בשיעור השבועי מוצש"ק פרשת עקב [גליון 359] באות י"ח.
אני לא מצליח משום מה לחתוך, אז אני מעתיק, מי שיוכל להעלות כצורתו, יבורך.
"לפני כשישים שנה נפטר הגאון רבי אהרן קוטלר, נשיא מועצת גדולי התורה באמריקה, והקים עולה של תורה ובפרט בלייקווד, ובזמנו הוציאו את כל תלמודי התורה להלוויה, וגם אני למדתי אז בתלמוד תורה יבנה ויצאנו עם כולם. ומרן זצ"ל הסכים עם זה,
ואף שהרב קוטלר היה ראש ישיבה מרביץ תורה ולא פוסק הלכות, אבל עשו כן לכבודה של תורה, וכמו שכתב על זה הגאון רבי יוסף חיים זוננפלד בשו"ת שלמת חיים (חיו"ד סימן קצב) - שו"ת יפה עם תשובות קצרות - שהנח להם לישראל, כי מן הסתם הנהיגו כן על פי גדולי הדור שלפנינו לכבודה של תורה". עכ"ל.
יצוין שבסמוך לו בשיעור ישבו גדולי ישראל, ובראשם מרן רה"י הגר"א סלים שליט"א [בעצרת תפילה לרפואתו של מרן רה"י חכם שלום כהן זצוק"ל], והוצרכו לשמוע את הדברים המכמירים הללו.
עכשיו תראה, אני משתדל מאוד להיות כמה שיותר ענייני בהודעותיי כאן בפורום, ואין דרכי לכתוב בחריפות, ובפרט לא כאשר יש כאלו שיפרשו זאת כזלזול חלילה בת"ח, ולכן אני כותב את הדברים בשיא העדינות שאני יכול.
אולם הדברים כאן מרפסין איגרי - כי בעצם מה שנאמר כאן, שמן הדין לא היה צריך ללכת ללוויה של ר' אהרן קוטלר, כי הוא לא פוסק הלכה אלא "רק" ראש ישיבה מרביץ תורה, ואין לו דין של ת"ח!!!!! [יעויי"ש קצת לפני], רק עשו כן לכבודה של תורה. [נשמע כמו להשתתף בהכנסת ס"ת שכונתית...].
ואילו לגבי הג"ר יהודה דרעי זצ"ל,
פורסם ע"י המרכז למורשת מרן פסק הלכה מהרב יצחק שליט"א ש"על כל האברכים ובני הישיבות להפסיק מלימודם ולהגיע להלווייתו, היות והוא בגדר שלמד ולימד לאחרים" וכו'.
הצג קובץ מצורף 7006
וכאשר עלתה השאלה מ"ש שעל הרב יהודה דרעי הורה ליסוע ללוויה, ואילו בהלוויית מרן הגרח"ק קניבסקי זצ"ל הורה שאין צריך ליסוע ללוויה, ניסו ללמד זכות שאולי הרב לא הורה לכולם ליסוע, אלא היתה טעות בהבנת השואל,
ענה הרב מורשת מרן "לי אמר מפורש בטלפון לפרסם הפסק. וכן עשינו".
זה הבעיה - שכל מי שלא פוסק כמרן האבא זצ"ל הוא לא פוסק הלכה!!, לכן הגרח"ק לא נחשב למד ולימד, למרות עשרות ספריו הענקיים בכל מקצועות התורה, ואילו הגר"י דרעי נחשב למד ולימד, ויש ללכת ללווייתו.
הנס הוא שיש ארכיון, אחרת כל דבר היה ניתן להתכחש.