באנר תרומה

בד"ץ מחזיקי הדת

• יוזם האשכול יוזם האשכול אברימי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
יגיד עליו רעו...

אני חייב לספר לך מעשה,
קראתי בספר "דרך כוכב מיעקב"
שהרב של בוכארה נקרא אל המלך, וזה שאלו: למה דת האיסלם אינה מוזכרת בתורתכם.
השיבו הרב: דווקא כתוב בשיר השירים "חכו ממתקים וכולו מחמדים". אנחנו ממתקים ואתם מחמדים.
שמח המלך ופטרו לשלום.
כששב, שאלוהו מקורביו, מה היה ?
סיפר להם הרב דברים כהווייתם, וסיים, זה מה שאמרתי למלך, אבל לכם אני אומר את ההמשך.
"חכו ממתקים וכולו מחמדים, זה (הראשון) דודי, וזה (השני) רעי" - רעי ממש. (רעי במלעיל).

זה ממש לא אומר סתם יש רבנים רבים שסבורים שזה ברמה של רבנות.
אתה מוזמן להתקשר לרב מחפוד או לרב דוד טהרני או לכל אחד אחר מראשי בד"צ יורה דעה וזה מה שתשמע מהם.
עובדה פשוטה הקיירטינג שלי היה פעם בבית ושום כשרות לא הסכימה לתת הכשר בבית חוץ מבעלז,
וכידוע שאפי' רבנות לא מרשים בבית,
נמצא שבעלז זה לא רבנות אלא פחות ממנה,
רק מה יש להם חסידות חשובה עם שם מפוצץ והם יודעים לדפוק פוזות אבל האמת שהם לא הרבה יותר טובים מבית יוסף.

ואוו
יכול להיות שב"י ובעלזא פחות מרבנות ?
למה לא?
אם הרבנות טוענת שחלבם חלב עכו"ם אז כנראה שהם פחות.
ולמה פחות? פשוט - הרבנות לא צריכה אותך אלא אתה בעל המפעל צריך אותה מה שאין כן הכשרויות מהסוג הזה כל אחד כזה שבא אליהם מקבלים ואת כספו בזרועות פתוחות,
ולא מעיזים לפסול אותו גם אם יעשה שטויות.

נו, יש לפנות לחכי"ם הנאמנים שלנו שיעבירו הצע"ח.
היה בזמנו מי שהעביר חוק שחייב את הרבנות להכניס את בית יוסף,
לכל המקומות שיש רבנות כי כנראה היה מקומות שגם הרבנות לא הסכימה להכניס בית יוסף.

מי העביר חוק כזה והיכן?!
חוק ישן שהרבנות חייבת להכניס את כל הבדצים,
מי שהעביר אחר כך נפסל מלהיות רב ראשי כיון שלטענת החוקרים העביר את זה כדי לסייע לאחיו בעל הכשרות בית יוסף.

חוק ישן שהרבנות חייבת להכניס את כל הבדצים,
מי שהעביר אחר כך נפסל מלהיות רב ראשי כיון שלטענת החוקרים העביר את זה כדי לסייע לאחיו בעל הכשרות בית יוסף.
זה לא היה הנידון, הנידון היה שהוא חייב את כל המהדרין להכניס רק עם בית יוסף ולא בדצי"ם אחרים, בחולון ואור יהודה (בה שימש כמ"מ רב העיר במקביל לרבנות העיר חולון).

ראשי תחתית