נוסח ברכה ארוך ומרגש
שאמר היום מרן הגר"ד קוק שליט"א
לרפואת הגאון הצדיק רבי רפאל מאיר נסים מאזוז שליט"א
"כל המחלה אשר שמתי במצרים לא אשים עליך כי אני ה' רפאיך", "ישלח דברו וירפאם וימלט משחיתותם", אולים מדרך פשעם וכו', ובכלל הברכות הוא יברך את הרב רפאל מאיר נסים בן כמסאנה, בזכות "איש מצליח" – "ויהי ה' את יוסף ויהי איש מצליח", "אנא ה' הצליחה נא אנא ה' הצליחה נא"...
בזכות אבא שלו שנהרג על קידוש ה', וידע שהולך לההרג על קידוש ה', והיה רגיל לומר בכל יום י' פעמים "אל נקמות ה' אל נקמות הופיע", וידוע מה שמובא בסידורים לומר י' פעמים פסוק זה כנגד י' הרוגי מלוכה, והרב הי"ד היה אומר י"א פעמים כנגד עצמו. כך אמר לי חתנו [של ה"איש מצליח"] הגאון המקובל מהר"ר יצחק ברדא שליט"א.
עוד סיפר לי חתנו הנ"ל, שלאחר פטירתו היו צריכים להעבירו לצרפת, [כי לא היתה אפשרות להטיסו מתונס לארץ ישראל בשל היחס העויין ששרר בין המדינות], והוא התגלה לאנשים שהתעסקו עמו ואמר להם היכן נמצאים הכספים וכל מיני ענינים הנצרכים להברחתו מתונס כדי להקבר בסופו של דבר בארץ ישראל וכו', ולאחר כמה שבועות מיום פטירתו הפקיד על האניה שהגיעה לארץ ישראל [חיפה] - לא האמין שיש בארון את המנוח, וחשב שרוצים להבריח משהו ואין זה באמת ארון קבורה... וביקש לפתוח את הארון, וראה את הרב המנוח נקי וזך כמו תינוק ללא שום ריח... וברח הפקיד משם מרוב פחד. [א"ה. ראה בס' "פטיש החזק" ח"ג פרק טו].
ה' יוסיף עליו תוספת מרובה על העיקר, בזכות אבא שלו שמסר נפשו על קידוש ה', בזכות כל זיכוי הרבים, כל דקדוק הלשון – דיוקא דמילתא, בזכות ריבוי ההתמדה שניכרת טובא על תלמידי "כסא רחמים", אני מבקש ממך בורא עולם שתרפא את האיש הזה, הוא לוקה וגם אנחנו לוקים...
בזכות אברהם בן אברהם הגר צדק מוילנא, בזכות רבינו שניאור זלמן בעל התניא, ור' יהודה אסאד, ומרן החזון אי"ש, והראי"ה קוק, ובזכות ר' יצחק אריאל שעכשיו הדפסנו את ספרו "גבורת יצחק", כל הפמליא הזאת שהדפסנו כבר אלפים מספריהם, וכמה וכמה מאות אנשים התחזקו וחזרו בתשובה, כל זה יעמוד לו, ויקויים בו ברב מאזוז "ונהפך הוא אשר ישלטו היהודים הנה בשנאיהם", ונשמע בשורות טובות אמן כן יהי רצון.