תרומה לעזרא

רבינו חיים ויטאל זיע"א

עת שערי רצון

חבר בכיר
בהמשך לדיונים על תורת האר"י באשכולות השונים, נפתח אשכול מיוחד על רבי חיים ויטאל שהיום בלילה (ל' ניסן) יחול יום ההילולא שלו.

שאלה יש לי מזה זמן, הרי ידוע מ"ש מרן האר"י למהרח"ו שרק על כתביו אפשר לסמוך, ואולם מצאנו ראינו לגדולי המקובלים שמצטטים רבות מספרי שאר גורי האר"י?

שאלה יש לי מזה זמן, הרי ידוע מ"ש מרן האר"י למהרח"ו שרק על כתביו אפשר לסמוך, ואולם מצאנו ראינו לגדולי המקובלים שמצטטים רבות מספרי שאר גורי האר"י?
לומדים בהשאר כל זמן שאין סתירה
אבל הלכה למעשה וכו' זה רק מהרח"ו.

לומדים בהשאר כל זמן שאין סתירה
אבל הלכה למעשה וכו' זה רק מהרח"ו.
האמת שחשבתי כפי דברי כת"ר
אולם ייתכן ואף דברים שלא סותרים את מהרח"ו אינם נכונים, משום שיש דברים שמהרח"ו לא התייחס אליהם בספריו, וייתכן ומה שהם כתבו לא מוסכם עליו, אף אם אי"ז סותר את מה שלפנינו.

בספר החזיונות שכתב מהרח"ו יש דברים מבהילים על מעשים שעשה, שלא מצאנו לשאר חכמי ישראל שעשו כדברים הנ"ל, כמו בירור תדירי על שורש נשמתו ומעלתו ע"י נשים, גויים, חוזי עתידות, ראיית עתידות בעזרת טיפות שמן ומים, העלאת מלאכים ושדים ועוד.

בספר החזיונות שכתב מהרח"ו יש דברים מבהילים על מעשים שעשה, שלא מצאנו לשאר חכמי ישראל שעשו כדברים הנ"ל, כמו בירור תדירי על שורש נשמתו ומעלתו ע"י נשים, גויים, חוזי עתידות, ראיית עתידות בעזרת טיפות שמן ומים, העלאת מלאכים ושדים ועוד.
רק אוסיף בעניין ספר החזיונות, יש שם דברים שנכתבו על גדולי הראשונים שבוודאי לא היו צריכים להתפרסם ברבים. ושמעתי שמהרח"ו כתב זאת בתור יומן אישי ולא כדי לפרסם זאת ברבים.

קבצים מצורפים

אתמול נודע שקברו של מהרח"ו חולל בסוריה, אולי צריך לשאול את הפורעים אם ראו איזה בדל מידע על העתקת הקבר...

ספר החזיונות
כד. של"ו. ליל שבת כ"ח לאלול נפטר חמי הר' משה סעדיה ז"ל, ג' שעות בלילה. ובהיותו עדיין גוסס משכתי את זרועו במקום הדפק השבעתיו שאחר שיפטר יבא אלי בחלום ויגיד לי מעלתי ומקומי בג"ע. והלכתי לביתי לישון, ולא ידעתי אם מת בלילה ההוא. ויהי בחצי הלילה ראיתיו בחלום ושאלתי לו, מה אירע לך באותו עולם? ויאמר לי, טוב הוא, אבל בהיות שנפטרתי עתה והיא ליל שבת, לא הכניסוני עדיין בדין של מעלה לשאדע מה שיארע לי, והנה מענין מקומך בג"ע, כבר הלכתי וחקרתי ולא הניחוני ליכנס לראות את מקומך, כי אמרו לי שאיני כדאי לראותו. אמנם שמעתי כי הוא מקום עליון מאד ע"כ.

צ"ע איך עשה כן
ש"ך יורה דעה סימן שלט ס"ק ה
וכל המעמץ עם יציאת הנפש ה"ז שופך דמים. אלא ישהה מעט שמא נתעלף עכ"ל הרמב"ם, ובמס' שמחות מסיים וכל הנוגע בו ה"ז שופך דמים למה הדבר דומה לנר המטפטף שכיון שנוגע בו האדם מיד נכבה וכ"כ הרי"ף והרמב"ם ע"כ.

ראשי תחתית