לא מזמן יצא לאור ספר על חייו של הגרח"ד הלוי. המתמודד השני היה הגר"ד שלוש זצ"ל רבה של נתניה. אך המפעים הוא כי בתוך מהלך הבחירות הם נפגשו וסיכמו שהדבר לא יפגע כלל בקשר ביניהם (הם היו חברי נפש מנוער ומשפחה. הגר"ד שלוש היה נשוי לבתו הצעירה של הגר"מ ועקנין רבה של טבריה, והגרח"ד הלוי היה נשוי לנכדתו הגדולה של הגר"מ ועקנין. השדכן של הגרח"ד היה הגר"ד שלוש). ואכן, הקשר ביניהם לא נפגע כלל, ואף בנו של הגר"ד שלוש נישא לאחר מספר שנים לבתו של הגרח"ד הלוי זצ"ל.בענין בחירתו לרב הראשי לת"א ותמיכת אגודת ישראל בו, במעורבות קודמו לתפקיד מרן הגרע"י זיע"א, יש פרק בס' "איש חי רב פעלים" על הרב אברמוביץ חבר העריה מטעם אגודת ישראל, בצירוף מסמכים.
ובימינו?לא מזמן יצא לאור ספר על חייו של הגרח"ד הלוי. המתמודד השני היה הגר"ד שלוש זצ"ל רבה של נתניה. אך המפעים הוא כי בתוך מהלך הבחירות הם נפגשו וסיכמו שהדבר לא יפגע כלל בקשר ביניהם (הם היו חברי נפש מנוער ומשפחה. הגר"ד שלוש היה נשוי לבתו הצעירה של הגר"מ ועקנין רבה של טבריה, והגרח"ד הלוי היה נשוי לנכדתו הגדולה של הגר"מ ועקנין. השדכן של הגרח"ד היה הגר"ד שלוש). ואכן, הקשר ביניהם לא נפגע כלל, ואף בנו של הגר"ד שלוש נישא לאחר מספר שנים לבתו של הגרח"ד הלוי זצ"ל.
בדקתי כעת, ונראה שאכן לא הלך רק בהכתרה עם הגלימה, אבל הלך איתה מעט מאוד.הצג קובץ מצורף 17019
תמונה משנת תשל"א - זמן כהונת הגרע"י כרבה של תל אביב. מתוך סרט על הגרא"י קוק, שם מציגים אותו כרבה של תל אביב.
הוא היה חרדי?חלק ממשפחתי יצ"ו היו קשורים לאותו צדיק וחסיד רבי חיים דוד הלוי זיע"א, וללא ספק זה הוא בתמונה, לפי הפרצוף והבעת הפנים.
לא חרדי ולא דת"ל (וזה מה שגרם לכך שלא יקבל את מעמדו הראוי לו בשני הציבורים...), אך כן היה בעל השקפה ציונית.הוא היה חרדי?
יש לך יותר חד?
נראה שחסרה כאן תיבהגם שר הדתות יעקב משה טולידאנו?
נכון.נראה שחסרה כאן תיבה
סליחה?נכון.
לפני השם צריך להוסיף: הזייפן
תמשיך לפרט את כל מעשיותיו זיופיו ונישואיו.סליחה?
אתה יודע כמה ספרים כתב, כמה רבנויות כיהן, כמה כת"י הדפיס?
נכון.
לפני השם צריך להוסיף: הזייפן.
תקרא את זה ותבין, רק זה מעט ארוך, אז אל תזניח את זה מהר...סליחה?
אתה יודע כמה ספרים כתב, כמה רבנויות כיהן, כמה כת"י הדפיס?
ככה תדבר על רב בישראל.
שומו שמים.
קשה להתוכח עם עובדותתקרא את זה ותבין, רק זה מעט ארוך, אז אל תזניח את זה מהר...
כ"כ מהר עברת על 696 עמודים?!קשה להתוכח עם עובדות
אבל מאידך קשה להאמין
שאלתי את הרב יעקב עדס (המופיע בתמונה) ואמר לי ללא ספק זה הרב קוליץ
תמוה מאד מאד מאדשאלתי את הרב יעקב עדס (המופיע בתמונה) ואמר לי ללא ספק זה הרב קוליץ
המתקרא "הרב גדול העצה"שאלתי את הרב יעקב עדס (המופיע בתמונה) ואמר לי ללא ספק זה הרב קוליץ
כעת אפשר לומר בבטחה שכן.כ"כ מהר עברת על 696 עמודים?!
אם זה היה לויה היה נאמן להעיד, השתא שזה חופה, אינו נאמן להעיד. וזה עומק דבריו שלשאלתי את הרב יעקב עדס (המופיע בתמונה) ואמר לי ללא ספק זה הרב קוליץ
המתקרא "הרב גדול העצה"
אחר המחילה, טעה בזהשאלתי את הרב יעקב עדס (המופיע בתמונה) ואמר לי ללא ספק זה הרב קוליץ
הלשון "תמוה" חוזר על דבר שאפשר ליישבו, משא"כ בנ"ד זה טעות, ואין זה תימה אלא שיבוש וטעות.תמוה מאד מאד מאד