאל שליט"א על התופעה שכל הכוללים בציבורנו הינם כוללי הלכה, ולא כוללי ש"ס בעיון.
בשיחה נוקבת שערך מרן ראש הישיבה הגאון הגדול רבי שמואל בצלאל שליט"א עם קבוצת אברכים, עלו מספר נושאים בוערים בענייני השעה.
בין היתר, דיבר בחריפות רבה על התופעה שכל הכוללים בציבורנו הינם כוללי הלכה, ולא כוללי ש"ס בעיון.
"מדוע אברך שהתחתן בגיל 20 ועוד לא טעם בקושי טעם של לימוד סוגיא, צריך ללכת לכולל הלכה?! הוא בקושי יודע ללמוד! מדוע כל הכוללים כמעט ללא יוצא מן הכלל הם כוללי הלכה, ואין כוללים שלומדים נשים נזיקין בעיון ישיבתי, וכי אפשר לחשוב שכל הבחורים מיצו כבר את ההתפתחות בלימוד בעיון בהגיעם לשידוכים?!".
עוד הוסיף וחידד "אין הכוונה לומר שלא צריך כוללי הלכה, ודאי שצריך! אבל צריך גם שתהיה כמות נכבדה של כוללים של עיון, בנשים נזיקין וכן במסכתות נוספות, שבת ועוד. וזה כמעט אינו בנמצא!".
ראש הישיבה העיד בדבריו כי דעתו של מרן ראש הישיבה ונשיא מועצת חכמי התורה חכם שלום כהן זצוק"ל, הייתה גם כן שיש לפעול להקים כוללים ללימוד ש"ס בעיון.
בדבריו ציין גם "איני מדבר על אלו שלומדים הלכה מתוך ספרי קיצורים, ורחמנא ליצלן נבחנים על פי זה ועונים בטלפון ופוסקים הלכות, ומגיעים לשגיאות שה' יצילינו. אלא רק על אלו שלומדים הלכה בעיון. נכון, זה חשוב, חייבים את זה, אבל חייבים גם לגדל ר"מים, ראשי ישיבות, מעתיקי השמועה שידעו להעביר את התורה ואת העיון הלאה!".
רמזתי את זה בסוף דברי -כנראה כן כוונתו להנהיג אחרת מרבינו חכם עובדיה, וכך היתה כוונתם של רוב מנין ובנין מראשי הישיבות, וזה בסדר גמור.
אבל מ"מ עיקר תלונתי על הרב יצחק, שלא דייק בדברי הרב בצלאל כלל, ושהציג דבריו שכוונתו להרוס ולעקור את לימוד ההלכה, ואת מורשת מרן, ואינו יודע מה זה הלכה בעיון (כי לא זכה ללמוד ילקו"י). אז מותר שיהיה גישה שונה, אבל למה להציג את השני לא נכון, ולזלזל בו, בגלל שהוא לא חיבר ילקוט יוסף, מותר לזלזל בו, ואסור לו לכתוב מכתבים והוראות?וא"כ דברי מרן ראש הישיבה ברורים, שצריך להחזיק גם בגמרא בעיון וגם בהלכה בעיון (ולא להזניח את הגמרא), ואין כוונתו לעקור ולהרוס את דברי הרב עובדיה, אף אם הוא חושב אחרת מהרב עובדיה (מה גם אסור לחשוב אחרת?!)
אני כל פעם מתפלא שאינו מבין דברי זולתו גם כשהמה מפורשים באר היטב הדק היטב.אבל מ"מ עיקר תלונתי על הרב יצחק, שלא דייק בדברי הרב בצלאל כלל, ושהציג דבריו
אם כי במקרה זה אכן יש כאן שתי גישות שלפעמים ממש סותרות.רמזתי את זה בסוף דברי -
אבל מ"מ עיקר תלונתי על הרב יצחק, שלא דייק בדברי הרב בצלאל כלל, ושהציג דבריו שכוונתו להרוס ולעקור את לימוד ההלכה, ואת מורשת מרן, ואינו יודע מה זה הלכה בעיון (כי לא זכה ללמוד ילקו"י). אז מותר שיהיה גישה שונה, אבל למה להציג את השני לא נכון, ולזלזל בו, בגלל שהוא לא חיבר ילקוט יוסף, מותר לזלזל בו, ואסור לו לכתוב מכתבים והוראות?
ואם לא הכרתי את הפורום הזה אלא בשביל לראות סרטון זה, די לי !10 חשיבות הלימוד בעיון - למשלחת דרשו.mp4
drive.google.com
והרב יצחק אמר שהוא אמר "לסגור"?וכמובן מי שקורא את דבריו של ראש הישיבה הרב בצלאל (הובאו בהודעה הנ"ל) רואה שהוא לא דייק בדבריו כלל, והרב בצלאל לא אמר במפורש שלא שלא צריך הלכה, ולסגור את הכוללים של הלכה, אלא שיהיה גם כמות כוללים של עיון בגמרא, וכדעת חכם שלום זצ"ל. ואין כוונתו לצאת נגד הכוללים של ההלכה, ובוודאי ובוודאי שאין "מטרתו" להרוס ולעקור דברי מרן הרב עובדיה שנילחם על לימוד ההלכה, כפי שרגיל הרב יצחק לומר על החולקים תדיר על אביו.
כעסו של הרב יצחק הוא שכאילו "עיון" של הלכה הוא לא עיון של נשים נזיקין...וכן מה שאמר שאותו ראש ישיבה חושב שהלכה זה משנ"ב וכה"ח, ולא ידע שלימוד הלכה זה בגמרות, גם בזה לא שם לבו לדברי הרב בצלאל שאמר וז"ל - "איני מדבר על אלו שלומדים הלכה מתוך ספרי קיצורים, ורחמנא ליצלן נבחנים על פי זה ועונים בטלפון ופוסקים הלכות, ומגיעים לשגיאות שה' יצילינו. אלא רק על אלו שלומדים הלכה בעיון. נכון, זה חשוב, חייבים את זה, אבל חייבים גם לגדל ר"מים, ראשי ישיבות, מעתיקי השמועה שידעו להעביר את התורה ואת העיון הלאה!". הרי שהוא הסביר ברור את דבריו, על אף "חטאו" שאינו פותח ילקוט יוסף... (כדברי הרב יצחק, שבגלל שהוא לא פותח ספרים אלו הוא לא יודע שהלכה זה עיון)
ראשון לציון מאז ומעולם היה מוציא מכתבים גם לפני כהונתו וגם אחרי.וגם על שכעס עליו שפרסמו דבריו, כלשונו "מי אתה שתוציא מכתבים, מנהיג של עם ישראל", מכאן יוצא תמיהה למה הרב יצחק מוציא מכתבים והוראות, וכי הוא טוען על עצמו שהוא מנהיג של ישראל, וגם אם כדבריו שכך הוא חושב על עצמו, וכי רק לו מותר להוראות לעם ישראל. אתמהה.
כפי שכתבתי אין הבדל.וא"כ דברי מרן ראש הישיבה ברורים, שצריך להחזיק גם בגמרא בעיון וגם בהלכה בעיון (ולא להזניח את הגמרא),
הוא אמר שהוא רוצה שיפסיקו ללמוד כולל הלכה?!, לעקור מורשת מרן זצ"ל?!, וללמוד מאשכנזים?!, וכו' ועוד משפטים שלא עלו על דל שפתותיו של הרב בצלאל?!. אז אל תדקדק לי דקדוקי עניות שהוא אמר לסגור או שחלק מהכוללים ישתנו. העיקרון הוא לא לעוות דברי הגאון הרב בצלאל, ולהציג אותו כמו שאותו אחד מציג. וכפי שביארתי בהודעות הקודמות.והרב יצחק אמר שהוא אמר "לסגור"?
כנראה אתה כרבך לא קוראים את דברי הרב שאתם תוקפים אותו, הרב בצלאל לא רק שלא אמר להפסיק את לימוד ההלכה (בעיון כמובן), אלא שצריך גם כוללים של הלכה, שיהיו רבנים ודיינים, וגם כוללים של גמרות, שיהיו ראשי ישיבות ורמי"ם, ויהיה מי שילמד את הדור הבא ללמוד גמרא בעיון, זה נקרא להפסיק ללמוד הלכה?!!!!בפשטות הרב בצלאל לא מצפה שבשנה הקרובה יפתחו 100 כוללים חדשים בעיון, הוא רוצה שחלק מהכוללים של ההלכה יעברו למסלולים של עיון.
וכן..
זה נקרא "להפסיק" את לימוד ההלכה ולעבור למסלול אחר.
כעסו נובע מזה שהוא לא רצה להבין את דברי הרב בצלאל, שאמר במפורש שצריך גם ת"ח בהלכה, וגם ת"ח בגמרא, כנ"ל, והוא כהרגלו לוקח את זה שכולם יוצאים על אביו ועל דרכו, ורוצים שכולם יפסיקו ללמוד הלכה, והם לא יודעים שהלכה זה עיון, כי הם רגילים לראות משנ"ב וכה"ח, ולא ילקוט יוסף....כעסו של הרב יצחק הוא שכאילו "עיון" של הלכה הוא לא עיון של נשים נזיקין...
כנ"ל, הוא לא אמר שיש שוני, והלכה זה לא עיון. אלא צריך את כל סוגי הת"ח.מי שלומד הלכה בעיון צריך לדקדק בדברי הראשונים כחוט השערה ולעיין בדבריהם הידק הייטב.
מה השוני של "נשים נזיקין"???
אין לי בעיה שהרב יצחק יוציא מכתבים, עיקר מה שטענתי למה הוא כועס על רבנים אחרים שאומרים את דעתם לרבים, ואומר עליהם "מי אתה שתגיד לרבים מה לעשות, ולפרסם מכתבים, מה אתה מנהיג של העם", אז כתבתי גם אם אתה חושב שאתה מנהיג של העם, כי אתה ראשון לציון, שכיום זה תפקיד שפוליטיקאים בוחרים, ולכן כמובן רק לו מותר להורות, אבל למה לראש ישיבה שמרביץ תורה עשרות שנים, והעמיד מאות תלמידי חכמים, אסור לומר הוראות?!!!! רק לך מותר להורות הוראות.ראשון לציון מאז ומעולם היה מוציא מכתבים גם לפני כהונתו וגם אחרי.
אם חכמה אין כאן – זקנה אין כאן???הוא אמר שהוא רוצה שיפסיקו ללמוד כולל הלכה?!, לעקור מורשת מרן זצ"ל?!, וללמוד מאשכנזים?!, וכו' ועוד משפטים שלא עלו על דל שפתותיו של הרב בצלאל?!. אז אל תדקדק לי דקדוקי עניות שהוא אמר לסגור או שחלק מהכוללים ישתנו. העיקרון הוא לא לעוות דברי הגאון הרב בצלאל, ולהציג אותו כמו שאותו אחד מציג. וכפי שביארתי בהודעות הקודמות.
כנראה אתה כרבך לא קוראים את דברי הרב שאתם תוקפים אותו, הרב בצלאל לא רק שלא אמר להפסיק את לימוד ההלכה (בעיון כמובן), אלא שצריך גם כוללים של הלכה, שיהיו רבנים ודיינים, וגם כוללים של גמרות, שיהיו ראשי ישיבות ורמי"ם, ויהיה מי שילמד את הדור הבא ללמוד גמרא בעיון, זה נקרא להפסיק ללמוד הלכה?!!!!
כעסו נובע מזה שהוא לא רצה להבין את דברי הרב בצלאל, שאמר במפורש שצריך גם ת"ח בהלכה, וגם ת"ח בגמרא, כנ"ל, והוא כהרגלו לוקח את זה שכולם יוצאים על אביו ועל דרכו, ורוצים שכולם יפסיקו ללמוד הלכה, והם לא יודעים שהלכה זה עיון, כי הם רגילים לראות משנ"ב וכה"ח, ולא ילקוט יוסף....
כנ"ל, הוא לא אמר שיש שוני, והלכה זה לא עיון. אלא צריך את כל סוגי הת"ח.
אין לי בעיה שהרב יצחק יוציא מכתבים, עיקר מה שטענתי למה הוא כועס על רבנים אחרים שאומרים את דעתם לרבים, ואומר עליהם "מי אתה שתגיד לרבים מה לעשות, ולפרסם מכתבים, מה אתה מנהיג של העם", אז כתבתי גם אם אתה חושב שאתה מנהיג של העם, כי אתה ראשון לציון, שכיום זה תפקיד שפוליטיקאים בוחרים, ולכן כמובן רק לו מותר להורות, אבל למה לראש ישיבה שמרביץ תורה עשרות שנים, והעמיד מאות תלמידי חכמים, אסור לומר הוראות?!!!! רק לך מותר להורות הוראות.
כהרגלך שמעירים על רבך, ישר להתחיל לירות נגדנו כמה אנחנו מחפשים אותו, וכואב לנו שהוא מנהיג, כפי שלמדת מרבך שכך הוא נוהג כשמעירים על דבריו (עיין ערך 'דמגוגיה')
כנ"ל, אסור לראש ישיבה, שהעמיד ת"ח רבים, לומר הנהגות והוראות לציבור?!, ומי שיקבל יקבל, ומי שלא רוצה שלא יקבל, הרי הוא לעולם לא כפה את דעתו, וכל כך כועס אם משהוא הורה אחרת ממנו. וכפי שנוהג כעת רבך.
בקיצור הרב יצחק לא הבין את דברי הרב בצלאל, וכהרגלו הוא הציג לציבור, שהוא עוד רב שלא יודע מה זה הלכה, ואומר טעויות ושטויות, ובא לעקור ולהרוס את מורשת הרב עובדיה, וכו' וכו', דברים שיצאו מהקשרם מדברי הרב בצלאל שאמר דברי טעם! ויש בזה ביזוי ת"ח שמי הוא הרב בצלאל, ולא יודע מה זה הלכה בעיון (כי לא למד ילקו"י), ושאסור לו להורות הוראות לעם (וגם אמר בדבריו אמנם הוא זקן, אז מה. הבנת?! זה ההגדרה לרב בצלאל זקן, זה לא ביזוי ת"ח?!, וסתימת פיות לת"ח שחושב אחרת ממך?! - כמובן תכתוב כעת שהוא התכוון זקן זה קנה חכמה, בא נראה איך הוא יגיב שיגדו עליו אמנם הוא זקן...)
אז בבקשה הרב @אור יעקב לא בכל מקום שרבך מבזה ת"ח אחרים, ומוציא את דבריהם מהקשרם, יש מצוה ליישבו!!!!! (וכמובן כעת תכתוב לי שהוא בכלל לא רבך.....)
חבל על דאבדין....סרטון מעניין מאוד מחכם שלום זיע"א.
וזה גם תשובה לטענת הרב @כאחד העם שטען להתקפלות חכם שלום בפני אריה דרעי.
10 חשיבות הלימוד בעיון - למשלחת דרשו.mp4
drive.google.com
לצערינו ולבשתינו, רוב הכוללים הספרדים שמצויים היום א"א בכלל לקרוא להם "כולל הלכה"״זה היה חזונו של מרן שיהיה כוללים לאסוקי שמעתתא אליבא דהלכתא, הוא רוצה להרוס את מורשתו של מרן?
מהקדמת הבית יוסף נראה שלדעתו די ללמוד את הבית יוסף מבלי לימוד הסוגיות קודם לכן.כי לימוד הלכה מצריך ללמוד היטב וביסודיות את הסוגייא עם הראשונים טרם ניגשים להלכה ולפני שניגשים לב"י
ובד"כ ברוב הכוללים לא לומדים כך , אלא בקושי עוברים על הסוגייא [וכולי האי ואולי] ומדקלמים ב"י מבלי להבין הדברים לאשורם, כי לא השקיעו ביסוד שזה הסוגייא עם הראשונים.
לא ענית לי...הוא אמר שהוא רוצה שיפסיקו ללמוד כולל הלכה?!, לעקור מורשת מרן זצ"ל?!, וללמוד מאשכנזים?!, וכו' ועוד משפטים שלא עלו על דל שפתותיו של הרב בצלאל?!. אז אל תדקדק לי דקדוקי עניות שהוא אמר לסגור או שחלק מהכוללים ישתנו. העיקרון הוא לא לעוות דברי הגאון הרב בצלאל, ולהציג אותו כמו שאותו אחד מציג. וכפי שביארתי בהודעות הקודמות.
כנראה אתה כרבך לא קוראים את דברי הרב שאתם תוקפים אותו, הרב בצלאל לא רק שלא אמר להפסיק את לימוד ההלכה (בעיון כמובן), אלא שצריך גם כוללים של הלכה, שיהיו רבנים ודיינים, וגם כוללים של גמרות, שיהיו ראשי ישיבות ורמי"ם, ויהיה מי שילמד את הדור הבא ללמוד גמרא בעיון, זה נקרא להפסיק ללמוד הלכה?!!!!
ושוב לא ענית.כעסו נובע מזה שהוא לא רצה להבין את דברי הרב בצלאל, שאמר במפורש שצריך גם ת"ח בהלכה, וגם ת"ח בגמרא, כנ"ל, והוא כהרגלו לוקח את זה שכולם יוצאים על אביו ועל דרכו, ורוצים שכולם יפסיקו ללמוד הלכה, והם לא יודעים שהלכה זה עיון, כי הם רגילים לראות משנ"ב וכה"ח, ולא ילקוט יוסף....
כנ"ל, הוא לא אמר שיש שוני, והלכה זה לא עיון. אלא צריך את כל סוגי הת"ח.
זה ממש נכון ובעיה גדולה שהרבה כוללים לומדים רק בשביל מבחני רבנות וכדו'לצערינו ולבשתינו, רוב הכוללים הספרדים שמצויים היום א"א בכלל לקרוא להם "כולל הלכה"
כי לימוד הלכה מצריך ללמוד היטב וביסודיות את הסוגייא עם הראשונים טרם ניגשים להלכה ולפני שניגשים לב"י
ובד"כ ברוב הכוללים לא לומדים כך , אלא בקושי עוברים על הסוגייא [וכולי האי ואולי] ומדקלמים ב"י מבלי להבין הדברים לאשורם, כי לא השקיעו ביסוד שזה הסוגייא עם הראשונים.
ואת רמת התוצאות רואים פה בפורום - אני יכול לראות תגובה של ניק מסויים שאני רואה שהוא לא מונח בסוגייא אלא רק מדקלם מושגים.
ומאידך גיסא אתה יכול לראות תגובה של ניק אחר , ואתה רואה לבד איך הסוגייא בהירה ונהירה ואיך השקיע בה, ומדבר לעניין.
ואם אני שם על המשקל - את דברי הר' בצלאל אל מול המציאות המרה הפוקד את מחוזותינו, ברור לכל בר דעת מה עדיף, ואיזה "מורשת של מרן" עדיפא.
זהו, שמדבריו לא היה משמע כך.לא שמעתי בדיוק את הרב בצלאל, לעמוד על כוונתו בדיוק.
אבל המכוון הוא פשוט.
די עם 'לקרוא את החומר' להתחיל 'ללמוד אותו',
בדרך כלל כולל ש'לומדים אותו' נקרא 'כולל עיון'.
זהו.
רוצים ללמוד מסכת שבת אליבא דהלכתא בעיון, לחיי.
נגד מישהו בעולם? לא. נוגד מציאות מסויימת במקומות מסויימים? בהחלט.
וכאן שואל הבן מה ההבדל בין "הלכה בעיון" ל"עיון"?בדבריו ציין גם "איני מדבר על אלו שלומדים הלכה מתוך ספרי קיצורים, ורחמנא ליצלן נבחנים על פי זה ועונים בטלפון ופוסקים הלכות, ומגיעים לשגיאות שה' יצילינו. אלא רק על אלו שלומדים הלכה בעיון. נכון, זה חשוב, חייבים את זה, אבל חייבים גם לגדל ר"מים, ראשי ישיבות, מעתיקי השמועה שידעו להעביר את התורה ואת העיון הלאה!".
הציטוט הזה לא ברור דיו,וכאן שואל הבן מה ההבדל בין "הלכה בעיון" ל"עיון"?
ברור שאין עליו טענות.אבל מה שברור, שמי שלומד ומבין אין עליו טענות ..
כן,שלא לומדים "הלכה בעיון"???
אז מה ההבדל ת'כלס בין עיון הלכה (אמיתי) לעיון בגמרא?כן,
שעיקר מגמתם תהיה להעמיד תלמידים רבים, שלנים בעמקה של הלכה,
דקויות בנשים נזיקין.
אני אחזור שוב,לא ענית לי...
מה הרב בצלאל רוצה?
שהמאה כוללים הבאים שיפתחו יהיו של "עיון בגמרא" (כלשונו)?
או שעכשיו הכוללים שקיימים יעברו למסלולים אחרים?
כנ"ל.ושוב לא ענית.
מי שלומד הלכה בעיון אמיתי לא אמור להיות הבדל.
כפי שכתבתי כמה פעמים שהרב בצלאל אמר שהוא לא מדבר על אלה שלומדים בשטחיות, "רחמנא ליצלן", אלא הלכה בעיון, אלא שצריך גם ראשי ישיבות ורמי"ם.זה ממש נכון ובעיה גדולה שהרבה כוללים לומדים רק בשביל מבחני רבנות וכדו'
על בעיה כזאת צריך לצעוק.
סך הכל ההבדל שאמור להיות בין כולל הלכה אמיתי לכולל גמרא הוא שהכולל הלכה מתקדם שלב אחד קדימה.
אבל בהתחלה לא אמור להיות שום הבדל בצורת הלימוד בין הלכה לגמרא.
אתה לא מבין?ואתה נתפס על דקדוק אם לפתוח כולל חדש או לשנות כמה כוללים, אבל אתה מתעלם מהעיקר שהוא הזלזול בת"ח!!!
תקרא טוב את ההודעה שכתבתי:אתה לא מבין?
אני הבנתי מדבריו שהוא לא מצפה שבחודש הקרוב יפתחו 100 כוללים בעיון של גמרא...
הוא רוצה שחלק מהכוללים יעברו לעיון של גמרא ולא הלכה.
וזו בדיוק הבעיה!!! (לרב יצחק)
למה כולל שלומדים של הלכה בעיון אמיתי יזנחו את ה"לאסוקי שמעתתא" וישארו רק בשלב א'!?
הבנת?! עיקר דברי הם לא אם הרב בצלאל חושב אחרת, אלא על סילוף דבריו "והקצנתם" שהוא לא יודע מה זה הלכה, ורוצה לעקור את עולם ההלכה, נגד מרן, ושלמד מהאשכנזים, ומי הוא שיאמר מה לעשות, אמנם זקן, וכו' וכו' משפטים של ביזוי וסילוף כדרכו.אני אחזור שוב,
הרב בצלאל רוצה שיהיו גם כוללים בהלכה, וגם כוללים בגמרא, שיפתחו או שישנו זה כבר לא משנה, העיקר שיהיה לנו הספרדים גם פוסקים בעיון, וגם ראשי ישיבות ורמי"ם, שבקיאים בלימוד הגפ"ת בצורה טובה, ויוכלו להעביר את דרך הלימוד לדור הבא.
כפי שכתבתי כמה פעמים שהרב בצלאל אמר שהוא לא מדבר על אלה שלומדים בשטחיות, "רחמנא ליצלן", אלא הלכה בעיון, אלא שצריך גם ראשי ישיבות ורמי"ם.
ואתה יכול לדון ולהסכים או לא לדבריו, אבל עיקר טענתי (שאתה מתחמק מזה) למה רבך מזלזל בו שמי הוא שיגיד הוראות לעם ישראל (רק לי מותר...), ושהוא טוען שהוא רוצה לעקור את לימוד ההלכה ולהרוס את מה שמרן בנה (הוא רוצה לעקור?! או להוסיף גם ת"ח בגמרא?!), והוא מדבר שטויות וטעויות כי הוא לא יודע מה זה הלכה בעיון, כי הוא לא פתח את ספרי מרן וכל שכן ילקו"י, והוא זקן האמנם אז מה... וכו' וכו' דברי זלזול בקיצור כל דבריו הם עיוות וזלזול בת"ח גדול, וצריך למחות על זה, ואתה נתפס על דקדוק אם כוונתו לפתוח כולל חדש בגמרא או לשנות כמה כוללים, אבל אתה מתעלם מהעיקר שהוא הזלזול בת"ח!!! ושוב, זכותו של הרב בצלאל לומר הפוך משיטתו של הרב עובדיה, ואין שום היתר לזלזל בו כי הוא חושב אחרת, ודי בזה.
אז בבקשה תתמקד בעיקר דברי (שזה הזלזול) ולא בטפל, אין מצווה בכח לבזות רבנים.
עדיף לא לדון כף זכות רב אחד, מאשר לדון אותו לכף זכות, ועל ידי כך לבזות את הרב בצלאל, ואת הרב ברכה שהוא חצוף, ועוד דוגמאות שאתה מסביר בכח למה רבך צודק בביזוי רבנים אחרים.
מילא שאתה מיישב אותו במקומות שזה הערה כלפיו, ואין בזה ביזוי לרבנים אחרים, אבל כשיש ביזוי ת"ח בגלל שאותו אחד מסלף את דבריהם, ומוציא דבריהם מהקשרם, אין מצווה לדקדק ולחפש מתחת השטיח למה הוא צודק.
ואני יודע שכבודו לא ישים לב למה שכתבתי, כי כבודו נגוע ליישב תמיד את רבך (וכעת תחזור לי על התשובות הנ"ל). אז אני כותב זאת לשאר הקוראים בפורום שיבחנו עם מי האמת, אם ת"ח שרגיל לבזות כל מי שלא בשיטתו, או אם שאר גדולי התורה שזכותם לחשוב כפי מה שהם חושבים!
יום טוב!
אין לי שום מגמה להוכיח שום דבר.יש ל @אור יעקב שתי מגמות, להוכיח שהרב יצחק צודק, להוכיח שהרב התורן אינו צודק.
שתי המטרות אינן קשורות זה לזה, כי יתכן בהחלט שהוא ידון לגופו של דברי הרב התורן כמה הם לא נכונים, בלי קשר למה שאמר הרב יצחק.
ומאידך, ידון מדוע הרב יצחק צודק בלי קשר מה אמר הרב התורן.
קודם כל...הבנת?! עיקר דברי הם לא אם הרב בצלאל חושב אחרת, אלא על סילוף דבריו "והקצנתם" שהוא לא יודע מה זה הלכה, ורוצה לעקור את עולם ההלכה, נגד מרן, ושלמד מהאשכנזים, ומי הוא שימא מה לעשות, אמנם זקן, וכו' וכו' משפטים של ביזוי וסילוף כדרכו.
אבל כפי שכתבתי לך שאתה לא תבין את כוונתי -
יום טוב!
תמיד אחרי שאתה מוכיח את דברי הרב יצחק שמבזה סתם ת"ח, וכמו שמוכיחים לך שהוא סילף או ניפח את דבריהם, ועשה אותם מטומטמים, אתה אומר שאין לך בכלל מגמה ליישבו...אין לי שום מגמה להוכיח שום דבר.
קרה כמה פעמים שאמרתי שהרב יצחק טעה בדבר מסויים, ואין מטרתי להצדיק את כל דבריו.
פה סה"כ באתי להסביר את "הטענה" של הרב יצחק.