אבל הוא בדרך שאתה אוהב, רבני מרוקו שידעו להקל,,, וכו'.אם חשבת שאני בעד כל אחד שמתיר פאה, אתה טועה מאוד. אין קשר בכלל.
הוא לא מיקל בלי טעם ובלי ריח, יצא לי לדבר עמו כמה פעמים בד"ת, לפעמים התיר ולפעמים אסר בתקיפות.
צריך לדעת שיש לו קולות נגד כל גדולי הדור
מי שמכיר את הסוגיות של הפריות וכו', מבין שהוא יותר משיטה יחידאה.הוא לא מיקל בלי טעם ובלי ריח, יצא לי לדבר עמו כמה פעמים בד"ת, לפעמים התיר ולפעמים אסר בתקיפות.
בעבר היה אוסר, ואחרי כל מה ששטפת אותו בחומר, הוא ירד מזה, עד שהוא מתיר כל סוגי הפאה. והוא רחום יכפר.
בספרו האחרון (מרים ראשי) שיצא לפני כחודשיים כתב "פאה נכרית איזה שתהיה "לייס" "קאסטם" וכיו"ב כולם מותרת בהלכה, ואי"צ להחמיר בה". ה' יעזור.ומוציא שם רע
בספרו האחרון (מרים ראשי) שיצא לפני כחודשיים כתב "פאה נכרית איזה שתהיה "לייס" "קאסטם" וכיו"ב כולם מותרת בהלכה, ואי"צ להחמיר בה".
אכן זה תשובות קצרות שהוא השיב במייל. אותו שואל/ת שקיבלה את התשובה הנ"ל, נראה לך שהיא הלכה לבדוק בספרים שלו מה עוד כתוב? השיב לה שמותר "הכל" אז מותר הכל. והוא רחום יכפר.הספר "מרים ראשי" הוא ספר של תשובות קצרות מאוד, מסתמא השאלה היתה על לייס ועל זה הוא השיב. על כמה תשובות בספר הזה שאלתי אותו מדוע לא הרחיב כך ומדוע לא הרחיב כך, ואמר שהכל מבואר ב"אשר חנן" ואין צורך לחזור. והוא הדין הכא.
כעת ראיתי שהוא כותב במפורש, שחור על גבי לבן, גם בספר מרים ראשי, את הענין הנ"ל שהבאתי בשמו (בהסכמה) וחוזר על אותם דברים במדוייק.
הצג קובץ מצורף 1466
הערתי היתה על התשובה לא על השאלה. בזמן שכותב "כולם" מותרים, ו"איזה שתהיה", לומדים מזה אל הכלל, וחבל.נראה שהיה דין ודברים מסויים בשאלה ההיא שהוא השמיט מספרו, ולכן השאלה נראית כך. הרי אף שואל לא פותח בשאלה "אשה שמתעקשת מה לעשות איתה". וכנראה הוא קיצר את דברי השואל, ויצא העגל הזה. אבל השואל שאל על סוגי הלייס וכדו'.
אשמח לקבל את המייל של הרב שליט"אכאן יעלו מדברי תורתו של הגאון שליט"א.
היכן משיגים את הספר הנ"לבספרו האחרון (מרים ראשי) שיצא לפני כחודשיים
ואכן בעבר היה אוסר, עד שהראו לו קטעים מתוך ספר "חן וכבוד" וחזר בו והתיר בשופי, וכמדומה שאין בנמצא רבנים כאלה היום, שיחזרו בהם ממה שכתבו תשובות שלמות בספריהם. נדיר ביותר. איש אמת לאמיתה.