איך אברך צריך להתכונן לחתונות הילדים?

• יוזם האשכול יוזם האשכול איש מאסף
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

איש מאסף

חבר פעיל
אברך שרוצה להשקיע ולחסוך לחתונת הילדים, בלי שיצטרך לצאת מהלימוד.
איפה נכון להשקיע?

מצד אחד - יש גמ"חים שנותנים הלוואה גדולה אחרי שנים שמשקיעים בהם, וכן זה נחשב למעשר לכתחילה.
מצד שני - יש היום כאלו שממליצים להשקיע בשוק ההון בכל מיני אפשרויות.

מי שבירר את הנושא יהיה לתועלת.

לגופו של ענין, נראה שהכל תלוי ברמת הביטחון של האדם, ויש כאלו שמאוד הייתי ממליץ להם להשקיע ולא לגלגל גמח''ים, ויש כאלו שהייתי מציע להם לא להיכנס לזה
כמובן, מאוד מאוד יש להיזהר מכל מיני רמאים ועיסקאות מפוקפקות, וכל כיו''ב, וכל מרעין בישין, וד''ל

אינני בקי בנושא הזה מספיק, אבל תברר טוב טוב (ויהיה לתועלת כולנו), וכמובן לא להיות תמים... ''תמים תהיה (רק עם) ה' א-להיך''...

נערך לאחרונה:
בכל אופן מי שרוצה השקעה מדהימה בתשואתה, כדאי מאוד שיבדוק את ההשקעה הזו:

שאלת תם: למה חברה שעושה תמ"א 38, שזה פרויקט שנחשב לבטוח מאוד יחסית לאחרים, זקוקה לקושש עשרות אלפי שקלים מאברכים, בריבית מפלצתית של 20%??
מריח לא משהו.

שאלת תם: למה חברה שעושה תמ"א 38, שזה פרויקט שנחשב לבטוח מאוד יחסית לאחרים, זקוקה לקושש עשרות אלפי שקלים מאברכים, בריבית מפלצתית של 20%??
מריח לא משהו.

ממליץ לך לנסות.

אני ניסיתי והרווחתי.

שלח פרטים, יחזרו אליך, ותקבל את כל התשובות.

ב''שער הביטחון''
מסופר שבחור בנובהרדוק הלך במרץ בבית המדרש, עצם את עיניו בדבקות וחזר שוב ושוב: "עולם הזה איז גורנישט! עולם הזה איז הבל הבלים!!".
לפתע באחד הנענועים נדפק ראשו בחוזקה בתנור, והוא עצר מבולבל ותהה: "העולם הזה גורנישט מיט גורניטש. אבל ראש יש, ותנור גם יש, אז מה הולך פה?!..."

ולגוף העניין: איני בקיא בגדרי השתדלות ובטחון.
אם אתה חש בטחון כזה - אשריך.
אך אני למדתי מרבותיי שאדם צריך לפקוח את עיניו, לראות את שלפניו ולא להיתקע בקירות.
ואם יודע שעוד שנים לא רבות עליו להניח על השולחן סכום עתק, מוטב יעשה אם יתכונן לכך בזמן.

להשקיע ב'שער הביטחון' זה השקעה בטוחה עם 100% רווח נקי, וזה בודאי כדאי
זה לא סותר את מי שרוצה להשקיע גם ב'השתדלות'...
וכבר כתבתי בהודעה השנייה למעלה שהכל תלוי במידת בטחונו של האדם

ממליץ לך לנסות.
אני ניסיתי והרווחתי.
שלח פרטים, יחזרו אליך, ותקבל את כל התשובות.

לפני שנים היה משקיע הון סיכון גאון בשם ברנרד.
הוא היה מבריק, חד, מפלח ומנתח חברות ויודע לזהות הזדמנויות באופן מעורר השתאות.
כמובן שהוא עצמו היה עשיר גדול, ידע כיצד להשקיע והיכן וכולם כולם השקיעו אצלו, וניסו לתפוס זמן כדי להתייעץ עמו.
היו בין לקוחותיו בנקים, גופי ענק ועוד ועוד, כשלקוחות קטנים מדי קבלו לפעמים הודעה שהם לא מעניינים את הקרן, כספם מוחזר להם ושילכו לדרכם. אלו לא פעם התאמצו להתאגד יחד כדי לעמוד ברף הסכום הנדרש.
אנשים הרוויחו ריביות מטורפות, ובכל שלב - כל מי שרצה משך את כל כספו כולל הריבית.
אנשים ממש התעשרו, קנו בזכות זה בתים, רכבים ונכסים.
כולם שבחוהו, כולם הללוהו, וכולם אמרו שאין ולא יהיה כמותו.
תותח ברנרד.
אין כמו ברנרד!
ברנרד, נו. ברנרד מיידוף.
(קרדיט - צביקה ברגמן)

להשקיע ב'שער הביטחון' זה השקעה בטוחה עם 100% רווח נקי
זה לא סותר את מי שרוצה להשקיע גם ב'השתדלות'...
ועיין מה שכתבתי בהודעה השנייה
אם זה לא סותר את ההשתדלות - אין ספק שזו ההשקעה הנכונה והבטוחה ביותר.
חשבתי שאתה מתכוון לגישות כגון ברסלב וכדו' של 'השלך ה' יהבך והוא יכלכלך'.
שזו גישה קיימת, איני פוסל אותה, אבל אני אישית לא זכיתי להיות בעל מדרגה כדי לחיות כך.

לפני שנים היה משקיע הון סיכון גאון בשם ברנרד.
הוא היה מבריק, חד, מפלח ומנתח חברות ויודע לזהות הזדמנויות באופן מעורר השתאות.
כמובן שהוא עצמו היה עשיר גדול, ידע כיצד להשקיע והיכן וכולם כולם השקיעו אצלו, וניסו לתפוס זמן כדי להתייעץ עמו.
היו בין לקוחותיו בנקים, גופי ענק ועוד ועוד, כשלקוחות קטנים מדי קבלו לפעמים הודעה שהם לא מעניינים את הקרן, כספם מוחזר להם ושילכו לדרכם. אלו לא פעם התאמצו להתאגד יחד כדי לעמוד ברף הסכום הנדרש.
אנשים הרוויחו ריביות מטורפות, ובכל שלב - כל מי שרצה משך את כל כספו כולל הריבית.
אנשים ממש התעשרו, קנו בזכות זה בתים, רכבים ונכסים.
כולם שבחוהו, כולם הללוהו, וכולם אמרו שאין ולא יהיה כמותו.
תותח ברנרד.
אין כמו ברנרד!
ברנרד, נו. ברנרד מיידוף.
(קרדיט - צביקה ברגמן)

זה לא דומה!!!
ולא כמעט דומה!!!
שלח פרטים, אני מבטיח לך שלא תתחרט!!!

בכל אופן מי שרוצה השקעה מדהימה בתשואתה, כדאי מאוד שיבדוק את ההשקעה הזו:

מתוך סקרנות - נרשמתי, ובאמת קיבלתי מקודם את הפרטים למייל.
האמת שהופתעתי מאוד. אני מודה.

על פניו זו נשמעת הזדמנות ממש טובה.
אני אברר אצל אנשים שמבינים.

אבל בא נגיד שלהירשם ולקבל פרטים - זה ודאי כדאי לכל אחד, מה יש להפסיד.

א. זו שאלה למומחי כלכלת בית ולא לניקים אנונימיים.
ב. לגבי ההשקעה ההיא אשמח לשמוע כמה מומחי כלכלת בית בעדה? לא חושב שיש.
ג. לגבי הגמ"ח ההוא לא חושב שיש מומחה כלכלת בית שתומך בו ורק בו.
ד. באופן כללי המומחים ממליצים על שוק ההון (רגע רגע. מאוד תלוי אפיה ומה. חובה סוכן אמין)
ה. שוב לגבי הגמ"ח ההוא (ההם כבר) יש מי שממליץ לשים שם יחידה אחת למקרה שאם תתקע עם חתונה בשעה שהשוק בשפל יהיה לך משהו.

@עשרה זהב יש השקעות כאלו טובות. בהחלט. אבל הסיכון שבהם - לא שווה ובטח שלא כדאי לבן אדם שבס"ה רוצה להמשיך לחיות ברוגע ובשלווה בלי להתעורר מופתע לבוקר שחור שאחריו הוא צריך להזדקק לקופת העיר / ועד הרבנים / קופת רבותינו / אחר.

אני לא רוצה לחשוד שאתה מרוויח מכל אחד שתמשוך לשם, ככל הנראה שמת שם והרווחת, ועדיין זה מסוכן. גם אם הכל נראה טוב היום אתה לא יכול לראות מה יקרה מחר. (לעומת שוק ההון שגם אם יורד - תוך X תקופה הוא חוזר ומפצה על הירידה, וכאן מדובר על השקעה לטווח ארוך - שככל הנראה עד החתונה גם אם תהיה נפילה זה יחזור ויהיה שווה, וגם אם לא אז כמ"ש שיש מומחי כלכלת בית שממליצים לשים יחידה אחת ב"גמח" בצד למקרה כזה).

ובכל מקרה - לפה או לפה - לא חושב שהגיוני לעשות צעד בתחום בלי להוועץ במומחה. איפה שלא תרצה/אתה/אחרים לשים בסוף את הכסף - אתה הרי מהמר על סכומי ענק. ובמקרים מסויימים על עתיד החיים שלך ושל הילדים. בדיוק בשביל זה יש יועצים וארגונים שזה המקצוע שלהם.

בהצלחה.

תגידו,
השתגעתם?
וכי מישהו יקח לכם כסף בלי שתאשרו קודם?
אבל איך תאשרו אם לא שמעתם והבנתם את ההצעה?!
שלחו פרטים, ותבינו את ההצעה, אחר כך תגידו מה שאתם רוצים.

אני לא מתחייב על כלום, אבל אני בטוח שלא תתחרטו.
ו- לא! אני לא מרוויח מזה, אתם תרוויחו מזה!!!

תגידו,
השתגעתם?
וכי מישהו יקח לכם כסף בלי שתאשרו קודם?
אבל איך תאשרו אם לא שמעתם והבנתם את ההצעה?!
שלחו פרטים, ותבינו את ההצעה, אחר כך תגידו מה שאתם רוצים.

אני לא מתחייב על כלום, אבל אני בטוח שלא תתחרטו.
ו- לא! אני לא מרוויח מזה, אתם תרוויחו מזה!!!
א. לא אמרתי שאתה מרוויח, להיפך.
ב. לא חשבתי שייקחו לי בלי אישור, זה גם לא הנקודה, הנקודה היא מה רמת הסיכון ומה הרווח מולו.
ג. אין אופציה להגיד "אני בטוח שלא תתחרטו" שכח מזה. (בטח אם המילים לפני זה "אני לא מתחייב..).
ד. תכלס' - לפני שמישהו פה חושב על זה כאופציה - שב אצל יועץ השקעות אמין מנוסה מומחה.
ה. בהצלחה.

לא חשבתי שייקחו לי בלי אישור, זה גם לא הנקודה, הנקודה היא מה רמת הסיכון ומה הרווח מולו.
איך תדע אם לא תשמע מהם פרטים?
תכלס' - לפני שמישהו פה חושב על זה כאופציה - שב אצל יועץ השקעות אמין מנוסה מומחה.
אחרי ששומעים פרטים, הולכים ליועץ. לא הפוך.

השאלה הייתה איך צריך להתכונן לחתונות הילדים מאיזה גיל כמה כסף לשים בצד לכל ילד ואיפה לשים מי שבירר כמו שצריך אשמח אם יגיב

אברך שרוצה להשקיע ולחסוך לחתונת הילדים, בלי שיצטרך לצאת מהלימוד.
איפה נכון להשקיע?

מצד אחד - יש גמ"חים שנותנים הלוואה גדולה אחרי שנים שמשקיעים בהם, וכן זה נחשב למעשר לכתחילה.
מצד שני - יש היום כאלו שממליצים להשקיע בשוק ההון בכל מיני אפשרויות.

מי שבירר את הנושא יהיה לתועלת.

טוב,

לאחר ש'מצינו' את הנושא של השקעות באשכול הזה...

בואו נדבר תכלס'.

התשובה הברורה לשאלה היא, שאין תשובה ברורה. וגם לא יכולה להיות תשובה ברורה.

ומי שיאמר שיש תשובה ברורה אינו אלא שקרן, ועדיף לא להתעסק איתו...

משום שאתה יכול להשקיע את כספך במדדים הטובים ביותר, אבל כשמגיע עת כלולות וצריכים את הכסף כמו אויר לנשימה,

אבל להוציא עכשיו את הכסף מההשקעה זה מאבד ממונו לדעת.

מאידך גיסא, להניח את הכסף ב"גמ"חים" למיניהם בעיני זו אוילות לשמה. אתה משלם את הריבית על ההלוואה עוד לפני שלקחת אותה,

ולבסוף עוד מרגיש שעשו איתך חסד.

לענ"ד ההשקעה הכי טובה ובטוחה, אבל הכי יקרה, זה לקנות דירה - באזורי ביקוש! קרי ב"ב, י-ם וכיו"ב. במקומות אחרים זה גם כן אי וודאות. מה שכן .

אם אתה קונה דירה בשביל להשכיר אותה עד חתונות הילדים, סביר להניח שהמחירים יעלו וגם יש שכירות שאמנם משלמת את המשכנתא אבל נצברת

לזכותך.

מה שברור שהרצון לחתן את ילדינו בכבוד ויקר, ככל והוא חשוב בעינינו, צריך לדעת שלא יבלבל אותנו אחר עיסקאות מפוקפקות.

אין מציאות של הבטחות על עשרות אחוזים בשום קונסטלציה (סליחה, יש מציאות של 'הבטחות' לא מעבר לזה...).

אין כסף קל!!!

טוב,

לאחר ש'מצינו' את הנושא של השקעות באשכול הזה...

בואו נדבר תכלס'.

התשובה הברורה לשאלה היא, שאין תשובה ברורה. וגם לא יכולה להיות תשובה ברורה.
דווקא כן. להתייעץ עם המומחים המוסמכים. נקודה.
ומי שיאמר שיש תשובה ברורה אינו אלא שקרן, ועדיף לא להתעסק איתו...

משום שאתה יכול להשקיע את כספך במדדים הטובים ביותר, אבל כשמגיע עת כלולות וצריכים את הכסף כמו אויר לנשימה,

אבל להוציא עכשיו את הכסף מההשקעה זה מאבד ממונו לדעת.
למה? לא שמת אותו שם כדי להנות מהספרות, שמת אותו למטרה מאוד מאוד מוגדרת. ואם הגיע העת, והממון התרבה כהוגן וכרצונך - זה הזמן לממש אותו בברכה.
מאידך גיסא, להניח את הכסף ב"גמ"חים" למיניהם בעיני זו אוילות לשמה. אתה משלם את הריבית על ההלוואה עוד לפני שלקחת אותה,

ולבסוף עוד מרגיש שעשו איתך חסד.
מצד אחד - כל מילה. מצד שני - זה פתרון אם אתה צריך XXXXXX כסף נזיל לחתונה בלי ספקות.
לענ"ד ההשקעה הכי טובה ובטוחה, אבל הכי יקרה, זה לקנות דירה - באזורי ביקוש! קרי ב"ב, י-ם וכיו"ב. במקומות אחרים זה גם כן אי וודאות. מה שכן .

אם אתה קונה דירה בשביל להשכיר אותה עד חתונות הילדים, סביר להניח שהמחירים יעלו וגם יש שכירות שאמנם משלמת את המשכנתא אבל נצברת

לזכותך.
דירה לעצמך קנית כבר? יש לך מימון לדירה שניה?
בהנחה שכן - אני הייתי שם בחסכון בבנק סכום כסף שיספיק לחתונה אחת, ושאר הכסף בהשקעה לטווח ארוך (סיכון גבוה) ובכל חתונה, אם ההשקעה במצב רווח טוב - מוציא ומשאיר בבנק מה ששם, ואם ההשקעה במצב עצוב - משתמש במה שבבנק ובהזדמנות הראשונה חותך מההשקעה ו'מחזיר' לחיסכון.
מה שברור שהרצון לחתן את ילדינו בכבוד ויקר, ככל והוא חשוב בעינינו, צריך לדעת שלא יבלבל אותנו אחר עיסקאות מפוקפקות.
כל מילה זהב.
אין מציאות של הבטחות על עשרות אחוזים בשום קונסטלציה (סליחה, יש מציאות של 'הבטחות' לא מעבר לזה...).

אין כסף קל!!!
דווקא יש. שטר של מאתים שוקל פחות משל מאה. תבדוק.

דווקא כן. להתייעץ עם המומחים המוסמכים. נקודה.

אני דיברתי עם 'מומחים מוסמכים' וכמות הסתירות שהיתה ביניהם רק הבהירה לי שהאמת האמיתית שאף אחד לא יכול לצפות את העתיד.
אתה יכול לזהות אינדיקציות לעליות או מורדות בטווח של שנה אולי יותר, אבל לא בטווח של עשור.

בשנה האחרונה ראינו את ה Al בהייטק שבלבל את העולם, וחברות ענק שכולם היו בטוחים בעוצמתם והנה הן ירדו פלאים, מאידך חברות קטנות בהרבה טיפסו על מיליארדים. מישהו צפה את זה?!

גירה לעצמך קנית כבר? יש לך מימון לדירה שניה?
ב"ה קניתי לעצמי. ומסתמא שאם היה לי מימון לדירה שניה הייתי קונה שתיים... סתם.

אבל ברצינות, נכון שזו השקעה יקרה מאוד, שדורשת המון משאבים, והתשואה היא לא מהמשופרות. אבל זו סוג השקעה שהיא הרבה הרבה יותר בטוחה. ולכן היא גם יקרה.
אני הייתי שם בחסכון בבנק סכום כסף שיספיק לחתונה אחת, ושאר הכסף בהשקעה לטווח ארוך (סיכון גבוה) ובכל חתונה, אם ההשקעה במצב רווח טוב - מוציא ומשאיר בבנק מה ששם, ואם ההשקעה במצב עצוב - משתמש במה שבבנק ובהזדמנות הראשונה חותך מההשקעה ו'מחזיר' לחיסכון.
רעיון חמוד, אבל שוב, אם אתה קורא את האינדיקציות של המשקיעים, בסוף אתה עלול 'לאכול את הלב' למה לא השקעת גם את הכסף שהנחת בבנק...
אבל זה רעיון שמתכתב יפה עם מאמר חז"ל להשליש את כספו. [במיוחד אם גם קונים דירה שניה להשקעה...].

אני דיברתי עם 'מומחים מוסמכים' וכמות הסתירות שהיתה ביניהם רק הבהירה לי שהאמת האמיתית שאף אחד לא יכול לצפות את העתיד.
אתה יכול לזהות אינדיקציות לעליות או מורדות בטווח של שנה אולי יותר, אבל לא בטווח של עשור.
א. אתה מדבר על סיכון גבוה או סיכון נמוך?
ב. השקעה לחתונת הילד = טווח ארוך = סיכון גבוה. בכזה דבר זה בדיוק הפוך ממה שאמרת (שנה שנתיים א"א לחזות, עשור כן.
ג. אף אחד לא יכול לצפות את העתיד ב 100%. אבל עדיין יש עולם וכללים.
בשנה האחרונה ראינו את ה Al בהייטק שבלבל את העולם, וחברות ענק שכולם היו בטוחים בעוצמתם והנה הן ירדו פלאים, מאידך חברות קטנות בהרבה טיפסו על מיליארדים. מישהו צפה את זה?!
זה בדיוק מה שאמתי בסעיף הקודם.
לטווח קצר - באמת לא שמים בסיכון גבוה. בכלל הכי בטוח זה בבנק.
לטווח ארוך - בהחלט ימליצו לך לשים בסיכון גבוה.
(לגבי ה Al הסיני - השוק האמריקאי כבר מראה התאוששות וככל הנראה גם הפעם יתקן את עצמו די זריז)
ב"ה קניתי לעצמי. ומסתמא שאם היה לי מימון לדירה שניה הייתי קונה שתיים... סתם.

אבל ברצינות, נכון שזו השקעה יקרה מאוד, שדורשת המון משאבים, והתשואה היא לא מהמשופרות. אבל זו סוג השקעה שהיא הרבה הרבה יותר בטוחה. ולכן היא גם יקרה.
היא יקרה בלי קשר לזה שהיא בטוחה.
היא בטוחה כי זה נדל"ן, והמחיר של נדל"ן תמיד עולה (וכמו בשוק ההון גם אם יש ירידה זה מתקן את עצמו)
רעיון חמוד, אבל שוב, אם אתה קורא את האינדיקציות של המשקיעים, בסוף אתה עלול 'לאכול את הלב' למה לא השקעת גם את הכסף שהנחת בבנק...
שוק ההון לא נועד לכאלו שנעים ונדים אחרי הרוח
אבל זה רעיון שמתכתב יפה עם מאמר חז"ל להשליש את כספו. [במיוחד אם גם קונים דירה שניה להשקעה...].
בגדול.

ראשי תחתית