יחסו של רבי שמואל אויערבאך זצ"ל לספרדים

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
זכור לי ששמעתי שבחופות של ספרדים בירך את הברכות במבטא ספרדי...
כך כל משפחת אוירבך לפי פסק הגרש''ז.
גם אחיינו רא''י אוירבך רב בטבריה עלה לביכנ''ס ספרדי בנוסח ובמבטא ספרדי. דס''ל שאין הנוסח והמבטא לעיכובא לדינא, וצריך לנהוג לפי מנהג המקום.

כך כל משפחת אוירבך לפי פסק הגרש''ז.
גם אחיינו רא''י אוירבך רב בטבריה עלה לביכנ''ס ספרדי בנוסח ובמבטא ספרדי. דס''ל שאין הנוסח והמבטא לעיכובא לדינא, וצריך לנהוג לפי מנהג המקום.
גם תלמיד הגרשז"א - הגר"י גנס שליט"א, עולה בהברה ספרדית מלבד שם ה'.

אין אחד מדן ועד באר שבע שלא יודע שמרן הגר"ש דאג לספרדים יותר מכל גדול אחר בישראל

כאחד שכינה עצמו "מתולדות שמואל", בוודאי אין בדבריך שמץ גוזמא... וכנראה שלא שמעת מעולם על פעלו של הגר"ח גריינמן (או שלא רצית לשמוע).

אגב, לא לחינם אתה נקרא על שמו, כי גם אצלו היה מצוי לשון גוזמא (ואני זוכר את מאבקי השונאים והמחבלים באינטרנט לפני שנים, שהביאו הרבה דוגמאות לזה).

ועכ"פ לבוא ולהציגו כהיפך הגמור (שפותח מוסד 'נגד הפרענקים') זה גם הוצאת שם רע חמורה ונוראה עד אדם גדול בענקים - לא יודע איך אתה לא מפחד וכיצד לא רעדו ידך - וגם מגחיך את עצמך בעיני כל קורא נבון.
דברים כדורבנות!
לא רק ביחס אליו, ולא רק בנושא זה.

אני בעצמי הייתי מעורב ב-6 מקרים בהם מרן הגר"ש אילץ את פינזל להכניס ילדים ספרדים לחכמת שלמה.
והוא הקים את חכמת שלמה כי בהמסורה היו הרבה אשכנזים שלא התאימו לבתים האיכותיים יותר.
ואין אחד מדן ועד באר שבע שלא יודע שמרן הגר"ש דאג לספרדים יותר מכל גדול אחר בישראל
ועכ"פ לבוא ולהציגו כהיפך הגמור (שפותח מוסד 'נגד הפרענקים') זה גם הוצאת שם רע חמורה ונוראה עד אדם גדול בענקים - לא יודע איך אתה לא מפחד וכיצד לא רעדו ידך - וגם מגחיך את עצמך בעיני כל קורא נבון.
היה כאן אחד בשם איש ההשקפה שכתב לי שלא הגר"ש הקים את חכמ"ש
מה שכתבתי זה דבר פשוט
הוא ניגש להורים ואמר להם שיש בהמסורה פרענקים שמביאים צלמים לבר מצווה
אם זה מפריע לך אל תוציא את הראש מהחול
הדברים ידועים שחכמ"ש באידיש כדי למנוע פרענקים מלבא.
אתה יכול לומר שזה לא כנגד בני התורה הספרדים.
וכבר כתבתי שהגר"ש היה מלא גוונים וכל אחד יכול להוציא ממנו אמירות
בעד ונגד הציונות בעד ונגד הממסד בעד ונגד הספרדים
בהיותו מלא רשפי אש
ומאוד נהניתי מהקנאות לכבוד הגדולים.....

זה נכון. אף א' לא הכחיש.
אבל המייסד לא היה הגר"ש, אלא אבי פינזל.
תבדוק
בסדר
לא חשבתי שהוא פנה לעירייה וכו'
אלא מוסד בראשותו ונשיאותו
והעיקר הוא ביסס את החיידר ופנה להורים
אבהיר דברי פעם נוספת
הגר"ש אינו אלא שרף
וההיתלות של אנשים שלא היו תלמידיו ממש בדעותיו
זה פלסטלינה כי לכל אחד נדמה כאומתו
קח את יהודה אפשטיין
אליעזר ויחיאל מאיר
פטרוף וכעזה"ד
הוא היה איש אשכולות ויכל להכיל ניגודים
וזה לא מתאים להנהגת הכלל.

אני בעצמי הייתי מעורב ב-6 מקרים בהם מרן הגר"ש אילץ את פינזל להכניס ילדים ספרדים לחכמת שלמה.
והוא הקים את חכמת שלמה כי בהמסורה היו הרבה אשכנזים שלא התאימו לבתים האיכותיים יותר.
ואין אחד מדן ועד באר שבע שלא יודע שמרן הגר"ש דאג לספרדים יותר מכל גדול אחר בישראל
מחילה
דברי שטות ושיגעון ממש.
להכניס לחכמת שלמה זה נזק אדיר לספרדים. נקודה.
כל ספרדי שלומד שם הוא רודף
(אגב הוא גם פרענק נחיתי)
הוא מקבע מצב שמוסד בלי ספרדים זה אליטסטי
שספרדים זה חלאות שאסור ללמוד איתם

מחילה
דברי שטות ושיגעון ממש.
(אגב הוא גם פרענק נחיתי)
מאי שנא חכמ"ש מכל מוסד ליטאי אחר?
יש שמה אחוזים גבוהים של ספרדיים.
גם בחור בחברון רודף?

לא כ''כ מבין מה המטרה של האשכול וכי גדולי ישראל אחרים לא דאגו לספרדים?
כל גדול בישראל התייחד בדברים מסוימים.
הגר"ש התייחד בין היתר בכך שדאגתו לספרדים הייתה מעל ומעבר למה שמצינו אצל גדו"י אחרים. דאג להם למוסדות חינוך ולקהילות וכדו'.

כל גדול בישראל התייחד בדברים מסוימים.
הגר"ש התייחד בין היתר בכך שדאגתו לספרדים הייתה מעל ומעבר למה שמצינו אצל גדו"י אחרים. דאג להם למוסדות חינוך ולקהילות וכדו'.
אני לא בטוח שהייחודיות היתה דאגה לספרדים, ידוע גם על כמה מקרים של אשכנזים שהכניס לישיבות שלא התקבלו אליהם מסיבות לא ענייניות, באופן ספציפי בנושא הזה היתה לו משנה סדורה שמנהלי המוסדות מגזימים בכמות הסירובים שלהם, ומה שאחרים ראו כענייני הוא ראה כלא ענייני, וגם מה שאחרים ראו כלא ענייני ולא מצאו לנכון להתערב הוא כן.

מחילה
דברי שטות ושיגעון ממש.
ומותר להורגו בידיים?
ובכלל מי שם אותנו לקבוע מה טוב לכל אחד, אם לו יצויר לבחור מסוים אותו ת"ת מתאים, והאלטנטיבה מתאימה פחות, וזה מסיבות רוחניות, האם צריך לוותר על זה על מנת לחזק את המהפכה?

כך צעק לנו כל הזמן @משיב כהלכה אבל כעת זה בעד ר' שמואל אז הוא לא יגיד את זה
אם כי
צדק לחלוטין מי שהאיר לך שהגר''ח גריינמן דאג בצורה מיוחדת לספרדים בזמן המתיבתות וכדו'
וגם הרב שך שתמך בהקמת ש''ס הארצית אחרי שאגו''י סירבו לתת להם נציג
ואמנם ר' שמואל התייחד בעזרה להכניס למוסדות אשכנזים
ידוע לי למשל על א' ממנהיגי הדור אשכנזים זצלה''ה שהיה מאוד מאוד גזען.

כך צעק לנו כל הזמן @משיב כהלכה אבל כעת זה בעד ר' שמואל אז הוא לא יגיד את זה

אין לי שום נפק"מ מה נגד ר' שמואל ומה בעד ר' שמואל (ואף לא הבנתי כיצד זה בעד ר' שמואל, ואין לי רצון להבין), זו האמת הפשוטה, ואם תאמר לי שר' שמואל לחם נגד הכנסת ספרדים למוסדות, אז הוא סייע במעט בהקמת מוסדות לספרדים (רק שקשה לכנות זאת "סיוע" כי זה על דרך השלילה).

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית