לחצו כאן – תרומה לשמואל

ישיבת שער המלך - ירושלים

נו כולם מבינים שכשרכניץ נואם במיר למה מתכוונים פה
אף אחד לא תמים
לא צריך לעשות מכל דבר סיפור
כשרכניץ מגיע לדרוש במיר כולם מבינים, אבל מיר לא שולחת ליתד כתבת ענק "המשא המרכזי בשמחת בית השואבה ע"י הנגיד החשוב הרב רכניץ שליט"א".
כאן זה שונה - לשלוח כותרת "אריה דרעי התפלפל עם הבחורים במסכת קידושין" לאתר חדשות, זה קצת מוזר.

אגב - בכותל המזרח נוסח הכתבה משובח לאין ערוך.

ישנם כאלו שאם יהיו כנים עם עצמם יגלו שמה שמפריע להם זה שגפני אף פעם לא הגיע לבחון בקול תורה, וגולדקנוף או בבצ'יק לא הגיעו לרחמסטריווקא לצעירים, ואז הם יוצרים השוואות שאינם במקומם ורואים בזה זילותא, או יותר נכון מתבזים ומתביישים מ(מגזרים) אחרים על האהדה והחשיבות שאנו נותנים לפוליטיקאי...
חושב שצריך להבין ולדעת שבסוף השבילים של כל מגזר אינם דומים ומתאימים, אצלינו לפני 30 שנה לא היה כלום, מי חלם על מוסדות פאר כמו של הרב דוד אברהם ועוד רבים וטובים, ויש בנאדם אחד שהקים מאפס המון דברים ואינו רק ח"כ או "שלוחא דרבנן" אלא הרבה מעבר לכך ביחס למהפיכה הגדולה בציבור שלנו, והוא שילם מחיר אישי יקר ע"כ ברדיפות השפלות ומלחמות (אמנם גם הרוויח אבל עדיין...)

אחת המידות הרעות היא כפיות טובה ואי ההכרה במה שניתן... ולכן זה לא פשוט וקל לאחרים להכיר בכך, "לי יאורי ואני עשיתני"

אבל כמו שיש מקום של כבוד לנשיא וספונסר הישיבה מצד הכרת הטוב כ"ש לספונסר המגזר (הגר"ד אברהם שליט"א וכל מעמידי היהדות התורנית הספרדית יודעים ומבינים עד כמה....) גם אם זה לא נראה לכמה בגלל ס'פאסט נישט'
"כי בסוף ערכי התורה יותר חשובים מערכים זמניים ותדמיתיים שבכל דור ודור קמים וצצים"

ישנם כאלו שאם יהיו כנים עם עצמם יגלו שמה שמפריע להם זה שגפני אף פעם לא הגיע לבחון בקול תורה, וגולדקנוף או בבצ'יק לא הגיעו לרחמסטריווקא לצעירים, ואז הם יוצרים השוואות שאינם במקומם ורואים בזה זילותא, או יותר נכון מתבזים ומתביישים מ(מגזרים) אחרים על האהדה והחשיבות שאנו נותנים לפוליטיקאי...
חושב שצריך להבין ולדעת שבסוף השבילים של כל מגזר אינם דומים ומתאימים, אצלינו לפני 30 שנה לא היה כלום, מי חלם על מוסדות פאר כמו של הרב דוד אברהם ועוד רבים וטובים, ויש בנאדם אחד שהקים מאפס המון דברים ואינו רק ח"כ או "שלוחא דרבנן" אלא הרבה מעבר לכך ביחס למהפיכה הגדולה בציבור שלנו, והוא שילם מחיר אישי יקר ע"כ ברדיפות השפלות ומלחמות (אמנם גם הרוויח אבל עדיין...)

אחת המידות הרעות היא כפיות טובה ואי ההכרה במה שניתן... ולכן זה לא פשוט וקל לאחרים להכיר בכך, "לי יאורי ואני עשיתני"

אבל כמו שיש מקום של כבוד לנשיא וספונסר הישיבה מצד הכרת הטוב כ"ש לספונסר המגזר (הגר"ד אברהם שליט"א וכל מעמידי היהדות התורנית הספרדית יודעים ומבינים עד כמה....) גם אם זה לא נראה לכמה בגלל ס'פאסט נישט'
"כי בסוף ערכי התורה יותר חשובים מערכים זמניים ותדמיתיים שבכל דור ודור קמים וצצים"
יישר כוחך.
הכרת הטוב היא ערך חשוב ביהדות, מעבר לכך שכמו שחזרתי וכתבתי בכמה אשכולות - אנחנו אמורים ללכת לאורם של רבותינו ולא להוליך אותם לאורנו, אם הגר"ד אברהם החליט שזה ראוי, מקסימום ניתן לשאול בכבוד ולברר מדוע, אבל לא להשתלח בו ובהחלטתו כמו כמה באשכול הנוכחי.

לא כי אלא, כאשר גפני הגיע לוולפסון ורקדו לו רבים רבים התביישו כי פוליטקיאים אינם ראויים נקודה. גם אילו ידעו מלא תורה אין לכבדם, הכבוד שייך רק לתורה (ולגבירים שכולם מבינים היטב את האירוע).

לא כי אלא, כאשר גפני הגיע לוולפסון ורקדו לו רבים רבים התביישו כי פוליטקיאים אינם ראויים נקודה. גם אילו ידעו מלא תורה אין לכבדם, הכבוד שייך רק לתורה (ולגבירים שכולם מבינים היטב את האירוע).
הממממ

זו ההשקפה של רבים רבים, אתה רשאי לחלוק בשמחה.
מה ההשקפה של רבים?
שמאידך אנחנו מכבדים רק תורה ומאידך לא מכבדים מי שיודע תורה?

לא הבעתי דעה על המשפט, ולו מהסיבה שהוא סותר את עצמו.

מה ההשקפה של רבים?
שמאידך אנחנו מכבדים רק תורה ומאידך לא מכבדים מי שיודע תורה?

לא הבעתי דעה על המשפט, ולו מהסיבה שהוא סותר את עצמו.
אנחנו לא מביעים כבוד בצורה ציבורית למי שהמאפיין הציבורי המוכר שלו והסיבה שלה הוא זוכה לכבוד בד"כ אינה לימוד התוה"ק.

והנה האמת...

image

יו"ר ש"ס הרב אריה דרעי הגיע למבחן בעיון על מסכת קידושין בישיבת 'שער המלך' בירושלים.
תלמידי הישיבה התעמקו עמו שעה עמוקה בסוגיות החמורות של קידושין. המעמד יתקיים בהשתתפות הגאון הגדול רבי דוד אברהם שליט"א ר"י בנין אב.
צילום: קובי הר צבי

יישר כוחך.
הכרת הטוב היא ערך חשוב ביהדות, מעבר לכך שכמו שחזרתי וכתבתי בכמה אשכולות - אנחנו אמורים ללכת לאורם של רבותינו ולא להוליך אותם לאורנו, אם הגר"ד אברהם החליט שזה ראוי, מקסימום ניתן לשאול בכבוד ולברר מדוע, אבל לא להשתלח בו ובהחלטתו כמו כמה באשכול הנוכחי.
אני לא בטוח עד כמה הרב דוד אברהם חותם על הכתבות שפורסמו.

לא נראה לי שבתפיסה שלו "דרעי בא לבחון את הבחורים".

יותר נראה לומר כפי שפרסמו כאן את הכתבה בנוסח הנפלא שעלה בכותל המזרח, שהוא השתתף וכובד לשאת דברים ולהציג שאלות לבחורים (כמו להבדיל "שאלת ראש הממשלה" בחידון התנ"ך, שמכבדים אותו אבל לא חושבים שהוא באמת בקיא).

ראשי תחתית