ר' שמעון אייכא ????אני חושב שישנה אפשרות אחרת,
כותבים מאמר שלם מה מברכים על שניצל, ואח"כ מוסיפים מאמר שלם מה מברכים על שניצל תירס (זה מאמר חדש שלא נכתב עליו בפעם קודמת). וכעזה"ד.
יכול להיות שאני צודק ?
ר' שמעון אייכא ????
זה בסדר, כנראה הוא עובר שוב על ילקו"י ח"ג ומחפש חידושים....כדאי לך לתייג אותו, כך הוא יראה שקראת לו.
יש עשרות ואולי מאות "סעיפים" חדשים בספר הזה. בכל סימן נוספו כמה וכמה סעיפים, וגם בנידונים שאביו לא כתב מאומה.פשוט שכן הוא. והוסיף מעט בענייני מלחמה.
נראה את הר' שמעון טרבלסי שליט"א עורך סיכום של חידושים מכל ילקו"י ג' כרכים שיצאו לאחרונה על הלכות ברכות. בכבוד !!!
והאמת שאף אחד לא יעשה זאת כיון שזה יבייש את הרב הכותב ואת רום ערכו,
אבל כבר שמו מוכיח עליו, הכי קרא שמו "ילקוט".
יואיל בטובו כת''ר להביא לנו מתורתו,יש עשרות ואולי מאות "סעיפים" חדשים בספר הזה. בכל סימן נוספו כמה וכמה סעיפים, וגם בנידונים שאביו לא כתב מאומה.
אתה לא מסכים שיש הרבה דברים בספר שחוזרים על עצמם????.או שאתה טיפש או שאתה שקרן או שניהם!
דברים פשוטים.אתה לא מסכים שיש הרבה דברים בספר שחוזרים על עצמם????.
אביא לך דוגמא חיפשתי לא מכבר איפה הרב מאזוז כתב על ''ועל הניסים'' עם ואו או בלי והייתי צריך אוצר החכמה לעומת זאת אצל הרב יצחק פתחתי ילקוט יוסף פסח....ולאחר שמבאר שהגפן בסגול נכנס לכל שינויי הנוסחאות כולל על הניסים ואותו דבר בחנוכה ופורים ושבת והלכות ברכות שבכל ספרים הללו מביא את אותם 20 עמודים שחוזרים על עצמם מילה במילה
ואני לא טוען שזה טוב או לא
פשוט שזו המציאות
בהתחלה חשבתי שהשיעורים שהוא מוסר (הן ביזדים והן בכל מקום שהוא טורח ומגיע) מבוססים על ספריו.בהחלט ספר שמעצם טבעו וסגנון הפסק שלו הדברים חוזרים על עצמם פעמים רבות
זוכר שעניין אותי לבדוק מה דעתו על סוכת חזון איש, או על שיעורי חזון איש,
ובשניהם הוא לוקח את הנידון לכיוון שמרן לא פסק כן, והרי קיבלנו הוראתיו, ומביא שלוש מאות רבנים שמארו שקיבלנו הוראות מרן, וכן מגאוני מרוקו, וכן הבא"ח, וכו' וא"כ אין מה לנהוג במה שמרן לא נהג בו, ואז מגיע הסיפור עם הרב שוורצמן שפגש אותו בדיל, ועובר לספרדים אשכנזים, ועובר להדלקת נר חנוכה וכו' וכו'
זה שחוזר לא אומר שאין חידושים.אתה לא מסכים שיש הרבה דברים בספר שחוזרים על עצמם????.
אביא לך דוגמא חיפשתי לא מכבר איפה הרב מאזוז כתב על ''ועל הניסים'' עם ואו או בלי והייתי צריך אוצר החכמה לעומת זאת אצל הרב יצחק פתחתי ילקוט יוסף פסח....ולאחר שמבאר שהגפן בסגול נכנס לכל שינויי הנוסחאות כולל על הניסים ואותו דבר בחנוכה ופורים ושבת והלכות ברכות שבכל ספרים הללו מביא את אותם 20 עמודים שחוזרים על עצמם מילה במילה
ואני לא טוען שזה טוב או לא
פשוט שזו המציאות
אין צורך שאביא, פשוט תפתח את הספר ותראה.יואיל בטובו כת''ר להביא לנו מתורתו,
מילי דמעלייתא
וכבודו שבקיא בתורת הרב הראש''ל
יהיה לכולנו לעיניים ויוכיח חכמת רבו
ישר כח.
ואם אין לי.אין צורך שאביא, פשוט תפתח את הספר ותראה.
וממשיך בכך שחייבים להתבטל לגדולי הדור, וצא וראה מה קרה למחבר אחד שבסביבתו לא היו גדולים ולא התייעץ אתם, ושחייבים לשמור על מסורת אבותינו, וכאן מביא רשימה של ארבעים דוגמאות וארבעים וחמש פוסקים שכתבו כן, וממשיך שאמנם במקומות מסויימים כאשר גדול הדור שדבריו נשמעים רואה שיש לשנות את המנהג, ראוי שיעשה כן.בהחלט ספר שמעצם טבעו וסגנון הפסק שלו הדברים חוזרים על עצמם פעמים רבות
זוכר שעניין אותי לבדוק מה דעתו על סוכת חזון איש, או על שיעורי חזון איש,
ובשניהם הוא לוקח את הנידון לכיוון שמרן לא פסק כן, והרי קיבלנו הוראתיו, ומביא שלוש מאות רבנים שמארו שקיבלנו הוראות מרן, וכן מגאוני מרוקו, וכן הבא"ח, וכו' וא"כ אין מה לנהוג במה שמרן לא נהג בו, ואז מגיע הסיפור עם הרב שוורצמן שפגש אותו בדיל, ועובר לספרדים אשכנזים, ועובר להדלקת נר חנוכה וכו' וכו'
שימחתני שמחה עצומהוממשיך בכך שחייבים להתבטל לגדולי הדור, וצא וראה מה קרה למחבר אחד שבסביבתו לא היו גדולים ולא התייעץ אתם, ושחייבים לשמור על מסורת אבותינו, וכאן מביא רשימה של ארבעים דוגמאות וארבעים וחמש פוסקים שכתבו כן, וממשיך שאמנם במקומות מסויימים כאשר גדול הדור שדבריו נשמעים רואה שיש לשנות את המנהג, ראוי שיעשה כן.
רשימת פוסקים שכתבו כך.
רשימת דוגמאות שהבא"ח שינה מנהגים (בלי לשים לב שהם ע"פ הסוד, ושישנם כללים ברורים ע"פ מסורת מתי משנים מנהגים ומתי לא. אבל העיקר שיש רשימה).
הסתייגות שלא תמיד משנים מנהגים, ושאם המנהג למעליותא, לא משנים אותו. ורשימת דוגמאות לכך מפסקי היבי"א.
וכגון חדר יחוד.
וכן שבועה בכתובה. ושכאן(!!) המקום לספר את מה שאמר לנו הגאון המנוח ר' ב"צ אבא שאול ע"ה (כל מילה מנוסחת בדקדוק. רח"ל), שאלמלא הגרע"י היו משתכחים פסקי השו"ע (דבר נכון לכשלעצמו ,אך מי אמר שהתכוין למעליותא??... זה כמו שר' יצחק יוסף יגיד למישהו שאלמלא הרב הלל היו משתכחים פסקי האר"י או אלמלא הרב ברדא היו משתכחים פסקי הרמב"ם).
ולכן אין לך אלא שופט שבימיך, וכולם צריכים לעשות אגודה אחת, ולברך לפני ההדלקה, כמו שכתבו שישים פוסקים. [ביבי"א הביא עשרים ואנו הבאנו עוד ארבעים].
ואין להתעקש כמו פלוני, שאמנם הוא בקי, אבל אינו מעיין ופוסק לפי שיטת היבי"א, והוא סתם מתעקש כדי להצדיק את דברי רבו, אבל התורה אמת כתיב בה. ואמנם אנו צמודים תמיד לדברי מרן האבא, אבל זה בגלל שלא מצאנו אצלו שום טעות. וכו' וכו'.
מחפשי מומין תמיד ימצאו מומין, לדעתם...
הפלא הוא שעיניהם נסתמו מלראות את החידושים הרבים שנוספו בספר!!!
מרבך למדו!מחפשי מומין תמיד ימצאו מומין, לדעתם...
הפלא הוא שעיניהם נסתמו מלראות את החידושים הרבים שנוספו בספר!!!
גם אם יהיו חידושים, לא בהכרח יהיו חידושים בהלכה שהוא אוחז בה.זה שחוזר לא אומר שאין חידושים.
ואל אומר שרוב הספר אינו חידושים.