אשכול מרכזי - הכשר הרבנות הראשית לישראל

החש בראשו

סייג לחכמה שתיקה!
מידע חשוב מאתר הרבנות הראשית.
מידע וביקורות אודות ההכשר לא לכתוב כאן כעת.

נערך לאחרונה:
מידע מהאתר.

הונאה בכשרות:

מוקד ארצי למסירת מידע על הונאות כשרות - פועל 24 שעות ביממה לצורך הגשת תלונות על ידי הציבור הרחב והרבנויות המקומיות:
פקס: 02-5313169, כתובת דוא"ל: rafiy@rab.gov.il
באמצעות פנייה מקוונת באתר: https://www.gov.il/he/Departments/general/pniot_tzibur
ניתן גם לחייג בשעות המענה הטלפוני: 63 /02-5313187

מנהל המחלקה: הרב רפי יוחאי
דואר אלקטרוני rafiy@rabbinate.gov.il
טלפון02-5313131

שחיטת חוץ לארץ ויבוא בשר:​

02-5313131
ימים ושעות מענה טלפוני: א-ה בין השעות 09:00-11:00

יבוא:​

ממונה כשרות מוצרים בחו"ל - מ"מ מנהל המחלקה: הרב אבי קוזמן. טלפון02-5313131

בחינות:​

מענה טלפוני במחלקת הבחינות במס' טל' 02-5313131 בימים א'-ה'- בין השעות : 13:00-15:00 בלבד.
קבלת קהל ביום ב' בין השעות : 10:00-13:00 בלבד.

ג׳ כסלו:

צילום מסך 2025-01-02 ב-17.27.35.pngצילום מסך 2025-01-02 ב-17.27.52.png צילום מסך 2025-01-02 ב-17.28.05.png

כנראה שבג"ץ לא כזה "איום ונורא" כמו שחשבנו

לגבי החלב הנ"ל, צויין שלא היה פיקוח של הרה"ר, אבל יתכן בהחלט שהיה מבית יוסף ..

לגבי החלב הנ"ל, צויין שלא היה פיקוח של הרה"ר, אבל יתכן בהחלט שהיה מבית יוסף ..
אין פיקוח של הרה"ר בלא"ה זה רק ב"אישור" הרה"ר, דהיינו שהרבנות מאשרת בסתמא כל מה שמפוקח ע"י הכשרים שמקובלים על הרבנות, אך בכ"ז לרבנות יש מנגנון פיקוח של ביקורות על גופי הכשרות השונים, וכאן לפי מה שמובן מדבריהם החלב אינו עומד בקריטריונים של הרה"ר.

מבלי להיכנס לתוכן התגובות
מצחיקים אותי אלו שמצהירים בקול רעש גדול שחלילה מלאכול בד"ץ בית יוסף אבל אוכלים רבנות ירושלים מהדרין שמביאה מוצרים גם של ב"י...

מבלי להיכנס לתוכן התגובות
מצחיקים אותי אלו שמצהירים בקול רעש גדול שחלילה מלאכול בד"ץ בית יוסף אבל אוכלים רבנות ירושלים מהדרין שמביאה מוצרים גם של ב"י...
אולי זה אחד השינויים שעברה הרבנות י-ם מאז שהרב שלזינגר הפסיק לנהל מחלקת הכשרות.

אין פיקוח של הרה"ר בלא"ה זה רק ב"אישור" הרה"ר, דהיינו שהרבנות מאשרת בסתמא כל מה שמפוקח ע"י הכשרים שמקובלים על הרבנות, אך בכ"ז לרבנות יש מנגנון פיקוח של ביקורות על גופי הכשרות השונים, וכאן לפי מה שמובן מדבריהם החלב אינו עומד בקריטריונים של הרה"ר.
אתהה צודק,
אבל הניסוח שלהם גרם לי לחשוב ככה,
חשבתי אולי יש איזה שינוי וגם מטעם הרה"ר יש פיקוח.

ראשי תחתית