תרומה לעזרא

עדכונים מבית הרב יעקב חיים סופר שליט"א

דבר מבהיל ונורא המה חיבוריו העצומים
א"ל א' מגאוני הדור שליט"א
כי לכל חידוש שהתחדש בכללי ההוראה בשבעים שנה האחרונות
יש תשובה מוחצת בכתבי מרן הגאון רבי חיים יעקב סופר שליט"א
ותמיד עלה בידו ברוב גאונותו ליישב המנהג הקדום
עם בקיאות עצומה שאין דוגמתה בדור האחרון

דברי מרן הגרי"ח סופר שליט"א לאיש אמונו:
תדע לך שהיום חסרה ארץ ישראל גברא רבה והעולם לא יודע עד כמה... היו לנו המון התכתבויות יחד... הוא היה יודע באמת, ועליו נאה לומר מה שאמרו בקאצק על המושג "מלא כריסו בש"ס ופוסקים", אבל לא להראות בהריון מחמת המילוי... ידע הכל ועשה עצמו כאיש פשוט...

ברשות ת"ח דהכא, תורה היא וללמודה בעי,
האם יש לגרי"ח תשובות בהלכה בנושאים ולא רק בכללים וחידושי ש"ס (שפורסמו)?

ברשות ת"ח דהכא, תורה היא וללמודה בעי,
האם יש לגרי"ח תשובות בהלכה בנושאים ולא רק בכללים וחידושי ש"ס (שפורסמו)?
בוודאי. הוא חיבר למעלה ממאתיים (!) ספרים וקונטרסים, בתוכם תשובות רבות בהלכה. עי' בספריו באוצה"ח.

בוודאי. הוא חיבר למעלה ממאתיים (!) ספרים וקונטרסים, בתוכם תשובות רבות בהלכה. עי' בספריו באוצה"ח.
אני יתחיל אתה תמשיך
ברית יעקב. ברכת יעקב. כרם יעקב. הדר יעקב. עוז יעקב. תורת יעקב. כנסת יעקב. שלום יעקב. זכות יצחק. יחי יוסף. נר יהודה. יגדיל תורה. דרופתקי דאוריתא. חוקי רצונך. מנוחת שלום. שובי השולמית. אור משה. תפארת יצחק. שם בצלאל. תוקפו של מנהג.
כמובן יש עוד באוצר החכמה [שכמדומני בנו רבי דוד אהרון הוא ממייסדי האוצר, יחד עם הרב ארז סלע]
ומי שיש לו האוצר, שיחכימנו.

אני יתחיל אתה תמשיך
ברית יעקב. ברכת יעקב. כרם יעקב. הדר יעקב. עוז יעקב. תורת יעקב. כנסת יעקב. שלום יעקב. זכות יצחק. יחי יוסף. נר יהודה. יגדיל תורה. דרופתקי דאוריתא. חוקי רצונך. מנוחת שלום. שובי השולמית. אור משה. תפארת יצחק. שם בצלאל. תוקפו של מנהג.
כמובן יש עוד באוצר החכמה [שכמדומני בנו רבי דוד אהרון הוא ממייסדי האוצר, יחד עם הרב ארז סלע]
ןמי שיש לו האוצר, שיחכימנו.
תמספרו. אחרת זה ייאוש.

אני יתחיל אתה תמשיך
זה ים שאין לו סוף.. (כ"י).
כתוב בהקדמה של אחד מספריו שאחרי פטירת אביו (או אמו, איני זוכר) הוא קיבל ע"ע להוציא ספר כל חודש מהשנה הראשונה. ואצלו כל ספר הוא ספר..

ראשי תחתית