הבחורים שברחו מהפיגוע: מנהיג הדור מרן ראש הישיבה הגר"ד לנדו בפסק הלכה מיוחד על בקשות פרטיות ביום הדין בצל האירועים הקשים -
צפו
בשיחה מיוחדת לאחר הפגוע הקשה, כאשר עלה למעונו של מנהיג היהדות החרדית מרן ראש הישיבה הגר"ד לנדו שליט"א, הגאון רבי אהרן בירנצוייג שליט"א מרבני ישיבת מיר, בדבריו סיפר הרב בירנצוייג על תלמידיו שברחו מהתופת, הפיגוע הנורא בצומת רמות, ומה התעוררו מזה הבחורים עמלי התורה. להלן הדברים.
הגר"א בירנצוייג: בחורים התעוררו מזה לקראת ראש השנה, תמיד ראש השנה היה אצלם חלק מסדר של השנה, הם מרגישים שהם צריכים לבקש בראש השנה בקשות פרטיות, הם חווים יותר את האסונות, מה הצורה שראוי לבקש בקשות.
רבינו:
מה שמרגישים.
הגר"א בירנצוייג: איפה, באיזה חלק בתפילה.
רבינו: לא יודעים באיזה מקום אבל מבקשים, מה שהלב אומר, הלב והראש אומר.
אחד הנוכחים שאל: מותר לבקש בראש השנה בקשות פרטיות?.
רבינו: אנשים כאלו מוכרחים לקבל, אני אומר את זה, יש בהלכה, אבל מצב כזה שאדם מזועזע זה לא פשוט, לא כל אחד דומה לשני, הלכה בצורה ברורה אני לא יודע צריך לדון בזה,
אבל מצב כזה שעבר כזה דבר, מוכן, אחרת אין לו ראש השנה, יש לו אבל זה לא...
הגר"א בירנצוייג: כל השנה היתה שנה לא רגילה, אז כל אחד שמגיע לראש השנה מתעורר מה עברנו השנה..
רבינו: נכון, נכון מאד אמת.
הגר"א בירנצוייג: אז כל אחד שמרגיש מה שעברנו השנה זה מתאים שיבקש באופן יותר פרטי בראש השנה.
רבינו:
זה נכון, צריך לשאול את המוצי"ם את הפרטים שאתם מדברים, אבל אני חושב שאין כאן שאלה הלכתית כל כך, מוכרחים מצבים כאלו מיוחדים.
הגר"א בירנצוייג: שהראש ישיבה יברך, הבחורים ביקשו, הגעתי מיוחד.
רבינו מגיב בתמיהה: אני יברך?.
הנכד: בשליחות הבחורים, יש הרבה בחורים מבוגרים שיש לו קשר איתם, ברכות לזיווגים הגונים ולשנה טובה.
רבינו:
אם יהיה מעומקא דליבא ותענו אמן, אז זה יהיה בסדר, יש כלל ידוע, את הסיפור עם רבי חיים, אני מאחל מעומקא דליבא שיהיה להם כל טוב סלה, ואמרו אמן.
הגר"א בירנצוייג והנוכחים השיבו אמן.
רבינו הוסיף וברך בחמימות את הגר"א בירנצוייג: כל טוב, גוט יאר כתיבה וחתימה טובה.