שאלות על פיוט 'מי כמוך'

• יוזם האשכול יוזם האשכול א צעטלה
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

א צעטלה

חבר חדש
בנוגע לפיוט "מי כמוך":
  1. אני מכיר את הניגון הירושלמי הידוע. היום ראיתי היום בסידור ע"מ [בתוכנת 'אוצריא' החינמית] שמופיעים בו טעמי המקרא בסופי הקטעים, וואס דער פשט?
  2. איך אתם נוהגים באמירת הפיוט? כולם ביחד / כל אחד כמה קטעים / רק החזן והסומך.../ לא אומרים בכלל?
ייש"כ לעונים.

קבצים מצורפים

• image (10).png
    image (10).png
    11.5 קילובייט · צפיות: 3
יש אומרים לפני הוצאת ספר תורה.
יש מחלקים את הפיוט ל4-5 חלקים ומכבדים כמה אברכים שיודעים את הנוסח ויש להם קול רם, בדרך כלל הציבור אומר בלחש (מקוים שלאט לאט נקבל שותפות של הציבור שישלימו את סיומי הבתים).

לתשומת לב:
כאשר מפרסמים את הזמן המשוער לקריאת זכור (בין לקריאה שבסדר התפילה ובין הקריאה לנשים) יש לחשבן את התוספת הזאת (כרבע שעה) בזמן התפילה.

בנוגע לפיוט "מי כמוך":
  1. אני מכיר את הניגון הירושלמי הידוע. היום ראיתי היום בסידור ע"מ [בתוכנת 'אוצריא' החינמית] שמופיעים בו טעמי המקרא בסופי הקטעים, וואס דער פשט?
  2. איך אתם נוהגים באמירת הפיוט? כולם ביחד/ כל אחד כמה קטעים/ רק החזן והסומך.../ לא אומרים בכלל?
ייש"כ לעונים.
הקטעים האחרונים הם פסוקים. לא?!

רב קהילת בני הישיבות פרדס כץ הגאון רבי אברהם זכותא שליט"א הורה לומר שם את כל הפיוט לפני קריאת התורה.
ומחלקים אותו בין 3 אברכים שיודעים, ועומדים על התיבה וקוראים פסוק חזן פסוק קהל והציבור לומד את זה ולאט לאט עוד מכירים את זה.

הייתי בכמה בתי כנסיות וזה נשמע יותר ניגון ופחות טעמי המקרא.

ראשי תחתית