פשוט אף אחד לא זכה להכירו.זכינו בדמות הוד מהענקים שהיו לנו בדור האחרון מזקני ומנהיגי הדור שארית של דור דעה, כל רז לא ניס ליה, בקי בכל כך הרבה תורה בנגלה ובנסתר, אציל נפש ומידות בצורה נדירה, עם הרבצת תורה ודיינות למעלה מחמישים שנה, ממשפחת האצולה בן שמעון, דמות מקובלת על כל הקהילות והמנהיגים בציבור שלנו אז למה לא נרגשים ונרעשים בעקבות פטירתו?! מי טועה כאן?! למה קורה חוסר החיבור של ציבור בני ומעריכי תורה לאחד מהגדולים ביותר בה?! מי שמחו"ר הפורום שיוכל ליישב לי.
אולי בגלל פשטותו צניעותו וענוותנותו הרבה שהיה ממש נחבא אל הכלים?זכינו בדמות הוד מהענקים שהיו לנו בדור האחרון מזקני ומנהיגי הדור שארית של דור דעה, כל רז לא ניס ליה, בקי בכל כך הרבה תורה בנגלה ובנסתר, אציל נפש ומידות בצורה נדירה, עם הרבצת תורה ודיינות למעלה מחמישים שנה, ממשפחת האצולה בן שמעון, דמות מקובלת על כל הקהילות והמנהיגים בציבור שלנו אז למה לא נרגשים ונרעשים בעקבות פטירתו?! מי טועה כאן?! למה קורה חוסר החיבור של ציבור בני ומעריכי תורה לאחד מהגדולים ביותר בה?! מי שמחו"ר הפורום שיוכל ליישב לי.
בתשנט שס לא היתה צעירה והרב מנצור בן שמעון כבר נפטרתיעוד היסטורי | מרן ראש הישיבה לצד מרן הגר"ע יוסף וחכם מנצור בן שמעון זצ"ל
תיעוד נדיר וייחודי המגולל פרק מעניין ולא-נודע בהיסטוריה הציבורית של תנועת ש"ס. בתמונה ההיסטורית נראים יחדיו מרן ראש הישיבה רבנו הגר"מ מאזוז שליט"א לצד מרן מאור ישראל רבנו הגר"ע יוסף זצ"ל והגאון הצדיק המקובל רבי מנצור בן שמעון זצ"ל בעת שישבו כבית דין מיוחד וחריג שהקים מרן הגר"ע יוסף זצ"ל לצורך התרת שבועות.
הסיפור שמאחורי התמונה מתרחש בשנת תשנ"ט, כאשר כמה רבנים וראשי קהילות השביעו בני עדות המזרח שלא לתמוך במפלגת ש"ס הצעירה. על מנת להסיר את השבועות מעל ציבור הספרדים התכנס בית הדין המיוחד בראשות שלושת ענקי התורה, אשר פסקו והסירו את מגבלת השבועה.
![]()
תיעוד היסטורי | מרן ראש הישיבה לצד מרן הגר"ע יוסף וחכם מנצור בן שמעון זצ"ל
תיעוד נדיר וייחודי המתפרסם כאן באתר "כתר מלוכה" מגולל פרק מעניין ולא-נודע בהיסטוריה הציבורית של תנועת ש"סwww.ktr.org.il
הצג קובץ מצורף 2125
חיפוש קצר מעלה כדבריך, בכל אופן אני העתקתי מהכתבה שם.בתשנט שס לא היתה צעירה והרב מנצור בן שמעון כבר נפטר