תלוי אם זה ברכת השבח או ברכת הנהנין וק"ל
לא יודע אם לקרוא לזה מילי דבדיחותא, או רצינותא.. או שניהם יחד, אבל אסור לפספס.האם מברך עליו שוב, או רק פעם בל' יום.
אה"נ, גם כאן איני יודע אם בירך או לא...אני לא יודע אם בירך או לא.
אם באמת לא בירך והוא מורה לרבים לברך, זה מעמיד את דבריו בדינר שם באור קצת משונה.
בפשטות אם הוא אומר לברך עליו בצורה כזו ברורה, למה שהוא לא ינהג כך.ואת הרב דוד ראית מברך על הרב סופר?
זה שהוא אמר לא בהכרח שנהג כך בעצמו...
אגב, ראיתי לפני שנה שמשהו ברך על הרב דוד יוסף שחלק מחכמתו, והוא מאוד כעס, ואמר לאנשים אני מבקש ממכם לא לברך עלי! (מי שרוצה לשמוע את זה שוב, שילך אליו ויתחיל לברך....)
מדוע לא אהב ?כאשר בירכו על בנו - מאוד מאוד לא אהב את העניין בלשון המעטה
עיין לעיל:מדוע לא אהב ?
זה לא שאלה, כי זה ודאי ענוה.
והרי ענה אמן.
אני מבין.עיין לעיל:
מחילה מחילה מחילהמאיזו בחינה?
גברא רבה בכל חלקי התורה.
גם יש לציין שהוא איש מאוד חביב וחייכן.מחילה מחילה מחילה
מדובר בדרשן ומזכה הרבים
ואני לא בא לזלזל בו
זה לא בכיוון של הרב סופר משום כיוון
די עם המחלה הספרדית של חוסר הפרופורציות
התכוונתי שהגר"ש אליהו שליט"א לא אהב שמברכים על עצמו! לא מרן הגרמ"א!אני מבין.
אבל זה כאשר מברכים על אדם גדול, שהוא שונא את הכבוד אבל אומר אמן.
כאשר מברכים על בנו, והאב סבור שהבן גדול וראוי לאותה ברכה, למה ישנא את הכבוד שמקבל בנו ?
ואם ענה אמן אדרבה זה חיזוק לשמועה שהביא מר קודם.
ועדיין מאוד משונה בעיני שלא בירך בעצמו, אם נאמר שזה ברכות הנהנין זה ממש חמור לבטל, וגם אם נאמר [כפי שמסתבר טפי] שזה ברכת השבח עדיין קשה מאוד לבאר למה יבטל תקנת חז"ל, וכן על רבי דוד יוסף כמו שהעיר כבודו בצדק.
אמת.נ"ל שצריך להעמיד הנושא במקומו, והיינו שרש"א אינו חרדי אלא מזרחי.
רק רציתי לומר כי יש כאן ב' נושאים.אמת.
ועם זאת הוא גאון עצום ורב.
אכן נ"ל שזה מה שגורם כאן לכמה מהחברים לאבד את הדעת ולחשוב שמכיוון שהוא מזרחי אז הוא גם עם הארץ ודרשן חמוד...רק רציתי לומר כי יש כאן ב' נושאים.
ויתכן שיש המחברים ביניהם.
ואולי אף בצדק.
רק העמדת הדברים.
אולי תראה לנו מתשובותיו העמוקות והגאוניות שמעכ"ת מדבר עליהם, בבחי' ניתיס' וניחזי'אכן נ"ל שזה מה שגורם כאן לכמה מהחברים לאבד את הדעת ולחשוב שמכיוון שהוא מזרחי אז הוא גם עם הארץ ודרשן חמוד...
אחד מידידיי יצ"ו מחזיק בהרבה מכתביו. אשלח לו.אולי תראה לנו מתשובותיו העמוקות והגאוניות שמעכ"ת מדבר עליהם, בבחי' ניתיס' וניחזי'
ואני לא חושב שהיה שמח מהדברים שאתה אומר.ושמעתי מאדם גדול שחכם מרדכי ז"ל היה עניש וקטיל.
שמור נפשך.
כוונתך בין הרב עמרמי לינוקא והרב אליישיב...אתה מדבר כמו חזב"ת שאין לו הבדל בין הרב עמרמי והינוקא לבין הרב אלישיב (וכפי שמעורר בזה הרב @מחשבות טובות)
ידידי היקר,בלי הפחדות ואיומים
יש פה כדברי @יעקבי ב' נושאים
א. שהוא מזרוחניק
והמשמעות: שאם נהג מונית יהיה חסיד שלו או של הרב ברוך שרגא זה נפק"מ אם הבן שלו יהיה בצבא או ב'יקירי'
ב. שהוא דרשן נחמד, יודע בקיא, מכיר מעיינה של תורה, פירושים, אבל ממש לא 'פוסק' ביוחסין!
אני מעריך (באמת!) את גדלותו, אבל זה כמו לברך שחלק על הרב דוד לאו
אדם יקר חמוד יודע לערבב טוב בלימוד, איש עם מידות טובות שמתאים למה שהוא
אבל מכאן ועד להשוות אותו עם חכם בן ציון, זה טרלול מוחלט
לא לאבד פרופורציות!
אתה מדבר כמו חזב"ת שאין לו הבדל בין הרב עמרמי והינוקא לבין הרב אלישיב (וכפי שמעורר בזה הרב @מחשבות טובות)
ועדיין לא הבנתי מה הקשר בין זה לגדלותו התורנית ולכח הפסיקה. לא מובן. גם הגר"א שפירא היה מהמזרחי והיה ללא ספק אחד מגאוני הדור. ודרך אגב, גם לגרש"א יש בנים ת"ח חשובים, לא רק מפקדים בצבא.בלי הפחדות ואיומים
יש פה כדברי @יעקבי ב' נושאים
א. שהוא מזרוחניק
והמשמעות: שאם נהג מונית יהיה חסיד שלו או של הרב ברוך שרגא זה נפק"מ אם הבן שלו יהיה בצבא או ב'יקירי'
דווקא בעניין זה (בלבד) נראה שהוא צודק.כוונתך בין הרב עמרמי לינוקא והרב אליישיב...
והגרח"ק (שיצא כבר מהאירוע, ושמע על כך ממקורביו)היה את אחת ממערכות הבחירות לפני כעשור,
שהגרב"מ אזרחי עמד מול אלפים,
בנוכחות מרן הגראי"ל שטינמן, ואאל"ט גם מרן הגרח"ק,
ובתחילת דרשתו - דרש מהקהל לעמוד על רגליהם,
ואז התחיל לברך שחלק,
הקהל ענה אמן,
ואז הוא סיים: זו כל הדרשה שלי....
מי?דווקא בעניין זה (בלבד) נראה שהוא צודק.
לאאאא!!!כוונתך בין הרב עמרמי לינוקא והרב אליישיב...