עדכונים מבית הרב דוד יוסף שליט"א

בשיחה ששודרה בתוכנית 'זמן אוויר' עם מנחם טוקר, חשף יועצו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, אריאל אלחרר, רגע מיוחד שהתרחש במוצאי יום ירושלים – כאשר השר עשה מחווה אישית ומרגשת כלפי הראשון לציון, הרב הראשי לישראל, הרב דוד יוסף.

לדברי אלחרר, האירוע התרחש כשבן גביר יצא ממרכז הרב בירושלים, לאחר חגיגות יום ירושלים בישיבה. "הגענו למרכז הרב בדיוק כשכבוד הראשון לציון, הרב דוד יוסף, הגיע למקום", סיפר אלחרר. "בגלל סידורי האבטחה של שיירת ראש הממשלה, הנהג של הרב לא הורשה להיכנס. הרב ירד ונכנס לאירוע לבד".

אבל כשיצאו מהאירוע, התברר שהנהג עדיין לא הגיע. "הרב הראשון לציון עמד שם לבד, מחכה, שואל: 'איפה הנהג?', ולא מקבל תשובה ברורה", תיאר אלחרר.

באותו רגע, השר בן גביר לא היסס: "הוא ניגש לרב, אמר לו – 'בוא, תעלה איתי לאוטו', ולקח אותו הביתה לשכונת הר נוף. ליווה אותו ממש עד פתח הבניין".

אלחרר ציין כי הוא עצמו ועוזר נוסף חיכו לשר שישוב ויאסוף אותם. "השר הוריד את הרב בביתו, חזר אחרי עשרים דקות ואסף אותנו. זה מראה לך את סדרי העדיפויות שלו".

לדבריו, מערכת היחסים בין הרב יוסף לשר בן גביר עמוקה ומבוססת על כבוד הדדי. "יש ביניהם קשר קבוע. הרב מתקשר אליו בחגים לברך אותו, הם בקשר חם. אני לא יודע בדיוק מה הם דיברו בדרך, אבל אני בטוח שאלה היו דברים לטובת עם ישראל".

אלחרר שיבח את השר על יחסו המתמשך לרבנים: "אני עובד איתו כבר שנתיים וחצי, ודבר אחד בולט – הוא לעולם לא ידבר מילה רעה על רב, לא משנה מאיזה חוג. גם אם יש רב שתוקף אותו – הוא לא עונה. יש לו כבוד עמוק לתלמידי חכמים מכל המגזרים, וזה באמת נדיר".

מנחם טוקר סיכם את השיחה בהתרגשות: "איזה כבוד. איזה יופי. הוא פשוט לא רואה בעיניים כשהוא רואה תלמיד חכם שצריך עזרה. זה ראוי להערכה".

רב מרכז העיר רמת גן, הרה"ג אשר ויזל, המכהן גם כמ"מ הרה"ר לגבעתיים, הגיע יחד עם מחותנו איש התקשורת יענקלה פרידמן, לפגישה עם הראשל"צ הגאון רבי דוד יוסף להזמינו לחתונה. הראשל"צ הרחיב על צורכי הדת ברמת גן ועל המענה המיטבי הניתן לתושבי העיר בתחומים אלו, ובירך את הרב ויזל שיעשה חיל בפעילותו הברוכה בעיר
1748380291680.png

כמה נעים!
הצג קובץ מצורף 5513
מרגיש לי שאני קורא זאת, שאנו שבים לתקופה הנעימה עם חכם עובדיה!

אחד מהדברים הנפלאים במרן, שהוא בקי עצום בהיסטוריה של עמ"י בצורה מעוררת התפעלות,
ולא רק כסיפור, אלא כמעט כמו מחקר, מה הסיפור האמיתי וכו', כולל באיזו שנה אירע כל דבר וכו',

ואני יודע שיש שיפרשו זאת לגנאי, אבל לא איכפת לן מהמשובשים.... במיוחד כאשר רואים את מרן הגרע"י ומרן הגר"מ מאזוז ולמעלה בקודש מרן החיד"א ועוד שעסקו בזה מן הצד.

במלאות 11 חודש לפטירת הגאון הגדול רבי יהודה דרעי זצ"ל רבה של באר שבע תתקיים מחר עצרת לזכרו בהשתתפות הראש"ל הגר"ד יוסף, הגר"י כהן, הגר"פ אבוחצירא, הגר"י בצרי, הגרי"ח בצרי, והגר"ח פינטו רב העיר אשדוד, אחיו יו"ר התנועה הרב אריה דרעי, רבנים ואישי ציבור, הערב יתקיים בהיכל קדמא באר שבע ביוזמת יו"ר המועצה הדתית הרב עופר כרדי. (דרך המלך)1002808432.jpg

במלאות 11 חודש לפטירת הגאון הגדול רבי יהודה דרעי זצ"ל רבה של באר שבע תתקיים מחר עצרת לזכרו בהשתתפות הראש"ל הגר"ד יוסף, הגר"י כהן, הגר"פ אבוחצירא, הגר"י בצרי, הגרי"ח בצרי, והגר"ח פינטו רב העיר אשדוד, אחיו יו"ר התנועה הרב אריה דרעי, רבנים ואישי ציבור, הערב יתקיים בהיכל קדמא באר שבע ביוזמת יו"ר המועצה הדתית הרב עופר כרדי. (דרך המלך)הצג קובץ מצורף 5514

והאמת והשלום אהבו...

ולא רק כסיפור, אלא כמעט כמו מחקר, מה הסיפור האמיתי וכו', כולל באיזו שנה אירע כל דבר וכו',

ואני יודע שיש שיפרשו זאת לגנאי, אבל לא איכפת לן מהמשובשים.... במיוחד כאשר רואים את מרן הגרע"י ומרן הגר"מ מאזוז ולמעלה בקודש מרן החיד"א ועוד שעסקו בזה מן הצד.
והמיוחדות של מרן זה הדיוק בפרטים, כל מה שיצא מפיו אמת גמור מבחינה עובדתית, כך כתוב בדיוק. כי מרן לא אמר שום דבר שאינו מדויק.
אף פעם לא הסתמך על השערות ובודאי שלא הפך אותם לעובדות.
הן בנושאי גדולי בגדאד והן בנושאים אחרים.

מעניין שגם בשיעור על עילת הסבירות שהבאתי לעיל הוא הזכיר את המלך קרל החמישי, ואולי קרא עליו לאחרונה.

השר עשה מחווה אישית ומרגשת כלפי הראשון לציון, הרב הראשי לישראל, הרב דוד יוסף.
בסיום האירוע המרכזי ביום ירושלים במרכז הרב, השר לקח את הרב הראשי טרמפ:
הרב הראשי רבי דוד יוסף המתין לנהגו שלא בא, והשר איתמר בן גביר הציע לו להסיע אותו עד לפתח ביתו
1748431301504.png

מעניין שגם בשיעור על עילת הסבירות שהבאתי לעיל הוא הזכיר את המלך קרל החמישי, ואולי קרא עליו לאחרונה.
זה כשרון אדיר בכל תחום.
אנגלית רהוטה למשל. סדר מופתי בספרים, ואכמ"ל.

ראשי תחתית