ירחון האוצר

הבאת ראיה?... אין שום קשר בין הראיה לטענה הנ"ל.

הראיה הפשוטה עונה במישרין על הטענה שלך לעיל:

הצטדק באמתלאות שונות, כגון שזה "לא דומה" לשאר נושאים, וש"התמקדת בטפל ועזבת את העיקר

והוכחתי מהתנהלותו של הרב משה בוטון עצמו, שנושא זה לא דומה כלל לשאר הנושאים.

אף שכתבת בלשון רבים היה ברור שהכוונה למאמר יחיד... מדהים. [גם כאמור פסלת באופן כללי את הירחון, לא סייגת מאומה!].
הטענה היתה שפסלת באופן כללי, וכן לא יעשה

הכוונה היתה למאמרים כגון זה, אם יהיו עוד כאלה.

ולא פסלתי את "הירחון". אין מה לפסול בו. הירחון מכיל דברי תורה ע"י כותבים מכל החוגים, מה יש לפסול בזה?

דיברתי על עורך הירחון, והתנהלותו המכוערת:

למעשה עורך הירחון ומייסדו הוא הרב משה בוטון, תלמידו של הרה"ר לשעבר הרב יצחק יוסף, וכאשר נשלחים אליו מאמרים לפרסום עם קושיות חזקות על דברי הגר"ע יוסף, הוא דואג שהם לא יופיעו בגיליון, בתואנות שונות ומשונות.

ומיד הבאתי דוגמא לדבריי.

במקום לדון בדוגמא, אתה בורח לכיוון של "פסילת הירחון"...

הבאתי דוגמא מדוייקת לקושיות חזקות.

לא היה שום צורך לסייג כי אני הסברתי במדוייק למה אני מתכוון כשאני כותב "מאמרים עם קושיות חזקות".
הראיה הפשוטה עונה במישרין על הטענה שלך לעיל:

והוכחתי מהתנהלותו של הרב משה בוטון עצמו, שנושא זה לא דומה כלל לשאר הנושאים.
שוב, אתה נתפס בדבר הכי שולי. אין קשר בין מה שיש חילוק בין נושא פלוני לנושא אלמוני.
כל אחד שקרא את התגובה שלך לעיל הבין שהתכוונת לשלול באופן כללי את עורכי הירחון שהם מסננים מה שלא כמו הגרע"י.

הכוונה היתה למאמרים כגון זה, אם יהיו עוד כאלה.
אם יהיו...

בגלל פעם אחת (שהסיבה היתה לא בגלל שזה הגרע"י, אלא בגלל שסבר שהכותב טעה בזה בטעות מוחלטת), החלטת לכתוב בצורה כללית?

ולא פסלתי את "הירחון". אין מה לפסול בו. הירחון מכיל דברי תורה ע"י כותבים מכל החוגים, מה יש לפסול בזה?

דיברתי על עורך הירחון, והתנהלותו המכוערת.
נו באמת. "הירחון" הכוונה לעורכים שלו - שהם מסננים כביכול מה שקשה להם בדברי הגר"ע.

שוב, אתה נתפס בדבר הכי שולי. אין קשר בין מה שיש חילוק בין נושא פלוני לנושא אלמוני.
כל אחד שקרא את התגובה שלך לעיל הבין שהתכוונת לשלול באופן כללי את עורכי הירחון שהם מסננים מה שלא כמו הגרע"י.

אתה ממציא המצאות בשמי, פסלתי רק את הרב בוטון ודיברתי על הדוגמא שהבאתי. וכל בר דעת מבין זאת.

בגלל פעם אחת (שהסיבה היתה לא בגלל שזה הגרע"י, אלא בגלל שסבר שהכותב טעה בזה בטעות מוחלטת),

הסיבה היתה אך ורק הגרע"י ותו לא (והתירוצים שלו מאוד רחוקים מסברא של "טעות מוחלטת"... הוא בעיקר מתפתל ללא הועיל).

מלבד שאתה טומן ראשך בחול באופן הכי מגוחך, אתה גם מוציא לו כעת שם רע שהוא חוסם כל מאמר שלדעתו הרחבה הוא טעות.

מה קשה להבין, אם הירחון היה מפרסם עניינים פולומסיים ממש כמו פאה ותכלת, כל שבוע היה מקבל מ-ל-א מאמרים ותגובות וכו' וזה יחטיא את המטרה שכל הגליונות יעסקו ללא הרף באותם נושאים...
נושאים כמו ברכה על הנרות, מנהגים, וכדו', למרות ה''פולמוס'' שיש בנושאים הנ''ל עדיין אפשר לדון בזה איכשהו עניינית (לא תמיד)
בפאה ותכלת (ואולי עוד כמה נושאים שאינני זוכר בע''פ) פשוט א''א, כל ילד בן 6 יודע, וילדים בכיתה ב' כבר יודעים להתווכח על פאות, וכל ויכוח על הנושאים הנ''ל יורד מהפסים מהר מידי, כידוע, וכמעט לא שייך לנהל דו שיח ענייני בנושא ומי כמו @משיב כהלכה יודע את זה.

אם אני הייתי עורך הירחון, למרות שאינני תלמיד של הגר''ע כלל, מסתבר שהייתי נוהג כמוהו, וזה מובן.

מה קשה להבין, אם הירחון היה מפרסם עניינים פולומסיים ממש כמו פאה ותכלת, כל שבוע היה מקבל מ-ל-א מאמרים ותגובות וכו' וזה יחטיא את המטרה שכל הגליונות יעסקו ללא הרף באותם נושאים.

אתה טועה, כל ירחון שמכבד את עצמו פירסם מאמרים בעניינים הנ"ל, ותחם זאת למספר גליונות (או לגליון אחד).

אתה טועה, כל ירחון שמכבד את עצמו פירסם מאמרים בעניינים הנ"ל, ותחם זאת למספר גליונות (או לגליון אחד).
ואחר כך יגידו שיש 'נגיעות' למה התיחס יותר לצד הזה וכו' וזה יראה כאילו יש להם עמדה בנושא וכו' ולעורכים אין כח לשטויות האלה, ובצדק.
וזה המעלה שיש לירחון שיש שם במה לכולם, והם 'ניטרלים' בכל נושא, ומביאים 2 צדדים (או יותר) והלואי ירבו כמותו בישראל...

כבר הוכחתי לעיל שהוא עצמו פירסם בירחונו מאמר בנושא פולמוסי מובהק, והוא אף התהדר בזה.

בנוסף, בנושא זה גופא הוא פירסם מאמר תגובה בירחון אחר. רק שהוא בחר לו במה נוחה, שאם יבוא מישהו ויפרוך את כל מה שכתב עד דק, יחסמו אותו בטענה שהירחון לא נועד לדברים כאלה וכו'...

הדגשתי בדבריי שהרב משה בוטון עצמו כתב שמדובר בנושא פולמוסי.

ובאותו פולמוס, הרב אהרן כהן דאג לדחוף דברים הנוגעים גם לפאה בעקיפין.

הדגשתי בדבריי שהרב משה בוטון עצמו כתב שמדובר בנושא פולמוסי.
השאלה מה הגדר "פולמוסי"...
ישנם "פולמוסים" ידועים ונפוצים שנתקלים בהם בכל מקום, כגון פא"נ, תכלת וכד'.
ויש "פולמוסים" שגם כולם מכירים אבל פחות חוזרים עליהם שוב ושוב, כגון אורך החצאית, ברכת הבמבה וכד'.

אתה ממציא המצאות בשמי, פסלתי רק את הרב בוטון ודיברתי על הדוגמא שהבאתי. וכל בר דעת מבין זאת.
ניתי וניחזי מי ממציא...
כתבת:
יש לציין שלמרות שהירחון נקרא ע"ש אוצר החכמה והוא כביכול אובייקטיבי ונותן במה לכותבים מכל החוגים, למעשה עורך הירחון ומייסדו הוא הרב משה בוטון, תלמידו של הרה"ר לשעבר הרב יצחק יוסף, וכאשר נשלחים אליו מאמרים לפרסום עם קושיות חזקות על דברי הגר"ע יוסף, הוא דואג שהם לא יופיעו בגיליון, בתואנות שונות ומשונות.

ולדוגמא כאשר הרב עזרן מח"ס חן וכבוד שלח אליו מאמר עם שמונה סתירות חזקות כברזל בשו"ת יביע אומר לפרסום בירחון האוצר, הוא דחה אותו בקש
לא כתבת שיש "מאמרים מסויימים" שהוא דואג שלא יופיעו בירחון, אלא כתבת באופן כללי שכאשר נשלחים אליו מאמרים לפרסום עם קושיות חזקות על דברי הגר"ע הוא דואג שלא יופיעו בגיליון. במקום להתנצל טעיתי אתה ממשיך.

ועוד, שהרי אתה בעצמך הודית לעיל לרב @כהן שלמעשה אכן שאר הנושאים חמורים לא פחות מפאה, אלא שכתבת לו שהוא התמקד בדבר הכי שולי, במקום לכתוב ולהתנצל "אכן טעיתי אבל אשמח שתענה לי על השמונה סתירות" וכד'.

גם ההתנסחות שלו במאמר התגובה שכתב רצופה העלבות אישיות ודברי לעג שהופנו גם לגדולי הדור שחלקו על הגר"ע (שהרי אחת הסתירות נכתבה ע"י הגר"ש משאש).
אם אני זוכר נכון, הרב בוטון אמר לי בזמנו שמערכת בית יוסף הוסיפה במאמרו לשונות חריפות
ואף שכתבתי בלשון רבים, היה ברור לי שזהו המאמר היחיד שנחסם לפרסום בירחון, לרוב חשיבותו ועוצמתו האדירה בסתירות מיניה וביה שעד היום לא שמעתי תירוץ אחד עליהן שמניח את הדעת.
הוא אינו המאמר היחיד שנדחה מפירסום. היו עוד מאמרים: חלק מפני שהתוכן היה ירוד, חלק מפני שהנושא היה רגיש מדי, חלק מפני שהכותב סירב להתייחס להערות העורכים, חלק מחמת השפה בה הוא נכתב, וכו'.

לא כתבת שיש "מאמרים מסויימים" שהוא דואג שלא יופיעו בירחון, אלא כתבת באופן כללי שכאשר נשלחים אליו מאמרים לפרסום עם קושיות חזקות על דברי הגר"ע הוא דואג שלא יופיעו בגיליון. במקום להתנצל טעיתי אתה ממשיך

אתה כותב כביכול טפלתי עלילות על עורך הירחון באיזה דבר כללי שהוא מונע פרסום מאמרים ואז ברחתי.

אבל אני הבהרתי היטב בהמשך דבריי למה אני מתכוון ועל איזה מאמר אני מדבר, ולכן כל מה שאתה מתאמץ בכל כוחך באופן מגוחך להציג כאן איזה משהו לא מדוייק מצידי נובע מכך שאתה רוצה להשמיץ אותי ותו לא.

ותגובה זו תעיד על האינטרס הנסתר שלך בענין הקנאות לכבודו של עורך הירחון.

ועוד, שהרי אתה בעצמך הודית לעיל לרב @כהן שלמעשה אכן שאר הנושאים חמורים לא פחות מפאה, אלא שכתבת לו שהוא התמקד בדבר הכי שולי

לא מיניה ולא מקצתיה, אתה ממשיך להמציא המצאות.

כתבתי לרב כהן שהנדון מה חמור יותר ומה חמור פחות הוא נדון שולי, והויכוח בזה נגרר לויכוח ילדותי.

בהמשך דבריי הסברתי גם מדוע הויכוח מיותר - שהלא הרב משה בוטון בעצמו רץ לפורום מורשת מרן כשהוא אחוז בהלה ותבהלה, וביקש מי יכול לעזור לענות על מאמר זה.

מדוע בפפושדו ובהיתר מכירה לא נהג כן?

אלא מאי, המבין יבין שכאן יש הבדל גדול מאוד.

במקום לכתוב ולהתנצל "אכן טעיתי אבל אשמח שתענה לי על השמונה סתירות" וכד'.

לא הבנתי מה אתה רוצה, לא ביקשתי מאף אחד כאן שיענה לי על השמונה סתירות. גם אינני מאמין שמישהו יכול לענות על זה. הסתירות האלה נשלחו לרבי יצחק ורבי דוד, שלא השיבו, ונשלחו גם להגר"ע יוסף בעצמו, ורבי משה לא רצה להעביר להגר"ע בטענה שיש בזה חוסר כבוד כלפי הרב... מצ"ב.

קבצים מצורפים

אם אני זוכר נכון, הרב בוטון אמר לי בזמנו שמערכת בית יוסף הוסיפה במאמרו לשונות חריפות

והמערכת גם דאגה לשלוח במייל את המאמר לכל מאן דבעי, ולפרסם אותו בכל האתרים...

למעשה כבר בפורום מורשת מרן, בדברים שכתב בעצמו הופיעו לשונות מכוערים לגופו של אדם ולא לגופו של ענין.

ראשי תחתית