ישראל איפרגן
חבר
וגם פלא מה שכתב "כספי המלגות שנמנעים מהם",מצ"ב המכתב
כנראה מדבר על הרשמיוגם פלא מה שכתב "כספי המלגות שנמנעים מהם",
והלא כידוע קרן עולם התורה נותת (ואפילו כמה שקלים יותר).
וצ"ע.
כידוע לא כולם מקבלים מהקרן ובפרט בעניין המעונות וכו' שזה צרה צרורה וגזירה קשה"כספי המלגות שנמנעים מהם",
לכן צריך לתת לאברכים?כנראה מדבר על הרשמי
כל מי שאברך מקבל.כידוע לא כולם מקבלים מהקרן
כל המבזה ת"ח וכו'הרב מועצת חכמי התורה
מרן מועצת חכמי התורה
???????????
שקר ולשה"ר.כידוע לא כולם מקבלים מהקרן ובפרט בעניין המעונות וכו' שזה צרה צרורה וגזירה קשה
לא פלא בכלל.וגם פלא מה שכתב "כספי המלגות שנמנעים מהם",
והלא כידוע קרן עולם התורה נותת (ואפילו כמה שקלים יותר).
וצ"ע.
דקדוקי עניות.אז כנראה לא ראית מה הוא כתב:
הצג קובץ מצורף 1775
אין שום קשר לכספי המלגות.
אפשר להודות, הכל בסדר.
שיוציא מכתב שלישי.
מה כ"כ קשה להודות בטעות?דקדוקי עניות.
אני מכיר לפחות 2 כוללים באזור שלנו שלא מקבלים.כל מי שאברך מקבל.
כל מי שעשה קומבינות למיניהם, לא יקבל.
שיגישו טפסים.אני מכיר כמה כוללים באזור שלנו שלא מקבלים.
אגב אני מכיר אברכים אצלנו בכולל שכבר כמה חודשים עוד לא קיבלו את כספי הקרןשיוציא מכתב שלישי.
כולל אחד רק ראה את כל הפרוצדורה והסתבך, והשני אמר לי שמנסה בלי סוף בטפסים ומיילים וכו' ולא קיבל עדיין כלום!...שיגישו טפסים.
זה מאוד פשוט, כל ראש כולל יכול לעשות את זה בקלות.
ומי שמשקר ויש לו אברכים פקטיביים, אכן לא מקבל.
תפנה אותם אלי.כולל אחד רק ראה את כל הפרוצדורה והסתבך, והשני אמר לי שמנסה בלי סוף בטפסים ומיילים וכו' ולא קיבל עדיין כלום!...
במילה אחת "הוצאת שם רע", או שקר או לשוה"ר, זה לא הולך ביחד.שקר ולשה"ר.
זה לא יותר פרוצדורה מלהגיש דתות, אלא שבדתות הרבה עשו דרך כוללים אחרים ולא התעסקו עם זה, וכאן כל כולל צריך להגיש בנפרד.כולל אחד רק ראה את כל הפרוצדורה והסתבך, והשני אמר לי שמנסה בלי סוף בטפסים ומיילים וכו' ולא קיבל עדיין כלום!...
עיקר הבעיה היא בישיבות קיבוץ וכד', שקשה להם לעמוד בבדיקה מעמיקה, ומצד שני אין מה לעשות, בחורים מבוגרים לא יושבים ללמוד ג' סדרים מלאים, והישיבה צריכה את ההשתתפות כדי להחזיקע"פ רוב, כל המסתבכים זה אלו שיש להם פיקטביים
חכמים הזהרו בדבריכם...הרב מועצת חכמי התורה
מרן מועצת חכמי התורה
???????????
כידוע לא כולם מקבלים מהקרן
חבל שהם לא פונים לרבני הקרן הספרדים [הגר"א סלים שליט"א והגר"י הלל שליט"א] או לגבאי הקרן הספרדים [ר"ש גבאי ור"א שרבאני]חברים יקרים בתוך עמי אנוכי יושב ואני מכיר כמה כוללים (גם הכולל שלי) שלא מקבלים שקל מהקרן הזאת והכולל שלי מאוד מסודר מבחינת הרישום ואין פיברוקים וכו' ובכל זאת לא מקבלים, אז בבקשה לא להתנפל על מי שאומר את זה וד"ל...
עוזרים לכולם, וסתם מתבכיינים פהחבל שהם לא פונים לרבני הקרן הספרדים [הגר"א סלים שליט"א והגר"י הלל שליט"א] או לגבאי הקרן הספרדים [ר"ש גבאי ור"א שרבאני]
אני יודע על הרבה מקרים שהם עזרו
למי הכוונה?ר"ש גבאי
הרב שמואללמי הכוונה?
מי זה? מה התפקיד שלו?הרב שמואל