תביעת דיבה האם מותרת?

וכך או כך ינצחו פפושדו, כי הם יכולים לתקן את כל הדרוש תיקון לקראת הביקורת הפומבית, ואף אחד לא יוכל להוכיח שבשנים קודמות זה לא היה כך.
ואם כך הכל יהיה בסדר, כי גם אם היו בעיות בעבר, אם מעתה יהיו בודקים שיבדקו והכל יהיה מסודר - הציבור הרוויח!והיה זה שכרו של הגר"ב חותה. (חוץ מהבעיות האחרות שדיברו עליהם, אבל כרגע לא זה העניין).

ואם כך הכל יהיה בסדר, כי גם אם היו בעיות בעבר, אם מעתה יהיו בודקים שיבדקו והכל יהיה מסודר - הציבור הרוויח!והיה זה שכרו של הגר"ב חותה. (חוץ מהבעיות האחרות שדיברו עליהם, אבל כרגע לא זה העניין).
הענין הוא שחוץ מהמחלוקת ההלכתית, לגבי המציאות גם החולקים הגדולים, כגון הרב עידוא אלבה, מודה שכיום (עכ"פ) הכל נעשה על הצד הטוב ביותר.

הרב אברהם יוסף מתנער בתוכניתו בערב שבת ברדיו 'קול חי' מהתביעה המשפטית של חברת 'פפושדו'. לדבריו זו החברה תובעת ולא הוא. עם זאת הוא תוקף את הגאון הרב בנימין חותה.

הרב אברהם יוסף
"אני לא רגיל להתייחס לכל מיני שמועות, כל מיני פטפוטי סרק, אבל כאן הדברים גובלים בחילול השם, לכן אני נאלץ לדבר על הנושא.
הגישו תביעה נגד איזה אדם שמפטפט על כל מיני נושאים של כשרות, של הלכה, שהוא לא ידע בין ימינו לשמאלו, ושלחו לו מכתב מטעם חברת פפושדו לתביעה לדין תורה, ואני מצטער, כורכים את שמי בתוך העניין, אני לגמרי לא בעניין, מעולם לא התעסקתי בממון. התביעה היא ממונית, התביעה היא שיש כאן נזק כספי שאותו אדם גורם.
הוא מנסה להראות כאילו שהוא ישר אבל הוא לגמרי לא ישר, כי אדם שלא ביקר במקום אין לו רשות לחוות דעה, אדם שלא דיבר איתי להבין ממני את ההלכה אין לו רשות לחוות דעה".
וסיים: "הכסף לא מעניין אותי. ממילא כל טענות ומענות יש להפנות אל עורך הדין של החברה, שהוא זה שמנהל את כל העניין, הוא זה שתבע תביעה כספית על הנזק שנגרם לחברה. והיה אם משהו כאן לא מסתדר שיפנו לעורך הדין, לא אליי. אני לגמרי לא צד בכל העניין".

ראשי תחתית