מרן ראש הישיבה הגאון רבי מאיר מאזוז זצ"ל נולד בתוניס בי"ג ניסן תש"ה כבן בכור לאביו הגאון רבי מצליח מאזוז הי"ד, שהיה דיין, ממנהיגי יהדות תוניסיה, ומייסד "ישיבת כסא רחמים" שם, ואמו מרת כמסאנה ע"ה לבית מאזוז.
כשהבחין אביו בכישרונותיו הבולטים וגאונתו של של בנו הבכור רבי מאיר, כבר בגיל חמש, כך מספרים, כבר ידע מאיר את חמשת חומשי התורה בעל פה. בגיל שבע התעקש אביו שהוא יוכנס לכיתת לימוד הגמרא, שבה היו נערים בגיל 12.
בבחרותו למד בישיבת "חברת התלמוד" אצל הגאון רבי יצחק בוחניך זצ"ל ואצל הגאון רבי יוסף סוסו הכהן זצ"ל. בגיל 17 החל ללמד בישיבת "אוהל יוסף יצחק" של חב"ד בתוניס.
בהגיעו לפרקו נשא את רעייתו רבנית אסתר לואיזה ע"ה, אביו רבי מצליח הי"ד נרצח בשנת תשל"א על ידי מתנקש מוסלמי עלה יחד עם אחיו הרבנים צמח ורחמים לישראל ובאותה שנה הקימו בבני ברק את "ישיבת כסא רחמים" להחזיר עטרה ליושנה. כיום מוסדות הישיבה כוללים מעונות, גני ילדים, תלמודי תורה, בית ספר לבנות, סמינר, ישיבות קטנות, ישיבות גדולות, כוללים ברחבי הארץ.
ברבות השנים הקים יחד עם אחיו את "מכון הרב מצליח" המוציא לאור סידורי תפילה, תהילים, תיקון קוראים לפי שיטת הדקדוק והנוסח של ראש הישיבה הגר"מ מאזוז זצ"ל, וכן ספרים תורניים של רבנים ספרדים.
לפני למעלה משלושים שנה ראש הישיבה זצ"ל היה במצב קשה מאוד לאחר שנפל מביתו עת חזר בלילה לביתו והבית היה סגור. ראש הישיבה היה מאושפז במצב קשה מאוד ובחסדי שמים שב לאיתנו.
הגר"מ מאזוז זצ"ל חיבר ספרים רבים וכבר בנעוריו חיבר פירוש מקיף לפיוטו של ר' יהודה הלוי "מי כמוך", הכולל מלבד פירוש העניין גם מקורות מהתנ"ך.
שיעוריו של ראש הישיבה זצ"ל הפכו לשם דבר, בשיעוריו היה מרבה לשלב חידודי לשון וראשי תיבות שקנו את לב הקהל, הגר"מ מאזוז זצ"ל היה מרבה להתייחס לנושאים שעל סדר היום ובלשונו הקולחת העבירה למאות אלפים.
הגר"מ מאזוז נודע בגאונותו העצומה גם מספרי ידע כלליים הוא לא משך את ידיו. מקורביו סיפרו בעבר אך לא הסכימו לפרט אילו ספרים בדיוק, רק אמרו שהרב "קורא הכול". "הרב היה סקרן ותאב ידע, בולע ספרים", אחר התלמידים שמאחוריו שעות של שיחה עם הרב מאזוז סיפר. "הוא בקי במגוון תחומי מדע, שאותם למד בצורה עצמאית".
בהיסטוריית העמים ברמה של דיוק בתאריכים. הרב מאזוז היה פשוט קורא במהירות, ויש לו תפיסה מהירה מאוד". לצד היכרותו עם כתבים מדעיים, הרב מאזוז העריך את הרפואה האלטרנטיבית, והיה ממליץ על פנייה אליה.
קשר מיוחד היה לו עם מרן הגר"ע יוסף זצ"ל שהיה מגיע רבות לישיבת 'כסא רחמים' למסור שיעורים במקום.
ביחותיו בישיבה אין שיחה שהרב זצ"ל לא היה מזכיר את החובה להיות אמיתי. "הכנות הייתה מאוד חשובה לו, והוא כל הזמן היה מבקש לא להתחשב ב'מה יאמרו" סיפרו התלמידים.
פעם באמצע שיחה, דפק פעם על השולחן וקרא "שקר שנאתי ואתעבה" וכך גם פעל תמיד כשהוא נצמד לאמת.
הרב מאזוז הקפיד מאוד על ההברה הספרדית המדויקת של אותיות השפה העברית, בעיקר בתפילה ובקריאת התורה, וההנחיל ולשמר אותה בשיעוריו ובספריו.
בחייו שיכל את בתו האישה הצעירה מרת עדנה גאולה מאזוז ע"ה שנפטרה בגיל 43.