בשיחה ששודרה בתוכנית 'זמן אוויר' עם מנחם טוקר, חשף יועצו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, אריאל אלחרר, רגע מיוחד שהתרחש במוצאי יום ירושלים – כאשר השר עשה מחווה אישית ומרגשת כלפי הראשון לציון, הרב הראשי לישראל, הרב דוד יוסף.
לדברי אלחרר, האירוע התרחש כשבן גביר יצא ממרכז הרב בירושלים, לאחר חגיגות יום ירושלים בישיבה. "הגענו למרכז הרב בדיוק כשכבוד הראשון לציון, הרב דוד יוסף, הגיע למקום", סיפר אלחרר. "בגלל סידורי האבטחה של שיירת ראש הממשלה, הנהג של הרב לא הורשה להיכנס. הרב ירד ונכנס לאירוע לבד".
אבל כשיצאו מהאירוע, התברר שהנהג עדיין לא הגיע. "הרב הראשון לציון עמד שם לבד, מחכה, שואל: 'איפה הנהג?', ולא מקבל תשובה ברורה", תיאר אלחרר.
באותו רגע, השר בן גביר לא היסס: "הוא ניגש לרב, אמר לו – 'בוא, תעלה איתי לאוטו', ולקח אותו הביתה לשכונת הר נוף. ליווה אותו ממש עד פתח הבניין".
אלחרר ציין כי הוא עצמו ועוזר נוסף חיכו לשר שישוב ויאסוף אותם. "השר הוריד את הרב בביתו, חזר אחרי עשרים דקות ואסף אותנו. זה מראה לך את סדרי העדיפויות שלו".
לדבריו, מערכת היחסים בין הרב יוסף לשר בן גביר עמוקה ומבוססת על כבוד הדדי. "יש ביניהם קשר קבוע. הרב מתקשר אליו בחגים לברך אותו, הם בקשר חם. אני לא יודע בדיוק מה הם דיברו בדרך, אבל אני בטוח שאלה היו דברים לטובת עם ישראל".
אלחרר שיבח את השר על יחסו המתמשך לרבנים: "אני עובד איתו כבר שנתיים וחצי, ודבר אחד בולט – הוא לעולם לא ידבר מילה רעה על רב, לא משנה מאיזה חוג. גם אם יש רב שתוקף אותו – הוא לא עונה. יש לו כבוד עמוק לתלמידי חכמים מכל המגזרים, וזה באמת נדיר".
מנחם טוקר סיכם את השיחה בהתרגשות: "איזה כבוד. איזה יופי. הוא פשוט לא רואה בעיניים כשהוא רואה תלמיד חכם שצריך עזרה. זה ראוי להערכה".