רבי יהודה צדקה זצ"ל

• יוזם האשכול יוזם האשכול ידידיה
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
באנר תרומה
1762112067875.png

תמונה נדירה: מרן הגר"י צדקה זצ"ל ר"י 'פורת יוסף' בעריכת כתובה עם תלמידו מרן הגר"א טופיק ראש ישיבות 'באר יהודה'

קבצים מצורפים

• עם מרן הגר''י צדקה.jpg
    עם מרן הגר''י צדקה.jpg
    54 קילובייט · צפיות: 25
לרגל יומא דהילולא השלושים וארבע שנה לפטירתו של מרן ראש ישיבת 'פורת יוסף' רבי יהודה צדקה זצוק"ל אלפי בית ישראל פוקדים את קברו בבית החיים בסנהדריה בירושלים.
לאחר תפילת נץ החמה עלה בנו מרן ראש ישיבת 'פורת יוסף' הגאון הגדול רבי משה צדקה שליט"א לקבר אביו ובמקום נערך סדר לימוד ואמירת תהילים.
כמו כן בירך את מארגני ההילולא רשת הכוללים היכל התורה 'שערי ציון' שערכו יום תפילה ולימוד והכנסת אורחים גדולה לרווחת העולים לציון.
(מורשת מרן)

קבצים מצורפים

• 1762173040199.png
    1762173040199.png
    2.2 מגה-בתים · צפיות: 7
  • 1762173101437.png
    1762173101437.png
    6.1 מגה-בתים · צפיות: 16
יש למאן דהוא מידע על מאמרים או הנהגות של מרן הגר"י צדקה בעניין הגיוס?

אם הייתי מפרסם את השיחה של חכם יהודה זצ"ל הנ"ל כיום על שם בנו יבל"ח, חכם משה שליט"א, איש לא היה מזהה שמדובר על משהו אחר מלבד חוק הגיוס

אם הייתי מפרסם את השיחה של חכם יהודה זצ"ל הנ"ל כיום על שם בנו יבל"ח, חכם משה שליט"א, איש לא היה מזהה שמדובר על משהו אחר מלבד חוק הגיוס
ממש לא.
רואים מתוכן השיחה שהיא לא מדברת כלל על הגיוס.
ואגב - בזמן הרב יהודה צדקה והרב בן ציון אבא שאול היו הרבה חרדים שהתגייסו, ולא היה על זה דיון כלל, רק מי שלמד בפועל בישיבה קיבל דיחוי.

ממש לא.
רואים מתוכן השיחה שהיא לא מדברת כלל על הגיוס.
ואגב - בזמן הרב יהודה צדקה והרב בן ציון אבא שאול היו הרבה חרדים שהתגייסו, ולא היה על זה דיון כלל, רק מי שלמד בפועל בישיבה קיבל דיחוי.

הדיון על גיוס בני ישיבות, לא על כאלה שאינם במסגרת ישיבתית.

לגבי חרדים שאינם בישיבות זה נושא בפני עצמו שחלוק אצל גדולי ישראל, כפי הנראה.

הדיון על גיוס בני ישיבות, לא על כאלה שאינם במסגרת ישיבתית.

לגבי חרדים שאינם בישיבות זה נושא בפני עצמו שחלוק אצל גדולי ישראל, כפי הנראה.
נכון, אבל לא קשור לשיחה שהועלתה כאן של הרב יהודה צדקה.
אין לה שום שייכות לגיוס בני הישיבות, אלא מדובר כפי הנראה על תקופה אחרת בה היו מחלקים את ילדי העולים לפי המנדטים בכנסת, והיו שולחים ילדים קטנים לקיבוצים חילוניים.

רואים מתוכן השיחה שהיא לא מדברת כלל על הגיוס
אני ניסתי, אתה יכול לנסות לבד, שלח את השיחה הזו ותמחק את שם הדובר, ותאמר שזה שיחה של חכם משה על הגיוס, ותראה שיתקבלו הדברים (התיקון היחיד הוא במקום "ילדים"- צ"ל "בחורים", הרעיון אותו רעיון ממש)

ראשי תחתית