סדנת מח ולב בהנחיית הרב רפאל גריינימן שליט"א

• יוזם האשכול יוזם האשכול ישראל
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

ישראל

חבר חדש
הרב החש בראשו בשולי אחת מתגובותיו באשכול סמוך (בין כתלי בית המדרש / הגות ומוסר / למה כדאי לשחרר שליטה ואיך עושים את זה?)
כתב את המשפט דלהלן:

וככלל אני ממליץ בחום על סדנת מח ולב שממש משנה חיים (זוגיות ילדים קשר עם הבורא וכו׳).

כמו כן מרבה לצטט בשמו במרחבי הפורום.

אשמח מאד אם הרב החש בראשו - או רבנים נכבדים אחרים הנמצאים אתנו כאן המכירים אישית - ירחיבו קצת ויעשירו אותנו על הסדנה והאיש.
מה התוכן וסגנון הסדנה, איך בדיוק היא פועלת.
מאיפה ינק הרב גריינימן את שיטתו? מי הם רבותיו מהם למד? מי הם רבותיו המכוונים את דרכו? האם יש גדולי ישראל ששולחים או תומכים בסדנה זו?

נשמח מאד
ותודה מראש.

אצלי זה שינה בבית לכל החינוך הילדים,
הכניס רוגע ושלוה, ולהכיל בן שאינו ממש בתלם.
הזכיות וההצלחות עצומות.
אולי אוסיף פרטים בהמשך.
ממליץ בחום מנסיון.
גם כמה אברכים אצלו בביהמ"ד חותמים על הנ"ל,

כמו דבריו המתוקים בדבש של קודמי, היה אצלי מהפך, לא פחות! בחיים שלי עם עצמי, עם אשתי, עם ילדיי, ויותר מהכול עם ה׳.
אחרי חיים שלא הרגשתי שאני באמת בונה את עצמי כמו שצריך (חוץ מתקופות של חיזוק...) היום אני בתהליך בנייה אישי ורוחני.
לדעתי אם מישהו חושב או שוקל לבוא לסדנת מוח ולב עדיף להתמקד כשהוא מברר, שיברר על התוצאות, ופחות (לא אומר שבכלל לא, אבל פחות) על התוכן, כי זה דבר שקשה להסביר למי שלא מונח עניינים אלו.
אחד הדברים החשובים זה שהיום הילדים שלי מרגישים שאני נותן להם גב וביטחון, נוצרה סמכות בבית [לא בכפייה בכלל].

בכלל הסדנה יש בה שני עניינים שאפשר להפריד אותם אחד מהשני אבל בסדנה עצמה הם הולכים שלובים, יש את התוכן הנפלא שהוא אומר, ויש את העבודה הרגשית [שהיא למעשה העיקרית]. גם מי שלא מתחבר כל כך לעבודה עצמה יש לו המון מה ללמוד מהתוכן עצמו.

כידוע הרמ״ה שליט״א (בתפילה שה׳ ישלח לו רפואה שלמה) שולח לשם תלמידים ומאד ממליץ (אפשר פשוט ללכת אליו ולשאול אותו...). יש רבנים יותר שמרנים שמדברים נגד אבל גם עצמם לא אומרים שזה מזיק וכו׳ אלא פשוט הם טוענים שלא זו הדרך שקיבלנו וכו׳.

אני יכול לענות על עוד שאלות קונקרטיות, אם יידרשו אענה בשמחה.

נערך לאחרונה:
זה לא דומה ... זה ממש אותו דבר ... הרב גריינמן שהיינו אצלו שנים סיפר לנו שהוא תלמיד מובהק של גידי דבוש ...
קיבל ממנו משנתו ותורתו ...

אומרים שזה דומה לסדנת "שקוף" שהיתה בזמנו. האם זה נכון?
לא.
אולי בהתחלה היה קצת דמיון, היום זה שונה בתכלית. ובנוסף גם על שקוף עצמו עיקר המכתבים היו נגד האיש ולא נגד השיטה. כאן כולהו מודו שרפאל עצמו אדם גבוה משכמו ומעלה בתורה ויראת שמים.
אצל מה שנקרא שקוף אין מושג להכניס את ה' לתוך הכאב הם נגד זה, ואילו במח ולב זה ממש חלק בלתי נפרד מהתהליך, שבלעדיו אי אפשר להגיע לריפוי.

נערך לאחרונה:
מצטרף לדברי הרבנים דלעיל
הסדנא שינתה אותי לבלי היכיר
יותר רגוע
בין בלימוד בין בתפילה ובין בזוגיות
מי שלא נמצא שם קשה להסביר לו זה לא איזה רעיון או הרצאה שאתה יכול לסכם את זה בכמה משפטים
זה מהלך, עבודה בעומק גדול, וכניסה לעולם הרגש בחכמה
הרב גריינמן אדם מאוד חכם, ומדבר שם בגובה העיניים כאחד מהחברים בסדנא ואין לו שום מעמד או הערצה אליו
לכל מי שרוצה להתקדם בעבודה ובכל התחומים מוממלץ ממש

בן משפחתי היה ושוחחתי עמו ארוכות בנידון.
לא ממש בהתחלה אבל די בהתחלה.
אולי בעקבות רפאל?
כי שמעתי שרפאל הגיע למסקנה הזו אחרי שקוף.

אם כבר יש לך ידיעה אודות שקוף, אולי אתה יודע אם יש הבדלים משמעותיים בינם לבין מח ולב? ואם כן מה? מסקרנות, לא חייב תשובה.
הם עובדים גם כיום?

אולי בעקבות רפאל?
לא נראה לי, כי שקוף מדברים על להכניס את ה' מתוך שיטת ברסלב ולא נראה לי שרפאל הביא להם את שיטת ברסלב.
אם כבר יש לך ידיעה אודות שקוף, אולי אתה יודע אם יש הבדלים משמעותיים בינם לבין מח ולב?
לא מכיר את מח ולב.
הם עובדים גם כיום?
גידי דבוש מפעיל סדנאות באופן פרטי (מפי השמועה לא מידיעה) ארגון שקוף אינו פעיל.

לא נראה לי, כי שקוף מדברים על להכניס את ה' מתוך שיטת ברסלב
אתה יכול לפרט?
אולי זה קצת שונה מאשר אצל מח ולב.
האמת אם לא היית לא שם ולא שם, חפשי לא הבנתי למה התכוונתי לעיל.

אתה יכול לפרט?
אולי זה קצת שונה מאשר אצל מח ולב.
האמת אם לא היית לא שם ולא שם, חפשי לא הבנתי למה התכוונתי לעיל.
יכול להיות שלא הבנתי את כוונתך, ואני מתנצל על כך, אבל מידיעה שקוף מלמדים לרפאות את הכאב ע"י התבודדות מול ה'.
(מה זה התבודדות דורש אשכול נוסף).

יכול להיות שלא הבנתי את כוונתך, ואני מתנצל על כך, אבל מידיעה שקוף מלמדים לרפאות את הכאב ע"י התבודדות מול ה'.
(מה זה התבודדות דורש אשכול נוסף).
אוקיי אז זה נושא אחר. התבודדות זה חלק נוסף.
יישר כח.

יש רבנים יותר שמרנים שמדברים נגד אבל גם עצמם לא אומרים שזה מזיק וכו׳ אלא פשוט הם טוענים שלא זו הדרך שקיבלנו וכו׳.
מה הדרך שקבלנו ולמה זה לא תואם לדרכו?
אגב האיש עצמו שמרן מאד מדקדק בהלכה וירא שמים מרבים.
שיטה מתוקה מדבש מוציאה יקר מזולל,
עם הרבה חכמת חיים אשתי הייתה אצל אשתו ומאד נהנתה ממליץ בחום,
אבי שליט"א וכל האחים שלי היו אצלו וכולם מברכים וממליצים.

אגב יש לרב רפאל גריינמן סדרה של הרצאות בחינוך,
עולה 270 חובה פשוט חובה בכל בית יהודי,
הוא מסביר את עניין הסמכות מהשורש כדרכו,
יש כמה שיעורים בהתחלה על תאוריה שמאד חיוניים להמשך,
מומלץ מאד:
0799102102

יש לו גם משהו חינמי, מאד יפה.
וגם לליל הסדר יש לו חמישה שיעורים נפלאים, הראשון והרביעי על "מגיד" נפלאים. והשני והשלישי הם הדרכה מעשית הלכתית (יותר לבני אשכנז).
השיעור החמישי ג"כ נפלא ביותר.

המספר הוא 0799100160

ראשי תחתית