שיעור מחצית השקל לרבנו יצחק יוסף שליט"א

כיוון שהוא לא יכול להיות חבר מועצת חכמי התורה ואין זה מכבודו, ומצד שני גם לא רוצים למנותו לנשיא המועצת, ומצד שלישי אי אפשר שלא להזכיר את מועצת חכמי התורה, מזה יצא שהוא "מועצת חכמי התורה".

ואמנם זה נראה חוכא ואיטלולא, אבל לא צריך להתמקד בכל קוצו של יו"ד בדברים של מה בכך שיש בהם ביזוי ת"ח.

כידוע לא כולם מקבלים מהקרן ובפרט בעניין המעונות וכו' שזה צרה צרורה וגזירה קשה
שקר ולשה"ר.
מי שלא מקבל מהקרן שיפנה אלי באישי יטופל מיד.
עושים כל מה שאפשר שכוווולם יקבלו!
חכמים היזהרו בדבריכם!

וגם פלא מה שכתב "כספי המלגות שנמנעים מהם",
והלא כידוע קרן עולם התורה נותת (ואפילו כמה שקלים יותר).
וצ"ע.
לא פלא בכלל.
הוא כתב את הדבר הכי פשוט שהרי אברכים נאנקים תחת הגזירות הכלכליות וכדאי לתת להם מחצית השקל.

ומי שלא יודע שאברכים נאנקים כדי לגמור את החודש כנראה שהוא לא חי פה בארץ.

אני מכיר כמה כוללים באזור שלנו שלא מקבלים.
שיגישו טפסים.
זה מאוד פשוט, כל ראש כולל יכול לעשות את זה בקלות.
ומי שמשקר ויש לו אברכים פקטיביים, אכן לא מקבל.

שיוציא מכתב שלישי.
אגב אני מכיר אברכים אצלנו בכולל שכבר כמה חודשים עוד לא קיבלו את כספי הקרן
אמנם איני מפקפק בהם ובטוחני שיקבלו אבל בינתיים יש להם הפסד עצום וכאלה יש רבים
וגם לא כל הכוללים הצליחו להירשם עדיין וכן עזה"ד

שיגישו טפסים.
זה מאוד פשוט, כל ראש כולל יכול לעשות את זה בקלות.
ומי שמשקר ויש לו אברכים פקטיביים, אכן לא מקבל.
כולל אחד רק ראה את כל הפרוצדורה והסתבך, והשני אמר לי שמנסה בלי סוף בטפסים ומיילים וכו' ולא קיבל עדיין כלום!...

כולל אחד רק ראה את כל הפרוצדורה והסתבך, והשני אמר לי שמנסה בלי סוף בטפסים ומיילים וכו' ולא קיבל עדיין כלום!...
תפנה אותם אלי.
ע"פ רוב, כל המסתבכים זה אלו שיש להם פיקטביים
אין שום סיבה להסתבך
בדר"כ,
תוך 12 יום מהגשת הבקשה כולם מקבלים.
בפרט ספרדים כפי רצון התורמים
וכמו שעומד ע"ז הגר"י הלל שליט"א שהספרדים בראש!
ובנתיים מצליח!

זה לא יותר פרוצדורה מלהגיש דתות, אלא שבדתות הרבה עשו דרך כוללים אחרים ולא התעסקו עם זה, וכאן כל כולל צריך להגיש בנפרד.
אני גם פניתי בשביל כמה כוללים, ומיד חזרו עם תשובות, ונתנו כמה חודשים אחורה.

ע"פ רוב, כל המסתבכים זה אלו שיש להם פיקטביים
עיקר הבעיה היא בישיבות קיבוץ וכד', שקשה להם לעמוד בבדיקה מעמיקה, ומצד שני אין מה לעשות, בחורים מבוגרים לא יושבים ללמוד ג' סדרים מלאים, והישיבה צריכה את ההשתתפות כדי להחזיק
שמעתי על כמה ישיבות כאלו שהם ממש בבעיה

חברים יקרים בתוך עמי אנוכי יושב ואני מכיר כמה כוללים (גם הכולל שלי) שלא מקבלים שקל מהקרן הזאת והכולל שלי מאוד מסודר מבחינת הרישום ואין פיברוקים וכו' ובכל זאת לא מקבלים, אז בבקשה לא להתנפל על מי שאומר את זה וד"ל...

נערך לאחרונה:
כידוע לא כולם מקבלים מהקרן
חברים יקרים בתוך עמי אנוכי יושב ואני מכיר כמה כוללים (גם הכולל שלי) שלא מקבלים שקל מהקרן הזאת והכולל שלי מאוד מסודר מבחינת הרישום ואין פיברוקים וכו' ובכל זאת לא מקבלים, אז בבקשה לא להתנפל על מי שאומר את זה וד"ל...
חבל שהם לא פונים לרבני הקרן הספרדים [הגר"א סלים שליט"א והגר"י הלל שליט"א] או לגבאי הקרן הספרדים [ר"ש גבאי ור"א שרבאני]
אני יודע על הרבה מקרים שהם עזרו

חבל שהם לא פונים לרבני הקרן הספרדים [הגר"א סלים שליט"א והגר"י הלל שליט"א] או לגבאי הקרן הספרדים [ר"ש גבאי ור"א שרבאני]
אני יודע על הרבה מקרים שהם עזרו
עוזרים לכולם, וסתם מתבכיינים פה
ביקשתי שיפנו אלי באישי, אף א' לא פנה,
סתם מבלבלים את המח.
יש שמות שהם רואים זה מגרד להם בגוף ועושה להם ריאקציה ויש מתחילים לתקוף/להתבכיין,
לדמיין מה הוא חשב על מרן לפני 30 שנה,

ראשי תחתית