רבי יצחק יוסף שליט"א • עדכונים מחצרו

כבר דיברו ע"ז באשכולות אחרים, ואעמוד ע"ז בקציר האומ'ר.
א. את הישיבות האלה (אולי ברובם) הם הקימו לא עבור בניהם, אלא עבור ציבור פשוט יותר שנהפך לבני תורה יותר ויותר.
ב. אני מכיר הרבה חתנים ובנים של ראשי הישיבות הספרדיים הלומדים / למדו במוסדותיהם.
בקצירת הא'ומר... אולי תפתח מעין ירחון "אור תורה" שמתרץ את השפלות הספרדית בשפה מליצית של חכמי עדות המזרח?
אכן בדיוק כך, ציבור פשוט, ישיבות פשוטות עם קצת צוות איכותי ממוצא אשכנזי וראשי ישיבות שהם מנהיגי עולם התורה - כמו שזועק הראש"ל ר' יצחק.

תעיין בהקדמה של הרב אופיר מלכא לאחד מספרי הליכותיו.
המציאות שרוב הספרדים מקילים במה שכתב שם (ואני אישית מחמיר בזה)
אני מכיר היטב את העולם הספרדי (למרות שלא גדלתי בו).
הרבה מהבני תיירה אוכלים לכתחילה דגים שבושלו בשבת ו"בית יוסף" אצל האבא והשווער. תשאל את אבא של הרב אופיר... במה הוא זכה שבנו יהיה גדול בהלכה. תבדוק אם הרב אלבז עושה כמרן בכל הליכותיו...
הדיון ההלכתי אצל חלק מהבני תיירה מהזן שאתה מציג לא קיים ואצל חלקם הוא הזדמנות להביע את השיוך האריסטוקרטי (המפוקפק) והתעטפות בטלית שאינה שלהם עד כדי גיחוך - בדיוק כמו הניכור העצמי הניכר היטב בכל הזדמנות שנקרית בפניהם להתנער מהספרדיות.
אבא שלך פותח בקבוקים? אבא שלך עושה קפה שחור בשבת? השאלות אינן אישיות, אבל אי אפשר לברוח מהעובדה המוגמרת שהרב עובדיה די מחמיר עבור משפחה ספרדית מצויה שזכתה וגידלה בית של תורה.

אנחנו לא "מתנגדים לְרב". ברוך שהבדילנו מן התועים...
אנחנו מתנגדים לשיטתו/לצורת פסיקתו/להשקפותיו וכד'.
(הבדל קטן אבל משמעותי מאוד).
אני מתנגד "של" הרב יצחק, כלומר, אני שותף עמו בהתנגדותו...
ולכן הייתי "מוחה" לו כפיים, לא "מוחא" - כפי שהעירו...
ובנימה יותר רצינית, זה נחמד שאתה מדבר בשם בני הפורום ולא בשם עצמך.

נערך לאחרונה:
הדיון ההלכתי אצל חלק מהבני תיירה מהזן שאתה מציג לא קיים ואצל חלקם הוא הזדמנות להביע את השיוך האריסטוקרטי (המפוקפק), בהתעטפות בטלית שאינה שלהם עד כדי גיחוך - בדיוק כמו הניכור העצמי הניכר היטב בכל הזדמנות שנקרית בפניהם להתנער מהספרדיות.
אבא שלך פותח בקבוקים? אבא שלך עושה קפה שחור בשבת?
השאלות אינן אישיות, אבל אי אפשר לברוח מהעובדה המוגמרת שהרב עובדיה די מחמיר עבור משפחה ספרדית מצויה שזכתה וגידלה בית של תורה.
למה לכפור בטובתו של הרב עובדיה...
"די מחמיר" משום שהספרדים הבעלי בתים והאברכים של הרב עובדיה (שהם הרוב הגדול של אבות ואחי "בני התירה") תופסים את עיקר ההתנהגות הראויה של פסקי הרב עובדיה גם כשהוא כותב והמחמיר תבוא עליו הברכה, וגם במקומות שהוא מחמיר להדיא - הרבה מקלים. ולדוגמא, יש פער גדול מדי בין שותי קפה השחור מכלי ראשון בשבת (שהרב עובדיה היחיד מחכמי הדור שהיקל בזה), פותחי הבקבוקים בשבת, ממלאי הלוטו, מחממי הדגים וממתיני 4 ו-7 - לבין חובשות הכובעים המטפחות.

נערך לאחרונה:
לא בשם בני הפורום, אלא בשם בני התורה בפרט והעולם היהודי בכלל.
בני התורה והעולם היהודי צריכים לתמוך בשיטת פסיקתו והשקפותיו וכו' של רבי דוד יוסף?
או שגם על אלו שלו עליו לחלוק ולהתנגד.
אם לא - התוכל לעדכן על חידוד ההבדלים בהשקפה ובשיטת הפסיקה.
אם הפערים הם בתחומים אחרים שלא הזכרת - תוכל לעדכן גם אותם.

בני התורה והעולם היהודי צריכים לתמוך בשיטת פסיקתו והשקפותיו וכו' של רבי דוד יוסף?
או שגם על אלו שלו עליו לחלוק ולהתנגד.
אם לא - התוכל לעדכן על חידוד ההבדלים בהשקפה ובשיטת הפסיקה.
אם הפערים הם בתחומים אחרים שלא הזכרת - תוכל לעדכן גם אותם.
אני לא מצליח להבין על מה אתה מדבר...
אני אמרתי (בשם כולם) שאנחנו לא "מתנגדים" לאף רב, אלא אם יש סיבה אפשר להתנגד לדרך/לשיטה/לאמירה/להשקפה, אבל לא לרב עצמו.

עד שהכביד לעשות כשפנה שוב ע"י שליח לרבינו שליט"א ואמר לו שבשיעורים יגיד שהבני תורה ילכו כמו חכם בן ציון ולא כמו הרב עובדיה!!!
הדברים לא נכונים כלל.
ולדוגמא אעמוד במש"כ ששלח אליו שליח,
הדבר שקר וכזב,
הרב י. הגיע להגרא"ס לצורך בקשה מסויימת, וסיפר לו על 'קו ההלכה הספרדי',
מרן שלא הכיר התעניין מה זה, ושאל אותו כמו מי פוסקים, ואמר לו הרב כמו חכם עובדיה.
שאל אותו מרן ומה עם חכם בן-ציון, ואמר לו הרב הנ"ל שזה הקו של הקו.
בזה תם הסיפור כולו.
לא שליח ולא נעליים.
מצ"ב ההקלטה מפי הרב ירון אשכנזי, בה הוא חושף את האמת.

קבצים מצורפים

יישר כח!
מכאן ומעוד עשרות מקומות אתה למד על שקרים וסילופים רבים, ואוי לו לאותו הפתי המאמין לכל דבר.

הראש"ל ר' יצחק שליט"א השבוע יום שני בשיעור בעיר אלעד

קבצים מצורפים

• 1 (2).jpg
    1 (2).jpg
    255 קילובייט · צפיות: 10
  • 2.jpg
    2.jpg
    303.8 קילובייט · צפיות: 11
ועל כל פנים טוב עשה הרב ירון אשכנזי שהוציא הודעה להכחיש את את הפגיעה ברב סאלים.
ואם יש כאן מקורבים לרב יצחק טוב יעשו שישמיעו לו את זה (או שהרב אשכנזי כבר אמר לו ישירות) ונשמע בלויין שיגיד שהטעו אותו. כי באמת יצא מטעות זאת זלזול חמור ברב סאלים.

בלאו הכי התבטא שלא כראוי, כגון שהרב סלים לא מסוגל לחבר אפילו ספר אחד כמו ילקוט יוסף, ולא שמעו עליו עד השנתיים האחרונות (שהצטרף למועצת). וא"כ מה יועיל אם יאמר שהטעו אותו ויתנצל על זה. וגם זה לכשעצמו אינו כדרכה של תורה, שמדבר ברבים בצורה מזלזלת על אחד מגדולי ישראל מבלי לברר עמו באופן אישי.

וגם זה לכשעצמו אינו כדרכה של תורה, שמדבר ברבים בצורה מזלזלת על אחד מגדולי ישראל מבלי לברר עמו באופן אישי.
ויש לציין שראיתי בכמה שיעורים שונים שהרב יצחק חזר על זה, וזה לא היית פליטת פה חד פעמית.

הראש"ל ר' יצחק שליט"א היום בישיבת אוהל יוסף בראשות בנו הגר"ע שליט"א והגר"י שראבני שליט"א
1741716106328.png

ר' יצחק שליט"א ביום שני באלעד בהשתתפות הגאון רבי שמואל כהן רב חניכי הישיבות ורבני הקהילות 1 (2).jpg2.jpg

עוד מהיום בישיבת אוהל יוסף בבני ברק בתפילת שחרית ועם הגאון רבי צבי פדידה ראש המוסדות
1741718672663.png
1741718749366.png1741718698232.png

רבי יצחק שליט"א בקביעת מזוזה בבית הכנסת הראשון בקיבוץ גליל ים, לאחר שמונים שנה להקמת הקיבוץ. בהשתתפות הג"ר משה כהן שליט"א ובנו המרא דאתרא הרה"ג חיים כהן שליט"א
1741719805793.png
1741719841186.png
1741719884047.png

ראשי תחתית