איך היית רוצה שהמוסף התורני יראה?

בנאות דשא

חבר קבוע
יותר כתבות מחקר, היסטוריה, חקר ספרים, סיפורים, חידונים, וורטים על הפרשה, מאמרים ארוכים, מוסר, תשובות בהלכה, וכו'

אין כוונתי שיהיה רק סוג אחד, אלא על מה הייתה רוצה שינתן הדגש מהמרכיבים המצויים בקיים.
אין לי 'מוסף תורני' ואני לא מתכוון להוציא כזה, אני שואל באופן כללי, ואולי המולי"ם מעיינים כאן והדברים יעניינו אותם.

רק אבקש, לא להביא דוגמאות מהקיים כי אי אפשר לדעת להיכן זה יגיע ...

לאיזה עיתון???

זה מאוד משנה מהו קהל היעד.

אבל לו היו שואלים אותי כקהל יעד אז ככה:

לא תשובות בהלכה. ולא מוסר.

כן היסטוריה, פחות על אישים כמו על תקופות או אזורים.

חקר ספרים - בעיקר על הידועים שבהם.

מאמרי עומק - קצרים!

ובשורה התחתונה: הכל תלוי במידת כשרונו של הכותב.
אם הכותב הוא טוב, הוא יכול למכור מה שימכור - וכולם ירוצו לקרוא.

אבל לו היו שואלים אותי כקהל יעד אז ככה:
לזו הייתה כוונתי, קהל היעד הנושאים ומשיבים כאן, בני תורה, לאו דווקא אברכים, אבל כאלו שמה שמעניין אותם הוא חקר אמת התורה.
אם הכותב הוא טוב, הוא יכול למכור מה שימכור - וכולם ירוצו לקרוא.
נכון, שכחתי לכתוב את הפרט הזה:
כמובן שכל מוסף אמור להכיל כמה וכמה מדורים, אבל בכל זאת מעניין לדעת מה המדור הנחשק יותר שבו ידעו העורכים לשכור את שירותיו של הסופר הכישרוני ביותר וכך יצרו שילוב איכותי בין נושא מעניין יחד עם סופר מוצלח, וכולם יהנו.

פעם הייתי מנוי על ירחון מסויים שהיה מדור בענייני כשרות שמתאר בכל מיני עניינים מה הולך במפעלים והכל לפרטי פרטים על המוצרים. לבסוף זה הופסק.
הסיבה שנהיניתי במיוחד לבד מזה שזה מחכים גם כי זה תחום שקשה לאברך להשיג מידע בו.
כמו כן נהיניתי מכתבות שפירטו מאוד על חכמים מסויימים והמסעות שלהם ועוד ועוד.

לזו הייתה כוונתי, קהל היעד הנושאים ומשיבים כאן, בני תורה, לאו דווקא אברכים, אבל כאלו שמה שמעניין אותם הוא חקר אמת התורה.

נכון, שכחתי לכתוב את הפרט הזה:
כמובן שכל מוסף אמור להכיל כמה וכמה מדורים, אבל בכל זאת מעניין לדעת מה המדור הנחשק יותר שבו ידעו העורכים לשכור את שירותיו של הסופר הכישרוני ביותר וכך יצרו שילוב איכותי בין נושא מעניין יחד עם סופר מוצלח, וכולם יהנו.
זה מצחיק לדבר על נושא כ"כ וירטואלי...

אבל בגדול, אם המוסף הוא במה ראויה לשמה, העורכים לא יצטרכו 'לשכור' סופר, גם אם שמו הולך לפניו.

ובעיניי, מדור נחשק היינו, מדור שהוא כתוב טוב. ברמה גבוהה מעניינת ומושכת. זהו.

פעם הייתי מנוי על ירחון מסויים שהיה מדור בעניינינכשרות שמתאר בכל מיני עניינים מה הולך במפעלים והכל לפרטי פרטים על המוצרים. לבסוף זה הופסק.
כמו כן נהיניתי מכתבות שפירטו מאוד על חכמים מסויימים והמסעות שלהם ועוד ועוד.
יפה,
אם נסכם,
הדרישה שלך היא, לרדת לפרטים, להקיף נושא מכל הכיוונים להביא ידע שקשה להשיגו בנקל.
תוכן כזה מוסיף לך ידע, תורם לך לסדר יום (אם הוא בנושא כמו כשרות) או שהוא מוסיף לידע הכללי שלך (אם הוא עוסק במחקר).

פעם הייתי מנוי על ירחון מסויים שהיה מדור בעניינינכשרות שמתאר בכל מיני עניינים מה הולך במפעלים והכל לפרטי פרטים על המוצרים. לבסוף זה הופסק.

יפה,
אם נסכם,
הדרישה שלך היא, לרדת לפרטים, להקיף נושא מכל הכיוונים להביא ידע שקשה להשיגו בנקל.
תוכן כזה מוסיף לך ידע, תורם לך לסדר יום (אם הוא בנושא כמו כשרות) או שהוא מוסיף לידע הכללי שלך (אם הוא עוסק במחקר).

לאו דווקא ירידה לפרטים כמו עצם פתיחת הנושא שהוא פחות ידוע ומצוי.

ירידה לפרטים והיקף גורמת לאריכות וטרחנות.

מעניין שאתה מגיב לנושא מצחיק ...
אבל בגדול, אם המוסף הוא במה ראויה לשמה, העורכים לא יצטרכו 'לשכור' סופר, גם אם שמו הולך לפניו.
יש התחלה ויש המשך,
אני מאמין שאפי' מרווה לצמא שילמו לא מעט כסף בהתחלה ..
אי אפשר להיות במה ראוייה לשמה בגיליון מספר 8
גם אם הוא יעסוק בהשפעת קרני השמש על קרני התיש ...? (זוכר?:))

לאו דווקא ירידה לפרטים כמו עצם פתיחת הנושא שהוא פחות ידוע ומצוי.

ירידה לפרטים והיקף גורמת לאריכות וטרחנות.
שם זה דווקא לא היה ארוך וטרחני הירידה לפרטים הייתה נצרכת להבנת העניין. למשל באיזה מרכיבים יש בעיה ולמה. המאמר לא היה ארוך מידי לזכרוני וכתוב בצורה מעניינת.

המצחיק הוא לא הנושא, אלא זה שזה מעניין אותי למרות היותו תיאורטי לחלוטין.
יפה, טוב !!
אבל למה אתה חושב תאורטי,
לו יצוייר שעורך כל שהוא יפגוש את האשכול הזה ויראה את מה שכתבת (ואולי עוד כמה) ויכוון את צעדיו לכיוון מה שכתבת אם הוא יראה לנכון
לא תשובות בהלכה. ולא מוסר.

כן היסטוריה, פחות על אישים כמו על תקופות או אזורים.

חקר ספרים - בעיקר על הידועים שבהם.

מאמרי עומק - קצרים!
כיוון נאה, מחשבה בריאה ...
וגם ישקול אם רק לפתוח את הנושא או לדוש בו יותר ...

ונראה מה יהיה בהמשך ...

יפה, טוב !!
אבל למה אתה חושב תאורטי,
לו יצוייר שעורך כל שהוא יפגוש את האשכול הזה ויראה את מה שכתבת (ואולי עוד כמה) ויכוון את צעדיו לכיוון מה שכתבת אם הוא יראה לנכון

גם ה"לו יצוייר" שלך הוא תיאורטי...

[אבל באמת זה המקום לקרוא, שמישהו יקים במה תורנית ספרדית, איכותית באמת. כזו שאפשר לקרוא על הספה, אחרי הצולנט].

יותר כתבות מחקר, היסטוריה, חקר ספרים, סיפורים, חידונים, וורטים על הפרשה, מאמרים ארוכים, מוסר, תשובות בהלכה, וכו'

אין כוונתי שיהיה רק סוג אחד, אלא על מה הייתה רוצה שינתן הדגש מהמרכיבים המצויים בקיים.
אין לי 'מוסף תורני' ואני לא מתכוון להוציא כזה, אני שואל באופן כללי, ואולי המולי"ם מעיינים כאן והדברים יעניינו אותם.

רק אבקש, לא להביא דוגמאות מהקיים כי אי אפשר לדעת להיכן זה יגיע ...
מוסף תורני של?

השאלה מוסף תורני של מתייחסת לסוג התוכן שעליו רוצים מוסף. כי הרי שונה התוכן של כפר חב"ד מקשר איתן של ויזניץ.
והשאלה היתה כיצד אתה היית רוצה לראותו.
מה לא מספיק ברור?
חבל לעקם את הראש. אין מצוה כזו.

לא אוקסימורון?
יש לך דוגמא לכאלו?
אין לי דוגמא חותכת.

אבל מאמרי העומק הנפוצים כיום במגזינים בד"כ - לטעמי - ארוכים מדאי. אפשר לוותר על הרבה מהמלל שם.

אני חושב שזה נובע מהצורך לכתוב כו"כ מילים, או לגמור את העמוד, ולא כי זה נצרך לכתבה עצמה.

ראשי תחתית