????ממקימי עולם התורה הספרדי.
שארית יוסף היא מהישיבות הספרדיות הראשונות, אחרי פורת יוסף נפתחו 4 ישיבות כמדומה באותה שנה, שארית יוסף, ראשית חכמה, ישיבת הרמב"ם בת"א, וקול יעקב.????
ברור. הגר"נ הקים את שארית יוסף. ובניו וחתניו מכהנים בישיבות הספרדיות הכי חשובות????
שארית יוסף ????ברור. הגר"נ הקים את שארית יוסף. ובניו וחתניו מכהנים בישיבות הספרדיות הכי חשובות
כן, הגר''נ טולידנו הקים את ישיבת שארית יוסף [בעבר היתה מהישיבות המובילות ביותר, נסגרה לאחר פטירתו, ועברה תחיית המתים ע"י חתנו הרב ויזמן שצירפה יחד עם ישיבתו 'דברי חיים', אך בעבר היתה ישיבה יותר מפוארת].שארית יוסף ????
בניו וחתניו בישיבות הכי חשובות ??? (לא ידוע לי שישנם ספרדים המכהנים בחברון או בפונוביז או בוולפסון או בתפרח או ארחות תורה ???
בישיבות הספרדיות הכי חשובות.שארית יוסף ????
בניו וחתניו בישיבות הכי חשובות ??? (לא ידוע לי שישנם ספרדים המכהנים בחברון או בפונוביז או בוולפסון או בתפרח או ארחות תורה ???
דרך אגב אחד מגדולי ראשי הישיבות האשכנזים רצה שרבי ישי יהיה ר"מ אצלו.שארית יוסף ????
ידוע ומפורסםדרך אגב אחד מגדולי ראשי הישיבות האשכנזים רצה שרבי ישי יהיה ר"מ אצלו.
לא יודע מי זה נכדו הרב החשוב.... אבל אל תכתוב שהוא מכהן עם דודו גאון ישראל שליט"אבנו הגאון רבי ישי מראשי ישיבת דעת חיים, וראש ישיבת צעירים בירושלים.
נכדו הרב יעקב אלקיים ראש ישיבת צעירים ירושלים (מכהן בראשות הישיבה יחד עם דודו הגאון רבי ישי)
אז אתה ממיעוט.שאגב אני ירושלמי ולא שמעתי עליה
לא מכיר אותה יותר מידי, אבל אם לא שמעת, כנראה אתה לא מעורה בישיבות החדשות בירושלים.ספר לי על הישיבה.. אדרבה
דווקא אברך חשוב מאוד שמוכר לרבים. איני מכיר לעומק, אבל עושה רושם של אדם מוצלח ואיכותי.לא יודע מי זה נכדו הרב החשוב.... אבל אל תכתוב שהוא מכהן עם דודו גאון ישראל שליט"א
נמצאת בשטח של טיבי בבית וגן.אולי הוא מנהל את הישיבה שם, שאגב אני ירושלמי ולא שמעתי עליה ולא על הרמי"ם שלה...
בנו הגאון רבי בנימין ראש ישיבת מאור התורה הקטנהכן, הגר''נ טולידנו הקים את ישיבת שארית יוסף [בעבר היתה מהישיבות המובילות ביותר, נסגרה לאחר פטירתו, ועברה תחיית המתים ע"י חתנו הרב ויזמן שצירפה יחד עם ישיבתו 'דברי חיים', אך בעבר היתה ישיבה יותר מפוארת].
בנו הגאון רבי ישי מראשי ישיבת דעת חיים, וראש ישיבת צעירים ירושלים.
חתנו הגאון ר' ברוך צבי לב ראש ישיבת יסודות התורה.
חתנו הרב אליהו אלקיים משגיח בישיבת דעת חיים.
נכדו הרב יעקב אלקיים ראש ישיבת צעירים ירושלים (מכהן בראשות הישיבה יחד עם דודו הגאון רבי ישי)